Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتری فیزیولوژی پزشکی گفت: معمولا ۲ تا ۴ هفته پس از تزریق دوز اول، دوز دوم واکسن کرونا نیز زده می‌شود، اما در صورت تاخیر در تزریق دوز دوم، اثربخشی واکسن کاهش ‌می‌یابد.

به گزارش برنا؛ دکتری فیزیولوژی پزشکی گفت: تاخیر در تزریق دوز دوم واکسن کرونا سبب بی‌اثر شدن واکسن یا آسیب‌رسانی به سیستم ایمنی بدن نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا رئوفی افزود: تزریق واکسن کرونا در یک بازه زمانی مشخص زده می‌شود، اما براساس نوع واکسن نیز این بازه زمانی تغییر می‌کند.

وی تصریح کرد: معمولا ۲ تا ۴ هفته پس از تزریق دوز اول، دوز دوم واکسن کرونا نیز زده می‌شود، اما در صورت تاخیر در تزریق دوز دوم، اثربخشی واکسن کاهش ‌می‌یابد.

رئوفی افزود: اما این تاخیر سبب بی‌اثر شدن واکسن یا آسیب‌رسانی به سیستم ایمنی بدن نمی‌شود، به عنوان مثال مصرف داروهای شیمیایی پس از تاریخ انقضا به مفهوم زهدار شدن دارو نیست، اما می‌تواند تاثیر دارو بر بدن را تضعیف کند.

وی همچنین در خصوص این پرسش که «آیا درصورت بروز عوارض شدید واکسن کرونا باید از تزریق دوز دوم خودداری شود» گفت: این عوارض باید مورد بررسی قرار بگیرد. برخی از گروه‌های جمعیتی به بعضی از واکسن‌ها حساسیت داشته و برخی نیز به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای با آسیب روبه‌رو می‌شوند؛ این ۲ گروه باید در تزریق دز دوم واکسن کرونا احتیاط کرده و گاه نوع (برند) قبلی را تغییر دهند.

استاد علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس توضیح داد: واکسن کووید۱۹  همانند بعضی از داروها می‌تواند حساسیت‌زا باشد. حساسیت به دارو نیز عمدتا با تغییر نوع مشابه جایگزین می‌شود.

رئوفی خاطرنشان کرد: در واقع عوارض شایع واکسن همچون تب ولرز و سردرد نباید موجب عدم تزریق دوز دوم واکسن شود، اما برخی از عوارض جانبی واکسن نظیر لخته شدن خون باید مورد بررسی پزشک قرار گرفته و در صورت صلاحدید (تزریق دوز دوم) متوقف شود.

بیماران زمینه‌ای قبل از تزریق واکسن کرونا با پزشک مشورت کنند

رئوفی در ادامه یادآور شد: بیماران زمینه‌ای که به صورت روزانه دارو مصرف می‌کنند، قبل از تزریق واکسن کرونا با پزشک مشورت کنند، زیرا برخی داروها با تاثیر واکسن تداخل پیدا می‌کند.

وی افزود: واکسن در حقیقت سیستم ایمنی بدن را برای حضور ویروس کرونا آماده می‌کند، برخی از داروها با تاثیرگذاری بر سیستم ایمنی بدن این عمل را با اختلال مواجه کرده و بنابراین باید از خوردن برخی داروها (قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا) خودداری شود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر تحقیقات علمی هم در خصوص واکسن کرونا جامع نیست و بنابراین لیست مشخصی برای تداخلات دارویی با این واکسن تعیین نشده است، اما مطابق با نتایج برخی مطالعات مصرف مسکن ژلوفن توصیه نمی‌شود.

این استاد علوم پزشکی توضیح داد: قرص ژلوفن برخی مسیرها را در بدن فعال می‌کند که می‌تواند اثربخشی واکسن (مقابله با ویروس کرونا) را غیرفعال یا تضعیف کند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فیزیولوژی سیستم ایمنی بدن سیستم ایمنی دارو علوم پزشکی پزشک ویروس مسکن واکسن کرونا تاخیر در تزریق دوز دوم دوز دوم واکسن کرونا تزریق واکسن کرونا سیستم ایمنی بدن اثربخشی واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۹۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام پروژه دوخطه قزوین-زنجان تا یک سال آینده به شرط تزریق نقدینگی

تین نیوز

مدیرکل راه آهن شمالغرب در مورد پروژه دوخطه قزوین-زنجان گفت: این پروژه حدود ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مراحل پایانی خود را طی می کند.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، منوچهر صفری خاطرنشان کرد: این پروژه دو مشکل اساسی داشت.یک اینکه در محدوده ایستگاه تاکستان، معارضان اجتماعی وجود داشت که با پیگیری های صالحی، مدیرعامل راه آهن و مقامات استانی زنجان و قزوین این مشکل حل شد.

وی افزود: مشکل بعدی عدم تخصیص نقدینگی به این پروژه است. علی رغم اختصاص ۸ هزار میلیارد ریال اعتبار به این پروژه در دور اول سفرهای استانی ریاست جمهوری و تصویب ۱۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار در دور دوم سفر، تخصیص نقدینگی به اندازه کافی نبوده و این موضوع موجب شد که مطالبات پیمانکاران به طور کامل پرداخت نشود.

وی تصریح کرد: ارزش به روز شده این پروژه ۱۲ هزار میلیارد تومان است و به خاطر ۱۲۰۰ میلیارد تومان این پروژه معطل مانده است و اگر نقدینگی به این پروژه تخصیص یابد پیش بینی می شود تا خردادماه ۱۴۰۴ به بهره برداری برسد.

به گفته مدیرکل راه آهن شمالغرب؛ این پروژه بسیار ارزشمند است و با بهره برداری از این طرح، ظرفیت ترافیک حمل بار، افزایش و زمان سفر نیز بطور چشمگیری کاهش می یابد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • اتمام پروژه دوخطه قزوین-زنجان تا یک سال آینده به شرط تزریق نقدینگی