Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست سایت فردا – انتخابات ریاست جمهوری 1400 همزمان با پایان دولت روحانی برگزار شد و شاید بتوان گفت که موجب پایان جریان حامی او یعنی اصلاح‌طلبان بود. وضعیت این جریان به گفته بسیاری از سیاسیون این جریان خطیر و حساس است و علت اصلی آن نیز حمایت از دولت ناکارآمد روحانی است. اصلاح‌طلبان تمام سرمایه اجتماعی خود را در سال 92 پای او ریختند و بعدا که شاهد بی‌مهری‌های او بودند، نتوانستند از وی فاصله گرفته یا از زیر بار مسئولیت دولت او شانه خالی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین شد که دیدیم در انتخابات اخیر از یک سو به تشتت و دودستگی رسیده و از سوی دیگر به رغم استفاده از تمام ظرفیت‌های خود مثل خرج کردن اعتبار چهره‌های شاخص، نتوانستند بدنه اجتماعی خودش را پای صندوق بیاورند.

بر این اساس بررسی نسبت روحانی و اصلاح‌طلبان در بازه زمانی 92 تا 1400 ضروری می‌نماید. باید دید که دلیل این وضعیت چیست و آیا قابل ترمیم است یا خیر؟

جلال جلالی‌زاده، عضو حزب اتحاد ملت و نماینده پیشین مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار «فردا» ضمن تاکید بر اینکه «روحانی اثر منفی در پایگاه و جایگاه اصلاح‌طلبان داشت» گفت: «متاسفانه چون برخی اظهارات و رویکردهای روحانی با شیوه و روش اصلاح‌طلبان همخوانی داشت، برخی تصور کردند که او اصلاح‌طلب است و این آسیب‌زا بود».

وی افزود: «نکته مهم‌تر آن بود که اصلاح‌طلبان از اول در حمایت از روحانی اشتباه کردند و بدعت کاندیدای اجاره‌ای را گذاشتند. در واقع اصلاح‌طلبان به نوعی اعتماد به نفس خود را از دست داده و نتوانستند نامزد اصلاح‌طلب خودشان را معرفی کنند و در مقابل شورای نگهبان تسلیم شدند. این روش اصلاح‌طلبان خیلی موجب ریزش سرمایه اجتماعی آنان شد و سبب شد که خودشان هم دچار اختلاف و تفرقه شوند».

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: «این روش ادامه داشت و اصلاح‌طلبان به نحوی در مقابل کار انجام شده  قرار گرفتند یعنی مجبور شدند که تا آخر دولت دوم روحانی از او حمایت کند. عملکرد ضعیف او نیز به خصوص در دولت دوم به نام اصلاح‌طلبان نوشته شد و آنان نتوانستند که حساب خودشان را از او جدا کنند. انتخابات اخیر نشان داد که اصلاح‌طلبان به خاطر حمایت از روحانی از مردم فاصله گرفتند و مردم علی‌رغم حمایت و دعوت اصلاح‌طلبان حاضر به مشارکت و رای دادن به نامزد آنان نشدند».

جلالی‌زاده همچنین گفت: «مساله اثرگذار دیگر این بود که روحانی در دولت خود از اصلاح‌طلبان مخلص و اصیل استفاد نکرد، از آنهایی هم که استفاده کرد، خودشان را اصلاح‌طلب نشان ندادند. این دوگانگی موجب یک واگرایی شد و به خصوص جوانان از اصلاح‌طلبان دور شدند».

وی در پاسخ به اینکه چرا روحانی از 96 به بعد از اصلاح‌طلبان دور شد؟ گفت: «روحانی دیگر استفاده لازم از اصلاح طلبان را کرده بود و نیازی به آنان نداشت، از طرف دیگری خیلی تحت تاثیر اطرافیان خود بود. همچنین آینده نگری کرد و همه این‌ها سبب شد که از اصلاح‌طلبان بیشتر فاصله بگیرد و به آنان بی‌اعتنایی کند».

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به اینکه وضعیت فعلی اصلاح‌طلبان با اتمام دولت روحانی چقدر قابل ترمیم است؟ گفت: «این بستگی به آن دارد که دولت جدید چطور عمل کند. اگر این دولت ضعیف باشند و نتواند به مطالبات مردم پاسخ دهد، در عین حال اگر اصلاح‌طلبان صادقانه و خالصانه با مردم گفت‌وگو کرده و راهکارهای مناسب و درستی ارائه دهند، می‌توانند فاصله خود را با بدنه اجتماعی کم کنند و این وضعیت قابل ترمیم است. اما اگر دوباره تسلیم عده‌ای منفعت‌طلب شوند و این دولت هم بتواند خواسته‌های مردم را محقق کند و آزادی‌های سیاسی و اجتماعی مورد مطالبه مردم را بدهد، شاید اصلاح‌طلبان به قادر به ترمیم این وضعیت نباشند».


 

منبع: فردا

کلیدواژه: اصلاح طلبان روحانی جلالی زاده اصلاح طلبان اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۷۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست

غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: آقای نصیری یک آدم افراطی است که نه آن طرف حرف‌هایش درست بود و نه این طرف حرف صحیحی زده که بخواهد نمایندگی کسی از اصلاح‌طلبان را برعهده داشته باشد.

غلامحسین کرباسچی مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن، در تحلیل مصاحبه‌ی اخیر مهدی نصیری با بی‌بی‌سی گفت: من اصلا ایشان را آدم متعادلی نمی‌دانم که بخواهد طرح و رویکردی بدهد. ایشان یک زمانی شاگرد آقای شریعتمداری در کیهان بود، آنقدر فحاشی و ناسزا به همه اصلاح‌طلبان و شخصیت‌های محترم از جمله مرحوم آقای هاشمی، آقای خاتمی و همین آقای تاج‌زاده و امثال آقای تاج‌زاده کرد و حالا آدم باید چه روحیه و رویی داشته باشد که حالا با این حد از افراط یک مرتبه این طرف صفحه بیاید.

وی در گفتگو با ایلنا، ادامه داد: آقای نصیری یک آدم افراطی است که نه آن طرف حرف‌هایش درست بود و نه این طرف حرف صحیحی زده که بخواهد نمایندگی کسی از اصلاح‌طلبان را برعهده داشته باشد. در آن طرف هم، اگر کسی از مخالفین نظام سوابق ایشان را بررسی کنند، می‌فهمند که ایشان آدم متعادلی نیست.

کرباسچی اظهار داشت: کسی حرف او را حساب نمی‌کند که بخواهد چنین طرحی بدهد. حالا موضع‌گیری‌های اصلاح‌طلبان، به ویژه شخص آقای تاجزاده و آقای موسوی خیلی مشخص است به نظرم ایشان تعادل ندارد و لازم نیست درباره آن صحبت شود.

نصیری می‌خواهد خودش را مطرح کند که از گردونه حذف نشود

وی در پاسخ به این سوال که طرح این موضوع از سوی آقای نصیری دارای چه اهدافی است، گفت: آقای نصیری آدمی است که می‌خواهد خودش را مطرح کند و حرف‌های شاذ می‌زند. زمانی فکر می‌کردم ایشان از طرف همین آدم‌های افراطی مأموریت دارد تا طوری حرف بزند که اگر حرف‌های معقولی زد، جایگاهی پیدا نکند و بگویند فلانی بهترین حرف را برای بی اعتبار کردن حرف‌های انتقادی صحیح می‌زند.

کرباسچی تصریح کرد: اهداف خاصی پشت این موضوع نمی‌بینم و فقط می‌خواهد خودش را مطرح کند که از گردونه حذف نشود. سوابق او آنچنان است که برای آدم‌های اصلاح‌طلب خیلی روشن بوده و کسی حرف‌های ایشان را به بهای بهشت نمی‌دهد. سعی می‌کند حرف‌های تندتری بزند که جایگاهی برای خودش جذب کند.

نصیری فقط به درد تبلیغات ‌بی‌بی‌سی می‌خورد

وی گفت: نصیری آن زمانی هم که در کیهان و پیش آقای شریعتمداری بود و جاهای عمومی کشور در دست آنان قرار داشت، فضاحتی علیه شخصیت‌های ملی، مذهبی و فرهنگی به وجود آورد و آن همه توهین، ناسزا و تهمت علیه آن افراد زد که آن زمان هم معلوم بود که ایشان تعادل ندارد. در حال حاضر هم به دنبال همان مسیر است فقط ورق را برگردانده است. می‌داند که کسی به او وقعی نمی‌گذارد و جایگاهی ندارد، می‌خواهد این سمت افراط را بگیرد تا دیگران به حرف او گوش بدهند.

کرباسچی تاکید کرد: به نظر من آقای نصیری نه جایگاهی در محافل اصلاح‌طلب‌ها دارد، با توجه به سوابق ایشان، براندازها می‌فهمند که فقط به درد همین تبلیغات در رسانه‌هایی مانند ‌بی‌بی‌سی می‌خورد که مثلا حرف تازه‌ای زده شود. در هر صورت ایشان جایگاهی ندارد.

دیگر خبرها

  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!