Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/بوشهر به دنبال چند روز اعتراضات جمعی از نیروهای پیمانی نفت، نماینده کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس یازدهم  و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر قول پیگیری و حل مشکل این کارکنان را دادند.

کافی‌ست این روزها چرخی در شبکه‌های اجتماعی و پایگاه‌های خبری بزنید، بعید است که چشمتان به تصاویر و ویدئوهایی از اعتراضات جمعی از کارگران صنعت نفت کشور به علت "پایین بودن دستمزدها و نامناسب بودن شرایط کاری" نخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگرانی که بیشترشان پیمانی و موقت هستند و از آخرین روز بهار یعنی ۳۱ خرداد اعتراضات صنفی و معیشتی خود را به صورت پراکنده در نقاط مختلف کشور آغاز کرده‌اند و به تدریج این اعتراض‌ها در پالایشگاه‌ها، مخازن نفت، سکوهای نفتی و پتروشیمی‌ها در بوشهر، کنگان، خارگ، تهران، ماهشهر، اراک، قشم، بهبهان، گچساران، آبادان و گسترده شد.

ایسنا در روزهای اخیر در گزارشی با عنوان «پیمانکاران بار و بندیل‌شان را بردارند و از عسلویه بروند!» به برخی از مشکلات این کارگران اشاره کرده بود و از مطالبات این گروه گفته شد.

ناگفته نماند از اواخر سال گذشته اعتراض‌ها از کارمندان و کارگران رسمی و بالاخص بخش عملیاتی وزارت نفت شروع شده بود و کم کم در ماه‌های گذشته با پیوستن نیروهای پیمانی اوج گرفت. کارکنان صنعت نفت در بیش‌تر اعتراضات یک سال گذشته خود خواسته‌های مشابهی داشته‌اند و آن اجرایی نشدن بندهای معیشتی ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات نفت است. هم‌چنین بسیاری از کارمندان و کارگران صنعت نفت با تصویب ماده (۱) جزء الف تبصره ۱۲ قانون بودجه کل کشور از سوی مجلس شورای اسلامی در سال جدید با تعیین سقف و کسوراتی که در حقوقشان اعمال شده، می‌گویند افزایش حقوق خاصی در سال جدید نداشته‌اند و حتی برای برخی از آن‌ها حقوق نسبت به پارسال کاهشی شده است.

کارگران نفت با راه‌اندازی کارزاری سراسری تحت عنوان «کمپین ۱۴۰۰» به دنبال دستیابی به مطالبات معیشتی خود هستند. تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد کارگران اعتراض خود را با ترک محل کار و رفتن به خانه‌هایشان اعلام کرده‌اند.

این کارگران و مهندسان متخصص، توانمند و متعهد که بار اصلی صنعت نفت ایران نیز بر دوش آنهاست، می‌گویند با ورود پیمانکاران مدت‌هاست چیزی به نام امنیت شغلی ندارد و از قرارداد دائم کار محروم هستند و از سوی دیگر نیز با تبعیض دستمزدی روبه‌رو شده‌اند.

پیام‌های دریافتی از سوی کارگران حاوی چند نکته اساسی‌ست که مهم‌ترین آن‌ها قاعده‌مند نشدن افزایش مزد سالانه از سوی پیمانکاران است، به‌طوری که در برخی موارد شنیده شده است که کارگران در صورت نپذیرفتن دستمزد تحمیلی پیمانکاران، تهدید به اخراج شده‌اند. صدای اعتراض کارگران پیمانی نفت این‌بار، اما بلندتر از دیگر مواقع بود و مسئولان درصدد پیگیری‌اند.

به گزارش ایسنا معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر روز گذشته در این خصوص اظهار کرد: پیگیری برای بهبود مسائل رفاهی کارگران از سوی منطقه اقتصادی انرژی پارس و بازرسی از شرکت‌ها و پتروشیی‌ها در حال انجام است. هم‌چنین پیشنهاد پرداخت همزمان حقوق مدیران، کارگران و کارکنان انجام شده‌ است.

محمدتقی ایرانی تصریح کرد: در مورد تبعیض در پرداخت‌ها، کمیسیون کارگری مصوبه‌ای در زمینه برطرف شدن تبعیض‌ها به منطقه سازمان ویژه اقتصادی انرژی پارس ابلاغ کرد. در این شرایط تحریم و نیاز کشور به تولید نفت، گاز و پتروشیمی کارگران، کارمندان و مهندسان پرتلاش صنعت نفت و گاز با حضور در محل کار خود، اجازه ندهند چرخ تولید متوقف شود.

هم‌چنین نماینده کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس یازدهم هم درباره اعتراضات کارگران پیمانکاری صنایع نفت و گاز بیان کرد: ما به محض اطلاع از حرکت‌های کارگری و مطالبه‌گری آن‌ها در مورد بحث حقوق و مزایا وارد مذاکره با اعضای کمیسیون انرژی شدیم و اکنون مسائل در کمیسیون انرژی به جد پیگیری می‌شود. هم‌چنین از طرف رئیس کمیسیون نامه‌ای به آقای قالیباف زده شد و ایشان هم قضیه را به سران قوا منتقل کردند.

موسی احمدی با اشاره به اینکه روز چهارشنبه (۲ تیر ۱۴۰۰) نیز با اشاره به گفت‌وگوی خود با آقای قالیباف و بیان مسائل و مشکلات این قشر، در حاشیه‌ی فراکسیون انقلاب اسلامی افزود: با واسطه مسائل را به رئیس‌جمهور منتخب هم منتقل و از طریق نماینده پارلمانی رئیس‌جمور مسائلی که در منطقه ما وجود دارد را منعکس کرده‌ایم. مسائل کارگرانی که سال‌ها زیر نظر پیمانکار کار کرده‌اند و هم‌چنین بحث حقوق و دستمزد و امنیت شغلیِ این کارگران باید ساماندهی و تعیین تکلیف شود.  

وی با اشاره به دیدار با هیئتی از طرف وزارت نفت گفت: بعضی از اقداماتی که نیاز بوده انجام گرفته و حقوق و مزایای برخی کارگران پرداخت شده است و در خصوص برخی مسائل دیگر هم مشغول رایزنی هستند تا آن‌ها هم انجام شود. حقوق قانونی و مطالبات این عزیزان باید پیگیری شود. در حال حاضر همه نسبت به مسائل این کارگران حساسیت پیدا کرده‌اند و من مطمئن هستم که در هفته‌ی آینده این قضایا ساماندهی می‌شود و مشکلات حل خواهد شد.  

نماینده کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس شورای اشلامی در خصوص طرح حذف پیمانکاری در نفت که پیش‌تر نمایندگان مجلس از آن سخن گفته بودند، عنوان کرد: ما طرحی در مجلس مطرح کرده‌ایم و الان هم با توجه به تغییراتی که در کمیسیون‌ها ایجاد شده، این طرح را پیگیری می‌کنیم. در این طرح به دنبال این هستیم که رابطه‌ی کارگر و کارفرمای اصلی را تنظیم کنیم و پیمانکاران را حذف کنیم. به اعتقاد ما اگر رابطه‌ای منطقی و مستقیم بین کارگر و کارفرما باشد این مشکلات ایجاد نخواهد شد. اگر با توجه به حساسیتی که وجود دارد، دوستان همکاری کنند و به این طرح رای داده شود خیلی از مشکلات حل خواهد شد.

هم‌چنین گفته می‌شود فردا مسائل و مشکلات کارکنان صنعت نفت با حضور وزیر نفت، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات، سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات کشور و مرکز پژوهش‌ها در کمیسیون انرژی بررسی می‌شود.

باید منتظر ماند و دید آیا وعده‌ ۳۴ هزار شاغل قرارداد موقت و ۱۲۰ هزار نیروی پیمانکاری در صنعت نفت کشور  در حد حرف باقی می‌ماند یا رنگ عمل به خود می‌گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت نفت صنعت نفت مجلس شورای اسلامی قالیباف کمیسیون کارگری پیمانکاران مجلس یازدهم عسلویه موسی احمدی پتروشیمی ها کنگان صنعت نفت ایران بوشهر صنعت نفت هم چنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۵۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه توجه به امور فرهنگی از اولویت‌های مهم است، گفت: در این زمینه نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند بلکه همه دستگاه‌ها حتی شهرداری‌ها و بخشداری‌ها و وزارتخانه‌های مختلف باید به امور فرهنگی توجه کنند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در جلسه شورای اداری استان هرمزگان، اظهار کرد: نسبت به سفر قبلی خود به استان هرمزگان در اسفند ۱۴۰۰ شاهد هستم که این استان به لحاظ شاخص‌های مشخصی از جهات گوناگون پیشرفت‌های محسوسی داشته است. به طور مشخص وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای اموال تملیکی استان هرمزگان همچون سایر مناطق کشور به طرز چشمگیری بهبود یافته است؛ البته همچنان نواقص و کاستی‌هایی در این حوزه وجود دارد که باید برای رفع آنها اقدامات عاجلی را در دستور کار قرار دهیم.

رئیس عدلیه بیان داشت: ما مسئولان باید با روحیه جهادی و حضور میدانی و تعریف شده و هدفمند در میان مردم، پیوسته دغدغه رفع مشکلات آنها را داشته باشیم. با صرف در اتاق نشستن و دریافت گزارشات نمی‌توانیم مسائل و مشکلات مردم را به طور کامل درک کنیم. البته هدف ما از حضور بدون واسطه در میان مردم و شنیدن مستقیم مشکلات و مسائل آنها، کار تبلیغاتی نیست که اگر چنین باشد قدام ما برکت ندارد و کاری جلو نمی‌رود. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، گفت:  مشارکت مردم در امر مهم جهش تولید که شعار و هدف اساسی سال است با حرف زدن محقق نمی‌شود بلکه باید زمینه‌ها و بسترهای مشارکت مردم در جهش تولید را فراهم کنیم؛ در این رابطه دولت باید از تصدیگری خود بکاهد و بر حمایتگری و نظارت خود بیفزاید.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: طی مدت اخیر اتفاقاتی در صحنه جهانی و منطقه‌ای رخ داد که به واسطه آن اتفاقات، جایگاه نظام جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای ارتقاء محسوسی پیدا کرد و بر بازدارندگی و عزت و شوکت نظام ما در منطقه و دنیا افزوده شد؛ بر همین اساس باید از این فرصت پیش آمده بهره بگیریم و ارتباطات وثیق و تعریف شده خود را با کشورهای منطقه‌ای و غیر منطقه‌ای توسعه و عمق ببخشیم.

رئیس قوه قضائيه تصریح کرد: مردم ما شایسته خدمت بیشتر هستند، امروز این مردم در زمینه‌های مختلف معیشتی و تامین مسکن و برخی امور فرهنگی با مسائل و مشکلاتی مواجه هستند؛ همه ما مسئولان و کارگزاران برای رفع این مسائل و مشکلات باید نهایت تلاش خود را به کار بگیریم. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، اظهار کرد:  موضوعات فرهنگی، اقتصادی و امنیتی بر یکدیگر تاثیر و تأثر دارند؛ توجه به امور فرهنگی از اولویت‌های مهم است؛ در این زمینه نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند بلکه همه دستگاه‌ها حتی شهرداری‌ها و بخشداری‌ها و وزارتخانه‌های مختلف باید به امور فرهنگی توجه کنند.

رئیس عدلیه گفت: امروز دشمن اخلاق و فرهنگ و آموزه‌های دینی و اسلامی ما را هدف گرفته است لذا اگر به مقوله فرهنگی توجه نکنیم ممکن است تبعات این امر به مقولات امنیتی نیز سرایت کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز قاچاق یکی از مشکلات کشور است؛ ما از یک طرف در مقوله بنزین با ناترازی در تولید و مصرف مواجهیم و از طرفی دیگر در کشور ما بنزین و گازوئیل قاچاق می‌شود. باید تلاش کنیم این مشکل را رفع کنیم.

رئیس قوه قضائيه خاطرنشان کرد: امروز نیروهای مسلح ما به پیشرفت‌های چشمگیر و بزرگی نائل شده‌اند و نکته قابل تامل آنکه این پیشرفت‌های چشمگیر در زمان تحریم‌ها صورت گرفته است. حال موضوع این است که آیا ما در عرصه‌های دیگر نظیر خودروسازی نیز نمی‌توانیم به پیشرفت‌هایی همچون پیشرفت‌های چشمگیر عرصه دفاعی نائل بیاییم.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه دوستی استاندار هرمزگان ضمن قدردانی از پیگیری‌های صورت گرفته از سوی دستگاه قضایی در خصوص عمده‌ترین مسائل این استان به ویژه در حوزه تجارت اظهار کرد: ‍ اقدامات دادگستری استان هرمزگان طی دو سال اخیر به ویژه در حوزه‌هایی نظیر مقابله با قاچاق سوخت، ساماندهی وضعیت گمرک و اموال تملیکی، مقابله با زمین‌خواری و همچنین صدور اسناد اراضی ملی و زراعی، اقدامات شایان توجهی بوده است. 

وی در ادامه بیان داشت:  ما در استانداری هرمزگان امور خود را در چهار حوزه مبنایی عمران و زیرساخت، اقتصادی، مردمی‌سازی اقتصاد و مردم‌یاری به پیش می‌بریم.

استاندار هرمزگان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به وجود چالش آب در این استان، گفت: پیش از استقرار دولت سیزدهم به ۴۰۰ روستای استان هرمزگان با تانکر آبرسانی می‌شد که در حال حاضر این رقم به ۱۵۰ روستا رسیده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین «عبادی‌زاده» نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان ضمن قدردانی از سفر بدون تشریفات رئیس قوه قضاییه به این استان، به بیان برخی مشکلات و چالش‌های مردم هرمزگان در حوزه‌های مربوط به اراضی و قاچاق سوخت پرداخت. 

«آشوری» رئیس مجمع نمایندگان استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با تقدیر از روند مستمر بازدیدهای میدانی رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: انجام بازدیدهای میدانی و گفتگوی چهره به چهره با مردم و مسئولان، تا حد قابل توجهی در کاهش هزینه‌ها، جلوگیری از اتلاف منابع و تقویت سرمایه اجتماعی نظام، موثر خواهد بود. 

«قویدل» مدیر کل آموزش و پرورش استان هرمزگان نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از وضعیت آموزشی این استان اظهار کرد: طی حدود دو سال و نیم گذشته، هزار و ۵۰۰ کلاس درس در مناطق مختلف استان هرمزگان به بهره‌برداری رسیده است.

«الماس‌نژاد» مدیر کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان نیز در این جلسه با اشاره به همراهی و همگامی این اداره کل با دادگستری استان هرمزگان گفت: در حال حاضر و در‌ نتیجه تلاش‌های صورت گرفته، استان هرمزگان دارای بیش از ۷۵ بندر با مساحتی بالغ بر دو هزار و ۴۰۰ هکتار هکتار است.

«مویدی» مدیر کل شیلات و جهاد کشاورزی استان هرمزگان نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت ۱۶۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی این استان و چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی آن پرداخت.

دیگر خبرها

  • در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
  • تقدیر از کارگران میبدی
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری برای احقاق حق کارگران
  • کارگران میبدی تقدیر شدند
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان به پروژه‌های راهداری در استان بوشهر تخصیص یافت
  • تخصیص ۲۵۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های راهداری بوشهر
  • نمایندگان قزوین پیگیر افزایش حقوق کارگران باشند
  • بازگشت ۱۲۰۰ کارگر استان بوشهر به اشتغال
  • خانه های هلال کشور توسعه می یابند
  • ببینید | درخواست معاون حقوقی رئیسی از نمایندگان مجلس آینده برای رفع مسائل اقتصادی!