Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از حاضران در نمایشگاه کتاب بغداد معتقد است حضور بی‌رمق ایران در نمایشگاه کتاب بغداد، نشان از عدم تمایل برای استفاده از ظرفیت‌های گسترده کشور همسایه است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حضور کمرنگ و کم‌رونق جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه کتاب بغداد، توجه بسیاری از علاقه‌مندان به ادبیات را به خود جلب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ویژه آنکه کشوری مثل عراق دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی برای تولید محتوا دارد. 

هادی شیرازی مدیر انتشارات خط مقدم که در این نمایشگاه حضور داشته است، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این حضور کم‌رونق را مورد انتقاد قرار داد. او در توصیف برگزاری نمایشگاه بغداد گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب بغداد در سطح نسبتاً خوبی برگزار شد؛ بنابر گفته‌ها نسبت به سال‌های قبل از حجم و گستره آن کم شده بود اما در عین حال غرفه‌ها و موضوعات متنوعی را در برداشت. کشورهای مختلفی هم در این نمایشگاه شرکت کرده بودند؛ کشورهای آفریقایی و آسیایی و مشخصاً مصری‌ها حضور مؤثری در این روداد داشتند.

وی اضافه کرد: لبنانی‌ها، سودانی‌ها، عراقی‌ها و .... نیز غرفه‌های جذاب و متنوعی را برای پذیرایی از مخاطبان آماده کرده بودند. این موضوع در حالی است که جمهوری اسلامی تنها یک غرفه داشت که توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برپا شده بود. کتاب‌های متنوع و زیادی به نمایش درآمده بود، اما چند ایراد اساسی به آن وارد بود. اولاً کسی که وارد این غرفه می‌شد متوجه نوعی از تعامل و ارتباط که نشان دهد دنبال ارتباط‌‌گیری مؤثر با مخاطبیم، نمی‌شد. طبعاً جمهوری اسلامی فرهنگ نزدیک‌تری به عراق در مقایسه با کشوری مثل مصر دارد؛ هم از حیث دینی، مذهبی، فرهنگ و ... اما می‌بینیم که مصری‌ها با هدف تعامل با نخبگان و نویسندگان عراقی پای به میدان گذاشته بودند و ما در این زمینه فعال نبودیم. 

به عبارت دیگر، ناشران مصری‌ خودشان رأساً به این نمایشگاه آمده‌ بودند و خبری از سازمان‌های دولتی این کشور نبود. علاوه بر این، آنان با دغدغه‌هایی زیادی پای به نمایشگاه گذاشته بودند و سعی می‌کردند به هر نحو با مخاطبان عرب‌زبان، دیگر ناشران و ... ارتباط بگیرند.

مدیر انتشارات خط مقدم با اشاره به اینکه تمهیدی برای حضور ناشران در نمایشگاه بغداد در نظر گرفته نشده بود، گفت: این مشکل را در نمایشگاه‌های بین‌المللی دیگر هم داریم. به این معنی که به صورت سازمانی وارد می‌شویم و هیچ تمهیدی برای حضور ناشران درنظر گرفته نمی‌شود. در کشورمان ناشران خوبی داریم که وارد عرصه ترجمه شدند و آثار دارند، اما دولت و وزارت ارشاد برای حضور مؤثر و مستقل این ناشر در چنین رویدادی اتفاق مثبتی را رقم نمی‌زند. بدون شک، سازمان ارتباطات و وزارت ارشاد باید زمینه را برای حضور ناشران در چنین رویدادی فراهم کند. خیلی از ناشران می‌توانند به واسطه ارتباطاتی که دارند، چند کتاب خود را برای عرضه به آنجا ببرند اما چنین اقدامی سازمان‌یافته نیست و عملاً تأثیری ندارد. از این روی، به نظر می‌رسد که باید سازوکار دقیق‌تری برای حضور ناشران در این‌گونه رویدادهای بین‌المللی طراحی شود.

یادداشت|عدم حضور آثار ایرانی در نمایشگاه کتاب بغداد؛ کم تحرکی یا غفلت؟سیاست‌گذاری غلط، صنعت نشر را به مرز "نابودی" رسانده است/ رهبر انقلاب سال‌ها قبل درباره کاغذ تذکر دادند، کسی باور نکرد

این مدیر فرهنگی با اشاره به اینکه روند انتخاب کتاب‌ها برای حضور در این نمایشگاه دقیق نبوده است، گفت: دقت داشته باشید که نمایشگاه بغداد ظرفیت‌های فرهنگی بسیار خوبی دارد و در آنجا می‌توانیم ارتباطات زیادی با دیگر کشورهای جهان اسلام و جهان عرب بگیریم. نکته قابل توجه دیگر این است که حتی برای بردن کتاب‌ها به این نمایشگاه هم سازوکاری وجود نداشت و معلوم نبود چه کتابی را برده‌اند و چه کتابی جامانده است. انتظار می‌رفت که آثار شاخص ترجمه شده حضور داشته باشند اما بعضاً به چشم نمی‌خورد. بنده معتقدم که تعاملات فرهنگی وزارت ارشاد در بخش بین‌الملل دارای خلل‌های اساسی است.

وی ضمن ریشه‌یابی این اشکال گفت: وقتی برای چاپ یک کتاب، از طرح جلد گرفته تا محتوای آن را وزارت فرهنگ باید تأیید کند، یعنی این ارگان سوار بر کار است، بنابراین در چنین مواردی هم وزارت خانه باید مسئولیت برعهده گیرد. علاوه بر این، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به واسطه ارتباطات بین‌المللی خوبی که با کشورهای اسلامی دارد باید راه ناشر را مشخص کند تا بتواند مخاطبش را توسعه بدهد. در این صورت، ناشر با بازار بین‌المللی از جهان عرب روبه‌رو می‌شود که میدان گسترده‌ای برای اوست.

شیرازی تأکید کرد: دسترسی به این مخاطب اصلاً پیچیده نیست. باید سازوکاری برای ناشران تعریف شود تا بتوانند در این رویدادها شرکت کنند. حتی می‌توانند با نمره‌گذاری و سیستم ارزشیابی ناشرین را انتخاب کنند. اگر این کار چند سال تکرار شود، دیگر نیازی نیست که وزارت ارشاد و یا سازمان فرهنگ و ارتباطات وارد میدان شود چرا که منِ ناشر با ناشر عراقی، لبنانی و ... ارتباط گرفته و محصولاتم را به او می‌رسانم. درآمدزایی که از این طریق ایجاد می‌شود به ناشر کمک می‌کند که بعه حمایت‌های دولتی برای حضور در این رویداد نیاز نداشته باشد.

مدیر انتشارات خط مقدم ضمن تأکید بر ظرفیت‌های فرهنگی گسترده بین ایران و عراق گفت: ما در موضوعات مختلف و جذابی از جمله ادبیات دینی، ادبیات مقاومت، رمان، داستان، شعر و ... کتاب تولید می‌کنیم و میدان برای ارائه چنین آثاری در کشوری مثل عراق بسیار خالی است. پیشتر کتاب‌هایی تولید شده و در آنجا دیده می‌شود اما بسیار حداقلی است. جمع کتاب‌هایی که مرتبط با فضای فرهنگی ایران در آنجا وجود دارد، شاید به 50 عدد نرسد. از سوی دیگر، با توجه به فضای فرهنگی و ظرفیت‌هایی که بین دو کشور وجود دارد می‌توان کتاب‌های زیادی تولید کرد. باید ببینیم که چه محتوایی از ایران مورد نیاز مخاطب جهان عرب است و همان‌ها را ارائه بدهیم. برای مثال، شاید 3-4 کتاب کودک متناسب با فضای فرهنگی ما در آنجا وجود دارد که بسیار کم و حداقلی است. بنابراین بازار عظیمی در مخاطب کودک و نوجوان در عراق و جهان عرب وجود دارد که اگر از آن استفاده کنیم تا مدت‌ها سوژه برای تولید وجود دارد. علاوه بر این، در ادبیات مقاومت نیز ضعف‌های زیادی داریم در حالی که ظرفیت بسیار زیادی در آنجا وجود دارد. 

شیرازی در پاسخ به این سؤال که چند کتاب از این انتشارات در نمایشگاه بغداد حاضر بوده است، گفت: 3-4 کتاب ما توسط ناشران لبنانی و عراقی عرضه شده بود. کتاب «شاخص‌های مکتب سلیمانی»، «پاییز 50 سالگی»، «سه نیمه سیب» و «راز قلعه حمود»در نمایشگاه حاضر بود.

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنعت نشر کتاب ۸ ۴۲ درصد ۳ ۴۶ درصد صنعت نشر کتاب نمایشگاه کتاب بغداد برای حضور ناشران نمایشگاه بغداد وزارت ارشاد بین المللی جهان عرب کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۴۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری

فضل‌الله رحمتی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: سال گذشته چهارمحال و بختیاری با هدف شناخت مقاصد صادراتی، معرفی گروه‌های کالایی، تنوع بخشی به بازارهای صادراتی در پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو حضور یافت و نتیجه این حضور جهش صادراتی در استان بود.

وی با اشاره به حضور چهارمحال و بختیاری در ششمین نمایشگاه "ایران اکسپو" افزود: تلاش می‌شود در این دوره از نمایشگاه که با حضور ۲ هزار شرکت تجاری برگزاری می‌شود مشتریان و هدف‌های جدید صادراتی برای محصولات این استان شناسایی شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به حضور ۴۱ شرکت تولیدی در استان و تولیدکنندگان محصولات صادراتی که موفق به گرفتن استانداردهای جهانی در ۶ گروه کالایی شده‌اند، ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده میز توانمندی‌های صادراتی در غرفه زنجیره ارزش استان در اختیار گرفته شده تا بتوان از این طریق توانمندی صادراتی استان را به بازرگانان و شرکت کنندگان حاضر در این نمایشگاه از ۸۰ کشور دنیا ارائه کرد.

رحمتی عنوان کرد: ۶ واحد و شرکت تولیدی برای حضور در نمایشگاه "ایران اکسپو" به صورت مستقیم دارای غرفه‌های مجزا هستند.

وی خاطرنشان کرد: افزون بر این ۲۰ محصولی که امکان افزایش تولید در صورت وجود بازار صادراتی دارند انتخاب شده که در غرفه ارائه توانمندی‌های صادراتی به صورت مستقیم با ۲ هزار نفری که از ۸۰ کشور دنیا در این نمایشگاه حضور دارند وارد مذاکره می‌شویم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: حضور در نمایشگاه ایران اکسپو موجب معرفی محصولات استان، ایجاد مشتری‌های جدید، افزایش مقاصد صادراتی و تنوع بخشی به گروه‌های کالایی می‌شود.

رحمتی با بیان اینکه نمایشگاه ایران اکسپو در ۲ بخش حاکمیتی و خصوصی برگزار می‌شود بیان کرد: در بخش حاکمیتی در سالن ۴۱ همه استان‌ها دارای غرفه هستند و هر غرفه دارای سه بخش شامل زنجیره‌های ارزش استان، فرصت‌های سرمایه گذاری و ظرفیت‌های صادراتی است که اداره‌کل صمت چهارمحال و بختیاری مسؤولیت جایگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری را برعهده دارد.

وی تاکید کرد: استان چهارمحال و بختیاری ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد که می‌تواند آن را به سرمایه‌گذاران عرضه کند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: هرچند این استان در گذشته به عنوان یک استان صنعتی و صادرات محور شناخته نمی‌شد اما امروز به واسطه تحولات و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و صادراتی دارای حدود ۳۰ محصول صادرات محور است.

رحمتی با اشاره به رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری افزود: خوراک آبزیان، شیرخشک، اسکیم، پودر بستنی، چربی‌های گیاهی، کاشی، سرامیک، لوله موکت، کفپوش از نمد، سیمان، کیلنکر، سنگ ساختمانی، چینی بهداشتی، ورق گالوانیزه، کابل شبکه، سیلندر گاز، محصولات فولادی و ادوات کشاورزی از جمله محصولات صادراتی چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

وی یکی از مشکلات چهارمحال و بختیاری را نبود خط ریلی عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به فاصله جغرافیایی این استان با مرزهای کشور و بالا بودن هزینه حمل و نقل امید می‌رود با همت مسؤولان این زیرساخت مهم و اساسی در بخش اقتصادی در استان فراهم شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یکی دیگر از مشکلات این استان را فعال نبودن منطقه ویَژه اقتصادی عنوان کرد و گفت: فعالیت منطقه ویژه اقتصادی کمک مهمی به صادرات محصولات استان می‌کند.

کد خبر 6089730

دیگر خبرها

  • قم در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور یافت
  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • هند به نمایشگاه کتاب تهران نرسید،‌ یمن جایگزین شد
  • تغییر در مهمان ویژه نمایشگاه کتاب / یمن جایگزین هند شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید
  • برگزاری جشن تولد برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم در نمایشگاه کتاب
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب