Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حسین آرگیو صبح دوشنبه در دیدار با کارکنان و قضات دادگستری فیروزآباد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی و یاران با وفای ایشان اظهار داشت: هفته قوه قضائیه، فرصت مناسبی برای بازخوانی اندیشه‌های شهید بهشتی و تقدیر از تلاش افرادی است که با تلاش و همت، عدالت را در جامعه بسط می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امروز مردم از تمامی ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی انتظار دارند که با همدلی و اتحاد نظری و عملی، مشکلات را از مسیر پیشرفت و توسعه کشور بردارند.

فرماندار شهرستان فیروزآباد ادامه داد: این انتظار امروز به واسطه همراهی مسئولان، در شهرستان فیروزآباد به خوبی مشهود است.

آرگیو تصریح کرد: مردم دستگاه قضائی را ملجاء و پناهگاه در احقاق حق خویش دانسته و انتظار دارند که به واسطه تلاش این قوه مهم شاهد بسط و گسترش عدل و قسط، تأمین و گسترش امنیت، حفظ بیت‌المال و برخورد با مفسدان و قانون‌شکنان باشند.

وی گفت: مردم مهمترین پشتوانه و سرمایه اجتماعی محسوب می‌شوند و عملکرد درست مسئولان موجب حفظ و تقویت این سرمایه عظیم می‌شود.

تعیین تکلیف بیش از ۳۳ هزار پرونده در دادگستری فیروزآباد

در ادامه رئیس دادگستری فیروزآباد ضمن برشمردن اهداف قوه قضائیه به خصوص اهم برنامه‌های رئیس قوه قضائیه افزود: برای ایجاد تحول عظیم، نیاز است همه دستگاه‌ها دست به دست هم دهند.

خلیل فیلوندی با اشاره به عملکرد دادگستری شهرستان فیروزآباد ادامه داد: از ابتدای تیرماه سال ۱۳۹۹ تا ابتدای تیرماه ۱۴۰۰ در دادسرای فیروزآباد سیزده هزار و ۱۹۲ فقره پرونده ثبت شده که از این تعداد سیزده هزار و ۱۴۵ فقره تعیین تکلیف شده است.

فیلوندی ابراز کرد: در دادگاه این شهرستان ۱۰ هزار و ۷۳۲ فقره پرونده ثبت که از این تعداد ۱۰ هزار و ۵۵۱ فقره پرونده صدور رأی شده است.

وی بیان داشت: در شورای حل اختلاف ۹ هزار و ۶۰۹ فقره پرونده ثبت و از این تعداد به علاوه تعداد از پرونده‌های بررسی نشده سال پیش ۹ هزار و ۶۶۴ فقره پرونده منتهی به صدور رأی شده است.

رئیس دادگستری شهرستان فیروزآباد خاطرنشان کرد: در مجموع در این بازه زمانی در دادگستری و شورای حل اختلاف ۳۳ هزار و ۵۳۳ پرونده ثبت و ۳۳ هزار و ۳۶۰ فقره پرونده منتهی به تعیین تکلیف و صدور رأی گردیده است.

او گفت: با توجه به گسترش حجم ورودی پرونده‌های حقوقی و اطاله دادرسی، مجوز راه اندازی شعبه سوم حقوقی در دادگستری فیروزآباد با حمایت‌های بی دریغ رئیس کل دادگستری استان فارس از دیگر اقداماتی بود که در سال ۹۹ صورت گرفت.

فیلوندی همچنین به بررسی حجم بالای پرونده و تعیین تکلیف و صدور رأی در این دادگستری اشاره و ابراز داشت: جا دارد در اینجا از همکاران قضائی و اداری که شبانه روز برای خدمت به مردم شهید پرور و متدین انجام وظیفه می‌نمایند تقدیر و تشکر کنم.

رئیس مجموعه قضائی فیروزآباد در خصوص مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها نیز تصریح کرد: هم اینک در دادگستری پس از ورود پرونده به محاکم حداکثر وقت رسیدگی که تعیین می‌گردد کاهش یافته که با کاهش این وقت و توانسته‌ایم با تقلیل مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها اطاله دادرسی که یکی از گله مندی مردم در رسیدگی به پرونده‌ها بود از بین ببریم.

کد خبر 5245908

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستان فیروزآباد دادگستری فارس ویروس کرونا کرمانشاه بوشهر انتخابات 1400 گرگان آمار کرونا قوه قضاییه اردبیل خطبه های نماز جمعه شیوع کرونا ایلام هفته قوه قضاییه واکسن کرونا اراک دادگستری فیروزآباد شهرستان فیروزآباد فقره پرونده تعیین تکلیف پرونده ثبت پرونده ها صدور رأی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۸۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود

 به گزارش تابناک به نقل از موج، دادگاه صلح نهاد جدیدی است که به موجب قانون شورای حل اختلاف سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده است، ماهیت وجودی این نهاد متفاوت از دادگاه‌های عمومی است.

طبق قانون جدید، دادگاه صلح تمامی صلاحیت‌های شورای حل اختلاف بر اساس قانون سابق، مضاف برصلاحیت‌های جدیدی که قانونگذار برای آن پیش بینی کرده است را داراست. این دادگاه، ابتدا باید پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع دهد، در صورت عدم امکان سازش یا عدم امکان اخذ تصمیم مقتضی و یا در صورت مخالفت یکی از طرفین دعوا در رابطه با ارجاع به شورای حل اختلاف، دادگاه صلح رأسًا به ماهیت دعوا رسیدگی می‌کند.

برگزاری ۵ نشست هماهنگی تشکیل دادگاه‌های صلح در دادگستری استان تهران

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در راستای اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف در هشتمین ماموریت خود به مدیران قضایی استان تهران، ایجاد دادگاه‌های صلح در سال ۱۴۰۳ را مورد تاکید قرار داد و تا کنون ۵ نشست هماهنگی و پیگیری اجرای این قانون در دستگاه قضایی استان تهران تشکیل شده است.

حاجی رضا شاکرمی قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در پنجمین نشست پیگیری اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و برگزاری دادگاه‌های صلح در استان تهران که با حضور غلامرضا مهدوی معاون قضایی دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف، معاونین قضایی، برنامه‌ریزی و منابع انسانی و همچنین روسای دادگستری‌های شهرستان‌ها و بخش‌های استان تهران برگزار شد، اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف را مورد تاکید قرار داد.

شاکرمی با اشاره به اینکه طبق قانون، دادگاه‌های بخش می‌توانند وظایف دادگاه‌های صلح را انجام دهند، گفت: دادگاه‌های بخش در این زمینه کمافی‌السابق می‌توانند وظایف دادگاه‌های صلح را برعهده داشته باشند.

قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران از روسای دادگستری‌ها و حوزه‌های قضایی بخش خواست تا هماهنگی و تمهیدات لازم را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا پایان نیمه اول سال مقدمات و زمینه‌های تشکیل دادگاه‌های صلح در دادگستری‌ها فراهم شود.

وی تصریح کرد: صلاحیت‌های دادگاه صلح مشخص است و فقط پرونده‌های در صلاحیت این دادگاه‌ها به شعب تعیین شده برای دادگاه صلح ارجاع می‌شود و پرونده‌های شعب تبدیلی که خارج از صلاحیت دادگاه صلح است طبق روند قانونی و همچون گذشته مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.

شوراهای حل اختلاف همچنان در کنار دادگاه‌های صلح فعال هستند

شاکرمی صلاحیت شوراهای حل اختلاف را در قانون جدید اختصاصا در زمینه سازش برشمرد و عنوان کرد: پرونده‌های خارج از این توصیف در قالب دادگاه صلح مطرح خواهد شد و البته شوراهای حل اختلاف همچنان در کنار دادگاه‌های صلح فعال هستند و رای مربوطه و تصمیم قضایی توسط قاضی دادگاه صلح صادر خواهد شد.

قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در پایان گفت: دادیاران و بازپرسانی که پیش از این به عنوان قاضی شورا فعالیت داشته‌اند با بررسی و طی مراحل قانونی بعد از تشکیل دادگاه صلح و در صورت صدور ابلاغ مراجع مربوطه می‌توانند حسب مورد به عنوان دادرس یا رئیس شعبه دادگاه صلح انجام وظیفه کنند.

غلامرضامهدوی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران در امور شوراهای حل اختلاف نیز در این جلسه با تاکید بر آثار مثبت شکل‌گیری دادگاه‌های صلح، گفت: با تشکیل دادگاه‌های صلح تعداد زیادی از پرونده‌های در صلاحیت این دادگاه مانند تصادفات به شعب این دادگاه‌ها ارجاع داده می‌شوند و کاهش ورودی پرونده‌های قضایی به دادسراها را در پی خواهد داشت.

قربانی: دادگاه‌های صلح موجب کاهش ورودی پرونده‌های قضایی می‌شوند

ربیع الله قربانی رئیس کل محاکم تهران نیز ایجاد دادگاه صلح در معیت محاکم و دادسرا را موجب کاهش ورودی پرونده‌های قضایی در این دو مرجع دانست و اتخاذ تصمیمات مدیریتی برای تامین نیروی انسانی و تعیین قضات برای رسیدگی به پرونده‌های در صلاحیت دادگاه‌های صلح، را ضروری برشمرد.

دیگر خبرها

  • دیدار چهره به چهره رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با بیش از ۱۳۰نفر 
  • رئیس دادگستری تهران : تا ۲۷ خرداد تمامی وسایل نقلیهٔ توقیفی از پارکینگ‌ ها خارج می‌شوند
  • تابع فضاسازی ها تصمیم قضائی نمی گیریم
  • مقدمات برگزاری «دادگاه‌های صلح» در لرستان فراهم شود
  • صدور ۹۱۰ رای برای تعیین تکلیف اموال متروکه در گمرکات خوزستان
  • دستگاه قضایی آخرین ملجأ و پناهگاه مردم است
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • نیمی از پرونده‌های قضایی گرمسار الکترونیکی شد
  • دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود
  • دادگاه‌های صلح در تهران تشکیل می‌شود؟