Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@13:53:06 GMT

بایدها و نبایدهای سیاست ارزی دولت جدید

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۶۷۰۳۶

خبرگزاری آریا - نقدینه یک کارشناس مسائل ارزی با اشاره به سیاست‌های اعمال شده در بازار ارز و ترسیم شرایط احتمالی در ماه‌های آینده، گفت: چند نرخی بودن ارز فسادآور است و باید آزادسازی رخ دهد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، حسین اسدی‌نیا، کارشناس ارزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا درباره بایدها و نبایدها و سطح دخالت دولت سیزدهم در بازار ارز، گفت: سیاست کلی ارزی در تمام دولت‌ها سیاست شناور کنترل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این معنا؛ ریال در برابر دلار امکان تغییر قیمت دارد، ولی بدون کنترل نیست و همین مسئله نکته مهم آن به حساب می‌آید.
وی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه موضوع مهم در این بین بحث ارزپاشی است. حرکت فوق روشی بوده که معمولا در دولت‌ها تا به امروز جهت کنترل قیمت دلار برای بالا نرفتن ارزش آن وجود داشته، البته در تمام دنیا از این شیوه در مواقع بحرانی استفاده می‌شود، ولی در ایران به یک قاعده کلی مبدل شده و اکثر اقتصاددان‌ها به آن انتقاد دارند.
این کارشناس ارزی در این خصوص یادآور شد: ریشه موضوع فوق این است که چنانچه درصدد باشند نرخ ارز یا دلار را به طور اخص کنترل شده نگه دارند، خیلی روش‌های مشخصی وجود دارد که مهم ترین آن کنترل تورم است. به این معنا تا زمانی که تورم به کنترل در نیاید، نرخ ارز به طور مرتب افزایش پیدا می‌کند یا زمانی که برای نقدینگی، پایه پولی و ضریب تکاثر اهمیت قائل نشوند، مسلما در کنترل قیمت ارز هم موفقیتی به دست نخواهد آمد.
اسدی‌نیا، در این رابطه بیان کرد: آمارها در تمام سال‌ها نشان می‌دهد که قاعده‌ اشتباهی برای بالا بردن پایه پولی، پولی کردن کسری بودجه، نداشتن نگاه علتی به موضوع، عدم کنترل تورم وجود داشته است، بنابراین از آقای رییسی توقع می‌رود این کارها تکرار نشود.
وی در این‌باره اظهار داشت: آقای رییسی در این زمینه باید دو کار را حتما به سرانجام برساند تا مشکل به صورت ریشه‌ای حل شود. احتمالا یک یا دو ماه دیگر برجام احیا می‌شود و طبیعتا پول زیادی از طریق فروش نفت به دست‌شان خواهد رسید، قاعدتا هم به طور موقت خواهند توانست با ارز پاشی نرخ ارز را پایین آورند و به طور موقت اوضاع اقتصادی را بهبود بخشند، اما چنانچه درصدد حل ریشه‌ای اوضاع اقتصادی هستند تا به دنبال آن نام نیکی برای خود دست و پا کند، باید دو مسئله را مورد توجه قرار دهد.
این کارشناس ارزی درباره این دو کار چنین ابراز کرد: اولین کاری که رئیس‌جمهور منتخب باید مورد توجه قرار دهد، سرلوحه قرار دادن تنش‌زدایی سیاسی در بین همسایگان و غرب است. انقباض بودجه‌ای نکته بعدی به حساب می‌آید که در نتیجه آن دولت کوچک و بخش خصوصی بزرگ شود و در مخارج بودجه تا حد ممکن صرفه جویی صورت گیرد که تصحیح این مسئله خود بخش بزرگی به حساب می‌آید.
اسدی‌نیا درباره بازار ارز فعلی نیز چنین توضیح داد: چند نرخی بودن ارز فسادآور است و باید آزادسازی رخ دهد زیرا نیاز است تا قیمت واقعی ارز را ملاک قرار دهیم تا بسیاری از مسائل حل شود. نرخ ارز 4200، نیمایی و ... متاسفانه محفلی برای رانت شده و عایدی دیگری از این امر بیرون نیامده، زیرا مردم عادی همه چیز را به صورت نرخ آزاد تهیه می‌کنند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۷۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان؛ مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به ضرورت تعیین سقف ارزی برای عرصه تولید افزود: ۱۴۰ طرح نیمه تمام صنعتی و برخی از واحد‌های صنعتی موجود که نیازمند منابع ارزی برای خرید مواد اولیه هستند در انتظار تسهیلات قرار دارند. 
تیمور پورحیدری با بیان اینکه  واحد‌های صنعتی برای تامین سرمایه در گردش با توجه به نوسانات قیمت نیازمند تسهیلات با بازپرداخت بیش از ۲ سال هستند، افزود: واحد‌های صنعتی که جدید تاسیس شده اند، چون سابقه فعالیت ارزی ندارند در این خصوص با چالش جدی مواجه اند.
وی با اشاره به حمایت‌های وزارت صمت اضافه کرد: پیگیری‌های مستمر، الزام ثبت برنامه تولید، تامین ارز بخش تولید و بازرگانان از جمله اقدامات این وزارتخانه است. 
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان به صف انتظار دریافت ارز در بانک مرکزی اشاره و تصریح کرد: بررسی‌ها حاکیست که سود تسهلات بانکی از ۳۱ تا ۳۹ درصد در حال افزایش است و بانک‌ها نیز غیررسمی به مشتریان اعلام می‌کنند که می‌توانند تسهیلات با این درصد پرداخت کنند.
وی، ابلاغ تسهیلات جدید و فوری را  مهمترین راهکار برای کارگشایی صنایع  گیلان در راستای تحقق شعار سال دانست.

دیگر خبرها

  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • سخنگوی دولت: مشکلی در تامین منابع ارزی نداریم
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته
  • بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار