Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، حمید کوشکی با بیان اینکه بازار سرمایه پتانسیل جذب سرمایه‌های خرد مردم و پس‌اندازها را دارد، افزود: توسعه بازار سرمایه، کار سختی نیست و فقط همت می‌خواهد؛ این در حالی است که اقتصاد ایران شفاف نیست؛ چراکه بخش عمده‌ای از آن خارج از بورس است.

وی اضافه کرد: حتی یک شرکت کوچک وقتی در بورس پذیرش می‌شود، هر حرکتی حتی کوچک هم انجام دهد یا هر هزینه‌ای را به ثبت برساند، باید در قبال آن پاسخگو بوده و آن را در صورت های مالی خود گزارش کند؛ در نهایت حتی اگر هزینه‌های خود را در بخش «سایر هزینه‌ها» اعلام کند، باز هم باید در مجمع پاسخگو بوده و هیأت مدیره در مورد آن توضیح دهند؛ بنابراین تمامی درآمدها و هزینه‌ها باید یک جایی گزارش داده شوند؛ این عملاً منجر به ایجاد شفافیت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوشکی تصریح کرد: اگر شرکتی خارج از بازار سرمایه فعالیت کند، هیچ کس ایرادی به نحوه هدررفت منابع آن وارد نمی‌آورد؛ چراکه کار شفاف نیست؛ در حالی که اگر شرکت های بیشتری عضو بازار سرمایه شوند، حتماً شفافیت بر بدنه اقتصاد ایران حاکم خواهد شد؛ پس اولین گام و تلاش دولت جدید باید این باشد که شرکت‌های بیشتری را به سمت بورس هدایت کند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اگر به دنبال اقتصاد شفاف هستیم، باید کاری کنیم که شرکت‌ها وارد بازار سرمایه شده و گزارش‌های مالی منتشر کنند و در نهایت، جامعه بفهمد که آنها چه فعالیتی داشته و با چه هزینه‌ای کار را هدایت می‌کنند؛ دومین اتفاق این است که بازار سرمایه از نظر تعدد نمادها گسترش می‌یابد و هنگامی که پول جدید به این بازار پمپاژ می‌شود، دیگر حباب شکل نخواهد گرفت.

وی اظهار کرد: البته شکل گیری حباب یکی از پدیده‌های مربوط به بازارها است که در شرایط خاص شکل می‌گیرد؛ اما تعدد شرکت‌های بورسی و پمپاژ پول به آنها منجر به شکل‌گیری حباب نمی‌شود؛ ضمن اینکه وقتی شرکت‌های کوچک وارد بورس می‌شوند، از سوی شرکت‌های بزرگ و زنجیره تولید مورد حمایت قرار می‌گیرند و یک شرکت شفاف بورسی، در ترکیب هیأت مدیره شرکتهای بزرگ قرار خواهد گرفت و این از جمله مزایای بازار سرمایه است.

کوشکی با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت جدید باید اشراف کاملی بر روی مزایای بازار سرمایه داشته باشد تا بتواند با نگاه به جامعه سهامداری و بازار سرمایه، از محل توسعه بازار، بورس را هدایت و راهبری نماید؛ نه اینکه با تزریق پول به بورس بدنبال حمایت از بازار سرمایه باشند.

وی یادآور شد: از جمله موضوعات مهم دیگری که باید این روزها از سوی دولت جدید مورد توجه قرار گیرد آن است که ریسک قوانین و مقررات از بین برود؛ چراکه اگر همه این کارها را برای حمایت از بازار سرمایه انجام دهیم و ابزارهای نوین مالی را هم توسعه دهیم، بدون ریسک قوانین و مقررات نمی‌توان کار را به درستی هدایت کرد؛ نمونه آن هم در سال ۹۹ با کم و زیاد کردن دامنه نوسان یا تغییرات مکرر ساعت معاملات و امثال این تصمیمات مشاهده شد که منجر به بروز بی اعتمادی در بازار شد.

کوشکی معتقد است که اگر تیم اقتصادی دولت از سوی افرادی در سازمان بورس یا وزارتخانه‌های اقتصادی هدایت شوند که حسی نسبت به بازار سرمایه نداشته و در یک محیط آفلاین و بدون خبرنگار، مصوباتی را برای بازار سرمایه صادر می‌کنند، ریسک قوانین و مقررات مرتبط با بازار به طور قطع افزایش خواهد یافت و متأسفانه باید به صراحت گفت که این ریسک قوانین و مقررات است که کمر اقتصاد را شکسته است.

وی افزود: بازار سرمایه از اقتصاد مستثنی نیست و باید مجموعه تصمیماتی اتخاذ شود منجر به افزایش امنیت بازار شده و نگاه توسعه‌ای بر بازار حاکم کند.

کوشکی گفت: کمتر از ده درصد پس‌انداز مردم هم اکنون در بازار سرمایه است و ترکیب پرتفوی نقدینگی نشان می‌دهد بخش عمده ای از این پس اندازها، در بازارهای مخرب در گردش است؛ چراکه بازار سرمایه ریسک قوانین و مقررات دارد و این امر باعث می‌شود که بخش کوچکی از نقدینگی در بازار تزریق شود.

این تحلیلگر بازار سرمایه افزود: آمار نشان می‌دهد که با این همه ورود کد سهامداری به بازار، همچنان بازار پول به طرز قابل توجهی در تأمین مالی اقتصاد نقش دارد؛ در حالیکه این نسبت باید حداقل ۵۰- ۵۰ باشد.

کد خبر 610770 برچسب‌ها بورس تهران بورس - فرا بورس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران بورس فرا بورس ریسک قوانین و مقررات بازار سرمایه شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۴۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

در آخرین روز معاملاتی پیش از تعطیلات آخر هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت اندک ۰.۱۷ درصدی، معادل سه هزار و ۹۳۱ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۶۴ هزار و ۹۳۱ واحدی قرار گرفت.

افت ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی خلاف جهت را به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن با رشد محدود ۰.۰۱ درصدی (معادل ۳۸ واحد) در پله ۷۵۰ هزار واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم) را در روز چهارشنبه، دو هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان نشان می‌داد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز چهارشنبه را ۶.۴ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. 

از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز چهارشنبه بورس از خروج ۲۱۴.۲ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام و حق تقدم خبر می‌دهد.

پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاخص کل بازار سرمایه در نزدیکی مقاومت کوتاه‌مدت خود قرار گرفته است. تکنیکالیست‌های بازار معتقدند اگر این محدوده مقاومتی شکسته نشود، روند کوتاه‌مدت آن نزولی خواهد شد. از این رو جریان دادوستد‌های بازار در روز‌های ابتدایی هفته پیش رو، برای سهامداران حائز اهمیت است. شایان ذکر است این وضعیت (نزدیک بودن به محدوده مقاومتی) عیناً در نمودار شاخص کل هم‌وزن نیز تکرار شده است. 

طی هفته معاملاتی گذشته، برآیند دادوستد‌ها، خروج نقدینگی حقیقی‌ها به میزان ۶۰۱ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. در مقابل، بررسی معاملات صندوق‌های درآمد ثابت حاکی از ورود هزار و ۶۳۳ میلیارد تومانی پول حقیقی به این صندوق‌ها و همچنین نوار طویل هشت روزه مثبت ماندن جریان ورود پول به آنهاست.

این موضوع نشان می‌دهد خوشبینی سرمایه‌گذاران و اهالی تالار شیشه‌ای به چشم‌انداز بازار در هفته پیش رو کاهش یافته است. افراد منتظر تحول بازار با چرخش سنتیمنت یا تزریق اخبار مثبت به جریان معاملات سهام هستند.

خبر بازگشت سیاست اعطای تسهیلات و اعتبار به کارگزاری‌ها به روال قبلی خود، خبری بود که جو معاملات روز چهارشنبه هفته گذشته را کمی متفاوت‌تر کرده بود. با وجود این، بازار همچنان چشم‌انتظار تعدیل نرخ نیمایی دلار است. در صورتی که سیاست‌گذار فنر فشرده‌شده دلار نیما را آزاد کند، سود نشسته در صورت‌های مالی بسیاری از شرکت‌ها جهش مثبتی پیدا خواهد کرد. 

در راستای پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، کارشناسان معتقدند روند معاملات در فضای تعادلی دنبال خواهد شد و در این میان برخی از تک‌سهم‌ها که گزارش‌های بهتری منتشر کرده‌اند، مجالی برای تنفس پیدا خواهند کرد. 

منبع: تجارت نیوز

tags # بورس سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است