Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@17:54:18 GMT

یارانه پنهان دلیل گرانی های آشکار!

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۹۵۱۶۹

یارانه پنهان دلیل گرانی های آشکار!

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با شیوه نادرست قیمت‌گذاری دستوری به منظور تثبیت قیمت‌ها، هرساله حجم یارانه هایی که در اقتصاد ایران به صورت غیر هدفمند پرداخت می‌شود بیشتر شده است که نمونه بارز آن پرداخت یارانه پنهان و ارز ترجیحی است.

نوسانات و بی‌ثباتی قیمت ها در بازار های مختلف، به ویژه بازار مرغ و محصولات دامی، یکی از مهم ترین  نگرانی های مردم، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در حال حاضر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور دولت با تخصیص ارز ترجیحی به ارزش ۴ هزار و دویست تومان سعی در کنترل بازار و مقابله با این نوسانات قیمتی دارد، اما این اقدام دولت نه تنها مشکلی را حل نکرد بلکه این بی نظمی  و نوسانات در بازار را افزایش داد.

گزارشات نشان داده است بروز جهش ارزی در اواخر سال ۱۳۹۶ و در پی آن افزایش قیمت‌ها درطی سال‌های ۱۳۹۷ تا کنون موجب شده است دولت به منظور حمایت از تولیدکنندگان ضعیف در زمینه تامین مواد اولیه و خوراک دام و اقشار کم درامد و ناتوان جامعه در تامین نیاز‌های اساسی، پرداخت ارز ترجیحی یا همان یارانه پنهان به ارزش ۴ هزار و دویست تومانی را برای واردات کالا‌های اساسی به ویژه اقلام غذایی (از قبیل گندم، جو، برنج، گوشت قرمز و سفید، روغن نباتی، تخم مرغ، مرغ، حبوبات و غیره) انتخاب کند.

این راهکار برای کنترل نوسانات داخلی و جلوگیری از افزایش قیمت کالا‌های اساسی نسبت به سایر کالا‌ها و جلوگیری از افزایش نرخ تورم کشور و همچنین جبران رفاه از دست‌رفته بخشی از افراد جامعه بود.

اما این راهکار به هیچ کدام از این اهداف نرسید و تنها عامل سودرسانی به اقشار توانمند و دهک بالای جامعه و همچنین دلالان حاضر در عرصه مرغ و محصولات دامی است.

واردکننده نهاده دامی که ارز دولتی نگرفت!

متین صادقی، واردکننده و بازرگان نهاده‌های دامی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  ۷ سال در این زمینه فعالیت می‌کنم، اما تاکنون هیچ یک از ارز‌های ترجیحی به من تعلق نگرفته است و تمام محصولات خودرا با ارز آزاد وارد کرده‌ام.

او گفت: به دلیل واردات با ارز آزاد مجبور به فروش محصولات با قیمت بالا به خریدارانم هستم.

این درحالی است که دولت اعلام کرده است میلیارد‌ها دلار برای واردات و پرداخت ارز ترجیحی پرداخت کرده است.

جهت پیگیری بیشتر سراغ یکی از بازرگانان و دامداران رفتیم.

یکی از مرغداران که از بردن نام خود امتناع کرد در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: شیوه و زمانبندی پرداخت این ارز‌های ترجیحی به گونه‌ای است که بازهم کمترین بهره و سود را از این ارز‌های ترجیحی و ارز دولتی می‌بریم.

تحقیقات و گزارشات حاکی از آن است که نابسامانی‌های اخیر بازار مرغ در اسفندماه گذشته به جایی رسید که دولت اعلام کرد برای تنظیم این بازار شروع به واردات مرغ و عرضه آن به بازار می‌کند.

اکنون در پی این تصمیم و اقدامات انجام شده واردات مرغ از ۵۰ هزار تن به ۱۲۰ هزار تن افزایش یافته است، اما نکته قابل تامل اینجاست که کشور به دلیل محدودیت در منابع ارزی ترخیص مواد اولیه تولید از جمله نهاده‌های دامی بسیار کم بوده است و این موضوع نگرانی‌های زیادی را به وجود آورده است، پس چگونه پس چونه واردات مرغ را تقریبا دو برابر کرده است؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: یارانه تولیدی سازمان برنامه و بودجه ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۵۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.


وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است، براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید