Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@07:32:57 GMT

روایتی از حقوق بشر نقض شده مردم ایران

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۹۰۶۰۷

روایتی از حقوق بشر نقض شده مردم ایران

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، 8 تیر؛ روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی نام گذاری شده؛ روزی برای گرامیداشت یاد و خاطره بیش از 50هزار انسانی که در طول هشت سال جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ملت ایران در معرض آماج گازهای کشنده و دهشتناک شیمیایی قرار گرفته و زخمی و شهید شدند.

8 تیرماه روز یادآوری نقض حقوق بین‌الملل و استفاده از سلاح‌های شیمیایی و میکروبی علیه ملت ایران، در طول هشت سال جنگ تحمیلی از سوی دولت عراق با کمک بسیاری از کشورها و ابرقدرت‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 تیرماه روز برای یادآوری حملات شیمیایی رژیم بعث عراق در طول 8 سال دوران دفاع است؛ حملاتی که نه تنها در مناطق جنگی، بلکه بر علیه مردم بی دفاع کشورمان و حتی مردم عراق نیز انجام شده است.

8 تیرماه روز برای یادآوری ماجرای دردناکی است که از چشم جهانیان پوشیده ماند و در آن زمان، رسانه‌های غرب که دولت‌های آنها تامین‌کننده این سلاح‌های مرگ‌آفرین بودند به عدم انعکاس این حقایق دردناک و کتمان آن پرداختند؛ هر چند پس از گذشت سال‌ها، رسانه‌های غربی در بسیاری از موارد به دست داشتن دولت‌هایشان در تجهیز عراق به سلاح‌های شیمیایی و میکروبی اعتراف کردند اما این اعترافات دردی از ملت ما دوا نمی کند و زندگی و سلامت مردم ما را بازنمی‌گرداند.

در طول هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، رژیم بعث عراق در بیش از 350 حمله شیمیایی از گاز خردل و انواع گازهای کشنده اعصاب برای نخستین بار در طول تاریخ استفاده کرد؛ هرچند در طول سال‌های 1359 تا 1362 ارتش عراق در جبهه‌های غرب و میانی به صورت محدود از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرد، اما وسیع‌ترین حملات شیمیایی در طول دوران دفاع مقدس در عملیات خیبر در اسفند 62 در جزایر مجنون، عملیات بدر در اسفند 63 در جزایر مجنون، عملیات والفجر 8 در بهمن 64 تا فروردین 65 در فاو، عملیات‌های کربلای 4 و 5 و 8 در دی ماه 65 تا فروردین 66 در شرق بصره و شلمچه، عملیات والفجر 10 در اسفند 66 و فروردین 67 در کردستان عراق - حلبچه و تک‌های متعدد ارتش عراق از فروردین 67 تا پایان جنگ در مرداد 67 در جبهه‌های مختلف اتفاق افتاد.

در تاریخ 7 و 8 تیرماه 1366، هواپیماهای بمب افکن عراقی با بمب‌های شیمیایی به 4 نقطه پر ازدحام شهر سردشت حمله کرده و هزاران نفر از مردم بی‌گناه آن شهر و اطراف آن را آماج گازهای کشنده و دهشتناک شیمیایی قراردادند و این امر در حالی بود که دولت عراق خود به تنهایی توان ساخت سلاح‌های میکروبی و شیمیایی را نداشت و دولت آمریکا در چراغ سبز نشان دادن به کشورهای اروپایی و ارسال فناوری این گونه سلاح‌ها به طور مستقیم و غیرمستقیم مرتباً حقوق بین‌الملل را در ممنوعیت تولید و تکثیر و استفاده از سلاح‌های شیمیایی و میکروبی نقض می‌کرد.

به گزارش تسنیم عراق در 378حمله شیمیایی طی 8سال جنگ با ایران موجب شهید و زخمی شدن بیش از 50هزار نفر شد، اما ابعاد حادثه در سردشت به حدی بود که روز حمله به این شهر به‌عنوان روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی نام گرفت.

ابرهاقدرت‌ها قوانین حقوق بشر را صرفاً برای دیگر کشورها وضع کردند

حمید حسنی‌سعدی جانشین لشکر 41 ثارالله و از یادگاران دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه در جنگ نابرابر ایران و عراق بارها و بارها شاهد اقدامات ناجوانمردانه رژیم بعث عراق علیه نیروهای نظامی و حتی غیر نظامی کشورمان بودیم اظهار داشت: حزب بعث عراق از همان اوایل جنگ به سلاح‌های شیمیایی مجهز بود و نیروهای خود را به ماسک‌های شیمیایی مجهز کرده بود.

وی بیان کرد: در فتح خرمشهر به چشم خودم دیدم که عراقی‌ها در هنگام فرار، ماسک‌های شیمیایی خود را در شهر رها کرده بودند و آن زمان دیدم که نیروهای عراقی آمادگی کامل برای حمله شیمیایی به ما را داشته و مجهز به استفاده از ماسک شیمیایی بودند.

جانشین لشکر 41 ثارالله با اشاره به اینکه رژیم بعث عراق هر زمان که از نظر نظامی احساس می‌کرد توان مقابله در برابر نیروهای ایران را ندارد از سلاح شیمیایی استفاده می‌کرد تصریح کرد: متاسفانه هیچ دولت در مقابل این اقدام رژیم بعث عراق واکنشی نشان نداده و هیچ محدودیتی برای عراق قائل نبودند.

وی با بیان اینکه همان کشورهایی که برای منع استفاده از سلاح شیمیایی قانون وضع کرده بودند، خودشان به عراق سلاح شیمیایی داده و از آنها حمایت می‌کردند افزود: قانون منع استفاده از سلاح شیمیایی وجود دارد اما ابرقدرت‌ها به واسطه قدرت و خوی استکباری که دارند آن را اجرا نمی‌کنند.

قانون وجود دارد اما مجری قانون نیست

حسنی‌سعدی ادامه داد: قانون وجود دارد اما مجری قانون نیست و بارها و بارها مشاهده کردیم که ابرهاقدرت‌ها و مستکبران قوانین را صرفاً برای دیگر کشورها وضع کرده و خودشان به آن پایبند نیستند.

وی با بیان اینکه عملیات والفجر8 نخستین باری که از سلاح شیمیایی برای لشکر 41 ثارالله استفاده شد و در آن عملیات رژیم بعث عراق ساختمان اطلاعات و عملیات لشکر 41 ثارالله را با راکت شیمیایی مورد هدف قرار داد افزود: در این حمله تعدادی از همرزمان ما شیمیایی شده و پس از آن در بیمارستان به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

این یادگار دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه تعداد زیادی از همرزمان ما در دوران دفاع مقدس شیمیایی شده و تعداد زیادی به شهادت رسیدند گفت: شهید محمدرضا کاظمی، شهید هندوزاده و شهید یوسف‌اللهی از جمله این شهدا هستند.

وی با بیان اینکه در عملیات شیمیایی شهر حلبچه به چشم خود دیدم که برای برخی دولت‌ها و صاحبان قدرت، تا چه اندازه جان مردم و انسان‌ها بی‌ارزش است افزود: رژیم بعث عراق حتی علیه مردم خود هم از بمب‌های شیمیایی استفاده کرده بود.

حسنی‌سعدی با اشاره به اینکه وقتی وارد شهر حلبچه شدیم کودکانی را دیدیم که مانند عروسک روی زمین افتاده و پرپر شده بودند ادامه داد: در همه خانه‌ها کوچه‌ها و خیابان‌ها شاهد صحنه‌های دلخراش و سختی بودیم؛ کودکانی که در بغل مادر و در کنار پدرش جان باخته بودند، برخی هنگام فرار و برخی حتی بر روی پشت بام ...

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1101180 برچسب‌ها ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ایران سلاح های شیمیایی و میکروبی دوران دفاع مقدس سلاح شیمیایی استفاده از سلاح لشکر 41 ثارالله رژیم بعث عراق سال جنگ سلاح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۰۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد  

اکنون طوفان الاقصی پرده از چهره واقعی سردمداران پرادعای غرب برافکنده است و دیگر کسی نمی‌تواند ژست‌های تهوع‌آور انسان دوستانه یا نگرانی آنها از تضییع حقوق زنان و کودکان را باور کند.

به گزارش مشرق، عباس شمسعلی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: این روزها تصاویر تکان‌دهنده‌ای از اعتراض گسترده دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا به جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و علیه سکوت و حمایت‌های آمریکا و سردمداران کشورهای غربی در قبال این جنایت‌ها پیش چشمان مردم دنیا قرار گرفته است، اعتراضی که با سرکوب خشن پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا و بازداشت صدها دانشجو و تعدادی از اساتید معترض روبه‌رو شده است.

این قیام دانشجویان علاوه‌بر اینکه به صورت سریالی از چند دانشگاه به دانشگاه‌های مختلف آمریکا سرایت کرده است، حتی به کشورهای دیگر نیز رسیده است و دانشجویانی در فرانسه و استرالیا و... در حمایت از دانشجویان آمریکایی و در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی به میدان آمده‌اند.

این اتفاقات اخیر در ادامه تظاهرات کم‌سابقه در ماه‌های گذشته در سراسر جهان نشان از برخاستن موجی عظیم از بیداری و آگاهی در بین مردم جهان پس از طوفان الاقصی و پس از عیان شدنبیش از پیش جنایات جنون‌آمیز رژیم جعلی صهیونیستی دارد، موجی که شاید کمتر کسی می‌توانست آن را پیش‌بینی کند.

طوفان‌الاقصی بود که در بیش از ۶ ماه گذشته، توانست ذهن بی‌اطلاع نگاه داشته‌شده مردم را در بسیاری از نقاط جهان متوجه نقطه‌ای از این زمین کند که یک رژیم جنایتکار طی ۷۵ سال با انواع حمایت‌ها و کمک‌های سیاسی، مالی، تسلیحاتی و... از سوی آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی انواع جنایت‌ها را علیه یک ملت مظلوم و ستم‌دیده روا داشته بود.

این‌بار اما انواع و اقسام دستگاه‌های تبلیغاتی کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی نتوانست این حجم از جنایت در ۶ ماه را از چشم جهانیان پنهان نگاه دارد. مگر می‌شود قتل عام و نسل‌کشی با این حجم و گرفتن جان بیش از ۳۴ هزار انسان بی‌گناه از جمله هزاران زن و کودک معصوم و تخریب وحشیانه خانه و بیمارستان را پنهان کرد؟ مگر می‌شود کشف صدها پیکر دست‌بسته از گورهای دسته‌جمعی داخل محوطه بیمارستان‌ها که به دست جنایتکاران صهیونیست به قتل رسیده‌اند را کتمان کرد؟

اکنون صدای مظلومیت مردم غزه به برکت خون کودکان بی‌گناه و آه مادران داغدیده فلسطینی به گوش مردم جهان رسیده است و وجدان‌های بیدار در اقصی نقاط عالم نمی‌توانند سکوت کنند. این را در تظاهرات مردم سراسر دنیا در حمایت از مردم غزه و محکومیت جنایات صهیونیست‌ها و در برافراشته شدن پرچم فلسطین در ورزشگاه‌ها و دانشگاه‌های دنیا می‌توان دید.

اکنون طوفان الاقصی پرده از چهره واقعی سردمداران پرادعای غرب برافکنده است و دیگر کسی نمی‌تواند ژست‌های تهوع‌آور انسان دوستانه یا نگرانی آنها از تضییع حقوق زنان و کودکان را باور کند.

وجدان‌های بیدار در دنیا می‌پرسند، اگر ادعای سردمداران کشورهای غربی در خصوص حقوق بشر، حقوق زنان و کودکان و در خصوص کرامت انسانی واقعی بود، چرا طی ۶ ماه گذشته نه‌تنها در برابر انواع و اقسام جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌گناه و زنان و کودکان غزه سکوت کرده‌اند بلکه از هرگونه حمایت و تجهیز رژیم صهیونیستی نیز دریغ نکرده‌اند؟

این چهره واقعی و بی‌پرده سران آمریکا و دیگر رهبران غربی است که در برابر مردم دنیا قرار گرفته است. این واقعیت عیان شده نهادهای بین‌المللی از شورای امنیت سازمان ملل و سازمان‌های حقوق بشری و... است که سال‌ها با سکوت و انفعال خود در برابر رژیمی جعلی و سفاک، در نسل‌کشی مردم فلسطین دست خود را آلوده کرده‌اند. نهادهایی که گاه کوچک‌ترین مسئله داخلی در یک کشور در حوزه زنان و... را با انواع موضع‌گیری‌ها و دخالت‌ها مورد توجه قرار می‌دهند و گاه در برابر هزاران جنایت چشم می‌بندند.

و چه خوش‌باور بودند عده‌ای در کشورمان که فریب ادعا و ظاهر و ژست انسان‌دوستی و دفاع از حقوق بشر غربی‌ها و سازمان‌های بین‌المللی را خورده بودند! حال این خوش‌باوران باید پاسخ دهند مگر هزاران زن و کودک اهل غزه که بی‌رحمانه به خاک و خون کشیده شدند، زن و کودک نبودند تا مدافعان دروغین حقوق بشر نگران آنها شوند؟ مگر نهادهای غربی و بین‌المللی با تنظیم و تجویز و تحمیل اسنادی مانند ۲۰۳۰ خود را مدافع حقوق و شرایط زندگی کودکان دنیا نشان نمی‌دادند؛ اکنون این مدعیان دروغین در قبال سرنوشت کودکان مظلوم در غزه و به خون کشیده شدن جسم کوچک‌شان نگرانی و حساسیتی ندارند؟

این طوفان رسواکننده نقاب از چهره فریبنده و واقعی سران آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و بسیاری از کشورهای غربی انداخته است.

از سوی دیگر؛ همین اعتراضات گسترده دانشجویان آمریکایی، تبدیل به صحنه رسوایی و عیان شدن همه دروغ‌های سران آمریکا و غرب در خصوص آزادی بیان، کرامت انسانی، جایگاه دانشجو و دانشگاه و حتی زنان شده است.

بازداشت همراه با ضرب و شتم صدها نفر از دانشجویان و تعدادی از اساتید به جرم اعتراض آرام علیه جنایات اسرائیل و سکوت و حمایت آمریکا در قبال این جنایت‌ها، لشکرکشی و استقرار تیربار در صحن دانشگاه و تهدید به اخراج از تحصیل؛ آبرویی برای قبله آمال غربزدگان خوش‌باور باقی گذاشته است؟ حمله وحشیانه پلیس به دانشجویان دختر و کتک‌زدن و بر زمین کشاندن آنها در کجای حقوق بشر ادعایی آمریکایی‌ها و طرفداران چشم و گوش بسته آنها قرار دارد؟

اگر یک هزارم این برخوردهای وحشیانه علیه دانشجویان به‌ویژه دختران دانشجوی آمریکایی؛ در ایران رخ داده بود؛ اکنون از سخنگوی وزارت خارجه و دولت آمریکا و کشورهای غربی تا شورای امنیت سازمان ملل، از رسانه‌های غربی و سازمان‌های بین‌المللی تا برخی رسانه‌های غربگرای داخلی، از هنرپیشه‌های‌ هالیوودی تا برخی سلبریتی‌های وطنی مشغول سبقت گرفتن از یکدیگر در سیاه‌نمایی و هجمه علیه جمهوری اسلامی بودند، اما اکنون نه از فلان هنرپیشه آمریکایی مثلاً نگران زنان ایرانی که در اغتشاشات سال ۱۴۰۱ موضع‌گیری می‌کرد و نه از سلبریتی‌های داخلی و نه از رسانه‌های وابسته، صدای اعتراضی در سرکوب بی‌رحمانه و وحشیانه دختران و پسران دانشجوی آمریکایی به گوش نمی‌رسد.

گاه وقتی در ایران یک استاد دانشگاه پس از ۴۰ سال تدریس در یک روال قانونی بازنشسته می‌شود، انبوه رسانه‌های داخلی و خارجی نظام را به خفقان و مخالفت با علم محکوم می‌کنند،

حال باید دید این رسانه‌ها درباره به زمین کوبیدن استاد زن آمریکایی توسط پلیس و دستبند زدن به وی در محوطه دانشگاه تنها به جرم اعتراض به جنایات اسرائیل نظری ندارند؟

کاش دلباختگان ساده‌اندیش غرب در داخل؛ اکنون که وجدان‌های بیدار در دنیا به میدان آمده‌اند اندکی با خود خلوت کنند و از خود بپرسند، این همان نظام ارزشی غربی و قبله آمالی بود که به هر بهانه‌ای آن را چماق کرده و بر سر منتقدان غرب می‌کوبیدند؟

این واقعیت است که مردم در دنیای امروز و پس از جنایات عریان رژیم صهیونیستی و حمایت آشکار غرب به رهبری آمریکا از این جنایات، به مرحله‌ای از بیداری و آگاهی رسیده‌اند که دیگر به‌سختی می‌توان آنها را فریب داد. این آغاز ضربه‌ای سهمگین به حیثیت پوشالی غرب است که ماجراهای مهمی در پیش دارد.

دیگر خبرها

  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • طوفانی که پرده‌ها را کنار زد
  • با فرض استفاده از حدود ۱۰۰ کامیون آواربرداری غزه ۱۴ سال طول می کشد
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد  
  • روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس
  • ببینید | عملیات ضد صهیونیستی در سرزمین‌ های اشغالی فلسطین
  • عملیات ضد صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین
  • عملیات وعده صادق سیلی محکمی بر چهره رژیم صهیونیستی بود
  • روزی که رژیم بعث عراق به کاربرد سلاح‌های شیمیایی محکوم شد
  • عملیات وعده صادق پاسخی عبرت آموز به رژیم صهیونیستی بود