Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از مدیسن نت، تب روماتیسمی یک بیماری خودایمنی است که پس از ابتلا به گلودرد ناشی از باکتری استرپتوکوک بروز می‌کند. این موضوع می‌تواند باعث بروز التهاب در بافت‌های هم‌بند، قلب، مفاصل و عروق خونی در اندام‌ها و بافت‌ها شود.

این موضوع می‌تواند با علائم ذیل خود را نشان دهد:
۱- بروز آرتروز و درگیر شدن چندین مفصل
۲- التهاب قلب و یا دریچه‌های آن
۳- وجود گره‌ و برآمدگی در زیر پوست
۴- بثورات پوستی
۵- تب
۶- درد مفاصل
۷- تغییر در الکتروکاردیوگرام (امواج الکتریکی محرک قلب)

تحقیقات نشان داده است التهاب قلب که در ۶۰ درصد بیماران بروز می‌کند یکی از جدی‌ترین علائم این بیماری است که می‌تواند به دریچه‌های قلب، ماهیچه و بافت قلب آسیب دائمی وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین آرتروز که یکی از نخستین نشانه‌های این بیماری است به طور معمول در ۴۵ درصد از بیماران رخ می‌دهد. در این حالت مفاصل بزرگ بدن در بخش‌های زانو، مچ پا، آرنج و مچ دست به طور معمول درگیر می‌شوند.

پس از انجام آزمایشات و تشخیص بیماری، گام نخست درمان، از بین بردن باکتری استرپتوکوک در بدن است که معمولاً با تزریق پنی سیلین انجام می‌شود. در افرادی که دارای آلرژی به پنی سیلین هستند دارو‌هایی مانند اریترومایسین، آزیترومایسین، و یا دارو‌های خانواده سفالوسپورین تجویز می‌شود.

در صورتی که فرد در زمان گلودرد اقدام به درمان کند، این موضوع می‌تواند مانع پیشرفت بیماری شود. با این حال، زمانی که فرد شاهد بروز تب روماتیسمی و حمله اشتباه سیستم ایمنی بدن به بافت‌ها است، مصرف دارو لزوماً باعث توقف بیماری نخواهد شد.

برای درد مفاصل نیز پزشک به بیمار آسپرین تجویز می‌کند. استفاده از دز بالای آسپرین برای کاهش علائم بیماری ضروری است. برای مشکلات قلبی نیز از دز بالای دارو‌های استروئیدی استفاده می‌شود. زمانی که شرایط بیمار از جنبه قلبی وخیم باشد، باید برای طی مراحل درمان در بیمارستان بستری شود.

تنها راهکار برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب روماتیسمی تشخیص به موقع ابتلا به گلو درد ناشی از باکتری استرپتوکوک و درمان سریع آن است. در کودکان ۵ تا ۱۵ ساله بروز گلودرد ناشی از این باکتری بسیار رایج است و خانواده‌ها باید نسبت به این موضوع به صورت کامل هوشیار باشند.

یکی از دلایل خطرناک بودن تب روماتیسمی، درگیر شدن بافت و دریچه قلب است، زیرا این موضوع باعث اختلال عملکرد قلب می‌شود. دریچه میترال قلب یا دریچه آئورت هر کدام ممکن است در این بیماری درگیر شوند. در صورتی که مصرف دارو‌ها موثر واقع نشود، عمل جراحی و جایگزینی دریچه ضروری است.

بیشتر بخوانید

سفید شدن زبان زنگ خطر این بیماری‌هاست!

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تب روماتیسمی دریچه قلب تب روماتیسمی دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 20 چند روزی است که ابتلای ترانه علیدوستی، بازیگر مشهور کشورمان به «سندرم DREES» که برای اکثر افراد شناخته شده نیست، خبر ساز شده است. دکتر سید مسعود داوودی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله به این بهانه درباره این بیماری و درمان آن می‌گوید: DREES یک بیماری حساسیتی تاخیری است که با تغییرات پوستی، تغییرات احشاء داخلی و تغییرات سلول های خونی خود را نشان می دهد، شایع ترین علت بروز این بیماری حساسیت های دارویی به داروهای ضد تشنج و آنتی بیوتیک‌ها هستند. واکنش های دارویی با تاخیر ٢ تا ٨ هفته ای اتفاق می افتد و علایم بالینی ناشی از آن با ضایعات پوستی کهیر مانند و یا شبیه آبله مرغان بروز کند. همچنین ممکن است درگیری مخاط دهان بروز می کند اما از آن مهم تر، گرفتاری غدد لنفاوی به شکل گسترده ممکن است بروز کند و درگیری مخاط داخلی بدن نیز ممکن است با علایمی شبیه به هپاتیت حاد بروز کند. مهم ترین اقدام در درمان این بیماری قطع مصرف داروهای مشکوک و استفاده از کورتون‌های سیستمیک و یا سایر داروهای سرکوب سیستم ایمنی است. در موارد خفیف ببماری بهبود یابنده است. تشخیص زودرس بیماری در درمان آن بسیار موثر است. جزئیات را می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم