Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: در حالی اصولگرایان بر مسند قدرت می‌نشیند که اصلاح طلبان پس از انتخابات سرنوشت ساز ۱۴۰۰ در سکوتی سنگین فرو رفته‌اند. این روزها این سخن زیاد شنیده می شود که جریان اصلاح‌طلبی نیازمند تغییرات جدی هم در بعد تشکیلاتی و هم تئوریک است.

بسیاری پیش از انتخابات بر این باور بودند رییس‌جمهور ۱۴۰۰ کسی نیست جز سیدابراهیم رییسی؛ در این بین طیفی از جامعه نیز بر این عقیده بودند که می‌توانند دوم خردادی دیگر را با عبدالناصر همتی خلق کنند، اما نتیجه طور دیگری رقم خورد و همتی بر اساس آرای کسب شده رتبه چهارم را از آن خود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنان در این سیاست نیز یکدست نبودند؛ بدین ترتیب که گروهی مخالف شرکت در انتخابات بودند و دسته‌ی دیگر از مشارکت حمایت می‌کردند.

 

اصلاح‌طلبان دیگر نمی‌توانند با این رویکرد به انتخابات معنا و مفهوم بدهند  

در همین خصوص، آذر منصوری در گفت و گو با خبرنگار جماران، در واکنش به ادعای شکست اصلاح‌طلبان می‌گوید: نتیجه انتخابات ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ را نمی‌توان شکست اصلاح‌طلبان نامید، چرا که قاعده رقابت سیاسی این است که هر گروه یا جریان سیاسی کهبرای انتخابات برنامه‌ریزی می‌کند، قاعدتا باید این امکان را نیز داشته باشد که نامزد خود را در رقابت‌های انتخاباتی حاضر ببیند. در حالی‌که در دو انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ همه نامزدهای جریان اصلاحات رد صلاحیت شدند. بنابراین، در تبیین صورت مسئله باید به این موضوع توجه شود. شاید بهتر باشد مسئله را به این صورت مطرح کرد که وقتی انتخابات با اعمال نظارت استصوابی از معنا و مفهموم تهی شده است سیاست ‌ورزی اصلاح‌طلبان در آینده چه سمت و سویی پیدا می‌کند؟ آیا صرفا سیاست ‌ورزی «انتخابات محور» باید کانون توجه اصلاح‌طلبان باشد؟!

وی با بیان اینکه تا زمانی که اصلاح طلبان نتوانند بر روی نوع سیاست ورزی انتخابات محور به توافقی برسند، در هر انتخاباتی بخشی از بدنه اجتماعی خود را از دست خواهند داد، افزود: اتفاقی که در انتخابات سال ۹۸ و  ۱۴۰۰ افتاد به نوعی حاکی از عدم این توافق است. گروهی از اصلاح طلبان در این دو انتخابات معتقد بودند که می‌توان با تکیه بر حداقل‌هایی که نظارت استصوابی پیش روی آنها گذاشته، همچنان با رویکرد سلبی جامعه را با خود همراه سازند، اما آنچه در عمل و واقعیت اتفاق افتاد، نشان داد این تحلیل، تحلیلی واقع بینانه نیست. صورت مسئله از نگاه من این است که با بلایی که سر نهادهای انتخابی آمده، عملا دیگر نسبت بین عملکرد نهادهای انتخابی و مطالبات حداقلی مردم، نسبت معنی داری نیست. دلیل اصلی رویگردانی اکثریت مردم از صندوق‌های رأی و انتخابات هم همین است. آنچه که در این انتخابات رخ داد نیز حاکی از این واقعیت است.

 

 

وی افزود: ۵۲ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند و رأی‌های باطله هم رتبه دوم را کسب کرد. میزان رأی کاندیدای پیروز این انتخابات هم گویای بخشی از این واقعیت است.

منصوری گفت: اصلاح طلبان پس از حضور در چند انتخابات با تکیه بر همین حداقل‌های تحمیل شده توانستند بدنه اجتماعی خود را همراه سازند؛ چرا که در عمل نهادهای بر آمده از این انتخابات نه تنها نتوانستند هیچ افزوده‌ای برای جریان اصلاحات داشته باشند بلکه با عملکرد خود همان میزان اعتماد اجتماعی را هم از بین بردند. در چنین شرایطی اصلاح‌طلبان دیگر نمی‌توانند با این رویکرد به انتخابات معنا و مفهوم بدهند و این بدنه را با خود همراه سازند. از طرفی در تشکیلات جمعی خود نیز به دلیل وجود دو رویکرد و نگاه مختلف به جمع بندی و تصمیمی نمی‌رسند که همه مدافع آن باشند واز آن حمایت کنند.

آذر منصوری در پایان افزود: بنابراین شرایط ساده نیست که بتوان یک نسخه سهل الوصول برای آن پیچید. اصلاح‌طلبان از یک طرف با نظارت استصوابی و‌ نهادهای موازی مواجه هستند که رمق نهادهای انتخابی را گرفته است و از طرف دیگر با ادامه این وضعیت با سیاست ورزی صرف انتخابات محور نمی‌توانند مطالبات پایگاه اجتماعی خود را نمایندگی کنند. مگر آنکه آنقدر پایگاه اجتماعی خود را تقویت کنند که قدرت فشار از پایین خود را برای افزایش قدرت چانه زنی در بالا، بالا ببرند

 

 

اصلاح‌طلبان نتوانستند مانند مردم بن‌بست اصلا‌ح‌طلبی را بفهمند

 

محمد علی ابطحی نیز در گفت و گو با خبرنگار جماران، گفت: انتخابات ریاست‌جمهوری یکی از قله‌های پیروزی اصلاح‌طلبی به عنوان یک اندیشه و شکست اصلاح‌طلبان به عنوان احزاب و تشکیلات بوروکراتیک بود.

وی افزود: اگر مردم را اصل بدانیم و جمهور را سنگ زیر بنای کشور، هرچه در این سال‌ها اصلاح‌طلبان اصیل، حکومت را به اصلاح از درون فراخواندند و همه این دعوت‌ها، با بی‌اعتنایی روبرو شد و تنها به محدود کردن اصلاح‌طلبان اقدام کردند و پنجه‌های امنیتی به جای اصلاح روش‌ها عامل نگهداری حکومت شد، طبیعی بود مردم اصلاح‌طلبانه‌ترین کار را کردند و به جای اعمال هر نوع خشونتی از طریق صندوق رأی اعتراض کردند.

عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: ما هم همان مسیر دعوت به اصلاح را دنبال کردیم؛ مردم را به رأی متفاوت دعوت کرده و به پای صندوق رأی رفتیم. مخاطبانمان اصلاحی‌تر از ما بودند و از طریق رأی ندادن نظر اصلاحی‌شان را بیان کردند. اصلاح‌طلبان نتوانستند مانند مردم بن‌بست اصلا‌ح‌طلبی را بفهمند. اما آن چه مهم بود اینکه، راه‌های خشن و براندازانه نتوانست جایگزین تفکر اصلاح‌طلبی شود ولی اصولگرایان توانستند جایگزین اصلاح‌طلبان شوند.

ابطحی در پایان گفت، اگر نگاهی به شعارهای انتخاباتی اصولگرایان بیندازیم، در می یابیم که صحبت‌های اصلاح‌طلبانه‌ای را ارایه دادند که خود آقای خاتمی در دوران ریاست‌جمهوری نمی‌توانست به زبان بیاورد.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 اصلاح طلبان انتخابات جامعه مجلس شورای اسلامی محمد علی ابطحی آذر منصوری انتخابات 1400 اصلاح طلبی سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 اجتماعی خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۹۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احترام به قانون، اصل رقابت انتخاباتی است

به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد زنگانه، عصر پنجشنبه در جلسه کمیته تبلیغات انتخاباتی مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته در نظام جمهوری اسلامی در کشور ایران، فراهم بودن شرایط ظهور و بروز همه سلایق در جریان انتخاب مردم در امور کشور است.

وی افزود: اینکه همه سلیقه‌ها، مذاهب و اقوام بتوانند در رقابت انتخاباتی حاضر شوند نشان دهنده نگاه عادلانه در قانون و در این نظام مقدس است.

استاندار گلستان گفت: احترام به قانون به عنوان یک اصل در رقابت انتخاباتی محسوب می‌شود و انتظار می‌رود هر فردی که قصد دارد در این عرصه حاضر شود و وارد مجموعه قانون‌گذاری کشور شود، ابتدا خود پایبند به قانون باشد.

وی یادآور شد: در برخورد با تخلفات با هیچ فردی تعارف نداریم و بدون اغماض بر اساس قانون برخورد خواهیم کرد.

گفتنی است، بر اساس اعلام رئیس هیات نظارت بر انتخابات استان گلستان ۷۰۰ ناظر بر روند برگزاری انتخابات نظارت می‌کنند.

سیدعلی مهاجر رئیس ستاد انتخابات استان گلستان نیز اعلام کرد مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه گنبدکاووس در ۲۳۰ شعبه برگزار خواهد شد.

کد خبر 6088737

دیگر خبرها

  • توصیه های انتخاباتی استاندار/تنور انتخابات را گرم نگه داریم
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • استقرار شعب ویژه برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • ضبط مناظرات انتخاباتی نامزد‌های راه یافته به دور دوم انتخابات در شهرستان کرمانشاه
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • احترام به قانون، اصل رقابت انتخاباتی است
  • استقرار شعب ویژه رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم
  • استقرار شعب رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • مراسم قرعه کشی پخش مناظرات نامزد‌های انتخاباتی در صدا و سیمای لرستان