Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-04@05:53:24 GMT

پر کردن ظرف آب با ظرفیت‌ آب‌های ژرف

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۶۰۳۶۸

پر کردن ظرف آب با ظرفیت‌ آب‌های ژرف

به گزارش «نماینده» حبیب‌الله دهمرده در مورد بهره برداری از آب‌های ژرف استان سیستان گفت: صحبت‌های بسیاری در خصوص آب های ژرف در استان سیستان بر سر زبان‌ها است، در سال‌های اخیر نسخه‌های متفاوتی  توسط متولیان ، مسئولان و کارشناسان برای حل مشکلات ناشی از خشکسالی در سیستان و بلوچستان ارائه شده و تئوری استحصال آب‌های ژرف یکی از آنها برای رفع تشنگی استان سیستان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آب ژرف استاندارد است

نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون در مجلس  افزود: حدود دو سال بعد از بررسی دانشمندان و کارشناسان داخلی و خارجی در مورد آب‌های ژرف سیستان به نتیجه رسیدند که جریان آبی در استان سیستان وجود دارد و خوشبختانه این تلاش به نتیجه رسید، آب‌های ژرف این استان اولین تجربه برای به دست آوردن آب در استان سیستان بوده است. حفر چاهها در عمق ۱۲۰۰ الی ۱۵۰۰ متری و ارسال نتیجه آن به آزمایشگاه‌های داخلی و خارجی بوده است و مشخص شد در اعماق مختلف آب به صورت لایه لایه وجود دارد، حفر چاه‌ها از ۱۲۰۰ متر شروع شده و تا عمق ۳۰۰۰ متری ادامه داشت و مشخص شد دمای آبی با بالای ۹۰ درجه هم می‌رسد، منتها زمانی که بالا می‌آید به ۸۰ درجه می‌رسند و خوشبختانه با درجه استاندارد بسیار بالا تمام آزمایش‌های مورد نظر را سپری کرده‌اند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: چاهها دوم تا عمق ۲ هزار متری حفاری و چاه سوم در شهر دیگر شروع به حفاری شده است، قرار بر این شد نسبت به اعتباراتی که در این راستا وجود دارد حفر چاهها در مناطق مختلف سیستان وجود داشته باشد.

نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: مرکز مطالعات در سراوان سیستان و بلوچستان در مورد حفر چاهها پژوهش‌های متعددی انجام داد، احتمالات گسترده‌ای وجود دارد که جنوب استان خراسان هم به این آب‌ها دسترسی داشته باشند، اما مطالعات کامل صورت نگرفته است.حفر این چاهها در استان سیستان تا عمق ۲ هزار متری  در برخی از مناطق ادامه داشته است.

آب را از کدام مسیر به سیستان و بلوچستان برسانیم

دهمرده  در مورد رفع مشکل تشنگی سیستان با حفره چنین چاهها اظهار کرد: این آب‌ها نسبت به آب دریا بسیار شیرین هستند. چند مسیر برای جبران بی آبی وجود دارد یکی از ظرفیت‌ها آب ژرف است، فرصت بعدی انتقال آب از دریای عمان است. مسئله بعدی تبخیر آب در سیستان است که میزان آن بسیار بالا بوده که در جهت رفع آن یک ردیف بودجه‌ای در نظر گرفتیم که  نیازمند کار علمی است. موضوع بعدی که در راستای آب در نظر گرفته می‌شود قرارداد با افغانستان است که طبق آن سالانه ۷۲۰ میلیون متر مکعب حقابه آب داریم که متاسفانه افغان‌ها در این زمینه کم لطفی دارند. 

دستگاههای حفاری آب نداریم

نماینده مردم سیستان در مجلس یادآور شد: ما می‌توانیم چاه‌های متعددی را حفاری کنیم اما مشکل اصلی ما این است که دستگاه حفاری آب در کشور نداریم. امیدوارم دولت در راستای خرید دستگاه حفاری اقدامات موثری انجام دهد.

از ابتدای شروع  بهره برداری و حفر چاه با وزارت نیرو سر این مسئله مشکلاتی داشتیم، که وزارت نیرو موافق چنین اقداماتی نبود. دلایل متعددی برای عدم حفر چاه از طرف متولیان وزارت نیرو مبنی بر بی ثمر و بی نتیجه بودن این حفاری عنوان شد، در این بین راهکاری برای رفع تشنگی این استان ارائه نشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر نه پروژه انتقال آب به درستی صورت گرفت و نه حفر چاه ممکن است و از طرفی حقابه آب هیرمند هم با اما و اگرهای روبرو بوده است، برای جبران کمبودها حرفه ای غیر اصولی عنوان می شود. 

عضو مجمع نمایندکان سیستان و بلوچستان در پایان خاطر نشان کرد: متولیان وزارت نیرو مشکل اصلی بی آبی سیستان و بلوچستان هستند که نه تنها این مشکل اساسی را رفع نمی‌کند بلکه  نمی‌گذارند اقدامی در جهت کاهش بی آبی این استان پهناور صورت بپذیرد. ناگفته نماند در اعتبارات بودجه ۱۴۰۰ حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برای آب ژرف استان سیستان در نظر گرفته شده است که امیدواریم پرداخت شود.

منبع: نماینده

کلیدواژه: حبیب الله دهمرده سیستان و بلوچستان کم آبی سیستان و بلوچستان استان سیستان وزارت نیرو آب های ژرف حفر چاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۰۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟

حسام اسلامی که این روزها برای نمایش مستند تازه‌اش «رویاباف و قاضی» به تورنتوی کانادا رفته تا فیلمش را روی پرده و همراه با تماشاگران جشنواره «هات‌داکس» ببیند، درباره ایده اولیه این مستند به خبرنگار مهر گفت: برای من موضوع حفاری و جستجوی اجناس باارزش قدیمی جذاب بود. در مراحل تحقیق، متوجه شدم مازندران، به طور ویژه سوادکوه یکی از بالاترین آمار قضایی مربوط به حفاری های غیرمجاز را دارد. این پرونده‌ها، فقط به حفاری ختم نمی‌شود، گاهی جرایم دیگر مثل قتل هم در این مسیر رخ می‌دهد یا ریزش چاه یا محل حفاری، باعث مرگ جستجوگر و حفار شده است. درگیری‌های بین حفارها هم خودش ماجرایی است. این پرونده‌ها و این حفاری‌ها، ایده ساخت «رویاباف و قاضی» شد.

این کارگردان در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به نقش پررنگ طبیعت در فیلم گفت: لوکیشن آن منطقه با طبیعت بکر و چشم نواز، بخش دیگری از جذابیت این ماجرا برای من بود. حفاری، گاهی در شهر یا منطقه مسکونی رخ می‌دهد، گاهی در دل طبیعت. طبیعت در چنین حفاری‌هایی یک شخصیت است و هویت دارد. طبیعت با دادن نشانه‌های اغلب مبهم، حفارها را گمراه، ترغیب یا سردرگم می‌کند. افرادی که در طبیعت دنبال گنج می‌گردند، هر سنگ، شی یا درختی برایشان معنا دارد و فکر می‌کنند، اینها نشانه هستند و باید بهشان توجه کرد.

اسلامی در پاسخ به این سوال که «رویاباف و قاضی» درباره مردم و رویاهایشان است، گفت: ما درباره یک موقعیت انسانی صحبت می‌کنیم که ریشه‌ای دیرینه و تاریخی دارد. ما تمدنی باستانی داریم، این رویا و تمایل، برای دستیابی به گنج و میراث و ثروت گذشتگان در بسیاری از ما وجود داشته است. در ادبیات کلاسیک ما، داستان‌های بسیاری با این مضمون وجود دارد. وقتی درباره امروز حرف می زنیم، این تمایل و رویا، تشدید می‌شود. هر چه شرایط اقتصادی سخت‌تر می‌شود، گرایش به این رویا بیشتر می‌شود. مردم فکر می‌کنند، روی زمین نمی‌شود به این خواسته رسید اما زیر زمین می‌شود، آن را دنبال کرد.

کارگردان مستند «پروژه ازدواج» درباره شخصیت خانم قاضی در مستند «رویاباف و قاضی» گفت: من نمی‌دانستم در سیستم قضایی، قاضی خانم داریم. مجوزهای لازم برای فیلمبرداری در منطقه را گرفتیم، روز اول، متوجه شدم قاضی پرونده های میراث فرهنگی یک خانم است. ایشان بسیار مسلط بود، برای اولین بار در طی سال‌های کارم، با چنین شخصیتی مواجه شدم که این قدر مقابل دوربین راحت بود و خیلی سریع، با حضور ما در دفترش، کنار آمد. در یک فضای مردانه و سختگیر قضایی، همه با احترام به خانم قاضی نگاه می‌کردند و ایشان محل رجوع و بسیار دقیق و حرفه‌ای بود. این نکته برایم جذاب بود.

اسلامی با توجه به نمایش مستند «رویاباف و قاضی» در جشنواره‌های «هات‌داکس»، «ایدفا» و «تروفالس» و واکنش تماشاگران به حضور شخصیت قاضی خانم گفت: برای مخاطبان جالب بود که در ایران قاضی خانم فعالیت می‌کند، آنها تحت تاثیر فیلم و این شخصیت بودند. هم مخاطبان ایرانی خارج از کشور و هم تماشاگران خارجی، درباره این شخصیت سوال می‌پرسیدند و یکی از نکات جذاب فیلم، برایشان حضور، اقتدار و تسلط او بر کارش بود. به نظرم، فهم جامعه ایرانی و مسایل اجتماعی آن ساده نیست و با یک جمله و کلمه نمی‌شود درباره رخدادها، شخصیت‌ها و موقعیت‌ها صحبت کرد.

کارگردان «متهمین دایره بیستم» در پایان درباره لحن و فضای فیلم تازه‌اش «رویاباف و قاضی» گفت: یکی از جذابیت‌های فیلم برای تماشاگران در جشنواره‌هایی که «رویاباف و قاضی» در آن روی پرده رفت، لحن طنزآمیز و فضای آن بود. موضوع اجتماعی و حال و هوای شخصیت‌ها جدی و گاه تلخ است، اما فیلم از نظر مخاطبان سرخوش و طنازانه است. لحن طنز فیلم را می‌گرفتند، آن را دوست داشتند و در تمام نمایش‌ها، واکنش نشان می‌دادند. امیدوارم در ایران هم، مخاطب با فیلم ارتباط برقرار کند. «رویاباف و قاضی» پر از حس‌های متفاوت و رنگارنگ است، نه لزوما شکست و تلخی.

مستند «رویاباف و قاضی» فیلم تازه حسام اسلامی، روایتی است از تلاش مردم منطقه سوادکوه برای یافتن گنج. «رویاباف و قاضی» دوشنبه ۱۰ و پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در جشنواره «هات داکس» کانادا روی پرده رفت و از آن استقبال شد.

«رویاباف و قاضی» آبان ۱۴۰۲ در جشنواره «ایدفا» به عنوان تنها فیلم ایرانی تولید شده در ایران، نمایش داده شد، این مستند پس از آن در جشنواره «تروفالس» میسوری آمریکا روی پرده رفت و اکران در «هات داکس» سومین حضور بین‌المللی این مستند است.

این مستند، به زودی در جشنواره ژان روش پاریس و میلینیوم ورشو، نمایش داده خواهد شد.

عوامل مستند «رویاباف و قاضی» عبارتند از کارگردان: حسام اسلامی، فیلمبردار: حامد حسینی سنگری، تدوین: افسانه سالاری، صداگذار: مهرشاد ملکوتی، موسیقی: یونس اسکندری، تهیه‌کننده: حسام اسلامی.

حسام اسلامی، پیشتر مستندهای «محاکمه مصدق»، «پروژه ازدواج»، «متهمین دایره بیستم» و ... را کارگردانی کرده است.

کد خبر 6094478 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • کار دانشگاه‌ها تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان است
  • کار اصلی مدارس و دانشگاهها؛ تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت های استان است
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • برای حل مشکل مسکن کارگران از ظرفیت تعاونی‌ها استفاده شود
  • فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟
  • زمان بهره برداری از خط ۱۰ مترو تهران اعلام شد
  • زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران اعلام شد
  • عملیات حفاری خط ۱۰ متروی تهران