Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، فناوری هوش مصنوعی پای خود را به تمامی عرصه‌ها باز کرده است، از جمله صنعت جایی که محاسبه‌های دقیق و اندازه‌گیری با دقت کم‌تر از چند میلی‌متر باید انجام شوند و نیاز به حفظ دقت برای مدت بالایی دارند. اما این تجهیزات فناوری پیشرفته‌ای دارند که تحریمها، مانعی بر سر راه واردات آن است و از همین رو فعالان فناور شرکت دانش‌بنیان رسااندیشان موج پرداز به تولید نمونه ایران‌ساخت ان ورود پیدا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

جوش‌کاری دقیق با محصول ایران‌ساخت

لوله‌های قطور باید با دقتی بالا متصل شوند. جوش‌کاری دقیق یکی از بخش‌هایی است که توسط سامانه ایران‌ساخت کنترل می‌شود. اکرم دلویی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان رسا اندیشان موج‌پرداز درباره‌اش توضیح می‌دهد: برای جوش لوله‌های قطوری که در صنایع نفت و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند، دقت بسیار بالایی نیاز است و نازل جوش، باید دقیقاً وسط درز قرار بگیرد؛ خطای انسانی و انحراف از این میزان، فرآیند مناسب جوش را با مشکل مواجه می‌کند. نمونه خارجی آن حدوداً 100 هزار دلار است اما نمونه ایران ساخت با یک دهم قیمت خارجی نیاز را با همان توانمندی و کیفیت تامین کرده است.

با استفاده از این فناوری می‌توان بدون ایجاد خستگی در کاربر و در شیفت‌های طولانی تولید، بدون توقف فرآیند نازل جوش را با دقتی بسیار بالا در وسط درز قرار داد و ضمن افزایش دقت فرآیند جوش، سرعت تولید محصولات نهایی را بالا برد. به طوری‌که این فعال فناور بیان می‌کند:  به کمک بینایی ماشین و پردازش تصویر، این نازل جوش را روی درز جوش قرار می‌دهیم و از خطاهایی که ممکن است به دلیل خستگی اپراتور پیش بیاید جلوگیری می‌شود.

در اثر کم دقتی در فرآیند جوش ممکن است لوله آب تولید شود که ارزشی یک سوم لوله گاز است. این تنها یک مزیت جوشکاری با کمک فناوری چشم ماشین است اما دلویی مزیت دیگر این فناوری را افزایش بهره وری و تولید می‌داند؛ به طوری‌که دستگاه ایران‌ساخت می‌تواند 24ساعته و بدون خستگی، فرآیند جوش را با دقتی بسیار بالا انجام می دهد. به گفته مدیرعامل رسا اندیشان موج‌پرداز، در حالی که دقت کاربر گاهی به بیش از چند میلی متر می‌رسد، خطا در این فناوری به کم‌تر از چنددهم میلی متر کاهش می‌یابد.

 

ساخت دوربین‌های تصویربرداری علمی و  صنعتی

دوربین های علمی و صنعتی دارای کاربردهای متعددی صنعتی، پژوهشی، فضایی و نظامی است و آن‌طور که مدیر عامل رسا اندیشان موج پرداز می‌گوید جزو تجهیزات فناور و تحریمی است که اگرچه در ایران واردات قابل توجهی دارند، اما با قیمت‌های بسیار هنگفت تامین شده در حالی که خبری از پشتیبانی پس از فروش نیست.

دلویی با بیان این‌که تولیدات ایران‌ساخت می‌تواند در آینده‌ای نزدیک جایگزین نمونه وارداتی این دوربین‌ها شود، می‌افزاید: خوشبختانه محصولاتمان را در نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ایران‌ساخت به نمایش درآوردیم و توانستیم مسیر توانمندی، بلوغ و توسعه را با سرعت بیش‌تری طی کنیم. در حال حاضر نیز با تعدادی از شرکت های دانش بنیان  همراه شدیم و فناوری بومی دوربین های صنعتی را به جلو می بریم.

علی‌رغم وجود تحریم‌ها و هزینه‌های سنگین واردات، سالیانه حداقل10 هزار نمونه از نوع خارجی این محصول وارد می‌شود که مدیرعامل رسا اندیشان موج پرداز درباره آن می‌گوید:  در صورتی‌که بازار این حوزه را از آن خود کنیم، می‌توانیم قیمت نهایی را تا 50 درصد نمونه خارجی کاهش داده و با خدمات پس از فروش عرضه کنیم.

به گفته دلویی این محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت، زمینه اشتغال برای متخصصان حوزه اپتیک، نرم‌افزار و مکانیک را فراهم کرده و در حالی که تولید این محصول ایران‌ساخت برای تامین نیاز داخلی مناسب است، بازار صادراتی این محصول در کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس نیز ظرفیت دارد.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش پردازش تصویر فناوری جوشکاری ایران ساخت دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۷۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود

به گزارش جام جم آنلاین البرز،علیرضا عباسی صبح چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در جریان بازدید از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی اظهار کرد: این نمایشگاه فرصتی را برای نمایش توانمندی‌های تولیدی، صنعتی و صادراتی کشور از جمله البرز فراهم کرده و اتاق بازرگانی البرز نقش مهمی برای حضور شرکت‌های استان در این رویداد داشته است.

وی با ابراز خرسندی از حضور فعال مجموعه‌های تولیدی و صنعتی البرز در ششمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو بیان کرد: به دنبال بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو و گفتگو‌هایی که با مدیران و فعالان اقتصادی البرز در این نمایشگاه از جمله صنایع غذایی داشتیم، موانع موجود در مسیر کار شرکت‌ها مطرح گردید.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی تاکید کرد: بر اساس شعار سال که باید جهش تولید را با مشارکت مردم عملیاتی کنیم، در این میان استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی کشور در حوزه تولید و صنعت و خصوصا بخش‌های دانش بنیان بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی البرز به ویژه در حوزه تولید و صنعت گفت: می‌توانیم با همکاری بخش خصوصی البرز از این پتانسیل‌ها در استان برای تحقق هرچه بهتر شعار سال بهره‌برداری کرده و اقتصاد استان و به تبع آن کشور را شکوفا کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به استقرار درصد قابل توجهی از صنایع کشور در استان البرز عنوان کرد: البرز مزیت‌های بسیاری دارد که موجب شده بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی کشور در این استان شکل گیرد، این فرصت‌ها شامل نزدیکی به پایتخت، مسیر‌های ارتباطی و بازار چند میلیون نفری در دسترس است.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان بسیاری در استان البرز فعال است، گفت: پیشنهاد ما این است که از ظرفیت شرکت‌ها و نیرو‌های تحصیل‌کرده و جوان شاغل در این حوزه برای بهبود سیمای اقتصادی و فرصت‌های صادراتی و افزایش ارزش افزوده استان البرز استفاده شود تا از خام فروشی جلوگیری شود و با ارتقای ارزش افزوده ارز آوری کشور تقویت گردد.

دیگر خبرها

  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است