Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیوع ویروس کرونا در دو سال اخیر بدجور برخی مشاغل را تحت تاثیر قرار داد. به عنوان نمونه مرغداران از این مسئله به شدت آسیب دیدند. با شیوع ویروس کرونا بیشتر رستوران ها و مجالس تعطیل شدند و همین مسئله موجب شد تا مصرف گوشت مرغ به شدت کاهش یابد.

به گزارش تابناک اقتصادی، از سوی دیگر، عدم برنامه ریزی صحیح وزارت جهاد کشاورزی در مسئله جوجه ریزی موجب شد تا در برهه ای از زمان مازاد عرضه مرغ پیش آید و در نتیجه ضرر سنگینی به مرغداران وارد شود و در نتیجه مرغداران برای تنظیم بازار مرغ جوجه ریزی را کاهش دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اوایل سال گذشته بود که زنده به گور کردن جوجه ها دل هر ایرانی را به درد آورد.

بعد از ماجرای زنده به گور کردن جوجه ها دیگر بازار مرغ روی آرامش به خود ندید. کم کم صف های طولانی جلوی درب مرغ فروشی ها شکل گرفت و آن قدر قیمت مرغ بالا رفت که این کالا سهمیه بندی شد و به متقاضیان با کد ملی مرغ فروخته می شد. حتی قرارگاهی برای تنظیم قیمت مرغ راه اندازی شد.

به هر صورت، اوایل سال جاری بود که حبیب اسدالله نژاد نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی طی مصاحبه ای با خبرنگار تابناک اقتصادی وعده داد که از اواخر فروردین ماه قیمت مرغ کاهش یابد. وی گفت: اواخر فروردین ماه هم ما همیشه به صورت سنتی با کاهش شدید قیمت مرغ و افزایش عرضه مواجه هستیم.

دوباره این روزها بازار مرغ با چالش جدی مواجه شده است و خبرها حکایت از پرواز دوباره قیمت مرغ در تابلو فروشگاه ها دارد. مرغی که قرار بود با تشکیل قرارگاه مرغ و با افزایش قیمت 5 هزار تومانی آن با قیمت 25 هزار تومان به دست مصرف کننده برسد این روزها کمتر از 30 هزار تومان نیست.

به عنوان نمونه سید اصغر حسینی‌بهارانچی رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز و مرغ اهواز طی مصاحبه ای در مورخه 7 تیر 1400 با اشاره به اینکه وضعیت موجودی مرغ در بازار اهواز خوب است اما فعلا گرانی آن به معضل تبدیل شده است و هر کسی بسته به وجدان خود، یک قیمت برای خود دارد، افزود:  در اهواز از فروشندگان مرغ تا توزیع‌کنندگان آن، هر کسی هر کاری که دلش می‌خواهد انجام می‌دهد. قیمت مرغ در اهواز هر کیلوگرم از ۳۲ تا ۳۳ هزار تومان است و به ندرت مرغ با قیمت مصوب ۲۹ هزار تومان پیدا می‌شود.

محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی طی مصاحبه ای در مورخه 8 تیرماه 1400 درباره قیمت تمام شده گوشت مرغ گفت: با توجه به شرایط موجود و نوسان لحظه‌ای قیمت نهاده‌ها نمی‌توان نرخ تمام شده تولید برای مرغ تعیین و اعلام کرد. وی افزود: قیمت مصوب مرغ زنده ۱۷ هزار تومان و قیمت مصوب مرغ گرم ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است اما فقط میادین میوه و تره بار مرغ را به این قیمت عرضه می‌کنند و در فروشگاه‌های سطح شهر، قیمت بالاتر از این میزان و بسته به نقاط مختلف بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است.

همچنین شنیده ها حکایت از آن دارد که در برخی شهرها دوباره مرغ سهمیه بندی شده است و حتی زمزمه های کوپنی شدن آن به گوش می رسد. دلیل این مسئله نبود دان مرغ عنوان شده است.

در این باره محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی طی مصاحبه ای در مورخه 7 تیرماه 1400 اظهار داشت: امکان بازگشت صف و سهمیه‌بندی مرغ وجود دارد. زیرا مرغداران برای تهیه خوراک طیور دچار مشکل شده‌اند و این موضوع میزان جوجه‌ریزی آنها را در دوره‌های بعدی تولید تحت تاثیر قرار می‌دهد. وی افزود: بسیاری از مرغداران هم نزدیک به هشت ماه است که از سامانه بازارگاه دان مرغ خریده‌اند اما هنوز خوراکی به آنها تحویل داده نشده است. یوسفی درباره احتمال کوپنی شدن مرغ گفت: بعد از جنگ تحمیلی و در سال ۱۳۵۹ به بعد کوپن کالاهای اساسی باب شد و با توجه به گرفتاری‌های تامین کالاهای اساسی احتمال دارد مرغ کوپنی در قالب سامانه و طرحی با اسم دیگر دوباره ظهور کند.

یوسفی درباره اینکه آیا پیش بینی می‌کنید قیمت مرغ با این وضعیت طی هفته‌های آینده افزایش پیدا کند؟ اظهار داشت: در حال حاضر بحث اصلی که مطرح است، مسئله بودن و نبودن است. زمانی که دان در اختیار مرغداران قرار نگیرد، جوجه ریزی نیست و براساس برنامه ریزی و پیش بینی‌های انجام شده، صورت نخواهد گرفت و واحدهای مرغ مادر نیز تولید خود را کاهش می‌دهند. بنابراین این احتمال وجود دارد که با کاهش شدید تولید مواجه شویم.

این بازگشت بحران به بازار مرغ و نبود دان در حالی است که مسئولیت ثبت سفارش نهاده های دامی از 22 فروردین ماه سال جاری به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شد. محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در 22 فروردین ماه سال جاری در این باره اظهار داشت: بر اساس تصمیمات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، مسئولیت و اختیار ثبت سفارش، تعیین اولویت و تخصیص ارز نهاده‌های دام، طیور و کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شد.

گفتنی است که دامداران نیز با نبود نهاده های دامی رو به رو شده اند به طوری که هم اکنون به دلیل کمبود یا نبود نهاده ها حتی دام های آبستن خود را به کشتارگاه ها می سپارند.

به هر صورت هر چند که هم اکنون شاهد کمبود مرغ و گران فروشی آن در بازار هستیم اما ریشه این مشکلات به نبود نهاده های دام و طیور باز می گردد و مسئول مستقیم آن نیز وزارت جهاد کشاورزی است. اگر نهاده های دام و طیور به موقع و به اندازه به فعالان صنعت دامداری و مرغداری برسد، شاهد گرانی یا کمبود در بازار نخواهیم بود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: تصادف اتوبوس سرباز معلم ها واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیست انتخابات 1400 طالبان قیمت مرغ مرغ بازار مرغ تصادف اتوبوس سرباز معلم ها واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیست انتخابات 1400 طالبان وزارت جهاد کشاورزی نهاده های دام طی مصاحبه ای فروردین ماه هزار تومان بازار مرغ نهاده ها قیمت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۵۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

امتداد - نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازارهای جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازارهای جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخوردهای نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت‌ سکه و طلا اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه‌ و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روزها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته‌ شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عددهایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستدها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ثبات در بازار مرغ همدان با قیمت ۲۰ درصد ارزان‌تر از سال قبل
  • افت و خیز قیمت طلا و سکه امروز در بازار رشت تا ساعت ۱۱
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • سکه به کانال ۴۱ میلیون تومان بازگشت
  • قیمت شاهین در بازار امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟