Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@17:14:04 GMT

سروری: شهردار سوپرمن می‌خواهیم

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۶۴۱۷۷

سروری: شهردار سوپرمن می‌خواهیم

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب پیروز ششمین دوره انتخابات شورای شهر تهران شدند.

یکی از اقدامات مهم  منتخبین ششمین دوره شورای شهر تهران انتخاب شهردار آینده است. گزینه های متعددی در خصوص شهردار بعدی تهران مطرح می شود اما منتخبین می گوید این گزینه ها گمانه زنی برخی افراد است و ربطی به آنها ندارد.

از سوی دیگر در 4 سال گذشته شهر تهران با مشکلات زیادی رو به رو بوده و عقب ماندگی ها زیادی رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژ های عمرانی متوقف شد. کارها بر زمین ماند. موضوعات اجتماعی مغفول ماند و مهمترین عملکرد این دوره نام گزینی برای معابر بود که البته حواشی زیادی هم در این زمینه رخ داد.

مدیران فعلی در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی عملکرد مناسبی نداشتند و در این مدت فقط 4.5 کیلومتر مترو در تهران ساخته و بهره برداری شد و همچنین در زمینه ورود واگن هم مشکلات زیادی وجود داشت.

همچنین یکی از مگا پروژ های این دوره به اعتقاد مدیرانش شهر نفروشی است هر چند که این موضوع از سوی بسیاری از کارشناسان شهری رد شده است.

در خصوص آخرین وضعیت انتخاب شهردار، وضعیت شهر و مشکلات بر زمین مانده با پرویز سروری منتخب ششمین دوره شورای شهر تهران به گفت وگو نشستیم.

بعد از برگزاری انتخابات و مشخص شدن منتخبین ششمین دوره شورای شهر تهران، یکی از مهمترین وظایف، انتخاب شهردار آینده تهران است. گمانه‌زنی‌های زیادی صورت گرفته و لیست‌های متعددی منتشر شده است. در خصوص انتخاب شهردار چه اقداماتی انجام شده است؟ 

موضوع انتخاب شهردار بسیار مهم و حساس است/مشکلات و ناکارآمدی‌ها  به اوج خود رسیده است

طبیعتاً مهمترین کار شورای منتخب تا زمان آغاز به کار رسمی، فراهم کردن مقدمات لازم برای انتخاب شهردار است. ما باید تکلیف انتخاب شهردار را مشخص کنیم و مشخص شود چه کسی فرمان مدیریت شهر را به دست خواهد گرفت.

حق اشتباه نداریم/ باید نگاه جناحی و حزبی را از مجموعه شورای شهر برداریم/شورا و مدیریت شهری، اجتماعی است نه سیاسی

موضوع انتخاب شهردار بسیار مهم و حساس است. در زمانی قرار داریم که توقعات  بالاست و مشکلات و ناکارآمدی‌ها هم به اوج خود رسیده است. در شرایط سختی هستیم و نمی‌توانیم و حق نداریم اشتباه کنیم. باید نگاه جناحی و حزبی را از مجموعه شورای شهر برداریم. شورا و مدیریت شهری، اجتماعی است نه سیاسی.

شهردار منتخب تهران باید حاشیه‌گریز باشد/تمرکز بر امور شهر و دوری از کارهای سیاسی در شهرداری

 باید موضوعات عقب‌ مانده را ساماندهی کنیم و شورای شهر تهران نباید به حاشیه برود. شهردار منتخب تهران باید حاشیه‌گریز باشد و باید متمرکز بر امور شهر باشد. دنبال کار سیاسی نباشد. شورای شهر و شهرداری در کانال اصلی خود که خدمت به مردم است قرار گیرد و خدمات مناسب ارائه شود.

شهردار آینده تهران باید بتواند نقایص را جبران کند/فرصت اختلاف نداریم و حرف اول را هم‌افزایی می‌زند

مردم ما بسیار فهیم و عزیز هستند و ما باید با تمام توان خود به آنها خدمت‌رسانی کنیم. شهردار آینده تهران باید بتواند نقایص را جبران کند. شهردار باید به دنبال هم‌افزایی برود. ما فرصت اختلاف نداریم و حرف اول را هم‌افزایی می‌زند. شهرداری در چهار سال گذشته عقب‌ماندگی‌های زیادی داشته و باید شهردار آینده تهران با دولت، مجلس و دستگاه‌ها ارتباط خوبی داشته باشد تا بتوانیم مشکلات را حل و فصل کنیم. 

شهردار باید متعامل باشد/ شهرداری برای توسعه از ظرفیت دولت استفاده کند

شهردار آینده باید از نظر کارآمدی مورد قبول باشد. شهردار باید تراز ملی داشته و همچنین با دولت و مجلس برای رفع مشکلات بتواند رایزنی‌های لازم را انجام دهد. ما باید یک شهردار متعامل داشته باشیم تا بتواند از ظرفیت‌های کشور برای اداره شهر استفاده کند و همین‌طور ظرفیت‌های تهران را دراختیار مدیریت کشور قرار دهد و دولت از شهرداری برای رسیدن به اهداف استفاده کند و شهرداری برای توسعه از ظرفیت دولت استفاده کند. حتماً شهرداری باید انتخاب شود که این موضوع را داشته باشد و مورد اعتماد قوا باشد و حرفی برای گفتن در این زمینه داشته باشد. 

شهرداری و شورا محل جنگ نیست/شورا مجموعه بالادستی است/باید بعد نظارتی را تقویت کنیم تا بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم

شهردار باید کسی باشد که اشراف کامل به موضوعات مدیریت شهری داشته باشد و به سرعت بعد از ورود بتواند کارهای شهر را آغاز کند و همچنین با شورا هم‌افزا و همدل باشد.

شهرداری و شورا محل جنگ نیست. شهردار باید بداند که شورا مجموعه بالادستی است و حق نظارت دارد و باید با شورا در تعامل باشد. ما نباید شورای شهر و شهرداری را به محل منازعه بی‌خاصیت تبدیل کنیم،  باید بعد نظارتی را تقویت کنیم تا بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.

شهردار سوپرمن می‌خواهیم/ فردی که قدرتمند بوده و از حاشیه گریزان باشد/شهرداری و شورای سیاسی باعث عقب‌ماندگی شهر می‌شوند

باید افرادی در شهرداری به کار گرفته شوند که پاکدست و کارآمد بوده، توانمندی‌های لازم را داشته، خوش‌انگیزه و انقلابی باشند و ترکیبی از جوانی در مدیریت شهری جلوه کند. ما یک شهردار سوپرمن می‌خواهیم. فردی که قدرتمند بوده و از حاشیه گریزان باشد. ببینید! شهرداری و شورای سیاسی باعث عقب‌ماندگی شهر می‌شوند. در دوره پنجم هم شاهد موضوعات این‌چنینی بوده‌ایم.

 رقابت سیاسی در شورا باید به رقابت اجتماعی تبدیل شود/باید دعوا در شورای شهر برای حل معضلات مردم باشد/جریان تهران سربلند، بدهکار مجموعه‌ای نیست/بده کار مردم هستیم

ما تأکید داریم که شوراباید از ورطه سیاسی خارج شود و باید تمام مسائل به صورت اجتماعی حل و فصل شود و رقابت سیاسی در شورا باید به رقابت اجتماعی تبدیل شود و دعوا در شورای شهر برای حل معضلات مردم باشد نه حزب و گروه. الحمدلله لیست شورای ائتلاف با حمایت احزاب به نتیجه نرسیده است. وابستگی به حزب و گروه نداریم و به هیچ‌وجه جریان تهران سربلند، بدهکار مجموعه‌ای نیست. ما بدهکار مردم هستیم و باید خدمات لازم را به شهر و مردم ارائه کنیم و به هیچ وجه به اهداف و گروه‌ها برای تعیین تکلیف در مدیریت شهری اجازه نخواهیم داد. ما به یک مفاهیم مشترک با اعضا رسیده‌ایم و باید به تمام موضوعات اجتماعی نگاه شود.

 میثاق می‌گیریم که موضوعات سیاسی را در مدیریت شهر مداخله ندهیم/مردم نمی‌خواهند که وارد حاشیه شویم و ما را به خدمت دعوت کرده‌اند

تلاش ما این است که در شهرداری سیاسی‌کاری نشود. ما حتماً تمایلات سیاسی داریم اما میثاق می‌گیریم که موضوعات سیاسی را در مدیریت شهر مداخله ندهیم. قطعا کسانی که چهار سال تهران را به سکون کشانده‌اند، از موقعیت شورای جدید راضی نخواهند بود و شروع به بدرفتاری‌ و فضاسازی می‌کنند و کار را به جنجال سیاسی تبدیل کنند. ما نباید این اجازه را به آنها بدهیم. مردم ما فهیم  هستند.  مردم نمی‌خواهند که وارد حاشیه شویم و ما را به خدمت دعوت کرده‌اند.

 تلاش می‌کنیم که بعد از انتخابات، رقابت به رفاقت تبدیل شود/شهردار سیاسی نمی خواهیم

ما حتی با گروه‌های رقیب هم همکاری می‌کنیم و از نقطه‌نظرات و نگاه‌های کارشناسی استفاده می‌کنیم و تلاش می‌کنیم که بعد از انتخابات، رقابت به رفاقت تبدیل شود. ما شهردار سیاسی نمی‌خواهیم. شهرداری توانمند که فقط به امورات شهر برسد را انتخاب می‌کنیم. 

آیا شهردار آینده تهران از بدنه مدیریت شهری انتخاب می‌شود یا شهردار وارداتی است؟ مصادیق متفاوتی اعلام شده است، در این باره توضیح می‌دهید؟

هنوز وارد مصادیق انتخاب نشده ایم/برای انتخاب شهردار باید به اجماع برسیم/ شهردار باید متخصص باشد و بتواند عقب‌ماندگی‌ها را جبران کند

ما هنوز وارد مصداق نشده‌ایم. البته ما نظرات متخصصین را در این مسئله جویا می‌شویم. گزینه‌های متعددی مطرح می‌شود. اما اینکه نگاه ما این باشد که حتماً باید از بیرون شهردار وارد کنیم اینطور نیست و یا اینکه از داخل باشد. به نظر من شهردار باید متخصص و آشنا به امورات باشد. البته ما برای انتخاب شهردار باید به اجماع برسیم و تعیین تکلیف کنیم. تأکید من این است که شهردار باید متخصص باشد و بتواند عقب‌ماندگی‌ها را جبران کند.

آیا برای انتخاب شهردار آینده تهران شاخص‌هایی درنظر گرفته شده است؟ 

مردم تهران تحت‌تأثیر هجمه‌ها قرار نگرفتند و به لیست شورای ائتلاف رأی دادند/قضاوت را به مردم واگذار کردیم

هنوز خیر. ما تاکنون درگیر موضوعات انتخابات بودیم و خدا را شکر نتیجه خوبی به دست آمد. شاید خیلی‌ها تصور نمی‌کردند که این چنین شکست بخورند. از روز اول هجمه‌های زیادی وارد کردند اما مردم تهران تحت‌تأثیر هجمه‌ها قرار نگرفتند و به لیست شورای ائتلاف رأی دادند. عده‌ای جنگ رسانه‌ای علیه شورای ائتلاف راه انداختند، اما مردم شورای ائتلاف را انتخاب کردند و بین نفر آخر شورای ائتلاف با نفر بعدی تفاوت آرای زیادی وجود دارد. این نشان می‌دهد که مردم با رأی قاطع لیست ائتلاف را انتخاب و به آنها رأی دادند.

 از اول شهریور کار آغاز می‌شود /تلاش می کنیم بهترین خدمات را ارائه کنیم

حاشیه‌سازی‌های زیادی علیه لیست تهران سربلند ایجاد شد، اما با کمک خداوند تلاش کردیم وارد حاشیه نشویم و قضاوت را به مردم واگذار کردیم. از اول شهریور کار آغاز می‌شود و ما تمام توان  خود را برای این کار صرف خواهیم کرد تا بتوانیم بهترین خدمت را به مردم ارائه کنیم.

وضعیت شهر را چطور ارزیابی می کنید؟ وضعیت پروژ ها چطور است؟

تهران در 4 سال گذشته خواب بوده است در حالیکه در دوران ما هیچگاه شهرداری و مدیریت شهری و شورای شهر نمی خوابید اما بنا داریم در شورای ششم شهر تهران؛  شهرداری تهران را از خواب بیدار کنیم. در شورای ششم شهر مدیریت شهری بایستی بیدار شده و تغییر اساسی کند.

وعده های که داده بودیم محقق شد/تهران در 4 سال گذشته خواب بوده است/باید خسارت های وارده را جبران کنیم

در  14 سال کارنامه مؤثر و موفق در زمینه شورای شهر و شهرداری داریم که نشان دهنده ظرفیت های ویژه در گذشته و کارنامه خوب ما است. ضمن اینکه نشان دهنده تحقق وعده های ما هم محسوب می شود.

در دوران ما کارهای بسیار بزرگی برای تهران انجام شده و عملاً تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی در تراز انقلاب اسلامی قرار گرفته است و می کوشیم در شورای ششم شهر تهران این ظرفیت را گسترده تر کنیم و خسارت و آسیب هایی که در شورای پنجم به تهران وارد شده را جبران کنیم.

انسان نیازمند وسیله حمل ونقل و امکانات رفاهی مانند مترو و خطوط بی آرتی است/شهرداری یک سازمان خدمت محور است/عمران و ساخت وساز در شهرداری هم بخشی از وظایف مدیریت شهری است

مردم در تهران نیازمند مترو و اتوبوس هستند و حرف هایی که اعضای شورای پنجم شهر و مدیریت شهری در مورد شهر انسان محور می زنند بسیار عجیب و غریب است چرا که همین انسان نیازمند وسیله حمل ونقل و امکانات رفاهی مانند مترو و خطوط بی آرتی است و نباید در ترافیک بمانند.شهرداری یک سازمان خدمت محور است؛ فرهنگ در کشور متولی دارد و نباید صرفاً شهرداری کار فرهنگی کند بلکه عمران و ساخت وساز در شهرداری هم بخشی از وظایف مدیریت شهری محسوب می شود.

 به سمت انتخاب یک شهردار انقلابی که به مدیریت شهری اشراف لازم را داشته باشد حرکت می کنیم

باز هم تاکید می کنم که شهردار انقلابی انتخاب می کنیم تصمیم داریم جریان ایران سربلند را بدون شعار و وعده گرایی به سمت انتخاب یک شهردار انقلابی که به مدیریت شهری اشراف لازم را داشته باشد حرکت دهیم تا در کمترین فرصت مجدداً حرکت خدمت، جوشش و خلاقیت را در پایتخت عملیاتی کنیم.

در این 4 سال متأسفانه نه تنها شهر متوقف شده، بلکه عقبگرد هم داشته‌ایم/مردم منتظرند که یک روح جدید به کالبد شهر دمیده شود

بالاخره می‌توان 4 سال دوره مدیریت فعلی را با شورای چهارم و سوم تطبیق داد. کارنامه شورای پنجم شهر تهران کارنامه خوبی نیست.در این 4 سال متأسفانه نه تنها شهر متوقف شده، بلکه عقبگرد هم داشته‌ایم.حتی اعضای فعلی شورای شهر هم در برخی مواقع صدایشان در آمده و نسبت به عملکرد گلایه و انتقاداتی دارند و بارها رئیس شورای شهر تهران در مصاحبه‌ها این موضوع را متذکر شده است. شهرداری در مسیر خدمت نیست و مردم منتظرند که یک روح جدید به کالبد شهر دمیده شود. ما تمام تلاش خود را می کنیم تا بهترین خدمات را به مردم بدهیم.

منبع: فردا

کلیدواژه: سروری شهردار تهران شورای ائتلاف شهردار آینده تهران برای انتخاب شهردار شورای شهر تهران شهرداری و شورا مدیریت شهری عقب ماندگی ها مدیریت شهر شورای ائتلاف تا بتوانیم ششمین دوره یک شهردار سال گذشته تبدیل شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۴۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهام در قراردادهای زاکانی با چینی‌ها/ عضو شورای شهر: هنوز تردید داریم که آیا این قراردادها منعقد شده است یا خیر؟

به گزارش خبرآنلاین، در روزهای گذشته قراردادهای شهرداری تهران با شرکت‌های چینی در حوزه حمل و نقل شهری حاشیه‌شاز شده است، حالا برخی معتقدند قراردادهایی که برای واردات واگن مترو یا اتوبوس‌های برقی امضا شده دارای ابهام هستند و شهرداری زاکانی باید ابهام این قرارددها را برطرف کند.

اختلاف شهرداری با وزارت کشور

اختلاف نظر درباره قراردادهای شهرداری تهران با چینی‌ها از مدت‌ها قبل شروع شده بود، به‌گزارش رسانه‌ها سال گذشته بود که شهردار تهران به همراه هیاتی پر تعداد به چین سفر کرد تا تکلیف ۶۳۰ واگنی را که در دوره ریاست جمهور سابق پرونده‌اش برای کلان‌شهر تهران باز شده بود را مشخص کند، شهردارتهران در سفر چند روزه خود به چین نه تنها آنگونه که اعلام شد قرارداد ساخت ۶۳۰ واگن را به ساخت بیش از ۷۰۰ واگن ارتقا داد بلکه پکیجی از وسایل نقلیه اعم از تاکسی، اتوبوس، موتورسیکلت را نیز در قراردادش با چینی‌ها وارد کرد. دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت به‌رغم اینکه پیش از این اعلام شده بود که کار ساخت واگن‌های مترو در چین آغاز شده، اما هنوز وزارت کشور تاییدیه نهایی را نداده و تا این تاییدیه نباشد کار ساخت واگن‌ها آغاز نمی‌شود.

ماجرا آن‌گونه که مدیران شهری نقل می‌کنند از آنجا شروع شد که وزارت کشور که کارفرمای این قرارداد است باید اسناد، مدارک و طراحی‌های واگن‌های جدید را بررسی و تایید کند، اما مدیران شهری معتقدند که سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نه تجربه لازم و نه نیروی کارشناسی دارد و به همین علت پیشنهاد تفویض اختیار بررسی قرارداد و نوع واگن‌ها به شرکت واگن‌سازی شهرداری تهران را دارند.

درهمین‌باره سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر در گفت‌وگو با ایلنا در پاسخ به این سوال که چرا در هفته‌های اخیر، وزارت کشور و مدیریت شهری پایتخت در موضوع تایید فنی واگن‌های وارداتی مترو که قرارداد خرید ۷۹۱ دستگاه از آن‌ها در سال گذشته میان شهرداری تهران و طرف‌های چینی منعقد شد، با چالش مواجه شده اند؟ گفته که: «به نظر می‌رسد نوعی اختلاف سلیقه‌ای بین وزارت کشور و شهرداری تهران درباره نحوه دخالت‌ها و تصمیم‌گیری‌های پیرامون موضوع واردات واگن مترو از چین ایجاد شده است و این اختلافات بیش از آن که به مساله تایید فنی ارتباط داشته باشد، به موضوعات ساختاری و نوع تعامل بین وزارت کشور و مدیریت شهری پایتخت ارتباط دارد.»

قراداد زاکانی با شرکت ساختمانی برای واردات خودروی برقی!

اما جدا از پرونده واردات واگن برای متروی تهران حالا قرارداد شهرداری تهران برای واردات اتوبوس برقی از چین با ابهام مواجه شده است، اواخر سال گذشته بود که معاون مالی شهرداری تهران از قرار خرید اتوبوس برقی شهرداری پایتخت با چینی‌ها پرده برداشت، لطف‌الله فروزنده دراین‌باره گفت که: «انعقاد قرارداد ۲۵۰۰ اتوبوس برقی ۱۲( متری)، ۲۷۵۰۰ هزار تاکسی انرژی نو، ۱۰ هزار ون و مینی‌بوس و ۱۵۰ هزار موتور سیکلت برقی نیز از دستاوردهای سفر شهردار به چین بود، که امیدوارم به امید خدا بتوانیم این محموله‌ها را هرچه سریع تر وارد کشور کنیم.»

شهردار تهران هم با اشاره به ارزان بودن اتوبوس‌های برقی چینی نسبت به اتوبوس‌های ایرانی تلاش کرد از اقدام خود برای انعقاد قرارداد با چینی‌ها دفاع کند: «زمانی که در این سفر بودیم، بررسی‌هایی صورت گرفت و مشخص شد که قیمت اتوبوس‌های برقی در کشور چین به مراتب پایین‌تر از قیمت تولیدکنندگان داخلی است، به طوری که کیفیت و قابلیت آنها بسیار مناسب بود اما قیمت آنها به مراتب کمتر از قیمت‌های اتوبوس‌های برقی داخلی بود.»

با این وجود مدتی قبل یاشار سلطانی، فعال رسانه‌ای در پایگاه خبری خود نوشت: ««یکی از مهم‌ترین موضوعات در این قرارداد اصرار بر ترک تشریفات و عجله برای امضای قرارداد با طرف چینی است. موضوعی که در مذاکرات رسمی شورای شهر به صراحت به آن اشاره می شود. اما شاید بزرگترین ابهام در قرارداد ۲ میلیارد یورویی علیرضا زاکانی و شهرداری تهران با طرف چینی انتخاب شرکت طرف قرارداد است.»

به‌گفته یاشار سلطانی: «این شرکت هیچ تخصصی در زمینه خودروهای برقی و حمل و نقل پاک ندارد و حالا قرار است ۲ میلیارد یورو از بیت‌المال مردم ایران به دست آنها سپرده شود تا با تامین خودروی برقی اندکی هوای پاک و کاهش ترافیک را برای تهران به ارمغان بیاورند.»

آن‌طورکه این فعال رسانه‌ای گفته عمده فعالیت این شرکت چینی در حوزه ساختمان سازی است و از متن این قرارداد برمی‌آید تضمین‌های لازم وجود ندارد و در صورت بروز اختلاف راه حل‌های حقوقی مناسب پیش‌بینی نشده است.

تنش در شورای شهر/ واگن‌های مترو چه زمانی از چین پرواز می‌کنند؟

افشای جزئیات قرارداد زاکانی با این شرکت چینی سبب‌ساز تنش در جلسه اخیر شورای شهر تهران شد، نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه «با این حجم از موضوعات مالی در قرارداد چین هنوز ابهاماتی وجود دارد که به آن پاسخ داده نشده است، گفت: «در مورد واردات وسایل حمل و نقل عمومی وعده‌های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاده است.»

جعفر تشکری هاشمی، دیگر عضو شورای شهر تهران، با تاکید بر اینکه هنوز متوجه نشدیم که در حوزه اتوبوسرانی اساسا با طرف خارجی قرارداد بستیم یا خیر؟ گفت: «باید صراحتا گفته شود که قرارداد به چه شکل بسته شده است و من به یاد دارم که شهردار در یکی از جلسات شورای شهر اعلام کرد که چهار ماهه اتوبوس‌ها را به تهران می‌آورد اما هنوز با گذشت زمان زیادی از این صحبت اصلا تردید دارم که قراردادی منعقد شده یا نه؟»

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران گفت: «جای سوال است که واگن‌های مترو از چین چه زمانی پرواز می‌کنند و به تهران می‌رسند تا ما به چشم ببینیم تا قلبمان مطمئن شود.»

مهدی عباسی عضو دیگر شورای شهر با اشاره به موارد منتشر شده از قرارداد چین گفت: «اگر اسنادی وجود دارد باید این اسناد به ما داده شود و اگر این ادعاها درست است باید به شورا گزارش دهیم. وظیفه شورا مشخص است وقتی شورا بدون پیوست دو میلیارد یورو مصوب می‌کند یعنی ما می‌خواهیم به شهرداری کمک کنیم و بنده نماینده مردم هستم و درست نیست از کنار یک قرارداد بزرگ بین‌المللی بگذریم و باید ناراحت باشیم از اینکه یک خبرنگار اسنادی را دارد که ما به عنوان عضو نداریم.»

بعد از انتقاد تنی چند از اعضای شورای شهر به قراردادهای شهرداری تهران با چینی‌ها هنگام سخنرانی علیرضا زاکانی برخی اعضا جلسه شورای شهر تهران را ترک کردند، به گزارش ایسنا همزمان با خروج قائمی، عباسی، امانی، اقراریان، شربیانی شهردار خطاب به آنها گفت: «بنشینید تا پاسخ سوالات‌تان را بدهم.» اما آنها بدون توجه به سخنان شهردار جلسه را ترک کردند و بعد از آن نیز سوده نجفی جلسه را ترک کرد.

ترک جلسه اتفاق خاصی نبود!

رییس شورای شهر تهران درباره علت ترک جلسه شورای شهر تهران توسط برخی نمایندگان توضیحاتی ارایه داد. مهدی چمران گفت: در جلسه روز ۹ اردیبهشت شورای شهر تعدادی از نمایندگان جلسه را ترک کردند که اتفاق خاصی نبود؛ زمانی که جلسه به بعد از ساعت ۱۲ کشیده می‌شود برخی از نمایندگان جلسه شورای شهر را ترک می‌کنند، گفت: اعضا ساعت ۱۲:۳۰ یا ۱۳ در کمیسیون جلسه دارند و در برخی از موارد خروج آنها به این دلایل است.»

او گفت: «جلسه طول کشید و قاعدتاً تعدادی از افراد جلسه را ترک کردند. اعضا نسبت به صحبت‌ها و کارهایی که انتظار داشتند شهردار انجام دهد، نیز ایرادات و بحث‌هایی را مطرح کردند؛ اختلاف نظرهایی وجود دارد که طبیعی است.»

قرارداد پنهان ممنوع

واکنش به قرارداد زاکانی با شرکت‌های چینی به مجلس شورای اسلامی هم کشیده شد، احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»

با این وجود علیرضا زاکانی بعد از حواشی ایجاد شده درباره قرارداد با برخی شرکت‌های چینی گفت: شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است و تأمین کننده خطوط مترو یک شرکت نظامی چینی است، شرکت هایی که قرارداد بستیم از شرکتهای معتبر به شمار می روند و بانک مرکزی به ما گفت امکان ندارد یکی از همین شرکت ها به ما خودرو بدهد. قرار شد چینی ها در ایران کارخانه بسازند، انتقال تکنولوژی انجام دهند، با شهرداری شریک شوند و یوزانس سه ساله بگیرند که این موضوع یک شیرینی و حلاوت دارد.

او گفت: «اگر این قرارداد پایدار شود ( که ضمانت نامه های آن برای پایدار شدن آمده است) تمام خودروهایی که قرارداد آن منعقد شده وارد شهر خواهد شد. قرارداد آن چیزی نیست که بتوان آن را جار زد. ایران هزار و یک دشمن دارد. یک عده نمی‌خواهند اتفاقی بیفتد. این کارها بر ضد امنیت کشور است و می‌خواهند این قرارداد را منحل کنند اما خوشبختانه نمی‌توانند. این را به مردم نوید می‌دهیم و تمام این وسایل حمل و نقل عمومی ضمانت نامه رسمی بانکی دارند.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901971

دیگر خبرها

  • ۲۰۰۰ تاکسی برقی بزودی به ناوگان حمل و نقل تهران می‌پیوندد
  • زاکانی: تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران تامین شده است
  • افزایش تعرفه‌های امکان ورزشی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳
  • عضو شورای اسلامی کلانشهر اهواز :کلانشهر اهواز امینی شهردار را نمی‌خواهد | کسی ندای هل من ناصرا ینصرنی اهواز را نمی شنود
  • ابهام در قراردادهای زاکانی با چینی‌ها/ عضو شورای شهر: هنوز تردید داریم که آیا این قراردادها منعقد شده است یا خیر؟
  • شهرداری قزوین نگاه سلیقه‌ای نداشته باشد
  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • لزوم ورود دستگاه قضایی به خریدهای خارجی زاکانی
  • مهر تأیید وزارت کشور بر قانونی بودن ورود واگن‌های چینی
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند