Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام نصرالله پژمان فر، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره پروژه نجات دریاچه ارومیه یا همان تونل کانی سیب گفت: سازمان محیط زیست و دولت اعلام کردند که این پروژه یکی از مباحث جدی در حوزه محیط زیست است اما متأسفانه با برنامه ریزی صورت گرفته از همین الان مشخص است نه تنها مشکل دریاچه ارومیه حل نخواهد شد بلکه هزینه گزافی را به کشور تحمیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساساً خط انتقال آبی که در این پروژه برای انتقال آب به دریاچه ارومیه پیش بینی کردند حدود ۳۵ کیلومتر است که ظرفیت اسمی معادل ۵۰۰ میلیون متر مکعب دارد. باید در نظر داشت که این عدد ظرفیت اسمی است و ممکن است کمتر این عدد محقق شود.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی افزود: امروز دریاچه ارومیه برای اینکه بحران کم آبی‌اش حل شود ۱۵ میلیارد متر مکعب کسر آب دارد. با این احتساب اگر آب از طریق این پروژه با همان ظرفیت اسمی منتقل شود و هیچ نوع برداشت و تبخیری نباشد بحران دریاچه ارومیه ۳۰ سال دیگر رفع می‌شود که به نظر می‌رسد کار غیرممکنی است. هزینه‌ای که برای این پروژه نیز در نظر گرفته شده است ۱۰ هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: بررسی تمامی جوانب این پروژه نشان می‌دهد هیچ کار کارشناسی دقیقی صورت نگرفته است و دولت برای رفع بحران نتوانسته قدم مؤثری بردارد. لذا به نظر من اقدام جز یک شو تبلیغاتی نبوده (اعزام خبرنگاران از تهران به منطقه برای بازدید از پروژه) که منتج به حادثه برای خبرنگاران و جان باختن دو خبرنگار شد. با این حال مسئولین باید درباره این حادثه پاسخگو باشند.

پژمان فر در پایان تاکید کرد: این پروژه برای عده‌ای نان خواهد داشت و برای دریاچه ارومیه آب ندارد. با این اوصاف تمامی جوانب این پروژه در کمیسیون اصل نود مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت. گزارش‌های اولیه در حال تجمیع است و قطعاً به این پروژه ورود جدی خواهیم داشت.

کد خبر 5245114 میثاق بدیعی مقدم

منبع: مهر

کلیدواژه: دریاچه ارومیه سانحه تصادف نصرالله پژمانفر ستاد احیای دریاچه ارومیه هفته قوه قضاییه قوه قضاییه شهرداری تهران شورای شهر تهران سازمان تامین اجتماعی داوری واژگونی اتوبوس سیدابراهیم رئیسی آتش سوزی محیط بان حسن درویشیان سربازی میراث فرهنگی سانحه تصادف دریاچه ارومیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۷۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟

به گزارش همشهری آنلاین، مجید رستگاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌ غربی اظهار کرد: مرحله دوم رهاسازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از محل سد سیلوه پیرانشهر به سمت دریاچه آغاز شد.

وی افزود: این مرحله از رهاسازی در فاز اول از محل سد سیلوه از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین بوده و در ادامه پشت سد مخزنی کانی سیب رهاسازی می‌شود.

رستگاری گفت: در فاز اول ۱۲ مترمکعب بر ثانیه و در فاز دوم پنج متر مکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپر آباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی ادامه داد: در مجموع ۱۷ متر مکعب آب در ثانیه در حال طی مسیر از طریق سامانه های انتقال آب به سمت حوضه دریاچه ارومیه است.

وی گفت: در مرحله پیشین رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری، ۱۲ میلیون متر مکعب آب از سد سیلوه رهاسازی شده بود.

سد سیلوه در شهرستان پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.

کد خبر 847132 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر مهم دریاچه ارومیه سد سازی استان آذربایجان غربی سد

دیگر خبرها

  • ببینید | تصاویری از ایجاد دریاچه‌ای از زباله در اطراف تهران؛ بی‌توجهی مسئولان به وعده‌ خود!
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • دریاچه ارومیه جان تازه می‌گیرد؟
  • مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟
  • مسئولان در قبال بیت‌المال باید پاسخگو باشند