Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@03:16:53 GMT

پیش بینی اوپک از کمبود عرضه نفت

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۸۷۹۳۰

پیش بینی اوپک از کمبود عرضه نفت

ایران اکونومیست- پیش بینی های اوپک به کمبود عرضه نفت در اوت و ماههای بعد امسال همزمان با بازگشایی اقتصادها اشاره دارد و نشان می دهد این گروه و متحدانش در نشست هفته جاری فضا برای افزایش تولید دارند.

 اوپک و متحدانش در فاصله ماه مه تا ژوییه ۲.۱ میلیون بشکه در روز از محدودیت عرضه خود را تسهیل می کنند. وزیران اوپک پلاس در نشست روز پنج شنبه درباره میزان عرضه در ماههای بعد مذاکره خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به قیمتهای نفت که به بالاترین رکورد از سال ۲۰۱۸ صعود کرده اند، منابع آگاه می گویند افزایش بیشتر تولید در اوت مورد بررسی قرار می گیرد اما بعضی از تولیدکنندگان نگران ضعیف شدن دوباره تقاضا و عرضه بالاتر نفت ایران هستند.

بر اساس جدیدترین پیش بینی اوپک از تقاضا برای نفت این گروه، اگر سطح تولید اوپک تغییر نکند میزان عرضه ۱.۵ میلیون بشکه در روز کمتر از میزان تقاضا در اوت خواهد بود. این کمبود عرضه در سه ماهه چهارم به ۲.۲ میلیون بشکه در روز می رسد.

در نمودار فوق فرض بر این گرفته شده است که ۱۰ عضو اوپک سهمیه تولید توافق شده برای ژوییه را حفظ خواهند کرد و ایران و تولیدکنندگان دیگری که از مشارکت در توافق محدودیت عرضه معاف هستند، سطح تولیدشان مشابه تولید ماه مه خواهد بود.

ایران و قدرتهای جهانی از آوریل سرگرم مذاکره برای احیای توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ هستند که به رفع تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران منجر می شود اما این مذاکرات همچنان ادامه دارد.

طبق آمار اوپک، ایران ۲.۵ میلیون بشکه در روز نفت در ماه مه تولید کرد در حالی که میزان تولیدش در سال ۲۰۱۸ پیش از بازگشت تحریمهای آمریکا ۳.۸ میلیون بشکه در روز بود. بنابراین عرضه ۱.۳ میلیون بشکه در روز نفت بیشتر از سوی ایران در ماههای آینده فضا برای عرضه بیشتر نفت از سوی اوپک پلاس بدون ایجاد اشباع عرضه در بازار را محدود خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، اوپک پلاس از ماه مه سال ۲۰۲۰ در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج همه گیری کووید ۱۹ محدودیت عرضه به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشت و تا ژوییه این محدودیت عرضه به ۵.۸ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

قیمتهای نفت روز دوشنبه در آستانه نشست هفته جاری وزیران اوپک پلاس و با هشدار کارشناسان درباره واریانت دلتای ویروس کرونا که باعث موج جدید شیوع کووید ۱۹ در ایالتهای آمریکایی با نرخ واکسیناسیون پایین خواهد شد، حدود دو درصد سقوط کردند. در اروپا هم کشورهای آلمان، اسپانیا و پرتغال محدودیتهای مسافرتی جدیدی را برای مقابله با شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا اعلام کردند.

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میلیون بشکه در روز محدودیت عرضه اوپک پلاس ماه مه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۷۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز چهارشنبه برای سومین روز پیاپی کاهش یافته است. افزایش ذخایر نفت خام و تولید نفت آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا به همراه بالا رفتن امید نسبت به قرارداد آتش بس در خاورمیانه از عوامل افزایش قیمت نفت بوده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۴ سنت معادل ۰.۶۱ درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۸۰ سنت معادل ۰.۹۸ درصد کاهش ۸۱ دلار و ۱۳ سنت معامله می‌شود.

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور ۴.۹۰۶ میلیون بشکه در هفته گذشته افزایش داشته، در حالی که ذخایر بنزین و میعانات گازی آن کاهش یافته است.

آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد ذخایر بنزین این کشور ۱.۴۸۳ میلیون بشکه و ذخایر میعانات گازی ۲.۸۷ میلیون بشکه پایین آمده است.
تولید نفت آمریکا هم در ماه فوریه تا ۱۳.۱۵ میلیون بشکه در روز افزایش داشته در حالی که در ژانویه برابر با ۱۲.۵۸ میلیون بشکه در روز بوده است.

انتظار بسته شدن یک قرارداد آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حماس به دنبال از سرگیری مذاکرات صلح توسط مصر قیمت نفت را پایین آورده است. پایان این جنگ می‌تواند نگرانی در مورد گسترش درگیری و مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه را کاهش دهد.

به نظر می‌رسد تولید اوپک صد هزار بشکه در روز در آوریل کاهش یافته و به ۲۶.۴۹ میلیون بشکه در روز رسیده است که نشان دهنده صادرات کمتر ایران، عراق و نیجریه و تعهد به سایر اعضا به قرارداد تولید اوپک پلاس است.

کد خبر 6093919 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • عرضه شمش طلای تولید داخل از هفته آینده در مرکز مبادله/ آغاز حراج سکه از ۱۷ اردیبهشت
  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم