Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@05:10:07 GMT

ابداع ماسکی که ویروس کووید-۱۹ را تشخیص می‌دهد!

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۹۰۴۲۱

ابداع ماسکی که ویروس کووید-۱۹ را تشخیص می‌دهد!

محققان موفق به ساخت ماسکی شده‌اند که می‌تواند در عرض ۹۰ دقیقه وجود ویروس کووید-۱۹ را در تنفس فرد تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از بیزینس اینسایدر،‌ در طی همه‌گیری کووید-۱۹ دو مورد از مهم‌ترین مواردی که باید لحاظ می‌شد استفاده از ماسک و انجام آزمایش در صورت احساس بیماری بوده است.

گروهی از محققان دانشگاه هاروارد و موسسه فناوری ماساچوست(MIT) این دو مورد را برای جلوگیری از گسترش بیماری‌های تنفسی با یکدیگر ترکیب کرده و یک حسگر پوشیدنی ابداع کرده‌اند که می‌تواند کاری مشابه آزمایشگاه انجام دهد و روی ماسک نصب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه درون این ماسک تنفس می‌کنند و سپس دکمه‌ی حسگر را فشار می‌دهند و در عرض ۹۰ دقیقه نتیجه‌ی آزمایش کووید آن‌ها مشخص می‌شود که با نواری که ظاهر می‌شود قابل خواندن است.

پیتر نگوین(Peter Nguyen)، نویسنده این مقاله و محقق دانشگاه هاروارد می‌گوید: هر کسی که از این ماسک استفاده کند می‌تواند از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری کند.

از این فناوری می‌توان برای همه‌ی عوامل بیماری‌زا استفاده کرد. این حسگر براساس تحقیقات پیشین جیم کالینز(Jim Collins)، نویسنده‌ی اصلی مقاله ساخته شده است.

برای ساخت این حسگر محققان، ماشین‌های مولکولی را استخراج، خشک و منجمد کردند، سلول‌ها از این مولکول‌ها برای تشخیص مواد ژنتیکی مانند دی‌ان‌ای (DNA) و آران‌ای (RNA) استفاده می‌کنند. لوئیس سونکسن(Luis Soenksen) یکی از اعضای موسسه Wyss می‌گوید: این اطلاعات به حسگر برای تشخیص ویروس کمک می‌کنند.

حسگر این ماسک با فشردن یک دکمه روشن می‌شود و مقدار کمی آب آزاد می‌کند تا ترکیبات خشک و منجمد شده آب‌رسانی شود.

از این فناوری می‌توان برای تشخیص بیماری‌های دیگر مانند آنفلوانزا استفاده کرد. قدرت تشخیص آن به قدری دقیق است که می‌تواند گونه‌های مختلف کووید-۱۹ را تشخیص دهد.

علاوه بر آن می‌توان این حسگر را مستقیما با پارچه ادغام کرد. سونکسن می‌گوید: این فناوری می‌تواند کاربردهای زیادی داشته باشد. از لباس نظامیان برای تشخیص مواد شیمیایی گرفته تا لباس کارکنان آزمایشگاه که باکتری‌های مقاوم به دارو را بررسی می‌کنند.

این ماسک‌ها می‌توانند ما را برای همه‌گیری‌هایی که ممکن است در آینده رخ دهد آماده کنند.

محققان می‌گویند، حساسیت این حسگر قابل قیاس با تست پی‌سی‌آر(PCR) است و نتیجه آن به سرعت به دست می‌آید. این دستگاه ارزان قیمت نیز هست و بدون احتساب بسته‌بندی، ساخت نمونه اولیه آن تنها پنج دلار هزینه داشت و محصول نهایی را می‌توان با قیمتی کمتر از این ساخت.

این گروه اکنون به دنبال شرکای تجاری هستند که به آن‌ها در تولید این حسگر کمک کنند. بنابراین در حال حاضر نمی‌توان این ماسک را در فروشگاه‌ها پیدا کرد اما حتی اگر ماسک‌های دارای حسگر طی همه‌گیری کنونی در دسترس نباشند می‌توانند برای همه‌گیری‌های بعدی مفید باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ماسك همه باهم علیه کرونا حسگر تست پی سی آر برای تشخیص کووید ۱۹ همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۰۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت با اعلام این خبر گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به 27هزار و  298خانوار، تعداد 37هزار و 692 کودک زیر پنج سال واکسینه شدند.   

به گفته بیات نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه سال جاری به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر پنج سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

وی هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد.

بیات افزود: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران(افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان پنج سال(صفر تا 59) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی تمامی کودکان زیر پنج سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از 95 درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرارگرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از 30 اردیبهشت تا یکم خردادماه سال جاری اجرا خواهد شد.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا