Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت قند تربت حیدریه، اگرچه طرح ها و برنامه های متعددی برای پیشتیبانی از کشاورزان و اقتصاد منطقه دارد، اما با مشکلات و موانعی هم مواجه است که مهم ترین آن کمبود مواد اولیه است.

به گزارش قدس آنلاین، شرکت قند تربت حیدریه در سال گذشته دستاوردهای قابل توجهی برای جهش تولید داشت و توانست عملکرد مطلوبی از خود به نمایش بگذارد؛ دستاوردهایی همچون دستیابی به رتبه اول راندمان تولید در سطح ملی، کسب رتبه اول ضریب استحصال در استان خراسان رضوی، تولید شکر قهوه ای برای تنوع بخشی به محصولات و توجه به نیاز بازار، رشد ۵۰۰ درصدی تولید شکر بسته بندی، افزایش ۲۰ درصدی جذب چغندر قند در سه استان خراسان و کسب عنوان برند برتر خراسان رضوی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشتغالزایی برای ۵۰۰ نفر، ایجاد پویایی در اقتصاد شهرستان

شرکت قند تربت حیدریه، با تولید شکر به عنوان محصول اصلی و همینطور برخی محصولات فرعی از جمله ملاس و تفاله خشک، توانسته خود را به عنوان یکی از برترین ها در صنعت مواد غذایی معرفی کند. مدیرعامل شرکت قند تربت حیدریه می گوید: این کارخانه به عنوان بزرگ ترین واحد صنعتی شهرستان، نقش موثری را در اشتغال جوانان و نیروی کار بر عهده دارد؛ فعالیتی که اشتغالزایی برای حدود ۵۰۰ نیروی کار را به صورت مستقیم در زمان فصل بهره برداری به همراه داشته است.

احسان اژدری ادامه می دهد: علاوه بر این، شرکت با به کارگیری پیمانکاران مختلف در رده های کشاورزی، فنی و تولید به صورت غیر مستقیم و همچنین ایجاد رونق اقتصادی حاصل از خرید تجهیزات مختلف از اصناف فعال در تربت حیدریه، سهم عمده ای در پویایی اقتصاد شهرستان دارد.

حمایت همه جانبه از کشاورزان

اژدری درباره سایر اقدامات در دستور کار این شرکت برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ هم می گوید: عقد قرارداد با کشاورزان و افزایش میزان خرید چغندر قند، تامین نهاده های کشاورزی مورد نیاز کشاورزان و همچنین ارتقای سطح دانش آن ها با آموزش دستاوردهای علمی جدید، بخشی دیگر از این برنامه ها به شمار می رود.

تامین بخشی از خوراک دام برای پایداری صنعت دامپروری

همچنین با توجه به حجم قابل توجه تفاله تر و خشک و ملاس تولید شده در کارخانجات قند، شرکت قند تربت حیدریه بخشی از خوراک دام مورد نیاز منطقه را تامین می کند که این امر نقش مهمی در پایداری صنعت دامپروری دارد.

توجه به دغدغه های زیست محیطی

او ادامه می دهد: این کارخانه همچنین برای عمل به تعهدات و مسئولیت اجتماعی خود در قبال جامعه، تمامی دغدغه های پیرامون آلاینده های زیست محیطی را مورد توجه قرار داده و برای رفع آن برنامه ریزی داشته است.

اژدری می گوید: عقد قرارداد با دولت و بخش خصوصی در خصوص تحویل شکر خام به منظور افزایش زمان بهره برداری و کاهش زمان خواب کارخانه، سایر برنامه های این مجموعه در سال ۱۴۰۰ به شمار می رود، همچنین برنامه هایی را برای افزایش انگیزه کارکنان که در واقع مهم ترین سرمایه هر مجموعه ای هستند در نظر گرفته ایم، چراکه این امر در نهایت افزایش بهره وری کارخانه را به دنبال خواهد داشت.

کمبود مواد اولیه، بروکراسی اداری، نوسانات قیمت ها

اما در کنار این تلاش ها و برنامه ها، موانعی هم پیش پای این کارخانه وجود دارد که رفع آن نیازمند اقدامات دولت است. مدیرعامل شرکت قند تربت حیدریه می گوید: معتقدم برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ در این صنعت، مجموعه هایی از جمله اداره کشاورزی برای تهیه و تحویل نهاده های کشاورزی، اداره غله و بازرگانی برای تحویل شکر خام، سازمان صمت، اداره استاندارد و همچنین اداره نظارت بر مواد غذایی، بیشترین نقش را دارند. او معتقد است در دسترس نبودن مواد اولیه به مقدار کافی موجب فعالیت معطل ماندن ظرفیت تولیدی کارخانه و کوتاه شدن طول دوره بهره بردای کوتاه می شود که راهکار حل این مشکل، افزایش میزان شکر و چغندری است که در اختیار کارخانه قرار می گیرد.

وی ادامه می دهد: کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، بروکراسی در زمینه دریافت مجوزها و پروانه های فعالیت شرکت، نوسانات ارز و نبود حمایت برای خرید به موقع ماشین آلات جدید طبق برنامه استراتژی، برخی دیگر از موانع پیشرفت این کارخانه، و سایر کارخانجات قند در کشور است.

نقش پررنگ حمایت های دولت

وی ادامه می دهد: دولت نقش حمایتی بسیار پر رنگی برای رفع این موانع و حمایت از تولید دارد، از جمله اینکه می تواند با در اختیار قرار دادن ارز با قیمت مناسب برای خرید نهاده های کشاورزی، قیمت گذاری مناسب شکر توسط کارشناسان انجمن صنفی و احیای پرداخت رایانه گاز، برق و آب به صنایع، حامی تولیدکنندگان باشد. اژدری می گوید: مشکل تحویل شکر خام به کارخانه ها، باید از طرف دولت باید رفع شود که نیاز به برنامه ریزی دولتمردان دارد؛ در صورت رفع این مشکل شاهد افزایش ظرفیت و طبیعتا افزایش زمان بهره برداری خواهیم بود.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مواد اولیه شرکت قند تربت حیدریه شرکت قند تربت حیدریه ادامه می دهد مواد اولیه برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۱۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳

وزیر صمت با اشاره به افزایش تولید خودرو در کشور به ۵ هزار دستگاه در روز گفت: تلاش داریم که این رقم را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از 2 هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به 12 مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به 15 مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید 5 هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود 20 درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • شرکت ملی نفت منطقه تربت‌حیدریه افزون‌ بر ۷۰۰ بازدید انجام داد
  • کشف و ضبط هشت هزار عدد قرص متادون ۴۰ خارج از شبکۀ توزیع در تربت حیدریه
  • نامگذاری خیابانی در تهران به نام اولین روزنامه نگار شهید ایران
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳
  • بانک‌ها اعتبارات را به سمت تولید سوق دهند
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • نظارت و بازرسی مستمر از مراکز دارویی درمانی و مایه کوبی دامپزشکی شهرستان تربت حیدریه