Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهوش شیخ‌الاسلامی مستندساز با بیان اینکه در یک دهه اخیر از لحاظ کمی و کیفی حضور زنان در عرصه مستندسازی بیشتر و بهتر شده است، به خبرنگار مهر گفت: زنان علاقه‌مند به مستندسازی با وجود مشکلات، همیشه در این حیطه فعال و خروشان بوده‌اند و به هر ترتیب کارشان را به سرانجام می‌رسانند. درواقع می‌توان گفت زنان در عرصه مستندسازی پیشتاز شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حول و حوش سال ۵۲ که من در مجموعه فرهنگ و هنر شروع به فیلمسازی کردم، فیلمساز زن وجود نداشت. نمی‌دانم پیش از من کسی فیلم مستند در آن مجموعه ساخته بود یا نه؟ اما آن زمان تنها زن فیلمساز بودم و این تنهایی چالش‌هایی را به همراه داشت. مثلا وقتی می‌خواستم به همراه گروهم برای فیلمسازی به قشم بروم مدتی طول کشید تا این اجازه را به من بدهند.

کارگردان فیلم «اتاق تاریک» یادآور شد: در آن دوران، نگاه به فیلمسازان زن خیلی متفاوت بود. در گروهی که من با آنها همکاری داشتم همه مرد بودند و گاهی حس می‌کردم آنها تمایلی ندارند از من به عنوان کارگردان به اصطلاح حرف شنوی داشته باشند. آن روزها، نگاه به کارگردان زن مثل امروز نبود و چون زنان در این عرصه فعال نبودند، اینکه یک زن سرپرستی گروه فیلمسازی را بر عهده بگیرد برای‌شان سخت بود. خوشبختانه سال‌هاست از آن دوران گذر کرده‌ایم و در یک دهه اخیر زنان فیلمساز جایگاه خوبی در این عرصه دارند و دیگر آن نگاه وجود ندارد. حالا در گروه‌های فیلمسازی همه به عنوان دوست و همکار به هم نگاه می‌کنند و پروژه‌ها همدلانه پیش می‌روند.

شیخ‌الاسلامی ادامه داد: خوشبختانه ورود وسایل و تجهیزات دیجیتال به همه علاقه مندان این امکان را می‌دهد که فیلمسازی یا فیلمبرداری را تجربه کنند. با تجهیزات جدید راحت‌تر از پیش، می‌توان به دل صحرا و کویر و جنگل زد یا به مناطق دور رفت و فیلم ساخت و این واقعا امکانی فوق‌العاده است.

کارگردان فیلم «چارشو» گفت: من به عنوان یک فیلمساز از نظر ورود به لوکیشن‌های مختلف و رفتن داخل اجتماع‌های مردمی برای فیلمسازی هرگز مشکلی نداشته‌ام. مشکل آنجا برایم آغاز می‌شود که با مدیران و مسئولان وارد مذاکره و صحبت می‌شوم.

کارگردان مستند «برگ سبز» گفت: شنیده‌ام و می‌دانم که مدیران از نظر بستن قراردادهای مالی بین فیلمسازان فرق می‌گذراند و این تاسف‌انگیز است. من همیشه با مرکز گسترس سینمای مستند و تجربی همکاری کرده‌ام و شاید باور نکنید ولی تابه حال برای خودم هیچ دستمزدی برنداشته‌ام. به هرحال بودجه محدود است و باید دستمزد افرادی را که با آنها همکاری می‌کنم، بپردازم به همین دلیل معمولا مبلغی هم، روی بودجه کار می‌گذارم. البته این تنها مشکل من نیست و بقیه همکارانم نیز چنین مشکلی دارند. کلا بودجه‌ها در فیلم‌های مستند خیلی کم است.

وی متذکر شد: از زمانی که آغاز به فیلمسازی کرده‌ام همیشه با مشکل تجهیزات روبرو بوده‌ام. منظورم از تجهیزات تنها وسایل فیلمسازی نیست بلکه وسایل جانبی مانند خودروی مناسب و ... است. بسیاری از فیلم‌ها در طبیعت و دل کویر و جنگل تولید می‌شوند و ما نیاز به خودروی مناسب برای حضور در طبیعت و نگهداری تجهیزات فیلمبرداری‌مان داریم. چرا برای سینمای داستانی سینه‌موبیل ساخته شده اما برای سینمای مستند یک خودروی مناسب وجود ندارد. ما مانند سایر همکاران‌مان نیاز به امنیت شغلی داریم و امیدوارم این مهم مورد نظر مسئولان قرار گیرد.

شیخ‌الاسلامی با اشاره اینکه قراردادهای مستندسازان در مقابل قراردادهای فیلم‌های سینمایی ننگین است، گفت: ما می‌دانیم همه جای دنیا بودجه و هزینه برای فیلم‌های داستانی بیشتر است، اما در کشور ما این اختلاف بسیار فاحش است. مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی همیشه برای من پشتوانه بوده است. گاهی برخی مدیران به این مرکز آمده‌اند که دوست‌شان نداشتیم و گاهی مدیرانی حضور داشته‌اند که همکاری‌های خوبی داشته‌ایم. در کل مرکز گسترش جایگاهی است که ما مستندسازان با وجودش احساس امنیت می‌کنیم و باید هم، اینطور باشد.

این مستندساز ادامه داد: در حال حاضر مشغول ساخت مستندی به نام «موسیو مارکُف» در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی هستم که در مراحل پایانی قرار دارد. موضوع فیلم درباره یک معمار روس است که زمان جنگ جهانی اول و به قدرت رسیدن بلشویک‌ها به ایران آمد و در کشورمان ماندگار شد و به ساختمان سازی شروع کرد.

شیخ‌الاسلامی در پایان صحبت هایش یادآور شد: این شخصیت اصلا در کشور ما شناخته شده نیست و حتی فعالان در عرصه معماری هم به ندرت او را می‌شناسند درحالی که خدمات بسیاری در زمینه معماری داشته است. آثار بسیاری از وی به جای مانده که برخی متاسفانه تخریب شده یا در حال تخریب هستند و من فکر کردم پیش از اینکه این اتفاق بیفتد در مستندم ثبت‌شان کنم.

کد خبر 5246620 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی مهوش شیخ الاسلامی سینمای مستند فیلم سینمایی موسیقی ایرانی فیلم کوتاه تئاتر ایران رادیو نمایش حضور هنر ایران در جهان جشنواره فیلم کن آلبوم موسیقی رادیو سریال ایرانی سازمان هنری رسانه ای اوج ویروس کرونا برنامه تلویزیونی شبکه دو سیما شیخ الاسلامی سینمای مستند فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۹۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمود تارا مسئول پنل پیش نیاز‌های شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روز‌های ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار کرد: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیاز‌های اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استاندارد‌های امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت‌ها است.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیاز‌ها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیاز‌های ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزار‌های پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکار‌های هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرنوشت لایحه امنیت شغلی به کجا ختم شد؟
  • امنیت شغلی کارگران در کاشان تامین شود
  • شناسایی و مستندسازی ۲۰ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در خوزستان
  • لایحه پیشنهادی امنیت شغلی کارگران به کجا رسید؟
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • کارگر ماهر هم امنیت شغلی ندارد
  • لزوم توجه ویژه مسئولان به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • بیانات مقام معظم رهبری حرف دل همه کارگران بود