Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@22:23:10 GMT

طرح‌های بادی-خورشیدی مقرون به صرفه‌تر هستند

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۶۹۵۶۷

طرح‌های بادی-خورشیدی مقرون به صرفه‌تر هستند

به گزارش یکشنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: این آژانس در گزارش جدید خود نتیجه گرفت که کاهش هزینه های مزارع بادی و نیروگاه های خورشیدی به معنای آن است که ۶۲ درصد پروژه های انرژی تجدیدپذیر می تواند هزینه ۸۰۰ گیگاواتی نیروگاه های زغال سنگ را کاهش دهد که تقریبا ۱۰ برابر بیشتر برای تامین نیاز برق انگلیس کفایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این گزارش، هزینه های برق خورشیدی سال گذشته کاهشی ۱۶ درصدی داشت  و این در حالی بود که هزینه تولید نیروگاه های بادی در ساحل ۱۳ درصد و نیروگاه های بادی داخل آب ۹ درصد کاهش یافت.

در کمتر از یک دهه هزینه نیروگاه های خورشیدی بیش از ۸۵ درصد کاهش داشته در حالی که نیروگاه های بادی مستقر در داخل آب تقریبا ۵۶ درصد کاهش داشته است و نیروگاه هایی که توربین های تولید برق آن در کنار  ساحل قرار دارند به اندازه تقریبا ۴۸ درصد کاهش داشته است.

این گزارش افزود: در اروپا، هزینه نیروگاه های جدید زغال سنگ تقریبا بالاتر از هزینه مزارع خورشیدی و بادی جدید  بوده است. همچنین هزینه تولید انرژی از منابع تجدید شدنی در آمریکا بین سه چهارم و ۹۱ درصد از نیروگاه های تولید برق با استفاده از سوخت زغال سنگ کاهش خواهد یافت و این در حالی خواهد بود که انرژی تجدیدشدنی در هند ارزان تر از ۸۷ درصد و ۹۱ درصد از نیروگاه های جدید زغال سنگ خواهد بود.  

گزارش آژانس بین المللی انرژی تجدیدشدنی پیش بینی می کند که هزینه انرژی تجدید شدنی همچنان در سالهای آینده کاهش خواهد یافت. در دو سال آینده دو سوم از همه پروژه های برق خورشیدی جدید ارزان تر از نیروگاه های برق زغال سنگ جدید خواهد بود و هزینه تولید برق از توربین های مستقر در کنار سواحل یک چهارم کمتر از ارزان ترین گزینه های تولید برق با استفاده از زغال سنگ خواهد بود.

برچسب‌ها انرژی تجدیدپذیر قاره اروپا زغال سنگ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انرژی تجدیدپذیر قاره اروپا زغال سنگ انرژی تجدیدپذیر قاره اروپا زغال سنگ درصد کاهش تولید برق زغال سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۹۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ در هسته خورشید، دما به 15 میلیون درجه سانتیگراد می‌رسد! اینجا جایی است که همجوشی هسته ای اتفاق می‌افتد و با ترکیب اتم‌های هیدروژن به هلیوم انرژی ایجاد می‌شود. انرژی تولید شده در اینجا به سمت بیرون حرکت می‌کند و به ما نور می‌دهد.

در بیرون هسته، ناحیه تابشی وجود دارد. در این منطقه، انرژی از طریق تابش الکترومغناطیسی - مشابه نور - منتقل می‌شود. ممکن است هزاران سال طول بکشد تا انرژی تولید شده در هسته به لایه بعدی یعنی ناحیه همرفتی منتقل شود.

ناحیه همرفتی مانند یک دیگ جوشان سوپ است. پلاسمای داغ به سمت بالا می‌رود، در سطحش سرد می‌شود و سپس به پایین فرو می‌رود. این حرکت ثابت به انتقال انرژی به بیرون به سمت سطح خورشید کمک می‌کند.

لایه بیرونی خورشید که از زمین می‌بینیم فوتوسفر(photosphere) نام دارد. این نقطه جایی است که بیشتر نور مرئی ساطع می‌شود. در سطح خورشید گهگاه لکه‌های خورشیدی دیده می‌شود که نواحی سردتر ناشی از فعالیت مغناطیسی آن است.

فعالیت خورشید از طریق چرخه‌هایی به نام «چرخه‌های خورشیدی» می‌گذرد که تقریباً 11 سال طول می‌کشد. تنها ستاره منظومه ما در طول اوج خورشیدی، دارای لکه‌های خورشیدی و شعله‌های زیادی است، در حالی که در حضیض خورشیدی فعالیت کمتری دارد.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

خورشید با افزایش سن  به تدریج گرم‌تر و درخشان‌تر می‌شود. حدود 5 میلیارد سال دیگر وارد مرحله جدیدی به نام فاز غول سرخ خواهد شد. در آن دوره منبسط خواهد شد و احتمالاً برخی از سیارات داخلی مانند عطارد و زهره را خواهد بلعید.

خورشید لایه‌های بیرونی خود را پس از مرحله غول سرخ به بیرون منتشر می‌کند و یک صحنه زیبا به نام سحابی سیاره ای ایجاد خواهد کرد. آنچه از هسته خورشید باقی می‌ماند سرد می‌شود و ستاره کوچک و متراکمی به نام کوتوله سفید تشکیل می‌شود.

چرخه حیات خورشید سفری جذاب است که میلیاردها سال به طول می‌انجامد. درک ساختار و تغییرات آن به ما بینشی از دوره حیات و آینده این ستاره دوست‌داشتنی می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • ۵۰۰۰ سامانه خورشیدی در فارس بهره‌برداری می‌شود
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده