Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور فاجعه سردشت را گواهی بر غیرقابل اعتماد بودن غرب و سازمان‌های بین‌المللی دانست و گفت: قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی، بازدارندگی لازم را در جنگ‌ها ندارد و این امر لزوم توجه به اصول و الزامات پدافند غیرعامل را بیش از پیش نشان می‌دهد.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پدافند غیرعامل کشور، سردار غلامرضا جلالی، در سالروز بمباران شیمیایی سردشت، در گفت‌وگویی با تبیین تغییر جنس تهدیدات کشور در سال‌های اخیر و اقدامات پدافند غیرعامل اظهار کرد: فناوری همگام با آسایش و آرامشی که با خود به ارمغان آورده، به منشأ بروز برخی تهدیدات نیز تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در گذشته تهدیدات سایبری نداشتیم اما به موازات پیشرفت‌های سایبری، امروز با برخی تهدیدات در حوزه سایبری مواجهیم.

وی افزود: بعد از جنگ تحمیلی، کشور به سمت توسعه زیرساخت‌های شیمیایی، پتروشیمی و نفتی رفت، به طوری که امروز یکی از قطب‌های شیمیایی- پتروشیمی منطقه هستیم. بر این اساس لازم است به تهدیدات و آسیب‌های این نوع از توسعه توجه داشته باشیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: ما در حوزه امنیتی سه لایه موضوع داریم. یک لایه ایمنی است. یعنی الزامات اولیه‌ای که هر کسی باید برای سلامت کار رعایت کند. بخش دوم احتمال بروز تهدید امنیتی یا تروریستی، و بخش سوم هم احتمال تهدیدات جنگی است.

در حوزه شیمیایی و پتروشیمی هیچ مورد خرابکاری نداشتیم

جلالی ادامه داد: تقریباً در همه حوادثی که در حوزه‌های شیمیایی کشور شاهد بودیم نقش نقص در لایه ایمنی را می‌توان احصا کرد. ممکن است ذهنیتی در مردم به وجود بیاید که منشأ این حوادث، خرابکاری است. اما بررسی‌های ما نشان می‌دهد در حوزه شیمیایی و پتروشیمی هیچ مورد خرابکاری نداشتیم و عمدتاً ضعف ما نکات ایمنی تخصصی بوده که حادثه‌ساز شده است.

وی تاکید کرد: الزاماتی که موقع طراحی هر بنایی باید برای ایمنی کار در نظر گرفته می‌شد بعضاً رعایت نشده است. رعایت الزامات ضعیف است که نیاز به کار کارشناسی دقیق‌تری دارد تا الزامات کنترلی برای اعمال ملاحظات ایمنی رعایت شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به فاجعه سردشت و نقش کشورهای اروپایی و آمریکا در زمینه حملات شیمیایی رژیم بعث عراق به ایران در طول جنگ تحمیلی گفت: بعد از جنگ جهانی دوم و بکارگیری سلاح‌های شیمیایی و بروز عوارض ناگوار ناشی از آن، کنوانسیون‌ها و قوانین بین‌المللی بسیاری برای منع کشورها از بکارگیری سلاح‌های شیمیایی تصویب شد و کشورهای زیادی از جمله کشور ما نسبت به این قوانین و کنوانسیون‌ها اعلام پایبندی کردند. ولی متأسفانه در دفاع مقدس شاهد بودیم که رژیم بعث عراق، علیه رزمندگان ما و حتی علیه غیرنظامیان، از این سلاح‌ها استفاده کرد که متأسفانه منجر به شهادت و مصدومیت شیمیایی بسیاری از رزمندگان و غیرنظامیان شد.

جلالی با بیان اینکه در زمان دفاع مقدس، صدام فناوری‌ها و تجهیزات سلاح‌های شیمیایی را در اختیار نداشت، گفت: عمدتاً کشورهای غربی و اروپایی مدعی حقوق بشر به صدام کمک کردند و این تجهیزات را در اختیار وی قرار دادند و متأسفانه هیچ کدام از محاکم جهانی به این موضوع رسیدگی نمی‌کند.

وی اضافه کرد: جنایات اروپایی‌ها در حمله شیمیایی به کشور ما و حتی به خود عراقی‌ها مثل ماجرای حلبچه در هیچ دادگاهی رسیدگی نشد. این چالشی جهانی است و اگر دنیا به دنبال این است که این حادثه تکرار نشود، باید ضمن شناسایی مقصرین چنین فجایعی، مجازات‌های بازدارنده‌ای را اعمال کند.

قوانین و کنوانسیون‌های بین‌الملل، بازدارندگی لازم را ندارد

رئیس سازمان پدافند غیر عامل ادامه داد: در سال‌های اخیر شاهد بکارگیری سلاح‌های شیمیایی توسط داعش در سوریه، عربستان در حمله به یمن و رژیم صهیونیستی در حمله به غزه بودیم. این حوادث نشان می‌دهد که قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی، بازدارندگی لازم را نداشته‌اند و همه اینها اهمیت توجه به پدافند شیمیایی خود را بیش از پیش نشان می‌دهد.

به گفته جلالی، سازمان پدافند غیرعامل با توجه به وظایف و مأموریت خود اقداماتی راهبردی را در دستور کار قرار داده است که یکی از مهمترین آنها تشکیل قرارگاه پدافند شیمیایی است. هدف از تشکیل این قرارگاه تسهیل مدیریت بحران، آگاه‌سازی مسئولان و مردم نسبت به حوزه‌های تهدیدات شیمیایی است.

میزان آمادگی کشور برای مقابله با تهدیدات احتمالی

وی در مورد میزان آمادگی کشور برای مقابله با تهدیدات احتمالی نیز گفت: فضای سایبری، ترکیبی از فرصت و تهدید است و به همان میزان که به تسهیل امور کمک می‌کند، وابستگی را به دنبال دارد. در حادثه اخیر حمله سایبری به خطوط انتقال سوخت در آمریکا شاهد بودیم، کشوری که خود را مدعی اداره زیرساخت‌های سایبری جهان می‌داند هم تا چه میزان در برابر تهدیدات سایبری آسیب پذیر است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: در کشور ما تداوم کارکرد و سرویس دهی مناسب خدمات مبتنی بر فضای سایبری، نشان می‌دهد که ما از توان خوبی در زمینه پاسخگویی به تهدیدات و بازدارندگی برخورداریم. بررسی‌های ما در سال ۹۹ نیز نشان‌داد که ما خوشبختانه شاهد تهدیدات جدی و اساسی سایبری نبودیم.

اجرای فاز دوم تأمین تجهیزات CBRNE در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر

جلالی در ادامه از اجرای فاز دوم تأمین تجهیزات CBRNE در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر خبر داد و افزود: سازمان پدافند غیرعامل کشور در سال گذشته با همکاری وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، ۵۱ شهر بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت را به تجهیزات نوین CBRNE تجهیز کرد. امسال نیز بنا داریم با کمک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت کشور، فاز دوم تأمین این تجهیزات پیشرفته را برای شهرهای کشور به انجام برسانیم.

وی ادامه داد: در بعد عملیاتی و آموزشی نیز، امسال برگزاری مانورهایی را به منظور ارتقای آمادگی در برابر بروز حوادث احتمالی در دستور کار قرار داده‌ایم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل یک سازمان حاکمیتی بین نیروهای مسلح و دولت است تصریح کرد: عمده وظایف ما نیز رصد تهدیدات، طراحی عملیات برای برطرف کردن تهدیدات، مصون‌سازی زیرساخت‌ها و آمادگی پاسخ به تهدیدات است. ما سال گذشته توانستیم نظام مصون‌سازی و عملیات پدافند شیمیایی کشور را در کمیته دائمی پدافند غیرعامل به تصویب برسانیم.

جلالی توضیح داد: این نظام نمایانگر نحوه تحقق پدافند شیمیایی و مصون‌سازی در سطح عملیاتی، در نتیجه انجام مأموریت‌های عملیاتی توسط نیروهای پدافند شیمیایی در وضعیت‌های مختلف مواجهه با سناریوهای محتمل تهاجم دشمن علیه زیرساخت‌ها و مراکز شیمیایی کشور است که تفکر، اصول، رویکرد، خط‌مشی، اهداف و راهبردهای عملیاتی پدافند شیمیایی، تدبیر عملیات پدافند شیمیایی، نحوه انجام این مأموریت‌ها و تقسیم کار را برای هریک از وضعیت‌های عملیاتی ترسیم می‌کند.

وی با بیان اینکه متأسفانه همکاری دولت فعلی با سازمان پدافند غیرعامل کشور آنگونه که باید و شاید مطلوب نبود تصریح کرد: امیدواریم در دولت سیزدهم، سطح همکاری‌ها کامل و مطلوب باشد تا حداکثر هم افزایی بین نیروهای مسلح و دولت ایجاد شود چرا که معتقدم دلیل عمده برخی نارسایی‌ها، در عدم همکاری و هماهنگی بین دستگاه‌هاست که امیدواریم برطرف شود.

اقدامات سازمان پدافند غیرعامل کشور برای ارتقای تاب‌آوری صنایع کشور

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در تشریح اقدامات سازمان پدافند غیرعامل کشور در حوزه ارتقای تاب‌آوری‌ها در صنایع کشور نیز اظهار داشت: در درجه نخست، ارزیابی زیرساخت‌های صنایع کشور انجام و تقسیم بندی در خصوص اهمیت صنایع و نوع تهدیدات صورت گرفت. نتیجه اینکه زیرساخت‌های صنعتی کشور را به گروه‌های، حیاتی، حساس، مهم و قابل حفاظت تقسیم بندی کردیم. در گام بعدی، تهدیدات تک تک دستگاه‌ها احصا شد.

جلالی ادامه داد: در گام بعدی برای هر زیرساخت دو الگو طراحی شد. یکی الگوی مصون‌سازی برای برطرف کردن اشکالات و ضعف‌ها و الگوی دیگر، در بخش آمادگی و پاسخ. بر اساس اصول و الزامات پدافند غیرعامل، همه زیرساخت‌های ما هرچه قدر هم با خطر و مخاطرات مواجه باشند نیازمند نظام پاسخگویی هستند که این نظامات عملیاتی نیز طراحی شده است. البته نکته اساسی و مهم، پیاده سازی و اجرایی شدن این نظامات است که باید در عمل اتفاق بیفتد.

کد خبر 503760

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جنگ تحمیلی گروه تروریستی داعش غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور سردشت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور قوانین و کنوانسیون ها سلاح های شیمیایی پدافند شیمیایی نشان می دهد زیرساخت ها بین المللی مصون سازی سلاح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۲۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج نفر دیگر از اعضای شورای شهر سردشت دستگیر شدند

ناصر عتباتی یکشنبه شب در این خصوص اظهار کرد: طبق دستورات قضایی صادره به اداره اطلاعات و هماهنگی های انجام شده و همچنین با انجام کار دقیق اطلاعاتی پنج نفر دیگر از اعضای شورای شهر سردشت به اتهام اخذ رشوه دستگیر و تحت قرار بازپرس رسیدگی کننده قرار گرفتند.

وی اضافه کرد: پیش از این نیز، یک نفر از اعضای شورای شهر به همراه رییس یکی از ادارات تابعه شهرداری سردشت دستگیر شده بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • پنج نفر دیگر از اعضای شورای شهر سردشت دستگیر شدند
  • امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • کشف ۴۰ تن گندم غیرقابل استفاده در حمیدیه
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • شلیک موشک ناو هواپیمابر «شارل دوگل» در ماموریت مدیترانه
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار تحریم اسرائیل شد