Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر اسماعیل آذر استاد ادبیات فارسی و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و مجری و کارشناس برنامه‌های ادبی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انتظارات خود و اهالی ادبیات از رئیس جمهور آینده توضیح داد: ادبیات هم مثل هر موضوع دیگر یک علم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت ارشاد و وابستگان به آن باید این مهم را به یاد داشته باشند که از افراد خبره و توامند در زمینه ادبیات استفاده کنند.

وی افزود: خیلی‌ها به دلیل داشتن مسئولیتشان نمی توانند درباره موضوعات مختلف و غیرتخصصی اظهار نظر کنند. بنابراین بهتر است  وزارت ارشاد در زمینه شعر و ادبیات گروه‌های دو تا سه نفره تشکیل دهد؛ البته به شرط اینکه این افراد با جنس کار ادبیات آشنایی کامل داشته باشند و به وزیر آینده فرهنگ آگاهی دهند که انجام چه فعالیتی بهتر است. همچنین ایجاد پست و مقام برای شعر در وزارت ارشاد  فایده آنچنانی  ندارد؛ زیرا قبلا دیدیم در جایگاه شعر و ادبیات افراد با اینکه آدم‌هایی دوست داشتنی‌ بودند، اما به دلیل نداشتن جامعیت علمی عملا به درد نخوردند.

این استاد ادبیات فارسی درباره ممیزی کتاب های ادبیات بیان کرد: بسیاری از کتاب‌های ادبیات مثلاً کتاب‌های درسی نیاز به ممیزی ندارند. البته هنگام ممیزی نیز اگر این کار درست انجام نشود، ممکن است ارزش‌ها به ضد ارزش تبدیل شود. بنابراین بهتر است کتاب‌های خاص نه به دست فرد عادی بلکه متخصص آن حوزه ارزیابی شوند. البته اینکه فردی لیسانس یا فوق لیسانس مثلاً ادبیات را داشته باشد، کافی نیست. اگر خبره هر کار بر سر آن حوزه تخصصی اش باشد، دیگر مشکلی نخواهیم داشت. اگر دولت آینده بنا را بر استفاده از دانننده متخصص آن رشته بگذارد کارش بسیار آسان است؛ زیرا آدم آگاه به آن رشته درست‌تر و سالم‌تر فکر می‌کند.

آذر راهکاری برای انتخاب کتاب های مفید برای خواندن بیان کرد: نکته دیگر این است که مردم می‌خواهند کتاب‌های خوب بخوانند، اما نمی‌دانند از کجا و چگونه شروع کنند. پس بهتر است مرکزی را در اداره ارشاد دایر کنیم که در این زمینه به مردم خدمات ارائه دهد. همان گونه که اگر فردی نیاز به کمک داشته باشد، به پلیس یا اورژانس زنگ می‌زند و کمک دریافت می‌کند، در زمینه کتاب نیز بهتر است مرکزی مشاوره دهد. مثلا فلان روز در زمینه کتاب‌های فلسفه مشاوره دهند و در روز دیگر درباره شعر. معیار سنجش این افراد نیز نباید این باشد که این شخص دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد است؛ بلکه معیار انتخاب باید این باشد که این افراد ذهن‌های قوی و آگاهی داشته باشند که این مهم با مطالعه فراوان در آن رشته به دست می‌آید.

وی در پایان اشعاری از فردوسی را خواند و از مدیران خواست که این سه بیت را مد نظر خود قرار دهند :

سر تخت شاهی بپیچد سه کار                        نخستین ز بیدادگر شهریار

دگر آنک بی‌سود را برکشد                           ز مرد هنرمند سر درکشد

سه دیگر که با گنج خویشی کند                      به دینار کوشد که بیشی کند

یعنی مدیری که عدالت را رعایت نمی کند و دوم فرد بی سواد را سر یک پست بگذارد و آن فرد بی سواد نیز فرد بی سوادی را بر سر کار می آورد، این ها بسیار بد است. 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات فارسی ریاست جمهوری وزارت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۰۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل‌های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل‌هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می‌شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت‌های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می‌شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل‌های حاوی متانول و یا سایر الکل‌های سمی استفاده می‌کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می‌شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل‌های سمی دچار نشانه‌های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می‌شوند. نشانه‌هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم‌تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم‌ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی‌کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل‌های سمی با تاخیر بروز می‌کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می‌شود؛ بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • مراکز فرهنگی کشور معطل خرابی مهر وزارت ارشاد!
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت