Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@14:35:14 GMT

اصناف آسیب دیده از کرونا را دریابیم

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۷۶۹۹۲

اصناف آسیب دیده از کرونا را دریابیم

به گزارش ایرنا، در روزها و ماه‌های طولانی کرونایی که هنوز هم به پایان نرسیده است بارها شاهد پایین کشیده شدن کرکره و درب مغازه‌های اصناف و بازاریان کرمانشاهی بوده‌ایم اقدامی که به منظور حفظ سلامت عمومی و پیروی از دستور ستاد ملی و استانی مقابله با ویروس کشنده کرونا صورت گرفت.

درست است که شیوع کرونا به برخی مشاغل بیش از گذشته رونق داد اما تهدیدش گریبان گیر طیف گسترده‌ای از اصناف شد و حتی بسیاری از آنان را تا مرز ورشکستگی پیش برد یا آنان را به مرز تعطیلی کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همان اندازه که این اصناف بخاطر فروش نرفتن اجناس خود صدمه دیده‌اند کارگاه‌های تولیدی نیز متحمل ضرر شدند، در مقابل وضعیت فروش مشاغلی که با تولید و فروش مواد غذایی سر وکار دارند تفاوت چندانی به نسبت گذشته نداشت و آنها توانسته و می‌توانند محصولات خود را با سهولت به فروش برسانند.

چندی پیش با توجه به شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، تسهیلات جدید مالیاتی به منظور حمایت از مشاغل آسیب دیده از سوی دولت اعلام شد.

در متن بخشنامه ابلاغی آمده است: صدور، تجدید و یا تمدید پروانه کسب و کار اشخاص حقیقی و حقوقی، موضوع ماده (۱۸۶) قانون مالیات‌های مستقیم تا تاریخ ۳۱ شهریورماه سال جاری نیاز به استعلام و ارایه گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده، نخواهد داشت.

در بخشی از این بخشنامه  آمده است: صنوف بشدت آسیب‌دیده از ویروس کرونا که فهرست آنها به تصویب کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا می‌رسد، از بخشودگی کامل جرایم مربوط به عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده اشخاص حقیقی در موعد مقرر قانونی برای دوره‌های دوم و سوم سال ۱۳۹۹ برخوردار می‌شوند. همچنین در خصوص صنوف یاد شده، اقساط معوق و سررسید شده مالیات بر عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده طی سال ۱۳۹۹ آنان حداکثر تا تاریخ پایان خردادماه امهال می‌شود.

بازاریان کرمانشاه که در زمینه مقابله با این ویروس مهلک نهایت همکاری را داشته و دارند و نیز از یکی از اقشار فعالی بودند که در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برای داشتن فردایی بهتر حضوری پررنگ داشته اند اکنون با مشکلات ریز و درشت اقتصادی مواجه هستند و از دولت فعلی و دولت آینده مطالباتی دارند که در ادامه می خوانید.

کابوس اجاره بها و عوارض بالا

یکی از کسبه بازار کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه بسیاری از اصناف بر اثر کرونا دچار آسیب‌های شدید اقتصادی و حتی رکود شده‌اند، گفت: بازاریان از طریق کاسبی امرار معاش می‌کنند و نان آور خانواده هستند پس هنگامی که محل کسب تعطیل باشد مشخص است سفره آنها روز به روز کوچک تر خواهد شد.

«بهمن صمدی» افزود: اکثر اصناف با مشکلاتی همچون بدهی، اجاره‌ بالای مغازه و زمین، مالیات و عوارض که بخشی از آنهاست، مواجه هستند از سوی دیگر کاهش توان اقتصادی مردم به بخش فروش صنوف ضربه زده است و با وجود شلوغی و ازدحام در خیابان ها، بیشتر شاهد رهگذران تماشاگر هستیم و کار فروش اجناس به سختی انجام می‌شود.

یکی دیگر از اصناف کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر ضرورت تهیه بانک اطلاعاتی بیکاران استان تاکید کرد و ادامه داد: مشکلات اقتصادی و ضربه ای که کرونا به بازار وارد کرده موجب تعطیلی و پایین آمدن درآمد برخی کسب و کارها شده بطوریکه برخی اصناف برای امرار معاض مجبور به مسافرکشی شده‌اند.

«رحمتی» ادامه داد: اکنون خواهان حمایت جدی دولت و مسوولان استان از اصناف هستیم و انتظار داریم معافیت‌های مالیاتی و امتیازهایی برای بازاریان که نهایت همکاری را با ستاد مقابله با کرونا داشته‌اند در نظر گرفته شود و وام هایی با بهره پایین برای جبران این خسارت‌ها به آنها داده شود.

ثبات قیمت و بازار مهمترین مطالبه بازاریان کرمانشاه

نماینده اتاق اصناف در پویش‌های همگانینیز  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید براینکه امیدواریم امید به جامعه اصناف و بازاریان کرمانشاه بازگردد، گفت: اصناف این استان در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نقش چشمگیری داشتند و بدون چشمداشت مالی ستادهای تبلیغاتی برای کاندیداها تشکیل داده و اقدامات بسیاری برای حضور بیشتر مردم در پای صندوق ها انجام دادند.

«بنفشه امامی نیا» در خصوص عمده ترین انتظارات اصناف از دولت منتخب اظهار داشت: از دولت آینده می‌خواهیم به دنبال ثبات قیمت‌ها باشد،  مانع از بین رفتن بیشتر ارزش پول شود البته ایجاد ثبات بازار به عنوان نخستین گام در کمک به کسب و کارهاست که بهتر است در اولویت کاری دولت جدید باشد.

وام با بهره بالا مناسب اصناف نیست

رییس اتاق اصناف کرمانشاه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ماه‌هاست اصناف و بازاریان کرمانشاه با مشکلات ایجاد شده و شیوع ویروس کرونا با مشکل مواجه شده و سختی های زیادی را تحمل می‌کنند.

«رضا سلیم ساسانی» تاکید کرد: از مسوولان استان می‌خواهیم به یاری اصناف بیایند و کمک کار آنان باشند، از دولت منتخب نیز می‌خواهیم مشوق‌های وعده شده به اصنافی که از این ویروس آسیب دیده‌اند را اجرایی کند.

به گفته وی، وام‌هایی با سود کم از مهمترین درخواست های بازاریان برای جبرن خسارت های پیش آمده است، که امیدواریم با همکاری بانک‌ها و مساعدت دولت در اختیار اصناف قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ۶۰ هزار واحد صنفی در استان کرمانشاه وجود دارد، افزود: با توجه به شناختی که از رییس جمهور منتخب داریم و شاهد جدیت ایشان در رسیدگی به وضعیت واحدهای صنعتی، تولیدی و اصناف در حوزه قضایی بوده‌ایم از ایشان و تیم جدید مدیریتی کشور خواهان توجه ویژه به مشکلات صنوف و برنامه ریزی برای حل آنها هستیم.

اکنون یک هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.  

گزارش از زهره کریم زاده

برچسب‌ها ویروس کرونا رییس جمهوری منتخب تسهیلات ارزان قیمت تولید داخلی اصناف اشتغال پایدار کرمانشاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا رییس جمهوری منتخب تسهیلات ارزان قیمت ویروس کرونا رییس جمهوری منتخب تسهیلات ارزان قیمت تولید داخلی اصناف اشتغال پایدار کرمانشاه بازاریان کرمانشاه خبرنگار ایرنا ویروس کرونا آسیب دیده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۶۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشور در زمینه مالیاتی، بحث مربوط به اصلاح نظام مالیاتی و تمرکز بر مالیات‌ستانی هوشمند و عادلانه است. این موضوع به خصوص در مقابل تولید و همچنین مردم اهمیت بسیاری بالایی دارد؛ از همین رو بررسی آمار و ارقام مربوط به عملکرد سال گذشته در این زمینه بسیار مهم و کاربردی است.

طبق آمار سال گذشته میزان مالیات پرداختی کل مشاغل کشور از مجموع درآمدهای مالیاتی، عددی کمتر از 6 درصد بوده است که نسبت به حجم بالای این بخش از اقتصاد در تولید ناخالص ملی که بین 20 تا 30 درصد اقتصاد را شامل می‌شوند؛ این بخش مالیات کمتری نسبت به حجم خود در اقتصاد ایران پرداخت کرده است.

با وجود شاخص پایین مالیات به تولید ناخالص ملی در بخش مالیات اصناف، تمرکز اصلی نظام مالیاتی در دولت سیزدهم، بر اعطای هدفمند معافیت‌های مالیاتی به مشاغل خرد و مردمی در مقابل مشاغل و اصناف خاص دانه درشت با درآمدهای کلان بوده است.

هدف قرار دادن مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان می تواند به رفع مشکلات نابرابری درآمد در اقتصاد ایران نیز کمک کند. مطالعات نشان داده است که نابرابری درآمد در کشور با تکیه بر اصلاح نظام مالیاتی در حال کاهش است و پیش از این اقدامات وضعیت به طوری بود که درصد کمی از جمعیت سهم نامتناسب زیادی از ثروت را در دست داشتند.

با تمرکز بر جمع‌آوری مالیات از مشاغل پردرآمد و اصناف خاص، دولت در سال گذشته علاوه بر افزایش درآمد مالیاتی از این محل، توانسته است که ثروت را نیز به شیوه‌ای عادلانه‌تر نسبت به قبل توزیع کند.

در بخش مالیات اصناف، بیش از 50 درصد اصناف خرد مالیاتی پرداخت نکردند و از طرف دیگر بیش از 50 درصد مالیات اصناف تنها توسط 1 درصد پرداخت شده است. از همین رو تمرکز ویژه سازمان امور مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان با تکیه بر اعداد و ارقام عملکرد مالیات اصناف سال گذشته بوده است.

تمرکز بر مالیات‌ستانی سیستمی و تقاطع داده‌ها مسیر اصلی تحقق این امرفراهم شده است. در این مدل با تکیه بر شفافیت اطلاعات سیستمی حاصل از سامانه مودیان و همچنین اعمال معافیت‌های مناسب برای اصناف کوچک و خرد، مسیر تحقق عدالت مالیاتی با تمرکز نظام مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل خاص با درآمدهای کلان فراهم شده است.

نوع مودیان

سهم مودیان

درصد از مالیات مشاغل

سهم مردم و کسب‌وکارهای خرد از مالیات بخش اصناف

99%

50%

سهم اصناف و مشاغل خاص دانه‌درشت با درآمدهای کلان

1%

50%

دیگر خبرها

  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ۲۵۰ میلیارد تومان برای ساخت دیوار و پل روستای بیشه پیشنهاد دادیم
  • مشارکت بازاریان سراسر کشور در برپایی جشن‌های دهه کرامت
  • ممنوعیت ورود موتورسیکلت‌ به بازار اصفهان از ۱۷ اردیبهشت/بودجه مرمت بازار ۵ برابر شد
  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • سقف کاذب کناف برای پوشاندن سقف خراب