Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@19:54:41 GMT

روابط دوحه و قاهره به کجا رسید؟

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۷۱۱۰۱

روابط دوحه و قاهره به کجا رسید؟

وزیر امور خارجه مصر با بیان اینکه این کشور همچنان برای عادی‌سازی روابط با ترکیه تحرکات و اقدامات این کشور را رصد می‌کند، از اهتمام کشور برای از سرگیری روابط با قطر خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «سامح شکری»، وزیر امور خارجه مصر گفت که عمده مسائل بین این کشور با قطر حل شده است ولی قاهره در ارتباط با روابط با آنکارا همچنان در حال رصد اقدامات طرف مقابل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روزنامه «الیوم السابع»، سامح شکری شنبه شب طی گفت‌وگو با برنامه‌ای تلویزیونی درباره روابط کشور با ترکیه گفت: «ما همچنان در مرحله رصد و پیگیری اقداماتی هستیم که توجه طرف ترکیه‌ای را به بازگشت به روابط فیمابین و ملاحظات مصر که در این ارتباط حساسیت‌هایی ایجاد کرده، منعکس کند».

روابط ترکیه با مصر به دنبال کودتای ارتش این کشور به فرماندهی عبدالفتاح السیسی علیه دولت منتخب محمد مرسی و به دنبال آن کشته شدن او در زندان به شدت تیره شد و حضور نظامی ترکیه در لیبی و حمایت از اخوان المسلمین به این تیرگی دامن زد. با این حال از زمان روی کار آمدن دولت جدید آمریکا، دو طرف به سمت کاهش تنش و عادی‌سازی روابط حرکت کرده‌اند؛ اگر چه مصر در این مسیر شروطی از جمله بیرون کردن رهبران و رسانه‌‌های اخوانی برای ترکیه گذاشته است.

گفتگوی تلفنی امیر قطر با رئیسی| دو کشور الگوی مناسبی برای تحقق همگرایی اقتصادی منطقه‌ای هستند

 

وزیر خارجه مصر در باره روابط کشورش با قطر نیز گفت که کمیته پیگیری و هماهنگ کننده با طرف قطری سومین نشست خود را در دوحه برگزار کرده و عمده مسائل مهم و شائبه‌ها بین دو کشور طی سال‌های گذشته در بیانیه نشست «العُلا» به پایان رسیده است.

سامح شکری گفت که دو کشور اهتمام زیادی به از سرگیری روابط بین خود به ویژه روابط دوستانه بین مردم دو کشور که موجب تحکیم روابط بین کشورهای عربی است، نشان می‌دهند.

روابط قطر با مصر از سال 2015 و بعد از اولین سفر خارجی دونالد ترامپ به عربستان سعودی تیره شد. مصر در کنار عربستان سعودی، امارات و بحرین اتهام‌‌هایی علیه قطر از جمله حمایت از تروریسم مطرح و تحریم‌هایی علیه این کشور اعمال کردند.

طی این مدت، تلاش‌ها برای آشتی دادن طرفین متخاصم راه به جایی نبرد تا اینکه با فشار دولت آمریکا و وساطت‌های کویت، 5 کشور یاد شده در نشست سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خواستار عادی‌سازی روابط بین خود شدند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۴۲ درصد ۳ ۴۶ درصد دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۱۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدار‌های خود در حاشیه اجلاس سران اسلامی در بانجول، با هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

مذاکرات وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه بر روند تحولات منطقه بویژه تحولات غزه، همچنین تبادل نظر در خصوص آخرین تلاش‌ها و تحرکات برای توسعه و گسترش مناسبات دوجانبه تهران و آنکارا بویژه بر نتایج سفر دکتر رئیسی به آنکارا متمرکز بود.

آقای امیرعبداللهیان ضمن قدردانی از تصمیم اخیر دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی، این اقدام را مهم توصیف کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، ضرورت ایفای نقش نیرومندتر و فعال‌تر کشور‌های اسلامی به خصوص ایران و ترکیه در حمایت از مساله فلسطین را یادآور شد.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این دیدار مواضع کشورمان را در روند عملیات مقتدرانه وعده صادق در چارچوب دفاع مشروع نیرو‌های مسلح ایران و در تنبیه رژیم صهیونیستی تبیین کرد.

آقای امیرعبداللهیان در خصوص دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور در آنکارا تاکید کرد: ارزیابی ما از مذاکرات روسای جمهور ایران و ترکیه و توافقات و پیگیری‌های صورت گرفته مثبت است، اما باید نتایج کامل توافقات محقق شود.

وزرای امور خارجه ایران و ترکیه همچنین دیدگاه مشترکی در مورد لزوم پیگیری مستمر توافقات سفر دکتر رئیسی به ترکیه داشتند و بر لزوم فعال‌تر شدن کمیته‌های مشترک همکاری دو کشور در زمینه‌های مختلف تاکید کردند.

هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، سفر موفقیت آمیز دکتر رئیسی رئیس جمهور کشورمان به ترکیه را حائز اهمیت دانست و از نتایج آن ابراز خرسندی کرد.

هاکان فیدان توسعه روابط با ایران در همه زمینه‌ها را از اولویت‌های مهم ترکیه دانست و از تقویت همکاری‌های دو کشور در مجامع منطقه‌ای و بین المللی استقبال نمود.

وزیر خارجه ترکیه با تشریح رویکرد و مواضع کشورش در قبال تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین بعنوان مهم‌ترین مساله جهان اسلام، موضع همتای ایرانی خود مبنی بر ضرورت ایفای نقش فعال و پویاتر کشور‌های اسلامی به خصوص ترکیه و ایران در سازمان همکاری اسلامی را مورد تاکید قرار داد.

دو وزیر همچنین در خصوص وضعیت فلسطین و راه‌های پایان بخشیدن به جنگ و جنایات سبوعانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری تبادل نظر کردند.

دیگر خبرها

  • پس لرزه های ادعای یک نماینده مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /یک ذره انسانیت و شرم داشته باشید /حرمت زنان و نوامیس یک کشور مسلمان را نشکنید
  • ترکیه: حماس پس از تشکیل کشور مستقل فلسطین، سلاح را کنار خواهد گذاشت
  • نشست اضطراری رئیس سیا با نخست وزیر قطر با محوریت حماس و اسرائیل
  • هیئت مذاکره‌کننده حماس در قاهره، امشب عازم دوحه می‌شود
  • حماس: روابط ما با قطر در وضعیت عادی است
  • هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • حماس خواستار قطع روابط کشور‌ها با رژیم صهیونیستی شد
  • استقبال حماس از تعلیق مبادلات تجاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • این کشور همه فعالیت‌های تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد