Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد که درباره همکاری یا عدم همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی و پاک کردن اطلاعات تصمیمی گرفته نشده است.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در کنفرانس خبری امروز (دوشنبه) خود در پاسخ به سوالی درباره اینکه تمدید یا عدم تمدید تفاهم فنی چند ماهه با آژانس است گفت: "قانون مجلس درباره تعهدات و وظایف دولت روشن است و درهمین چارچوب حرکت شده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره موضوع ادامه یا عدم ادامه همکاری با آژانس همچنان تصمیم اتخاذ نشده است و درباره پاک کردن یا نکردن اطلاعات هم تصمیمی گرفته نشده است."

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

قانون اقدام راهبردی سال گذشته از سوی مجلس تصویب شد و به موجب آن ایران اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کرد. پس از آن ایران و آژانس به یک توافق سه ماهه رسیدند که بر مبنای آن برخی فعالیت های هسته ای ایران به صورت آفلاین توسط دوربین ها ضبط می شود. این توافق برای فرصت دادن به دیپلماسی و مذاکرات وین بود.

حالا چند روز است که مهلت توافق به پایان رسیده است.

تمدید توافق موقت با آژانس درباره نظارت به تحولالت هسته ای ایران به یکی از چالش‌های مهم در مذاکرات احیای برجام تبدیل شده است.

آژانس خواهان تمدید این توافق است اما ایران زیر بار تمدید آن نمی رود.

در همین رابطه روز جمعه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بیانیه‌ای اعلام کرد «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس روز ۱۷ ژوئن نامه‌ای به مسئولان ایرانی در خصوص تمدید توافق با آژانس نوشته اما «ایران به این نامه پاسخ نداده و مشخص نکرده که آیا قصد حفظ کردن توافق فعلی را دارد یا خیر.»

در بخشی از بیانیه آمده است: «در این خصوص به پاسخ فوری ایران نیاز است. رافائل گروسی بر اهمیت حیاتی گرآوری داده از فعالیت‌های تهران به موجب این توافق تأکید کرده است.»

بیانیه آژانس با واکنش تهران روبه رو شد.

کاظم غریب آبادی نماینده ایران در سازمان های بین المللی در رابطه با گزارش مدیرکل آژانس پیرامون تفاهم فنی مشترک بین دو طرف و عدم پاسخ ایران در این خصوص، اظهار کرد: «هر چند تفاهم فنی مشترک سه ماهه میان آژانس و ایران صورت گرفت، اما باید توجه داشت که مبنای این تفاهم، تسهیل مذاکرات سیاسی و کمک به موفقیت آن در جهت مختصات مدنظر کشورمان بود و نه الزام ایران نسبت به اجرای خواست آژانس.»

غریب آبادی افزود: «بر اساس تصمیم سیاسی ایران، نقش آژانس صرفا در حد یک مجری است.»

عدم تمدید توافق ایران و آژانس این شائبه را ایجاد می کند که مذاکرات وین به بن بست بخورد و پرونده ایران باز هم به شورای امنیت ارجاع داده شود.

تنها راه حل افغانستان گفتگوهای سیاسی بین‌الافغانی است

خطیب زاده درباره شرایط افغانستان و پیشروی طالبان در این کشور نیز گفت: «ایران در سطح عالی امنیتی و سیاسی موضوع افغانستان را با جدیت و نگرانی دنبال می‌کند و در حال گفتگو هست. ما فکر می‌کنیم که حفظ تمامیت ارضی، امنیت در افغانستان و حفظ حقوق اقلیت‌ها مهم بوده و تنها راه گفتگوهای سیاسی بین الافغانی است.»

او ادامه داد: "طالبان همه افغانستان نیست و همه افغانستان هم نخواهد بود. آنچه که مهم است دولت فراگیر با شمول همه طرف‌ها هست. آنچه که مهم است تامین منافع جمهوری اسلامی ایران از بستر این گفتگوهاست و هر گاه این اتفاق بیفتد ما آن را اعلام می‌کنیم. تصمیم در این باره به این دولت یا آن دولت برنمی گردد."

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در روزهای اخیر مواضع مختلفی درباره تحولات افغانستان از سوی ناظران و رسانه ها مطرح شده است. این تحولات در ایران دو نوع واکنش در پی داشته است. اصولگرایان به طور ضمنی از طالبان دفاع می کنند و  معتقدند که این طالبان با طالبان گذشته متفاوت است. آنها می گویند شیعیان افغانستان نباید وارد درگیری با طالبان شوند. 

از طرف دیگر اصلاح طلبان معتقدند که طالبان گروهی تروریستی است و نباید از آن حمایت کرد. 

منبع: فرارو

کلیدواژه: سعید خطیب زاده ایران طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۹۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود

مسئول روابط اقتصادی وزارت خارجه حکومت طالبان با اشاره به ترافیک شدید هیئت‌های خارجی در کابل گفت جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «شفیع اعظم» مسئول روابط اقتصادی وزارت خارجه حکومت طالبان در «ایکس» نوشت: افغانستان اکنون در موقعیتی قرار دارد که هر قدرتمند زمان و تاریخ، تهاجم به آن را امتحان کرده اما در پنجه، شکست و زخم و فرار گرفتار شده است.

وی با اشاره به مخالفان و نظامیان غربی افزود: در حال حاضر، بسیاری از فراریان تلاش می‌کنند تا تهاجم دیگری را به‌وجود آورند، اما جواب رد می‌شنوند.

این مقام ارشد وزارت خارجه حکومت طالبان تصریح کرد: همه درک کرده‌اند که این کشور را کسی جز افغان‌ها نمی‌تواند اداره کند. دنیا به سمت تعامل پیش می‌رود.

جامعه اطلاعاتی آمریکا پیش از این در ارزیابی سالانه خود از تهدیدات علیه این کشور طی گزارشی اذعان کرد قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است.

در این گزارش آمده است: طالبان قدرت خود را در افغانستان تقویت کرده است همچنین تعامل بین‌المللی را تقویت کرده و به اجرای احکام دینی اولویت داده است.

شورای امنیت قطعنامه سازوکار تعامل با طالبان را تصویب کردرئیس کمیته دفاعی پارلمان انگلیس خواستار تعامل با طالبان شدچین، روسیه و پاکستان کشورهای دیگر را به تعامل با طالبان دعوت کردند

«امیرخان متقی» وزیر خارجه طالبان نیز بارها تاکید کرده است نیت خوبی نسبت به همسایگان افغانستان داریم و از کشورهای دیگر نیز خواستار همین انتظار هستیم.

وی تاکید کرده بود حکومت افغانستان با همه همسایگان و کشورهای جهان خواستار تعامل و روابط مثبت است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم