Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان گفت: دانشگاه اصفهان به‌همراه برخی دانشگاه‌های دیگر به دنبال نهادینه کردن قوانین پیش از کرونا برای دوران پساکرونا است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مجید شاقول امروز_ یکشنبه ششم تیرماه_ در نشست خبری با اشاره به سابقه فعالیت ۷۰ ساله دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: در حال حاضر ۶۷۰ عضو هیئت علمی که ۱۰۵ نفر آنها با درجه استاد تمام هستند، رسالت تعلیم و تربیت ۱۶ هزار و ۵۰۰ دانشجوی شاغل به تحصیل این دانشگاه در ۱۴ دانشکده، ۵۵ گروه آموزشی و ۳۸۰ رشته را بر عهده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حدود ۱۰ هزار نفر از دانشجویان این دانشگاه بانوان هستند، اضافه کرد: یک‌هزار نفر دانشجوی غیر ایرانی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان افزود: از سال ۹۲ ترکیب دانشجویان با هدف تقویت مقاطع تحصیلات تکمیلی تغییر کرد و امیدواریم اثر آن را در سال‌های آینده مشاهده کنیم.

شاقول گفت: تعداد مراکز آموزش عالی ایران در حالی بسیار بیشتر از کشورهای دیگر است که با کمبود دانش آموخته نیز مواجه نیستیم، محدودیت ظرفیت‌های اشتغال هم به یک مشکل ملی تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: در سال‌های پیشین جهت گیری عمده به سمت کمیت بوده، اما در طی سال‌ها اخیر این موضوع تغییر کرده و افزایش کیفیت و اثر بخشی جزو اهداف هر دانشگاهی قرار گرفته است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه ارتقای کیفیت شامل چند بعد است، افزود: مهمترین ارکان ارتقای کیفیت در دانشگاه‌ها دانشجویان، اعضای هیئت علمی، ساختار و فرآیندها است.

شاقول در خصوص تأسیس مرکز CBC در دانشگاه اصفهان برای اشتغال دانشجویان گفت: این مرکز برای نخستین بار به این شکل در دانشگاه اصفهان با اهدافی خاص تشکیل شده که در مراکز دیگر نیست. هدف از ایجاد این مرکز، ایجاد پرونده شغلی برای هر دانشجو با اولویت دانشجویان مقطع کارشناسی بوده است؛ رصد اشتغال در همین دوره آغاز شده و در این زمینه از دانش‌آموختگان خلاصه وضعیت گرفته می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه تدوین پایان‌نامه بخش مهمی از فعالیت علمی دانشجویان تحصیلات تکمیلی است، اظهار کرد: طرح‌های تشویق دانشجویان برتر و انتخاب رشته خردمندانه اجرا می‌شود؛ برای مهارت آموزی دانشجویان نیز با سازمان فنی و حرفه‌ای تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده تا زمینه مهارت آموزی دانشجویان فراهم شود.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه مرکز توسعه صلاحیت‌های حرفه‌ای اساتید برای بروز شدن اطلاعات علمی آنها در چهارچوب متمرکزی قرار گرفته است، ادامه داد: این مرکز نقش زیادی در انگیزه دادن به اعضای هیئت علمی و اساتید داشته است؛ همچنین دانشگاه اصفهان به صورت منظم در چهارچوب آئین‌نامه‌ای خاص، طرح تشویق اساتید را اجرا می‌کند.

شاقول با بیان اینکه تمام گروهای آموزشی دانشگاه برنامه جامع پنج ساله‌ای تحت برنامه کلی دانشگاه دارند، خاطرنشان کرد: تمام اعمال گروه‌ها باید تحت برنامه باشد تا به سرانجام برسد، البته ارزیابی درونی و بیرونی برنامه‌های جامع گروه‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

وی با تاکید بر اینکه آموزش در چهارچوب ارتقای کیفیت انجام می‌شود، گفت: افزایش ظرفیت دانشجو باید هدفمند باشد و در این خصوص باید کیفیت را مد نظر قرار دهیم؛ دانشگاه اصفهان ارتقا پیدا نمی‌کند مگر اینکه بین الملل شدن را در برنامه خود قرار دهد. در این راستا ۱۰ استاد وابسته بین المللی در دانشگاه اصفهان مشغول فعالیت هستند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه سالانه حدود دو تا سه هزار پایان نامه در این دانشگاه تدوین می‌شود، گفت: در سال ۹۲ کمتر از ۱۸۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول به تحصیل بودند، اما در حال حاضر این تعداد به حدود یک هزار نفر رسیده است. ۹۰ درصد دانشجویان بین الملل خودشان دانشگاه اصفهان را انتخاب کرده‌اند و بورسیه دولت ایران نیستند، امیدواریم تنوع ملیت دانشجویان خارجی افزایش پیدا کند.

شاقول با اشاره به برنامه دانشگاه اصفهان برای برگزاری دوره‌های مشترک با دانشگاه‌های بین المللی، عنوان کرد: دانشجویان می‌تواند دو مدرک از دانشگاه‌های مختلف دریافت کنند.

وی با اشاره به شیوع کرونا، خاطرنشان کرد: تمام اساتید از سیسیتم‌های آموزش مجازی استفاده می‌کنند و بر این سیستم مسلط هستند، دانشگاه اصفهان به‌همراه برخی دانشگاه‌های دیگر به دنبال نهادینه کردن قوانین پیش از کرونا برای دوران پساکرونا است.

وی ادامه داد: پیش از همه‌گیری ویروس کرونا اساتید در طول ترم نمی‌توانستند در کنفرانس‌ها شرکت کنند، اما اگر آموزش‌ها مجازی باشد اساتید می‌توانند هم به کنفرانس برسند و هم کلاس خود را برگزار کنند، باید بتوانیم از مزایای ایجاد شده در دوران کرونا بهترین استفاده را بکنیم.

انعطاف پذیری فرآیندهای آموزشی بواسطه ظهور کرونا

کوروش حسین‌پور، مدیر امور آموزشی دانشگاه اصفهان نیز در این نشست خبری گفت: کرونا انعطاف فرآیندهای آموزشی را افزایش داد و با توجه به شرایط پیش آمده، باید ضوابط حضور دانشجویان بازنگری شود.

وی ادامه داد: در نیم سال دوم سال ۹۸ برای انعطاف‌پذیرتر کردن آئین‌نام‌ها شرایطی مصوب و به موجب آنها تسهیلاتی نظیر اجازه حذف اضطراری حتی در مقاطع ارشد و دکتری، افزایش ظرفیت تعداد حذف دروس و امکان حذف ترم بدون احتساب سنوات فراهم شد.

مدیر امور آموزشی دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: سامانه گلستان تقویت شده است و اساتید ارتباط بهتری با آن برقرار کرده‌اند؛ الکترونیکی‌کردن پرونده‌ها با تمام فراز و فرودها انجام شده و در حال حاضر پرونده الکترونیکی دانشجویان ورودی سال ۸۰ به بعد در سامانه گلستان موجود است.

نیاز به بازنگری در برنامه‌ها برای برطرف شدن نیازهای جامعه

سید محسن طباطبایی‌نژاد، مدیر برنامه‌ریزی و نظارت آموزشی دانشگاه اصفهان نیز در این نشست خبری اظهار کرد: باید برنامه‌های علمی و دانشگاهی بازنگری و از این طرق نیازهای جامعه و صنعت برطرف شود، برنامه‌های درسی در ستاد مدیریت برنامه‌ریزی مورد بررسی قرار می‌گیردکه هدف آن جامعه محور بودن است.

وی ادامه داد: در بخش نظارتی دانشگاه نیز شیوه نامه‌های مختلفی تدوین شده و اعضا هیئت علمی در طول ترم اجازه مرخصی ندارند.

مدیر برنامه‌ریزی و نظارت آموزشی دانشگاه اصفهان گفت: در سال تحصیلی ۱۳۹۹ – ۱۴۰۰ تمام کلاس‌ها آنلاین برگزار و در دفتر نظارت آموزشی مشکلات دانشجویان بررسی شد.

کد خبر 503450

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دانشگاه اصفهان بین الملل سازی دانشگاه استفاده از ظرفیت کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آموزشی دانشگاه اصفهان دانشگاه اصفهان دانشگاه ها هیئت علمی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۰۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: معلم مهم‌ترین و به عبارتی گرمترین و انسانی‌ترین عنصر در نظام آموزشی کشور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، حجت‌الاسلام علی لطیفی امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در مراسم بزرگداشت مقام معلم که در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: امیدوارم همه ما توانسته باشیم تا آنچه بر عهده ما گذاشته شده، به شایستگی انجام دهیم و معلمان خوبی برای اعتلای کشور باشیم.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه معلمان در تربیت آینده‌‎سازان مملکت، افزود: مقام و جایگاه معلمی در کشور به گونه‌ای است که آن را با هیچ مقام و جایگاهی نمی‌توان تغییر داد. پایه شخصیتی و هویتی دانش‌آموزان در مدارس شکل می‌گیرد که نشان از اهمیت شغل معلمی است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دیدار روزهای اخیر رهبر انقلاب با معلمان عنوان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با فرهنگیان به نکته مهمی اشاره فرمودند مبنی بر اینکه مهم‌ترین سرمایه هر کشور، نیروی انسانی است که به دست معلمان پرورش پیدا می‌کند.

لطیفی با بیان اینکه معلم مهم‌ترین عنصر و به عبارتی گرم‌ترین و انسانی‌ترین عنصر در نظام آموزش و پرورش است، گفت: ما اگر در نظام تعلیم و تربیت مؤلفه‌های مختلفی از جمله محیط یادگیری و کلاس درس و کتب درسی داشته باشیم در بین همه عناصر، مؤلفه مهمی که می‌تواند حاصل جمع همه مؤلفه‌های دیگر باشد، معلم است.

وی ادامه داد: تربیت امری انسانی است و این امر در درجه اول توسط معلم رقم می‌خورد؛ زیرا معلمان در مواجهه با دانش‌آموزان حال و هوای آنان را درک کرده و متوجه می‌شود که چگونه باید با آنان رفتار کرده یا مطالب درسی را به آنان بیاموزند.

معاون وزیر آموزش و پرورش با یادآوری اینکه تربیت با نوشتن یک کتاب یا ساختن مدرسه اتفاق نمی‌افتد، گفت: بلکه این مهم با تلاش معلمان باانگیزه، شاداب و پرهیزکار و بانشاطی حاصل می‌شود که دانش‌آموزانی باهویت، بانشاط، عالم و دانشمند پرورش می‌دهند. اگر از تحول در آموزش و پرورش صحبت می‌کنیم، نقطه کانون این تحول قطعاً معلمان هستند.

کد خبر 750871

دیگر خبرها

  • ارائه دروس مهارتی و اشتغال پذیری به دانشجویان از مهر ۱۴۰۳
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • مراسم تجلیل از ۴۰۰ معلم در عالی‌شهر برگزار شد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • عصر امروز، آغاز نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم