Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-08@20:30:47 GMT

احداث رصدخانه ملی در کشور

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۸۰۰۲۱

احداث رصدخانه ملی در کشور

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از انعقاد انعقاد قرار داد برای تولید ۲۰۰اتوبوس برقی خبر داد.

 

به گزارش پول نیوز، سورنا ستاری در مراسم آغاز بهره برداری از طرح‌های ملی دانش بنیان معاونت علمی در استان‌های اصفهان، کاشان و تهران که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه ایرانیان از قدیم دانشمندانی بنام در حوزه نجوم همچون خیام پروورش داده‌اند، افزود: رصدخانه مراغه از معروف‌ترین رصدخانه‌ها ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به احداث رصدخانه ملی در کشور، اظهار کرد: این رصدخانه هشتمین رصدخانه در نیمکره شمالی زمین است. در نیمکره شمالی زمین رصدخانه‌هایی، از اسپانیا تا هند ایجاد شده و رصدخانه ایران نیز یکی از این رصدخانه‌ها به شمار می‌رود.

ستاری، تاکید کرد: از ۸ رصدخانه موجود در نیمکره شمالی کره زمین، ۴ رصدخانه دارای تلسکوپ با قطر کمتر از ۴ متر است و دو تلسکوپ با قطر ۸ تا ۱۰ متری است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به نحوه اجرای پروژه کلان رصدخانه ملی، خاطر نشان کرد: محققان این پروژه در مدت ۶ سال مطالعه مکان یابی از میان ۸۰ نقطه منتخب در کشور، قله گرگش در کاشان با ارتفاع ۳۶۰۰ متری را برای احداث سایت این رصدخانه انتخاب کردند.

وی وزن تلسکوپ این رصدخانه را ۹۰ تن و وزن آینه آن را ۴ تن و قطر ۴.۳ متری دانست و یادآور شد: رصدخانه ملی ایران یک رصدخانه حرفه‌ای است و در تلسکوپ آن بیس از ۴۰ هزار قطعه ساخته شده و بر روی آن ۲.۵ میلیون نفر ساعت کار مهندسی انجام شده است.

ستاری راه اندازی این رصدخانه را یک شروعی برای انجام تحقیقات علمی نجومی دانست و یادآور شد: در کنار قله گرگش قله‌های دیگری وجود دارد که می‌توان با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاری رصدخانه دیگری را راه اندازی کرد.

وی با تاکید بر اینکه ۷۰ درصد از عملیات اجرایی این رصدخانه را در ۴ سال اخیر دانست و اظهار کرد: راه اندازی این رصدخانه بستری برای تبادل علمی میان محققان حوزه نجومی میان کشور‌ها خواهد شد و اجرای این مرکز علمی کار بزرگی در حوزه نجوم خواهد بود.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، راه اندازی کارخانه نوآوری را از دیگر اقدامات این معاونت نام برد و گفت: در کنار آن شبکه‌ای از خانه‌های خلاق ایجاد شده است. تا قبل از این اقدام میراث فرهنگی تنها دو برنامه برای خانه‌های میراث فرهنگی داشت که شامل تبدیل آن‌ها به رستوران و هتل بود، ولی با این اقدام استارت آپ‌های حوزه صنایع خلاق و میراث فرهنگی در آن مستقر می‎‌شوند.

به گفته وی، تاکنون ۱۱ خانه خلاق راه اندازی شده و تا پایان سال ۳۰ خانه خلاق راه اندازی خواهد شد.

ستاری صنایع دستی، انیمیشن، آموزش و یادگیری، تولید محتوا، رسانه‌های صوتی، طراحی و مد و پوشاک، اسباب بازی را از جمله صنایع خلاق دانست و یادآور شد: نفوذ فناوری در این صنایع که جز صنایع‌های تک محسوب نمی‌شوند می‌تواند زمنیه مناسبی برای توسعه فناوری باشد.

وی حجم بازار جهانی صنایع خلاق را ۲۷۰۰ میلیارد دلار دانست و ادامه داد: ما در این طرح با باز سازی خانه‌های قدیمی و استارت آپ‌ها در آن مستقر خواهد شد و توسعه آن‌ها و حمایت از ایده‌های جدید منجر به توسعه فناوری‌هایی خواهد شد که برای کشور ارز آوری دارد.

ستاری با اشاره به راه اندازی شبکه‌ای از ایرانیان خارج از کشور، گفت: در کشور‌های مقصد صادراتی کشور، اقدام به راه اندازی خانه‌های خلاق شده است که تاکنون در چین، سوریه و کنیا راه اندازی شده است و در آن‌ها علاوه بر ارائه آموزش به شرکت‌ها نمایشگاهی از توانمندی صادراتی دانش بنیان ایرانی برپا شده است.

وی همچنین به طرح اتوبوس برقی اشاره کرد و گفت: امروز این طرح نیز افتتاح خواهد شد و طی آن با انعقاد قراردادی میان یکی از شرکت‌های دانش بنیان دانشگاه تهران و یکی از شرکت‌های خودرو سازی و شهرداری تهران اقدام به تولید ۲۰۰ دستگاه از این نوع اتوبوس‌ها خواهد شد.

ستاری با اشاره به افتتاح برج فناوری در کرمانشاه در این مراسم، گفت: در این استان فضا برای فعالیت دانش بنیان محدود بود و این برج یکی از بزرگترین برج‌های فناوری بزرگ است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد بیش از ۵۸۰۰ شرکت دانش بنیان با حمایت رییس جمهور در کشور، گفت: این شرکت‌ها و شرکت‌های خلاق و فناور در مجموع بالغ بر ۷ هزار شرکت می‎شوند که رسیدن به این عدد به همت حمایت‌های دولت بوده است.   منبع: ایسنا  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ستاری اتوبوس برقی رصدخانه ملی نیمکره شمالی تلسکوپ معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رصدخانه ملی راه اندازی دانش بنیان خواهد شد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۰۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مُلک و مِلک مولود مانای معلم است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در مراسم گرامیداشت مقام استاد در دانشگاه قم عنوان کرد: امروز تمام جماعت شرافت دربرابر جماعت شرارت قرارگرفته است و در سراسر جهان دانشجویان به دلیل نفس بیدار و پاک خود در برابر نسل کشی‌ها اعلام موضع می‌کنند.

وی ادامه داد: در دنیای دوگانه کشور‌های غربی که دم از حقوق بشر می‌زنند نمی‌توانند اعتراض دانشگاه‌ها را برتابند درحالی‌که در ایران قانونی وجود دارد که اجازه ورود نظامیان را به داخل دانشگاه ممنوع کرده‌است، بنابراین در جمهوری اسلامی ایران جامعه دانشگاهی همواره از حرمت ویژه‌ای برخوردار است.

مسئولیت یک نعمت است

زلفی‌گل افزود: اگر به مسئولیت با نگاه آبادانی بنگرید مسئولیت یک نعمت است و فرد می‌تواند با استفاده از پول یک مرکز خیر شود

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شاد کردن انسان‌ها نیز می‌تواند کار خیر باشد به‌گونه‌ای که وقتی مسئولیتی دست شخصی باشد و بتواند توسط آن دانشکده، خوابگاه، ورزشگاه و سایر موارد را تأسیس نماید باعث خرسندی تعدادی از افراد می‌شود.

وی اضافه کرد: اساتید و معلمان نیز با سخاوت در علم و دانش خود از بزرگ‌ترین خیر‌ها محسوب شوند، چرا که صادقانه علم و دانایی خود را به فرزندان این کشور انتقال می‌دهند.

علم و دانش می‌تواند مزیت‌های جدید ایجاد کند

زلفی‌گل ادامه داد: بین مُلک و مِلک ازنظر نوشتار تفاوت وجود دارد اگر مُلک را قدرت و مسئولیت بدانیم و مِلک را دارایی و امکانات، مُلک و مِلک مولود مانای معلم است، یعنی این معلمان و استادان هستند که به یک انسان قدرت رسیدن به مُلک و مِلک را می‌دهند هرچه دانشجو مستعدتر، کوشاتر و فعال‌تر باشد، می‌تواند میزان مُلک و مِلک خود را افزایش دهد و از دانایی خود استفاده کند هرچقدر میزان دانایی بیشتر باشد مُلک و مِلک مانایی بیشتری دارد بنابراین جوامعی که استادان را قدر می‌دانند مسیر پیشرفت را سریع‌تر طی می‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: حاکمیتی که عاقل باشد قدر متفکران را می‌داند و این‌گونه است که اجازه ورود نظامیان را در دانشگاه‌ها نمی‌دهد یعنی عالمان و اساتید قدرت نقد و آزاداندیشی را دارند و نباید به حریم آنها بی‌احترامی کرد این در حالی است که ما در دنیا خلاف این ادعا را از سوی کشور‌های مدعی حقوق بشر شاهد هستیم.

وی افزود: شخصیت علمی هر دانشگاه در کشور باید متوازن باشد یعنی در پازل علمی هر دانشگاه باید بحث‌های فرهنگی، سیاسی، پژوهشی، فناوری، هنری و ورزشی همگی به‌طور یکسان دیده شود و نباید شخصیت علمی یک شخصیت کاریکاتوری باشد، این امر تنها از طریق وضع قوانین و مقررات انجام می‌شود.

زلفی‌گل گفت: در دانشگاه برون‌داد‌های علمی مختلف و متنوعی است که همگی ارزشمند هستند برخی از این برون‌داد شامل تولید محصول، اختراع، طراحی یک معماری خاص، تألیف کتب، نگارش مقاله و مواردی از این دست است که همگی در یک سطح ارزشمند می‌باشد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: باید در دانشگاه‌ها درس‌نامه‌های مرجع جمعی تألیف شود که در آیین‌نامه ارتقا نیز برای این امر جایگاه ویژه‌ای دیده شده‌است پس باید بحث برون داد‌ها جامع‌تر دیده شود.

وی در پایان تصریح کرد: هفتاد و پنج اقدام در وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این دوره انجام‌شده که اکثر اقدامات برای اولین‌بار رخ داده است از جمله این اقدامات می‌توان به تأسیس صندوق علوم تحقیقات و فناوری، تأسیس سامانه نان (نظام ایده‌ها و نیازها) و تأسیس سامانه جان (جریان اقتصادی نوین) اشاره کرد.

گفتنی است؛ در این مراسم با حضور وزیر علوم از ۵۷ استاد دانشگاه قم که ۱۰ نفر از آنان، جزو اساتید سرآمد علمی و آموزشی دانشگاه بودند تجلیل شد.




انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «نقشه راه اجرای سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم» رونمایی شد
  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد!
  • سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد است 
  • نقش ویژه مهندسی مکانیک سنگ را در توسعه کشور جدی بگیریم
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود