Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-27@00:58:01 GMT

ماجرای گرانی هفتگی محصولات فولادی چیست؟

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۵۵۵۸۹

مهدی نجف پور - رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان بررسی قیمت اقلام اساسی و پرطرفدار بازار در یک سال گذشته بیانگر این موضوع است که قیمت محصولات فولادی شامل تیرآهن، میلگرد، ورق و سایر مقاطع فولادی بسیار بیشتر از بقیه اقلام ضروری بازار گران‌تر شده است.

به همین منظور، دستور دوم جلسه کارگروه تنظیم بازار کشور در هفته جاری رسیدگی به روند تولید، قیمت و تنظیم بازار محصولات فولادی در سطح عرضه بوده است که انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان اقدام به بررسی و رصد قیمت این کالای اساسی و استراتژیک و ارائه آن به اعضاء کارگروه و مسئولین مرتبط کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق آخرین گزارش‌های آماری موجود و به دست آمده از کف بازار طی یک سال گذشته تا به امروز بیانگر این است که نرخ محصولات فولادی مانند تیرآهن، میلگرد و ورق گرم در سطح عرضه به طور میانگین ۱۱۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش قیمت داشته است هملنطور که قیمت سایر کالا‌های اساسی شامل گوشت مرغ و گوسفندی، تخم مرغ، شکر، شیر، روغن مایع، سیمان، روغن موتور و لاستیک به طور نسبی ۸۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش قیمت داشته است.

متاسفانه روند افزایش قیمت فولاد در کشور همچنان ادامه دارد و هفته به هفته شاهد گران‌تر شدن چند درصدی این محصول نسبت به هفته‌های گذشته هستیم و این نگرانی بار‌ها در جلسات تنظیم بازار کشور از سوی نماینده مصرف کنندگان بیان می‌شود.

افزایش قیمت محصولات فولادی به عنوان کالای استراتژیک و مادر بسیاری از صنایع پایین دست نهایتاً منجر به تعمیم آن به قیمت سایر محصولات تولیدی از جمله خودرو، لوازم خانگی و ساختمان خواهد شد که ضروری است مسئولین امر برای توقف این افزایش قیمت‌ها برنامه‌ریزی‌های دقیق تری و اقدامات نظارتی خود را تشدید کنند؛ بنابراین افزایش نظارت بر رعایت کف عرضه به بازار داخل و تأمین نیاز داخلی توسط تولیدکنندگان به خصوص ورق گرم فولادی که نسبت به سایر اقلام افزایش قیمت بیشتری داشته است و همچنین کنترل و کاهش نرخ ارز که از مؤلفه‌های تعیین قیمت پایه در بورس کالا می‌باشد از مهمترین مطالبات مصرف کنندگان بوده که باید در تدوین دستورالعمل‌ها و شیوه نامه‌های اجرایی به آن توجه بیشتر شود. برچسب ها: گرانی هفتگی ، محصولات فولاد ، حقوق مصرف کنندگان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OUC

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گرانی هفتگی محصولات فولاد حقوق مصرف کنندگان محصولات فولادی مصرف کنندگان افزایش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۵۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد

حجت الله بیرانوند گفت: با توجه به افزایش تقاضای مصرف در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز و در راستای تامین کالا به منظور تنظیم قیمت ها، از ابتدای سال گذشته تا اسفندماه هفت هزار تن برنج و شکر با نرخ مصوب دولتی برای عرضه در بازار عمومی به عاملیت‌های توزیع واگذار و مابقی نیز برای ماه مبارک رمضان و عید نوروز توزیع شد.

وی اظهار داشت: ۱۲۰ تن شکر برای تهیه زولبیا و بامیه با نرخ هر کیلوگرم درب انبار ۲۵۵ هزار ریال و برای مصرف کننده ۲۸۵ هزار ریال تامین شد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان تصریح کرد: قیمت هر کیلوگرم برنج دانه بلند هندی نیز درب انبار ۳۳۰ هزار ریال و برای مصرف کننده ۳۵۰ هزار ریال تعیین شده بود که با توجه به نیازسنجی بازار، مشکل یا کمبودی در تهیه این اقلام اساسی ایجاد نشد.

مصرف ۲۷۴ هزارتن گندم

بیرانوند همچنین تصریح کرد: ۲۷۴ هزار تن گندم طی سال گذشته برای مصارف نان، صنایع و صنوف آرد در لرستان توزیع شده و یک هزار و ۲۷۰ واحد نانوایی لواش، ۵۲۵ واحد نانوایی سنگک، ۴۱ نانوایی تافتون، ۱۴۱ نانوایی بربری و ۳۴ نانوایی ساجی در لرستان فعال است.

بیرانوند با بیان اینکه در حال حاضر قیمت آرد کامل (سبوس دار) آزاد است، ادامه داد: علاوه بر این، قیمت بالای آرد و نان سبوس دار، استقبال نانوایی‌ها را از این ماده غذایی سالم کم کرده است که اداره کل غله و خدمات بازرگانی آمادگی دارد در صورت مراجعه و درخواست نانوایی‌ها برای پخت نان سبوس دار، حمایت‌های لازم را انجام دهد.

وی بیان کرد: از مجموع ۱۳ کارخانه آرد استان حدود ۱۰ واحد برای تولید آرد کامل با سبوس بالا اعلام آمادگی کرده اند، چراکه ماشین آلات آنها به روز و درصد سبوس گیری آنها قابل تنظیم است.

بیرانوند گفت: در صورت تولید عمده، آرد سالم به صورت یارانه‌ای در اختیار نانوایی‌های استان قرار می‌گیرد، بنابراین افزایش سبوس آرد در نانوایی‌ها به منزله افزایش قیمت نان نیست و نان پخت شده با همان قیمت سابق به فروش می‌رسد، چراکه تجربه پخت این نان در استان وجود دارد و تنها باید اقدامات لازم برای آگاهی و افزایش استقبال مردم اجرایی شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان همچنین سرانه مصرف نان در لرستان را ۱۲ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: به طور متوسط ماهانه ۲۵ هزار تن گندم در استان مصرف می‌شود که سه هزار تن سبوس آن گرفته و برای مصرف دام استفاده می‌شود، چراکه سبوس خام مصرف انسانی ندارد، در حالیکه می‌توان با سبوس گیری کمتری از آرد نانوایی، به ارزش غذایی نان‌های تولیدی اضافه کرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • برای افزایش تعطیلات هفتگی کار کارشناسی نشده است
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۶ اردیببهشت ۱۴۰۳؛ تفاوت ۳۰ میلیونی قیمت پراید در کارخانه و بازار
  • افزایش ۱۱.۷ درصد فروش پاکشوما در فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت محصولات سایپا چهارشنبه ۵ اردیببهشت ۱۴۰۳؛ تداوم کاهش قیمت شاهین در بازار
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • کاکائو معضل جهانی شد!
  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد