Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه از راه‌اندازی سامانه تجربه نگاری قضا و کارکنان دستگاه قضایی تا پایان تابستان امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، محمدمهدی مهربان، مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه گفت: مقدمات این کار در حال انجام است و بر مبنای آن، تجارب موفق قضا و کارکنان قضایی جمع‌آوری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آقای مهربان ضمن گرامیداشت هفته قوه‌قضاییه و یاد و خاطره شهدای هفتم تیر به ویژه شهید بهشتی، به بیان برخی اقدامات مهم دفتر مدیریت برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه پرداخت و اظهار کرد: در دوره جدید مدیریت پژوهشگاه قوه قضاییه، دو رویکرد اساسی را دنبال کردیم که نخست توسعه فعالیت‌های بین رشته‌ای و دوم حرکت به سمت کاربردی‌سازی پژوهش‌ها و دوری از پژوهش‌های تئوری صرف بود.
وی افزود: در گذشته هیچ بانک اطلاعاتی متمرکزی از کار‌های پژوهشی که در پژوهشگاه انجام می‌شد، وجود نداشت و بنابراین به عنوان یکی از نخستین اقدامات مدیری برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی، بانک‌های اطلاعاتی و آیین‌نامه‌های موجود در پژوهشگاه مورد شناسایی قرار گرفت.
مدیر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه ادامه داد: به عنوان مثال در رابطه با آیین‌نامه‌ها، 20 آیین‌نامه در پژوهشگاه عملیاتی شد که در حال حاضر تقریبا فعالیت‌های اصلی پژوهشگاه بر اساس این آیین‌نامه‌ها انجام می‌شود.
مهربان در ادامه یکی دیگر از مشکلات پژوهشگاه در سال‌های گذشته را فقدان سامانه پژوهشی خواند و گفت: در ارتباط با این قضیه، در وهله نخست فرایند‌های پژوهشی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت 30 فرایند شناسایی شد که این فرایند‌ها تجمیع و در نهایت 5 تا 6 فرایند طراحی شد.
وی با بیان اینکه در گام دوم، مبتنی بر فرایند‌های طراحی شده، سامانه مدیریت پژوهش طراحی شد، افزود: نگاه ما در طراحی سامانه مدیریت پژوهش این بود که بتوانیم کل قوه قضاییه را تحت پوشش این سامانه قرار دهیم.
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه اظهار کرد: همچنین در ارتباط با بانک‌های اطلاعاتی، بالغ بر 40 بانک اطلاعاتی را شناسایی کردیم که در حال حاضر بخشی از این بانک‌های اطلاعاتی در اختیار پژوهشکده‌ها قرار گرفته و بخش مهمی نیز روی سامانه مدیریت پژوهش پیاده‌سازی شده است.

شناسایی 4 ماموریت برای دفتر برنامه‌ریزی در دوران تحول
مهربان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در دوران تحول، چهار مأموریت برای دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی شناسایی و تعریف شد، گفت: مدیریت پژوهش، برنامه‌ریزی و سیاستگذاری‌های پژوهشی، ایده‌پردازی و نوآوری و مدیریت دانش و ارزیابی عملکرد، چهار مأموریت تعریف شده برای دفتر برنامه‌ریزی است.
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه با بیان اینکه در ارتباط با مدیریت پژوهش و مدیریت دانش، طراحی سامانه مدیریت پژوهشی و شناسایی بانک‌های اطلاعاتی انجام شد، گفت: در حوزه برنامه‌ریزی و سیاستگذاری‌های پژوهشی، طراحی سامانه نظام مسائل به روز قوه قضاییه در دستور کار قرار گرفت.
وی توضیح داد: در کنار طراحی سامانه نظام مسائل قوه قضاییه، بحث مهمی که دنبال می‌کردیم، بحث تحول پژوهشگاه و تحول قوه قضاییه بود. در فضای تحول پژوهشگاه، طبق ابلاغ رئیس پژوهشگاه به معاونت پژوهشی، بحث تحول در پژوهش و سازماندهی کار‌ها در دفتر برنامه‌ریزی دنبال شد.
مهربان با بیان اینکه اگر تحول دستوری و از بالا به پایین باشد در عمل به نتیجه مطلوبی نخواهد رسید، گفت: یکی از مهمترین کار‌هایی که در این مسیر پیش‌بینی شد، بحث گفتمان سازی در پژوهشگاه و قوه قضاییه بود و سلسله نشست عصرانه‌های تحول بر همین مبنا شکل گرفت. در واقع عصرانه‌های تحول نشستی است که در آن تلاش می‌کنیم به لحاظ گفتمانی به یک مخرج مشترک بین اندیشمندان داخلی پژوهشگاه، اندیشمندان خارج از پژوهشگاه و در نهایت اندیشمندانی که در سطح قوه هستند برسیم.

تهیه سند تحول پژوهشگاه قوه قضاییه تا پایان آذر
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه ادامه داد: موازی با برگزاری نشست‌های عصرانه‌های تحول، پروژه‌های علمی نیز در پژوهشکده‌ها در حال انجام است که در این پروژه‌ها به صورت عمیق‌تر به تحول پرداخته می‌شود.
مهربان گفت: که پیش‌بینی می‌شود تا پایان آذر امسال به عنوان انتهای سال پژوهشی، سند تحول پژوهشگاه قوه قضاییه تهیه و نهایی شود که در واقع این سند تحولی، الگویی برای به روز رسانی سند تحول قوه قضائیه خواهد بود.
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی در ادامه سخنان خود به برگزاری رویداد ملی نوآوری در حکمرانی قضایی تحت عنوان دادنگار ایده پرداخت و گفت: یکی از موضوع‌های مطرح در ارتباط با سامانه ایده، ارزیابی ایده‌ها بود. در حال حاضر این ارزیابی در سه سطح ارزیابی اولیه (توسط خبرگان درون قوه قضاییه)، ارزیابی محصول (توسط خبرگان خارج از قوه قضاییه) و ارزیابی توسط پژوهشکده‌ها انجام می‌شود.
مهربان توضیح داد: افرادی که در سامانه ایده، ایده‌پردازی می‌کنند، افراد بانگیزه، تحول‌خواه، وطن‌دوست و مسئولیت‌پذیری هستند که نسبت به جامعه و تحولاتی که در آن اتفاق می‌افتد احساس مسئولیت دارند.
وی افزود: برای بهبود ایده‌ها از طریق رویکرد‌های انگیزشی و رقابتی، در گام نخست یکی از بخش‌های جشنواره شهید بهشتی را که سال گذشته در هفته پژوهش برگزار شد به ایده‌های برتر اختصاص دادیم، اما کافی نبود. در بررسی‌ها، مطالعات و مشورت‌هایی که با متخصصان امر داشتیم به این نتیجه رسیدیم که این ایده‌ها را به رویداد‌ها تبدیل کنیم.
مدیر دفتر برنامه ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه اضافه کرد: اتفاقی که در رویداد ایده یا دادنگار ایده می‌افتد این است که از 10 تا 20 نفر از ایده‌پردازان منتخب هر فصل دعوت می‌شود تا در حضور هیئت داوران، ایده‌های خود را ارائه کنند. در نهایت هیئت داوران پنج ایده برتر هر فصل را برای راه‌یابی به مرحله نهایی که هفته پژوهش برگزار می‌شود، انتخاب می‌کنند.
وی ادامه داد: ایده‌های واصله، در دو بخش کلی تحول در قوه قضاییه و ایده‌های با قابلیت تبدیل به محصول دسته‌بندی می‌شوند که البته دسته دوم باید در بخش خصوصی دنبال شود، اما از ایده‌های دسته نخست، بسته‌های سیاستی و قانونگذاری و همچنین اصلاح فرآیند‌ها استخراج می‌شود.

رویداد تجربه‌نگاری قضات و کارکنان دستگاه قضایی راه‌اندازی می‌شود
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه از راه‌اندازی رویداد تجربه نگاری قضات و کارکنان دستگاه قضایی تا پایان تابستان سال جاری خبر داد و گفت: مقدمات فراخوان این رویداد در حال انجام است و بر مبنای آن، تجارب موفق قضا و کارکنان قضایی جمع‌آوری خواهد شد.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه قوه قضاییه به دنبال رسیدن به مرجعیت علمی در حکمرانی قضایی است گفت: وقتی از حوزه حکمرانی قضایی صحبت می‌کنیم، 3 سطح مد نظرمان است که سطح اول ناظر به ماموریت‌های انقلابی و مکتبی قوه قضائیه، سطح دوم ناظر به ماموریت‌های حاکمیتی و فراقوه‌ای قوه قضائیه و سطح سوم، ماموریت‌های درون قوه‌ای است.
وی تأکید کرد: پژوهشگاه اگر می‌خواهد در آینده نقش‌آفرین باشد و تبدیل به مرجع شود باید بتواند نقش خود را در تمام این سطوح تعریف کند. در واقع پژوهشگاه در سطوح بنیادی، توسعه‌ای، استراتژیک و عملیاتی باید تولید علم کند یا با مشارکت شبکه علمی کشور، به سازماندهی مطالعات این حوزه بپردازد.
مهربان بیان کرد: حوزه نهایی که پژوهشگاه باید دنبال کند، ترویج پژوهش است. در حال حاضر بالغ بر یک هزار عنوان کار منتشر شده پژوهشی داریم، تولید علم یک کار و ترویج علم کار دیگری است. اگر علم را تولید کنیم، اما ترویج نکنیم کارمان ابتر می‌ماند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کارکنان قضایی سامانه مدیریت پژوهش بانک های اطلاعاتی تحول پژوهشگاه طراحی سامانه حال حاضر قرار گرفت سند تحول تا پایان ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۳۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی مطرح کرد: تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی استان با هدف تحقق اهداف شعار سال به پایان رسید.

حیدر فتح‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: برنامه راهبردی، عملیاتی و تحولی استان با هدف ارتقای سهم ارزش افزوده، شاخص‌های توسعه انسانی، تبدیل ظرفیت‌های بالقوه به بالفعل، تکمیل زنجیره ارزش و تامین، خلق مزیت پایدار، نرخ مشارکت اقتصادی، اعتماد و سرمایه اجتماعی و تعادل‌گرایی در توسعه استان تدوین شده است.

وی افزود: در تهیه و تدوین این برنامه استانداری آذربایجان شرقی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و سایر دستگاه‌های استان، همچنین اتاق بازرگانی‌، صنایع، معادن و کشاورزی استان مشارکت داشتند.

وی تشریح کرد: برخورداری از مدل مفهومی و عملیاتی، چارچوب روش شناسی، قابلیت سنجش پذیر مولفه‌های مطرح شده در برنامه، تدوین و ارائه برنامه تحولی توسط دستگاه‌ها، ترسیم برنامه زمانی پایش و ارزیابی و تحقق اهداف برنامه، نگاه سیستمی در تدوین اجزای برنامه و قابلیت محاسبه داده-ستانده و ارزش به تفکیک بخش‌های کلان اقتصادی، شیوه‌های تامین منابع و الگوی مشارکت بخش خصوصی و عمومی در اجرای برنامه وجه تمایز این برنامه است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: ارائه ساختار برنامه تحولی توسط مدیران دستگاه‌های اجرایی در حضور استاندار و سایر اعضای شورای برنامه ریزی و تصویب ساختار برنامه در شورای برنامه ریزی به عنوان بالاترین نهاد در تسهیل‌گری توسعه به برنامه ضمانت اجرایی بخشیده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی، وی اعلام کرد: با اجرا و پایش این برنامه در طول سال، شاهد تحقق رشد اقتصادی و ارتقای سهم ارزش افزوده استان در کل کشور تا پایان سال خواهیم بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دادگاه های صلح در محاکم اردبیل ایجاد می شود
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است
  • تشکیل کارگروهی برای رفع مشکلات کارکنان قضایی و قضات هرمزگان
  • تجلیل از همسرانِ معلمِ کارکنان قضایی هرمزگان با حضور رئیس قوه قضاییه
  • خدا را سپاسگزاریم که در جای جای نظام سخن از یاد خدا و عدالت و یاری مظلومان است/ مردم ایران اسلامی در صف اول حمایت از فلسطین بوده و هستند
  • اشاره غیرمستقیم اژه‌ای به حکم توماج صالحی
  • ژن درمانی به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • ژن درمان به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان شرقی
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی