Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی گفت: برآورد ما این است که در ۴ الی ۵ سال اخیر، وزارت جهاد کشاورزی شدیداً در تعاملات اقتصادی بخش خصوصی دخالت کرده است و تعادل و توازن این بازار را چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ تولید به هم زده است.

حمیدرضا نامی در گفت‌وگو با میزان، درباره وضعیت تولید و سهمیه‌بندی فروش تراکتور گفت: وضعیت تولید تراکتور در کشور طی یک سال و نیم اخیر رشد بسیار بالایی داشته و قریب به سه برابر سنوات قبل تولید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی گفت: تولید تراکتور توسط شرکت تراکتورسازی تبریز صورت گرفته و به لحاظ تولید مشکل خاصی نیست. تحریم‌ها تأثیر خاصی بر تولید تراکتور نگذاشته است، زیرا بر اساس توان داخلی و خود اکتفایی این شرکت محصول تولید می‌کند و وابسته به خارج از کشور نیست.

وی افزود: آمار ۲۷ هزار عددی که در قبال تولید ۱۰ هزار تراکتور که توسط مدیرعامل شرکت مرکز مکانیزاسیون اعلام‌شده است قبلاً به‌صورت نرمال در سال تولید می‌کردند، رشد سه برابری را نشان می‌دهد.

نامی درباره عرضه تراکتور اظهار کرد: طی ۲ سال پیش اگر کشاورزی قصد خرید تراکتور داشت یا به‌صورت نقدی و مستقیم ثبت‌نام انجام می‌داد و پول به‌حساب تراکتورسازی واریز می‌کرد و تراکتورسازی او را در نوبت قرار می‌داد و بعد تراکتور را تحویل‌ می‌گرفت و اگر پول کافی نداشت فیش فاکتور دریافت می‌کرد و وام می‌گرفت که این وام به‌حساب تراکتورسازی واریز می‌شد و شرکت تراکتورسازی متقاضی را در نوبت قرار می‌داد و بعد تراکتور را به کشاورز تحویل می‌داند.

وی تأکید کرد: در کل سال حدود ۷ هزار الی ۸ هزار عدد تراکتور تولید می‌شد و ۷ الی ۸ هزار عدد نیز مصرف داشتیم و تعادل برقرار بود، ولی حدود یک سال و نیم مركز توسعه مكانیزاسیون كشاورزی اعلام کرد با توجه به اینکه احتمال افزایش قیمت تراکتور وجود دارد بنابراین این محصول را سهمیه‌بندی می‌کنیم.

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی گفت: درصورتی‌که سهمیه‌بندی برای کالایی در نظر گرفته می‌شود که میزان عرضه خیلی کمتر از تقاضا است. وقتی متوسط تقاضای سالیانه درگذشته از ۸ هزار دستگاه تراکتور تجاوز نکرده و اینکه کارخانه سه برابر میزان متوسط مصرف تولید نکرده است، ولی باید سهمیه‌بندی کنیم این اتفاق باعث ایجاد صف می‌شود.

نامی بیان کرد: سهمیه‌بندی ارزش رانتی و بازار سیاه پیدا می‌کند و امروزه اگر کشاورزی بخواهد تراکتور خریداری کند حتی اگر کشاورز پول خرید تراکتور را داشته باشد اجازه استفاده از آن پول را ندارد باید حتماً وام بانک کشاورزی را بگیرد و یا اینکه باید از سهمیه جهاد کشاورزی استفاده کند و هیچ روش دیگری برای خرید تراکتور وجود ندارد.

وی اظهار کرد: این انحصار در توزیع باعث می‌شود یک بازار ثانویه بسیار سیاه ایجاد شود که نرخ تراکتور در بازار آزاد و سیاه باقیمت کارخانه تراکتورسازی صد در صد اختلاف دارد.

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی گفت: تا دو سال پیش که کشاورزان آزاد به خرید  بودند هرکسی می‌خواست تراکتور خرید می‌کرد کشاورزی که واقعاً نیاز داشت تراکتور می‌خرید و اگر می‌خواست همان تراکتور را بفروشد در بازار بازیان‌ می‌فروخت، ولی هم‌اکنون این سهمیه‌بندی‌ها انحرافات بسیار زیاد ایجاد کرده و مشکل اصلی این است که سهمیه‌بندی به‌دست کشاورز نمی‌رسد به‌دست کشاورز نما می‌رسد.

نامی بیان کرد:  وقتی کشاورز با سهمیه تراکتور خریداری کند اگر بخواهد در بازار بفروشد صد در صد سود می‌کند درحالی‌که کشاورزان واقعی که احتیاج به تراکتور دارند این سهمیه به‌عنوان گلوگاه توزیع دولت ایجادشده و باعث می‌شود کسانی که نمی‌توانند از این سهمیه استفاده کنند تراکتور را به دو برابر قیمت در بازار آزاد خرید کنند.

وی گفت: شرح وظایف به لحاظ حدودوثغور اختیارات وزارت جهاد کشاورزی و مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی دخالت در توزیع و فروش ماشین‌های کشاورزی و فعالیت‌های مرتبط با این حوزه جزو اختیارات آنان نیست، وزارتخانه با این دست‌اندازی بازار سیاه را ایجاد کرده است.

نامی بابیان اینکه در کنار تراکتوری که کشاورز باید در نوبت بایستد تا تحویل بگیرد فروش اجباری یک سری کالا را در دستور کار قرار داده‌اند و می‌گویند حتماً باید به همراه تراکتور دستگاه دنباله بند برای خطی کار و ... خرید کنید.  درصورتی‌که خیلی از کشاورزان این دستگاه را از قبل داشته‌اند و این روش فروش در تطابق با ماده ۶۴ نظام صنفی تخلف است و در ماده ۱۵ قانون تعزیرات تمام کسانی که در پروسه فروش اجباری کالا دخیل بودند جریمه تعلق می‌گیرد.

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی گفت: با این فضایی که در کشور ایجادشده تمام تسهیلات بانک کشاورزی منحصر به محصولات شرکت تراکتورسازی و محصولات دو سه عدد شرکت نورچشمی شده است و اگر کسی بخواهد جنس دیگری بخرد باید آزاد خریداری کند.

وی بیان کرد: برآورد ما این است که در ۴ الی ۵ سال اخیر، وزارت جهاد کشاورزی شدیداً در تعاملات اقتصادی بخش خصوصی دخالت کرده است و تعادل و توازن این بازار را چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ تولید به هم زده است. در خصوص یک سری از دستگاه‌ها خلاء داریم، ولی در مقابل یک سری از دستگاه‌ها اشغال‌شده است.

 

بیشتر بخوانید: تحویل بیش از ۱۱ هزار دستگاه تراکتور به کشاورزان

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی کشاورزی تراکتورسازی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی کشاورزی تراکتورسازی مدیره انجمن تولیدکنندگان وزارت جهاد کشاورزی تولید تراکتور کشاورزی گفت ماشین آلات سهمیه بندی چه به لحاظ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۵۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است.

سیداحمدرضا سیدعلیان ۸ اردیبهشت ماه در بازدید از یک شرکت دامداری، استفاده از بقایای بخش کشاورزی را فرصتی برای افزایش بهره‌وری دانست و بر اهمیت و جایگاه آب در تولید تأکید کرد.

وی اظهار کرد: به جای کلمه ضایعات و زائدات بخش کشاورزی بهتر است از کلمه بقایا و پسماندهای این بخش استفاده کنیم، این بقایای بخش کشاورزی و حتی خانگی می‌تواند در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام شوند.

مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه به صورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است.

وی با بیان اینکه کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا و بازماندهای این بخش دارد، افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه ضمن تأکید بر ایجاد زنجیره تولید شیر توسط دامداری‌های صنعتی گفت: با توجه به ظرفیت‌های تعاونی دامداران نیشابور در بخش تولید شیر به منظور خدمات‌دهی بهتر به گاوداران، تکمیل زنجیره شیر این تعاونی با سرمایه‌گذاری در حوزه لبنیات می‌تواند قدم مؤثری برای اعضای تعاونی و دامداران شهرستان باشد.

احمد داوطلب زرقی گفت: پیش‌روی گاوداران صنعتی و سنتی استان در خصوص سامانه بازارگاه برخی مشکلات وجود دارد که نیازمند توجه بیشتر است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در این بازدید با اشاره به اینکه نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام استان است، به تقدیر از خدمات ارزنده‌ تشکل‌های بخش دامی شهرستان پرداخت و گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار رأس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم را دارد.

علی مبارکی با تأکید بر اینکه یکی از عوامل محدودکننده توسعه بخش کشاورزی تولید نهاده است، افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم که قسمت عمده آن یا سوزانده و یا دور ریخته می‌شود.

وی با بیان اینکه هر چند دور ریختن بقایا باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود اما از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور داریم، گفت: لازم است در خصوص صدور مجوزها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماندها به چرخه خوراک دام که منجر به کاهش قیمت آن و تأمین امنیت غذایی می‌شود اقدام عاجل صورت پذیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا