Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@07:05:03 GMT

رقابت بر سر خشمگین‌کردن مردم

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۷۴۱۴۵

رقابت بر سر خشمگین‌کردن مردم

آفتاب‌‌نیوز :

حکمرانی خردمندانه، طبیعتا آن است که درد و رنج مردم را بپذیریم، همدلی کنیم، برای کاهش آلام مردم صادقانه تلاش کنیم و به پاداش تلاش صادقانه، زبان خوش و مدارا، از مردم نیز انتظار همدلی و همراهی داشته باشیم. این توقعی حداقلی است و برای پاسخ‌دادن به این توقع نه جان فرهیخته‌ای نیاز است و نه هوش بالاتر از حد معمول.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این را هر آدم معمولی هم می‌فهمد.

اما گویا چنین خواست حداقلی، رعایت ادب و مدارا در برخورد با مردم، نیز روزبه‌روز دور از دسترس می‌شود. بازتولید رفتارهای دوران ارباب‌ورعیتی و بازگشت به دورانی که می‌شد با تحکم و قلدری هر خطایی را صواب نشان داد، در عصر وجود جامعه مدنی، مطالبه‌گری و باسوادی بخش بزرگی از مردم و وجود وسایل ارتباط‌جمعی، ممکن نیست و دنبال‌کنندگان چنین شیوه‌ای از حداقل فهم زمانه و شایستگی برای مدیریت امور بی‌بهره‌اند.

ماجرای توییت دور از ادب یک مقام دولتی در وزارت بهداشت به‌درستی مورد توجه و نقد آحاد مردم قرار گرفته است. به‌غیر از مردم، مقام‌های عاقل دولتی نیز صراحتا و تلویحا نسبت به آن واکنش نشان داده‌اند. نویسنده آن توییت اما تلاش عبثی را پی ‌می‌گیرد تا با تغییر صورت مسئله یعنی ادب پاسخگویی، موضوع را به نبرد قهرمانانه خود با مافیای واردات دارو فروبکاهد. اگر نبردی با مافیای واردات واکسن در حال وقوع است، چه کسی مجوز بی‌ادبی نسبت به منتقدان وزارت بهداشت را صادر کرده است؟ مگر جای نبرد با مافیای دارو در شبکه‌های اجتماعی است؟ تکرار حرف‌های نامربوط به حوزه کاری و درشتی‌کردن با منتقدان، یک نظام معمول و سالم مدیریتی را باید برای تغییر این شیوه و این افراد قانع کرده باشد. از باب تاکید می‌گوییم که قرارگرفتن هر شخص در طرف درست نبرد با مافیای دارو یا مافیای تولید یا هرچه بر آن نام می‌نهند، عذر موجه بی‌پروایی در سخن و نوشته نیست. در این مورد حجت بر مقامات بلندپایه وزارت بهداشت و دولت تمام است.

اما نکته این یادداشت ماندن در این یک مصداق نیست. این شیوه حکمرانی و مدیریت متاسفانه به‌نحوی پنهان در گفته‌های استاندار آذربایجان غربی درمورد حادثه واژگونی اتوبوس و نحوه همدلی‌کردن رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با آسیب‌دیدگان نیز خود را نشان داد.

به‌ جز این موارد برخی اظهارنظرهای اخیر بعد از انتخابات نیز دور از واقعیت است. اینکه انتخاباتی که بنا به دلایل گوناگون که در حوصله این یادداشت نیست با کمترین میزان مشارکت در تاریخ جمهوری اسلامی برگزار شده است را صاحبان تریبون، پیروزی بزرگ، کم‌نظیر و بی‌نظیر قلمداد کنند و رسانه‌ای چون صداوسیما هم به‌جای واکاوی علل واقعی رویگردانی مردم از مشارکت بر طبل دیگری بکوبد، بر عصبانیت و خشم مردم می‌افزاید.

راه خردمندانه حل مشکلات، پذیرش آنها به‌عنوان مشکل، ریشه‌یابی و نهایتا حل آن است.

منبع: روزنامه همشهری

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرونا وزارت بهداشت کیانوش جهانپور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۴۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس گفت: اینکه الان دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دور بعد مجلس است.

به گزارس ایلنا، جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت‌هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

وی ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آن‌هایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست‌های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ این‌ها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن‌ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهادهای امنیتی نباید تایید می‌شدند اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده‌شان بود اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود: اما یک عده‌ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این‌ها را مثال می‌زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می‌آورد. در مجموع یک عده‌ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده‌ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد اما سال‌های دوم و سوم را نمی‌دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوارها خاطرنشان کرد: به نظرم می‌آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • بیش از دو میلیارد یورو خرید خارجی در شهرداری/ مافیای خودرو نداریم
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • نقش برخی مدیران ‌در آتش‌سوزی هولناک شفت ‌
  • برخورد دستگاه قضا با ترک فعل انجام شده در حادثه امامزاده ابراهیم
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • حجازی: هوادار واقعی استقلال کاری به نتیجه ندارد
  • تلاش ٢ ساعته نجاتگران هلال احمر برای دسترسی به مصدوم دارای عارضه قلبی در ارتفاعات شیوه بیرو اشنویه
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • هجوم هواداران خشمگین رم به صفحه اینستاگرام آبراهام و کارسدورپ
  • دو نشان طلا، حاصل تلاش تیراندازان همدان در مسابقات آزاد کشور