Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@19:44:33 GMT

ایران به باشگاه واکسن‌سازان کرونا در دنیا پیوست 

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۵۹۵۰۰

ایران به باشگاه واکسن‌سازان کرونا در دنیا پیوست 

به گزارش خبرنگار مهر، کیانوش جهانپور بعداز ظهر شنبه در حاشیه آئین رونمایی از واکسن اسپوتنیک وی تولیدی در کارخانه اکتوورکو واقع در شهرک صنعتی بهارستان کرج اظهار کرد: به دنبال همه برنامه ریزی ها، مجاهدت، تلاش و ایثار شبانه روزی صنعتگران ایرانی در حوزه افتخارات بزرگی برای کشور ایجاد شد.

وی بیان کرد: بر این اساس به جرأت می‌توانیم ادعا کنیم خرداد و تابستان ۱۴۰۰ نقطه عطفی در تاریخ فن آوری سلامت و واکسن سازی کشور ما قلمداد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: به دنبال صدور مجوز مصرف اضطراری اولین واکسن ایرانی مقام معظم رهبری این افتخار را دادند که واکسن ایرانی را دریافت کنند.

وی خاطر نشان کرد: امروز شاهد رونمایی از اولین محموله تولیدی واکسن اسپوتینک وی هستیم که به صورت مشترک بین شرکت گاملیا روسیه و شرکت اکتوور در البرز تولید شده است.

جهانپور گفت: در این هفته صادر صدور مجوز اضطراری واکسن دیگری که تولید انستیتو پاستور ایران است خواهیم بود.

وی ادامه داد: با اتفاقی که در کشور روی داده عملاً چه از طریق فن آوری چه از مسیر تبادل و انتقال فناوری و انتقال دانش فنی امروز به سمتی رفتیم که به جرأت یکی از واکسن سازهای بزرگ دنیا خواهیم بود و سال آخر قرن ۱۴ شاهد این خواهد بود ایران هاب منطقه‌ای تولید واکسن قلمداد خواهد شد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو وزارت اظهار کرد: امروز و این روزها را نقطه عطفی می‌دانیم و با ادامه این روند یکی از بزرگترین واکسن سازها نه تنها در واکسن کرونا بلکه در تولید واکسن‌های دیگر خواهیم بود.

وی بیان کرد: ما هر هفته دریافت تولید مشترک انتقال فناوری و یا خرید واکسن ایرانی از سوی کشورهای مختلف شاهد هستیم و پیشنهادهای مختلف در حال مذاکره هستیم و بعد از رفع نیاز و ضرورت داخلی صادرات و انتقال فناوری و انتقال دانش فنی و تولید مشترک در کشورهای دیگر از واکسن‌های ایرانی خواهیم بود.

جهانپور تصریح کرد: در مورد واکسن‌هایی که صفر تا صد در کشور توسعه پیدا کرد باید گفت این شرکت یکی از چهار شرکتی است که وزارت بهداشت به طرف روس معرفی کرد، برای اینکه توانایی تولید این واکسن را داشت.

وی بیان کرد: تقریباً در منطقه کشوری نمی‌بینید که این امکان و زیر ساخت را داشته باشد که واکسن‌های تک را حداقل در چهار شرکت و مؤسسه تولید کند.

سخنگو سازمان غذا و دارو با بیان اینکه این اولین شرکتی است که توانایی تولید واکسن اسپوتنیک وی را دارد، تصریح کرد: و جزو ۹ شرکت از ۴ شرکتی است که تا امروز تأیید شده و به صورت موفقیت آمیز توانست مراحل کشت سلولی و فناوری تولید واکسن را طی کند و امروز با حضور وزیر بهداشت شاهد تولیا اولین محموله واکسن اسپوتنیک وی خواهیم بود.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه این کشور تولید داخل است هم در داخل هم برای کشورهای دیگر در پلتفرم‌های مختلف استفاده خواهد شد.

جهانپور گفت: این اتفاق مهمترین رویداد علمی و فناوری با حمایت وزارت بهداشت با مشارکت وسیع بخش خصوصی و دولتی و البته با زیر ساخت غنی منابع انسانی رقم خورد و به تعبیر مقام معظم رهبری باید به این افتخار احترام گذاشت.

وی متذکر شد: ما با تولید واکسن کووایران برکت به باشگاه واکسن سازان کرونا در دنیا پیوستیم و جزو ۶ یا ۷ کشور تولید کننده دنیا هستیم.

سخنگوی سازمان غذا و دارو متذکر شد: تولید واکسن اسپوتنیک وی در روسیه و ایران و برخی کشورهای اروپای غربی و شرقی و آمریکای جنوبی آغاز شده و احتمالاً بعد از این شرکت در هند، کره جنوبی و سایر کشورها شاهد تولید آن خواهیم بود.

کد خبر 5244580

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری کیانوش جهانپور سازمان غذا و دارو واکسن اسپوتنیک وی ویروس کرونا انتخابات 1400 کرمانشاه بوشهر آمار کرونا گرگان عکس استانها هفته قوه قضاییه خطبه های نماز جمعه اردبیل سیدابراهیم رئیسی سازمان تبلیغات اسلامی واکسن کرونا دهه کرامت واکسن اسپوتنیک سازمان غذا و دارو تولید واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۹۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟

ایتنا - پژوهشگران انگلیسی که اولین واکسن سرطان مبتنی بر فناوری نوآورانه «ام‌آر‌ان‌ای» را برای درمان ملانوم یا سرطان پوست آزمایش کرده‌اند می‌گویند این ماده در درمان دیگر سرطان‌ها نیز آزمایش می‌شود.
کتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، می‌گوید این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن سفارشی که "نئوآنتی ژن درمانی فردی" نامیده می‌شود، برای تحریک سیستم ایمنی بدن طراحی شده تا بتواند با نوع خاص سرطان و تومور هر بیمار به طور جداگانه مقابله کند.

دکتر شاو می‌گوید: "این یک درمان کاملاً فردی است که برای هر بیمار به صورت اختصاصی ساخته می‌شود. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن فرد هماهنگ است."

این واکسن به سیستم ایمنی آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی برای حمله به آنتی‌ژن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی آن، نمونه تومور بیمار برداشته شده و دی‌ان‌ای آن توالی‌یابی می‌شود که در این فرآیند از هوش مصنوعی نیز استفاده می‌شود.

نتایج آزمایش‌های مرحله دوم نشان داد احتمال مرگ یا بازگشت سرطان در افرادی که این واکسن را همراه با درمان ایمونوتراپی دریافت کردند، نسبت به گروه کنترل تقریباً نصف (۴۹ درصد) کاهش یافته است.

در این مرحله نهایی کارآزمایی که توسط بنیاد NHS لندن هدایت می‌شود، بیماران هر سه هفته یک بار یک میلی‌گرم از واکسن ام‌آر‌ان‌ای را به همراه دوز دیگری از ایمونوتراپی برای حدود یک سال دریافت خواهند کرد.

فناوری ام‌آر‌ان‌ای پیش از این در تولید واکسن‌های کرونا نیز استفاده شده بود. اکنون محققان امیدوارند با بهره‌گیری از همین فناوری، بتوانند انقلابی در درمان سرطان‌ها به وجود آورند.

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • وزیر صمت: شرکت‌های ارزآور در اولویت تامین ارز هستند