Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، علی اصغر جلالی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در خصوص بیابانزایی در استان بیان کرد : تغییر کاربری اراضی غیر اصولی سهم ۰.۱۵درصدی،بوته‌کنی سهم ۰.۲۴ درصدی ، افت سطح سفره آب‌های زیر زمینی سهم ۳.۰۷درصدی و عدم مدیریت صحیح اراضی سهم ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۴ درصدی دارند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان  ضمن  بیان اینکه اقلیم، شرایط ژئومرفولوژیکی و محدودیت‌های کمی و کیفی منابع آب و خاک از جمله عوامل طبیعی بیابانزایی در استان سمنان هستند ، گفت : اقلیم سهم ۵۸ درصدی، شرایط ژئومرفولوژیکی سهم ۶.۲ درصدی و محدودیت‌های کمی و کیفی منابع آب و خاک سهم ۱۷ درصدی در بیابانزایی استان سمنان دارند.

جلالی تصریح کرد: نابودی پوشش گیاهی و منابع تولید علوفه، افزایش رواناب سطحی و خطر سیل، شور شدن اراضی و کاهش حاصلخیزی خاک و تولید مزارع تحت تاثیر گردو غبار، فرسایش بادی و افزایش گرد و غبار در سطح منطقه و نابودی منابع آب و افت سطح آب زیر زمینی از جمله پیامدهای بیابانزایی است.

او ابراز داشت :  تخریب و ایجاد خطر در خطوط مواصلاتی، نابودی حیات وحش و زوال محیط زیست و افزایش بیماریهای مانند بیماریهای تنفسی در اثر گرد و غبار حاصل از فرسایش بادی از دیگر پیامدهای بیابانزایی است.

او یادآور شد: سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی و درآمد عمومی حدود ۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای عملیات اجرایی مقابله با بیابانزایی، گرد و غبار و فرسایش بادی در استان سمنان مصوب شد که با تخصیص اعتبارعملیات اجرایی بیابانزدایی در هفت شهرستان استان سمنان انجام شد.

جلالی اظهار داشت: آبیاری نهالکاری‌های سال‌های گذشته در وسعت چهار هزار و۵۰۰ هکتار، مدیریت رواناب همراه با عملیات زیستی در وسعت یکهزار و ۲۰۰ هکتار، مدیریت جنگل‌های دست کاشت بیابانی در وسعت یکهزار و ۳۲۵ هکتار از جمله اقدامات بیابانزدایی در سال گذشته است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: احداث بادشکن غیرزنده بر روی تپه های ماسه ای به وسعت ۴۰ کیلومتر و اجرای عملیات قرق و مدیریت چرا در وسعت هفت هزار و ۴۰۰ هکتار از دیگر اقدامات بیابانزدایی در استان در سال گذشته است.

به گفته او از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد مرتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.

انتهای پیام / ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری بیابانزایی استان سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۸۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از رفع تصرف از بیش از ۲۱۰۰ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان در سال گذشته با ورود دستگاه قضایی خبر داد.

 ناصر عتباتی در گفت و گو با ایسنا افزود: در سال گذشته، دستگاه قضایی استان در راستای صیانت از اراضی ملی و طبیعی، با اقدامات خود از بیش از ۲۱۰۰ هکتار از اراضی ملی که مورد تعرض و تصرف عده ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی خود و پای کار آوردن ادارات متولی رفع تصرف کرد.

وی ادامه داد: اقدامات قانونی که در این خصوص صورت گرفت شامل رفع تصرف بیش از ۳۴۹ هکتار در اجرای تبصره ماده ۵۵ و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم ۱۸۲ فقره در مساحتی بالغ بر ۱۵۹ هکتار، اجرای احکام خلع ید در ۱۱۳۷ فقره به مساحت بیش از ۱۲۴۷ هکتار بود.

رئیس کل دادگستری استان همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغها در سال گذشته نیز پرداخت و گفت: دستگاه قضایی استان در سال گذشته به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیر مجاز اراضی در استان و شهرستان ها با محوریت سازمان جهادکشاورزی استان، ۲۶۸۶ مورد تغییر کاربری غیر مجاز در سطح استان به مساحت بیش از ۸۲ هکتار را شناسایی و در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها به تعداد ۸۰۲ مورد به مساحت بیش از ۱۵ هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد ۲۱۳ مورد به مساحت بیش از ۶ هکتار با تعداد ۱۰۱۵ مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی ممانعت به عمل آمد.

این مقام ارشد قضایی استان همچنین به رفع تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی هم اشاره و گفت: در سال ۱۴۰۲ از بیش از ۶۵ هکتار از تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان نیز رفع تصرف به عمل آمده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • شکارچی «کل وحشی» در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست