Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتظار مردم افغانستان برای تمام شدن دوره اشغال اکنون با مانع بزرگی به نام چالش‎های امنیتی مواجه شده است. خبرگزاری میزان – حضور نظامی ۲ دهه‌ای کشور‌های غربی در افغانستان پس از حمله‌ای به سرکردگی آمریکا در سال ۲۰۰۱، روز‌های پایانی خود را می‌گذراند، در حالی که رویای پایان اشغال مردم افغانستان اکنون به چالشی دیگر تبدیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  حمله نظامی آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ پس از حادثه ۱۱ سپتامبر و به بهانه مبارزه با گروه‎های مسلح، پس از ۲۰ سال جنگ مرگبار و ۲ دهه کشتار و قتل عام غیرنظامیان افغانستانی، فقط آینده‌ای نامشخص را برای افغانستانی‌ها به ارمغان آورده است. وضعیت افغانستان پس از ۲۰ سال جنگ در حال حاضر، افغانستان شاهد گسترده‌تر شدن حملات زیر سایه توافق فوریه با آمریکا از یک سو و نبود توافق مبنی بر صلح، تقسیم قدرت، آتش بس داخلی از سوی دیگر است.   تلفات غیرنظامیان افغانستان از ماه ژانویه تا ماه مارس ۲۰۲۱ در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۰، حدود ۲۹ درصد افزایش یافته است.   براساس آمار دولت افغانستان در ماه می‌ سال جاری، ۴ هزار و ۳۷۵ مورد مرگ ناشی از تروریسم در افغانستان ثبت شد در حالی که در ماه آوریل، هزار و ۶۴۵ مورد تلفات ناشی از ترور ثبت شده بود. وضعیت نظامی آمریکا در افغانستان خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان اگرچه رسوایی بزرگی مانند فرار انگلیس در سال ۱۸۴۲ و ارتش سرخ در سال ۱۹۸۹ نیست و زیر آتش رخ نمی‌دهد، اما تلاشی برای فرار از رسوایی به موازات حمایت مردمی از پایان سریع جنگ محسوب می‌شود. بیشتر بخوانید: دیدار غنی و بایدن ۶۵۰ نظامی آمریکایی در افغانستان باقی می‌مانند نتیجه جنگ آمریکا علیه افغانستان چه بود؟ پیامد‌های جنگ آمریکا در افغانستان را از جهات مختلفی می‌توان مورد بررسی قرار داد:   - در حالی که یکی از ادعا‌های آمریکا در افغانستان ارائه آموزش نظامیان این کشور بود، در ماه گذشته ۲۶ پایگاه نظامی در افغانستان با وجود عملیات نظامیان این کشور به دلیل کمبود مهمات و تجهیزات، تسلیم طالبان شد.
- استان‌های محل استقرار نظامیان انگلیسی از وضعیت به مراتب بدتری رنج می‌برند.
- براساس ارزیابی‌های سیا و اطلاعات نظامی آمریکا، حتی خود کابل نیز از امنیت با دوامی برخوردار نیستند.
- افزایش خشونت‌ها در افغانستان، به بی ثباتی، گرسنگی، آوارگی، خشکسالی، تغییرات آب و هوایی به موازات پیامد‌های شیوع کرونا دامن می‌زند و امید‌ها برای دستیابی به عدالت در مورد جنایات جنگی را نابود می‌کند.
- سقوط بیش از ۸۰ منطقه از ۳۷۰ منطقه تحت کنترل دولت افغانستان در کمتر از ۲ ماه گذشته
- سیطره طالبان بر ۱۸ منطقه استراتژیک و تلاش برای تداوم جنگ فرسایشی
- فقر گسترده در میان مردم افغانستان که تغییری در زندگی خود در ۲۰ سال گذشته ندیده‎اند.
- توقف مذاکرات بین الافغانی
- تقویت موضع طالبان در پی مذاکرات آمریکا   نبود برنامه امنیتی معتبر برای دوره پس از خروج نظامیان غربی از افغانستان، چشم انداز صلح و امنیت در این کشور را کاملا نابود کرده است.   براساس قاعده‌ای کلی، حضور در جنگ دشوار است، اما ترک جنگ گاهی از آن دشوارتر است.   این دشواری سبب می‌شود تا تلاش نیرو‌های امنیتی و دفاعی افغانستان، امنیت را محقق نکند و تنها به مقابله با طالبان پس از آغاز درگیری محدود شود.   انتهای پیام/ برچسب ها: تحولات بین الملل افغانستان آمریکا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان تحولات بین الملل افغانستان آمریکا نظامی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۳۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه

در وهله نخست، ورود ایالات متحده آمریکا و اروپا به این موضوع نشان‌دهنده اهمیت مباحث فرهنگی است. آن‌ها تلاش می‌کنند فساد و تباهی را میان ملت‌های مسلمان رواج و سپس جوامع را به سمت بی‌هویتی سوق دهند. زمانی که بی‌بندوباری جنسی میان ملت‌ها گسترده شود موجب از بین رفتن هویت و گسست اجتماعی می‌شود؛ در نتیجه استعمارگران می‌توانند بر آن کشورها مسلط شوند. در حالی که جهان سرمایه‌داری قدرت نظامی و اقتصادی گذشته برای به بند کشیدن دیگر جوامع را ندارد، آخرین تیر در ترکش لیبرالیسم این است با ابزار فرهنگ وارد شده و مردم جهان را بی‌هویت کند. در این مسیر، در سال‌های اخیر تلاش‌های بسیاری در رسانه‌ها و بنگاه‌های کلان سرمایه‌داری غرب در حال انجام است تا همجنس‌بازی را در جهان گسترش دهند.

این یکی از مراحل تسلط آمریکا بر جهان و جهانی‌سازی مدنظر آن‌هاست، به این معنی که یکی از مراحل مهم جهانی‌سازی همین بی‌هویت کردن مردم است. غرب گسترش فرهنگ ابتذال را در کشورهای تحت سلطه دنبال می‌کند و طبیعتاً این مسیر در عراق هم وجود دارد، چرا که این کشور هنوز هم زیر سلطه استعمار است.
نکته مهم دیگر این است آمریکایی‌ها همواره ادعا دارند سیاست‌ گذاری بغداد در کنترل تهران است؛ ولی موضوع اخیر اثبات می‌کند آن‌ها هستند که در ریزترین و جزئی‌ترین مسائل داخلی عراق شامل امنیتی، اقتصادی، سیاسی و حتی فرهنگی-مذهبی و اجتماعی دخالت می‌کنند. ایالات متحده علاوه بر نفت، حوزه بانکی و مسائل نظامی که در کنترل خود دارد، امروز تلاش می‌کند حتی به مسائل دینی-فرهنگی این کشور هم جهت دهد. این دقیقاً همان نکته‌ نگران‌کننده‌ای است که گروه‌های مقاومت به آن آگاه هستند و از این رو تلاش دارند به هر شکل ممکن آمریکایی‌ها را از کشورشان بیرون کنند. البته فقط پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق مطرح نیست بلکه ایالات متحده بر همه مسائل این کشور کنترل و نظارت دارد و عملاً تحت سلطه خودش درآورده است؛ دخالتی که آمریکایی‌ها درباره مصوبات مجلس عراق دارند یکی از مصادیق بارز و روشن این موضوع است.

دیگر خبرها

  • سربازان زن صهیونیست به دلیل امتناع از حضور در جنگ در معرض بدرفتاری قرار دارند
  • گزارش تصویری | در دانشگاه های آمریکا چه می گذرد
  • ضرب و شتم نظامیان زن اسرائیلی بعد از امتناع از حضور در ارتش
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • چین: فیلیپین اراده پکن برای حفاظت از حاکمیت خود را به جالش نکشد
  • حمله تروریستی به مسجدی در هرات/ ۶ نمازگزار کشته شدند
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • تمرد ده‌ها نظامی صهیونیست از رفتن به غزه
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است