Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@20:12:36 GMT

اراضی شهری به چند دسته تقسیم می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۶۳۵۴۱

اراضی شهری به چند دسته تقسیم می‌شود؟

تعیین نوع و شرایط حاکم بر اراضی شهری، موضوع قانون زمین شهری و قوانین دیگری است که رسالت اصلی آنها تنسیق و تنظیم مناسبات حقوقی و اداری آنها و جلوگیری از تضییع حقوق افراد و اشخاص است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حریم استحفاظی موضوع قانون زمین شهری عبارتست از حریم مصوب شهرها که بزرگ‌تر و در برگیرنده محدوده قانونی بوده و در اجرای ماده ۹۹ قانون شهرداری تعیین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانچه محدوده نهایی مشخص شده در طرح مصوب جامع یا هادی شهر بزرگ‌تر از محدوده قانونی مصوب شهر و در شهرهای دارای حریم مصوب بزرگ‌تر از حریم شهر باشد محدوده نهایی طرح‌های مذکور، حریم استحفاظی محسوب می‌شود.

از سوی دیگر اراضی شهری به انواعی تقسیم می‌شود که هر یک از آن‌ها احکام و قوانین مربوط به خود را دارد که رعایت آن‌ها در مناسبات افراد و اشخاص، بویژه آنجا که سخن از تملیک و تملک و عمران این اراضی مطرح می‌شود، اهمیت زیادی دارد. برای آشنایی بیشتر با انواع اراضی شهری، احکام راجع به آنها و نیز دستگاه‌های متولی نظارت بر این اراضی با محمدرضا فاتحی، وکیل دادگستری و کارشناس ارشد حقوق عمومی گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

منظور از اراضی موات شهری و شرایط احیا و عمران آنها چیست؟

وفق ماده ۳ قانون زمین شهری اراضی موات شهری زمین‌هایی است که سابقه عمران و احیا نداشته است بر اساس ماده ۱ آئین نامه اجرایی این قانون منظور از عمران و احیای قابل قبول مراد از قابل قبول در این قانون عمومات یاد شده در ماده ۱۴۱ قانون مدنی است که عرفا عبارت است از اموری همچون زراعت درختکاری و احداث بنا.

برخی از اراضی شهری تحت عنوان «اراضی بایر» شناخته می‌شود، منظور از این اراضی چیست و آیا امکان تملک آنها از طرف اشخاص وجود دارد؟

اراضی بایر شهری طبق ۴ قانون ماده شهری اراضی است که سابقه احیا و عمران داشته باشد و به حالت موات برگشته باشد نکته قابل توجه اینکه اراضی موات اساساً بدون مالک است، اما اراضی بایر ممکن است مالک مشخص داشته باشد. تناسب زمین عمران و احیا شده با در نظر گرفتن مساحت زیر بنا مساحت کل زمین و فضای عموم آن یا مساحت زیر کشت با در نظر گرفتن مفاد ماده ۱ قانون زمین شهری و ماده ۱۴۱ قانون مدنی و دستور العمل های صادره از طرف راه و شهرسازی مشخص می‌شود.

کدام دسته از اراضی شهری در زمره انفال است؟

بر اساس اصل چهل و پنجم قانون اساسی اراضی موات و بایر شهری جزو انفال محسوب می‌شوند که در اختیار حکومت اسلامی است و ترتیب و تفصیل استفاده از آن‌ها طبق قانون خاص خواهد بود. اراضی دایر که در تصرف حکومت اسلامی است و شهرداری‌ها یا وزرات راه و شهرسازی به نمایندگی از حکومت در آن دخل و تصرف می‌کنند نیز در زمره انفال است و قانون خاص دارد. بهره برداری از اراضی خصوصی نیز طبق قانون مدنی در محدوده رعایت حقوق اشخاص تابع اراده افراد است.

کدام دستگاه صالح به صدور مجوز کاربری اراضی شهری است؟

بخشی از اراضی شهری موضوع ماده ۵ قانون شهری است که اصطلاحاً به آنها اراضی دایر می‌گویند که مراد از آن زمین‌هایی است که در حال حاضر از طرف مالک شخصی یا دولت در حال بهر برداری است. اراضی شهری موضوع ماده ۲ قانون زمین شهری است که در محدوده قانونی و حریم استحفاظی شهر و شهرک‌ها قرار گرفته است و نظارت و صدور مجوزات مربوطه به آن در حوزه صلاحیت شهرداری است.

در این صورت انجام اقداماتی از قبیل صدور پروانه ساختمان مساحت زیر بنا و… موضوع آئین نامه مربوط به استفاده از اراضی و احداث بنا و تأسیسات در خارج از محدوده قانونی و حریم شهرها مصوب ۱۳۵۵ بر روی اراضی حدفاصل بین محدوده قانونی یا حریم مصوب شهر و محدوده نهایی طرح‌های مذکور بر اساس مقررات آئین نامه مزبور و با رعایت تصمیمات شورای‌عالی شهرسازی صورت خواهد گرفت.

خرید و فروش املاک شهری به طرفیت دولت تابع چه شرایطی است؟

طبق ماده ۱۰ آئین نامه اجرایی قانون زمین شهری نحوه خرید و فروش و تملک اراضی موات که در اختیار واجدین شرایط ماده ۷ قانون زمین شهری قرار گرفته بر اساس قانون خاص آن خواهد بود البته در مورد اراضی بایر و دایر و تملک و بهره برداری از آنها در ماده ۱۱ این آئین نامه شروطی مقرر شده است که از آن جمله می‌توان به ضرورت وجود طرح‌های مصوب شهری در کاربری‌های مختلف اشاره کرد.

کد خبر 502726

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر قانون شهرداری اراضی ملی قانون در شهر شهرداری ها ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق قانون زمین شهری محدوده قانونی اراضی شهری اراضی موات اراضی بایر آئین نامه مصوب شهر بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۳۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین اخگرپور با اشاره به اینکه بخش‌هایی از اراضی ناحیه سه به دلیل ناهمواری و شیب به محل تجمع معتادان متجاهر، کارتن خواب‌ها و کلونی انواع آسیب‌ها تبدیل شده بودند افزود: به همین منظور و برای جلوگیری از گسترش این مکان‌ها ضمن احصاء نقاط آلوده با به کارگیری بولدوزر، لودر و کامیون نسبت به تسطیح و هموار کردن اراضی طی چندین مرحله اقدام شد.

به گفته این مسئول عملیات تسطیح و پاکسازی این اراضی در خیابان شکری جنوبی ضلع جنوب بلوار شقایق در محدوده کوره‌های آجرپزی انجام شد.

اخگرپور یاد آور شد: محل‌های پاکسازی و تسطح شده با گشت زنی مستمر عوامل نواحی نگهداری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بورل: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین تقسیم زمین است
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹
  • تنها راه برای جلوگیری از درگیری در فلسطین اشغالی، تقسیم اراضی است
  • کاربران دیوار چطور به حفظ زمین کمک کردند؟
  • طرح پیشنهادی تعیین وضعیت اراضی پادگان جی به کمیسیون ماده پنج ارسال شد
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • تعیین حریم مشهد با طرقبه شاندیز در انتظار ابلاغ وزارت کشور