Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان پژوهشگر مسائل اجتماعی گفت: جامعه بیشتر از هر زمان دیگری به بهره مندی از متخصصان زن در حوزه های مختلف نیاز دارد و توسعه و ترقی هر اقتصادی در گرو حضور پررنگتر جامعه زنان در عرصه اجتماع است و این حضور زمینه های رشد و توسعه در کشور را فراهم می سازد.

محمدجواد ضیایی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در بررسی نتایج سال گذشته کنکور سراسری، و مقایسه عملکرد دانش آموزان دختر و پسر در برخی شهرهای کوچک و روستاها، آنچه که نمود داشت موفقیت نسبی دانش آموزان پسر در مقایسه با  دانش آموزان دختر بود که واکاوی این موضوع از چند نظر حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دلایل افت تحصیلی دانش آموزان دختر و کاهش آمار قبولی آنها در کنکور شاید با یک شتابزدگی در تحلیل، متأثر از سطح کیفی آموزش در مدارس تلقی شود، اما در واقع و با بررسی جامعه شناختی موضوع  آنچه که واقعی تر به نظر می رسد تأثیر متغیری اجتماعی در بی رغبتی دانش آموزان دختر به تحصیل است و آن کاهش میانگین سن ازدواج در اینگونه شهرهاست.

پژوهشگر مسائل اجتماعی بیان کرد: بدون شک یکی از اتفاقات مبارک در هر جامعه ای افزایش نرخ ازدواج و کاهش میانگین سن ازدواج  است، اما به نظر می رسد این کاهش در کنار اثرات مثبتی که دارد، سبب شده فضای عمومی در میان خانواده ها به سمتی سوق یابد که حتی کلیه کامیابی های زندگی را به امر ازدواج تقلیل داده و در این فضا دانش آموزان دختر بسیار بااستعداد که توان حضور در عالیترین مدارج علمی و تحصیلی را دارند، متاثر از این فضا صرفاً به سمت ازدواج سوق داده شوند و به ترک تحصیل روی آورند. این در حالیست که  تحصیلات عالیه و حضور در مراکز دانشگاهی امکان بهتری به مادران آینده برای ایفای این نقش مهم خواهد داد، مادران تحصیلکرده حامیان توانمندی در کنار فرزندان خود برای ارتقاء کیفیت آموزشی آنها  و تربیت و بالندگیشان در تمام عرصه ها هستند.

وی تاکید کرد:  امروز جامعه بیشتر از هر زمان دیگری به بهره مندی از متخصصان زن در حوزه های مختلف نیاز دارد و توسعه و ترقی هر اقتصادی در گرو حضور پررنگتر جامعه زنان در عرصه اجتماع است و این حضور زمینه های رشد و توسعه در کشور را فراهم می سازد. 
به گفته ضیایی، اعتماد به نفس زنان در جامعه و در اجتماع در گرو ایفای نقش در اجتماع است و این موضوع یعنی اشتغال و تحصیل زنان در خلق هویت شغلی و اجتماعی جدید برای زنان و  کسب منزلت برای آنان موثر بوده و می تواند زندگی به نسبت آرامتری را برای آنان رقم بزند. 
وی افزود: استقلال اقتصادی و کسب درآمد و داشتن نقش موثر در اقتصاد خانوار نیز از مزایای فرعی این اتفاق است. 

این پژوهشگر مسایل اجتماعی، عنوان کرد: بدون شک بالندگی هر اجتماعی در گرو فراهم سازی شرایط برای رشد تمام اقشار اجتماع می باشد و نقش جامعه زنان در رشد و پیشرفت هر کشوری انکارناپذیر است و در این راستا لازم است ضمن توجه به اهمیت فراهم سازی امکان تحصیل همه اقشار، موانع فرهنگی نادرستی را برای این قشر ایجاد نکنیم.

وی ادامه داد: بی شک نقش خانواده ها در این موضوع حائز اهمیت است، لذا از همه والدین گرامی و اولیای آموزشی و مسئولین اداره آموزش و پرورش درخواست می شود که ضمن در نظر گرفتن ملاحظات کلی و با در نظر گرفتن شرایط تحصیلی و توانمندی دانش آموزان، در امر مشورت دهی به دانش آموزان مداقه بیشتری کنند. 
ضیایی با بیان اینکه ازدواج و تحصیل منافاتی با همدیگر ندارند و لازم است امکان ادامه تحصیل برای جوانان پس از ازدواج نیز فراهم شود خاطرنشان کرد: آنچه در شرایط فعلی شاهد آن هستیم، این است که در حال حاضر نگرانی خانواده ها از رقم خوردن آینده ای نامطلوب برای فرزندانشان و افزایش بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و همچنین حاکم شدن فضای احساسی میان دانش آموزان که کامروایی های متقدم تأهل را به تأخر در مزایای تحصیلات عالیه ترجیح می دهند، سبب شده که افت تحصیلی و گرایش کم به ادامه تحصیل را در میان دانش آموزان دختر به وجود بیاید.

وی یادآور شد: البته لازم به ذکر است که یکی از محوری ترین موضوعات و دغدغه های مسئولین اداره آموزش و پرورش همین موضوع می باشد و امیدواریم جلسات کیفی و آسیب شناسی موضوعاتی از این دست و با بررسی دقیق تری صورت پذیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها اقتصاد خانوار زنان دانش آموزان دختر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۴۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور

نادر کریمی‌بیرانوند ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در سنندج اظهار داشت: در اجرای طرح «شهید محمودوند» که در راستای شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل  اجرا می شود، سال گذشته ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش بازگشتند.

 مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان را یک عامل مهم در رشد ساحت اقتصادی و اشتغال عنوان کرد و گفت: تا وقتی که دانش‌آموزان مهارت ورود به بازار کار را کسب نکنند نمی‌توانند در این امر تاثیرگذار باشند.

وی با بیان اینکه مدارس شبانه‌روز اوقات فراغت خوبی برای دانش آموزان در خود دارد، بیان کرد: استان کردستان یک استان پیشرو در مهارت آموزی مدارس شبانه روز است و در همین راستا نمایشگاه طرح‌های خوداتکایی مدارس شبانه روز استان در محل نمایشگاه‌های دائمی از امروز برپا می‌شود.

کریمی بیرانوند از تصویب آیین‌نامه مهارت‌آموزی برای دانش‌آموزان متوسطه خبر داد و افزود: در ساختار آموزشی نیز تغییراتی داده شده و ساعات درسی مهارت آموزش داده خواهد شد.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در این اقدام دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم در طول سه سال تحصیلی خود ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی را در قالب درس‌های خود می‌گذرانند. 

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل + عکس
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • (تصویر) عکس‌هایی از جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل
  • پلیس؛ پیشگام بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانون‌مداری