Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@03:44:19 GMT

احتمال ریاست کارگزارانی ها بر اصلاحات

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۶۳۹۴۶

احتمال ریاست کارگزارانی ها بر اصلاحات

انتخابات 1400 و نتیجه آن پیام روشنی برای جریان اصلاحات داشت و باید دید که سیاسیون در این جبهه پیام مربوط را چطور دریافت و درک می‌کنند. هنگام انتخاب رئیس جمهور سیزدهم، اختلاف‌ نظرها در میان سیاسیون اصلاح ‌طلب به اوج خود رسید و راه شان از هم جدا شد. ماجرا از آن جا شروع شد که در ابتدا نسخه انتخاباتی  اردوگاه اصلاح طلبان توسط شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان یا همان «شعسا» پیچیده می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از ضعف عملکرد نمایندگان اصلاح طلب در مجلس دهم، هضم بخشی از گفتمان اصلاحات در جریان اعتدال و همچنین نبود انسجام لازم برای نحوه ورود به انتخابات اسفندماه 98 مجلس؛ باعث شد که از ابتدای سال 99 زمزمه هایی در خصوص ناکارآمدی شعسا مطرح شود. زمزمه هایی که پس از کناره گیری ناگهانی رئیس (محمدرضا عارف) و نایب رئیس (موسوی لاری) شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان، رنگ و بوی جدی تری به خود گرفت و  برای ایجاد انسجام در جریان اصلاح طلب، سخن از ایجاد نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان یا همان (ناسا) به میان آمد. نهادی که به باور بسیاری از تحلیل گران اصلاحات به جز در فرم، تفاوت چندانی با همان شعسای همیشگی نداشت؛ اما پس از کش و قوس های زیاد، حرف و حدیث های گوناگون و البته   بی توجهی به جوانان این جریان، در نهایت ناسا متولد و بهزاد نبوی  رئیس آن شد. ناسا که فلسفه وجودی اش بر انسجام و اجماع و تک‌صدایی جریان اصلاحات بود، به طرز ناباورانه ای در آخرین بیانیه انتخاباتی خود به احزاب اصلاح طلب اعلام کرد هرکس ساز ناکوک خود را بردارد و هرچه خواست بنوازد. یعنی اگرخواست برود با رئیسی عکس بگیرد، اگر خواست بی هیچ دلیلی از انصراف مهر علیزاده خوشحال شود، اگر هم میلش کشید برود به همتی رای بدهد،  اگر هم با هیچ یک از گزینه ها حال نکرد، می تواند به سراغ مشارکت غیر فعال برود. در ابتدا شاید گمان می شد که مشکل اصلی اصلاح طلبان آن است که همچنان با حاکمیت غریبه بود و رد صلاحیت های گسترده شورای نگهبان مانع از کنشگری آن ها می شود اما به نظر می رسد رفتار خارج از چارچوب سیاسی و در یک کلام کاریکاتوری اصلاحات در مهم ترین رویداد سیاسی کشور یعنی انتخابات ریاست جمهوری؛ مسجل کرد که مشکل اصلاح طلبان  از درون خود این جریان نشئت گرفته و آنان اگرچه فهمیده اند که نیاز به پوست اندازی دارند اما همچنان در این که چگونه باید ساختار خود را بازسازی کنند، سر درگم اند. باید گفت فلسفه تشکیل  یک حزب یا یک جریان سیاسی در دنیای مدرن، انجام کار سیاسی است و مهم ترین کار سیاسی در دنیای مدرن هم انتخابات است و حزبی که در انتخابات تاثیر گذار نباشد، فلسفه تشکیل خودش را زیر سوال می برد.   در این بین اما هر قدر قوه تصمیم گیری در  اردوگاه اصلاح طلبی سست و منفعل است، حزب کارگزاران با کنشگری فعال خود در انتخابات اسفندماه 98 و همچنین حمایت قاطعانه از گزینه اصلاح طلب انتخابات 1400 تا این جای کار نشان داده که مسیر آینده سیاسی و حزبی خود را به خوبی ترسیم کرده است و اگر  اصلاح طلبان نتوانند تحولی ساختاری و بنیادین را در درستور کار خود قرار دهند، در آینده نزدیک این کارگزارانی ها خواهند بود که به جای آنان تصمیم می گیرند و شاید این اصلاحات است که در کارگزاران هضم خواهد شد./ خراسان

منبع: فردا

کلیدواژه: ناسا اصلاحات کارگزاران انتخابات ۱۴۰۰ سیاسیون اصلاح طلب اصلاح طلبان اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۳۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند

با مشخص‌شدن نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در بیشتر کرسی‌های نمایندگی، رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است که شنیده‌ها از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.

بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت تعیین می‌شوند بنابراین اکنون بیش از دو سوم ترکیب مجلس آینده مشخص شده است.

از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات، موضوع اصلی در محافل سیاسی تعیین «رئیس مجلس دوازدهم» بود. موضوعی که هم در رسانه‌ها پیگیری شد، هم چهره‌های سیاسی داخل و خارج مجلس را به واکنش واداشت و هم زمینه جناح‌بندی‌ها در این باب را فراهم کرد؛ این روند در روز‌های پس از برگزاری انتخابات مجلس آنقدر سرعت گرفت که به موازات اعلام نتایج در مهمترین حوزه‌های انتخابیه، اسامی چهره‌هایی برای تکیه‌زدن به صندلی ریاست مجلس شنیده می‎شد. با نزدیک‌شدن به شروع کار مجلس آینده، اما این رقابت‌ها رنگ‌وبوی بیشتری گرفته و خبر‌ها حکایت از برگزاری جلسات متعدد رسمی و غیررسمی برای تصمیم‌سازی درباره ریاست مجلس آینده دارد.

برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می‌توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

باتوجه به رقابت تنگاتنگ جریان‌های مختلف اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم و حضور کاندیدا‌های آنان در بهارستان، انتظار می‌رود صحنه رقابت نه‌تن‌ها برای کسب کرسی ریاست که برای کرسی نایب رئیسی، سایر اعضای هیأت رئیسه مجلس و حتی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز جدی‌تر شود و در نهایت فضای کلی مجلس دوازدهم را به سمت‌وسویی هدایت کند که در آن کمتر شاهد یک‌دستی‌هایی از نوع مجلس یازدهم باشیم.

در چنین شرایطی، اینکه کاندیدا‌های هر کدام از این کرسی‎های ریاست، گوشه‌چشمی به نتایج دوره دوم انتخابات مجلس داشته باشند تا با رایزنی‌ها بتوانند نظر آنان را به خود جلب کنند، نه‌تن‌ها تصور بعیدی نیست که به نظر می‌رسد تاثیر سرنوشت‌سازی هم بر ترکیب نهایی هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس دوازدهم برجای بگذارد.

tags # محمد باقر قالیباف ، مجلس شورای اسلامی سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • احتمال جریمه شدن دومفریس به خاطر تمسخر مدافع میلان
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!