Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: سال گذشته ۹۵۰ هزار نوزاد غربالگری شنوایی شدند که ۳۳۰۰ مورد دچار اختلال شنوایی بودند، برای سال ۱۴۰۰ پیش بینی شده که ۸۷۰ هزار کودک را غربال کنیم و علت اینکه پوشش کمتر شده به دلیل کمتر شدن موالید در هرسال است.

به گزارش ایمنا، افروز صفاری فرد، با اشاره به اقدامات مداخله‌ای شنوایی بیان کرد: از سال ۱۳۷۶ برنامه غربالگری شنوایی به صورت پایلوت در چند استان اجرا شد و بعد از مشخص شدن نقاط ضعف و روش‌های تست‌های تشخیصی، از سال ۱۳۸۴ تاکنون برنامه به صورت کشوری اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: خوشبختانه با برنامه غربالگری شنوایی، اختلالات شنوایی که در نوزادان وجود دارد و می‌تواند منجر به معلولیت افراد شود، شناسایی می‌شود و با اقدامات به موقع (تجویز سمعک، کاشت حلزون و مداخلات توانبخشی) از معلولیت این نوزادان جلوگیری می‌شود.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی با بیان اینکه ما از دو تست OAE و AABR برای شناسایی اختلالات شنوایی نوزاد استفاده می‌کنیم، گفت: بعد از شناسایی اختلال شنوایی، نوزاد به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع داده می‌شود و در صورتی که اقدامات تشخیصی بعدی برای او انجام شود، وارد مداخلات سمعک کاشت حلزون و اقدامات توانبخشی می‌شویم.

صفاری فرد با بیان اینکه سال گذشته به دلیل شرایط کرونا نسبت به سال ۹۸، درصد پوشش کم و کمتر شد البته باز هم بیش از حد انتظارمان بود زیرا پایگاه‌های غربال در بیمارستانها و زایشگاه‌ها مستقر هستند و به دلیل شرایط کرونا چند مورد از پایگاه‌ها، چند ماه از سال ۹۹ را تعطیل بودند، افزود: در سال ۹۹، ۹۵۰ هزار نوزاد غربال شدند که ۳۳۰۰ مورد شناسایی شدند که دچار اختلال شنوایی بودند. در واقع در سال ۹۹، ۸۶ درصد موالید را غربال کردیم، این در حالیست که در سال ۹۸ این رقم ۹۵ درصد بود.

وی در ادامه به اقدامات بهزیستی در این حوزه در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و یادآور شد: برای سال ۱۴۰۰ پیش بینی شده که ۸۷۰ هزار کودک را غربال کنیم و علت اینکه پوشش کمتر شده به دلیل کمتر شدن موالید در هرسال است. از اول سال تاکنون نیز شرایط مناسب بوده و با تعطیلی پایگاه‌ها مواجه نبوده‌ایم.

به گفته صفاری فرد، حدود ۶۳۰ پایگاه غربالگری شنوایی وجود دارد، که اکثر این پایگاه‌ها ثابت و تعدادی سیار هستند.

وی در بخشی دیگری از سخنان خود به مشکلات پایگاه‌های غربالگری شنوایی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: موردی که ما سال گذشته با آن دچار مشکل بودیم، این بود که دستگاه‌های غربالگری، وارداتی هستند و با توجه به افزایش نرخ ارز قیمت آنها از دو برابر هم بیشتر شد و بخش‌های غیردولتی که با بهزیستی همکاری می‌کنند و ما آنها را برای تأمین دستگاه حمایت می‌کنیم، مقداری دچار مشکل شدند. اکنون هر دستگاه غربالگری حدود ۲۰۰ میلیون قیمت دارد اما سازمان بهزیستی به بخش‌های غیردولتی کمک و آنها را حمایت می‌کند و کمک هزینه دستگاه را در اختیارشان می‌گذاریم و بعد از آن آنها با تعرفه دولتی خدمات ارائه می‌دهند.

صفاری فرد یادآور شد: عمر مفید دستگاه‌های غربالگری شنوایی حدود ۶ سال است. بعد از ۶ سال نیاز به تعویض دارد به همین دلیل هرسال تعدادی دستگاه از دور استفاده خارج می‌شوند و به دستگاه جدیدی نیاز است.

وی گفت: در بسیاری از مناطق مانند روستاها، مناطق حاشیه‌ای و مناطق کمتر برخوردار خدمات ما رایگان انجام می‌شود. به این صورت که سازمان بهزیستی از بخش غیردولتی خرید خدمت می‌کند.

وی افزود: در زمینه کمک هزینه اقدامات مداخله‌ای درمان، سازمان بهزیستی از نیازمندان حمایت می‌کند.

منبع: ایسنا

کد خبر 503382

منبع: ایمنا

کلیدواژه: غربالگری شنوایی اختلالات شنوایی نوزادان کاشت حلزون گوش سازمان بهزیستی پایگاه غربالگری شنوایی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق غربالگری شنوایی سازمان بهزیستی پایگاه ها سال گذشته صفاری فرد کمتر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۵۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید

مدیرکل انتقال خون قم روز دوشنبه گفت: به همت و تلاش مسئولان با مستقر شدن دستگاه Alinity i در سازمان انتقال خون استان قم، آزمایش‌های غربالگری برای بیماری‌های HIV، هپاتیت B، هپاتیت C و سیفلیس به روش کمی لومینسانس و با کمترین زمان انجام می‌شود.

مهدی پهلوانی افزود: نمونه خون‌های اهدایی پس از انجام آزمایش و مشخص شدن نتایج مورد استفاده قرار می‌گیرد.

او گفت: دستگاه Alinity i از شرکت Abbott یک سیستم تشخیص پزشکی پیشرفته است که برای استفاده در آزمایشگاه‌های بالینی طراحی شده است.

مدیرکل انتقال خون قم اضافه کرد: این دستگاه بخشی از خانواده وسیع‌تری از سیستم‌های آزمایشگاهی Alinity است و برای افزایش بهره‌وری، ساده‌سازی فرآیند‌ها و بهبود کیفیت نتایج آزمایش‌های پزشکی طراحی شده است.

به گفته پهلوانی، دستگاه Alinity i به خصوص برای آزمایشات ایمونولوژی (سنجش و تجزیه و تحلیل سیستم ایمنی) به کار می‌رود.

مدیرکل انتقال خون قم با اشاره به هزینه ۷۰ میلیارد ریالی خرید این دستگاه، گفت: از ویژگی‌های بارز این دستگاه می‌توان به سرعت بالا، دقت عالی و قابلیت ادغام با سایر سیستم‌های آزمایشگاهی اشاره کرد؛ این دستگاه با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، قادر به انجام طیف وسیعی از آزمایش‌های ایمونولوژیکی است.

پهلوانی مزایای استفاده از دستگاه Alinity i را، کارایی بالا، دقت عالی، انعطاف‌پذیری، ساده‌سازی فرآیند‌ها و کاهش نیاز به فضای فیزیکی برشمرد.

مهدی متقیان سرپرست هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیرکل پدافند غیرعامل قم در پایان مراسم، به مناسبت روز ملی خلیج فارس خون خود را اهدا کرد.

دستگاه اتوماسیون تعیین گروه‌بندی خون، نیز سوم اردیبهشت‌ماه جاری با حضور حسن نادری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قم در اداره کل انتقال خون این استان به بهره‌برداری رسیده بود.

با استفاده از دستگاه اتوماسیون تعیین گروه‌بندی خون، جدا از گروه‌بندی اصلی خون، تمام گروه‌های فرعی خون نیز به‌صورت هوشمند و تمام الکترونیک تعیین می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار