Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-01@22:26:12 GMT

علل نگهداری خون بند ناف نوزادتان

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۹۶۵۱۴

قبلا هنگام تولد دور ریخته می شد، اما در حال حاضر بسیاری از والدین خون را برای سلامتی آینده کودک خود ذخیره می کنند.

خون بند ناف به چه دردی می خورد؟

مایع بند ناف با سلول های بنیادی بارگیری می شود و می توانند سرطان، بیماری های خونی مانند کم خونی و برخی از اختلالات سیستم ایمنی بدن را که توانایی دفاع از بدن را مختل می کند درمان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمع آوری این مایعات کار آسانی است و سلول های بنیادی 10 برابر بیشتر از سلول های مغز استخوان دارد. سلول های بنیادی ناشی از خون بند ناف به ندرت بیماری های عفونی دارند و احتمال رد شدن آنها به اندازه نصف سلول های بنیادی بزرگسالان است.

چگونه خون بند ناف را دریافت می کنید؟

اگر می خواهید خون ذخیره شود پس از زایمان پزشک بند ناف را در دو مکان با فاصله 10 اینچ از هم می بندد و بند را قطع می کند و مادر را از کودک جدا می کند سپس سوزنی وارد کرده و حداقل 40 میلی لیتر خون از بند ناف جمع می کنند.

خون در یک کیسه مهر و موم شده و برای آزمایش و ذخیره به آزمایشگاه یا بانک خون بند ناف ارسال می شود.

این روند فقط چند دقیقه طول می کشد و برای مادر و کودک بدون درد است. بانک خون بند ناف لوله هایی را نیز برای گرفتن نمونه خون مادر ارسال می کند. در این صورت کیت بانکی دستورالعمل هایی به همراه لوله های خونگیری دارد.

خون بند ناف کجا ذخیره می شود؟

سه گزینه وجود دارد:

بانک های عمومی خون بند ناف برای ذخیره سازی مبلغی دریافت نمی کنند. هر گونه کمک مالی انجام شده برای هر کسی که نیاز داشته باشد نیز در دسترس است، همچنین بانک از خون بند ناف اهدایی برای تحقیق نیز استفاده می کند.

بانک های خصوصی بند ناف خون اهدایی را فقط برای اهدا کننده و اعضای خانواده ذخیره می کنند که این روش به احتمال زیاد گران قیمت است.

این بانک ها برای پردازش و کارمزد سالانه برای ذخیره سازی هزینه دریافت می کنند.

کالج متخصص زنان و زایمان آمریکا توصیه ای برای انجام یا عدم انجام آن ندارد، اما همراه با آکادمی پزشکی اطفال و انجمن پزشکی آمریکا، به والدین در مورد بانکداری خصوصی خون بند ناف هشدار می دهد.

به همین دلیل است:

هزینه های جمع آوری و نگهداری در بانک های خصوصی خون بند ناف زیاد است.

سایر درمان های موث با هزینه کمتر در دسترس هستند.

احتمال استفاده از خون بند ناف نگهداری شده در بانک خصوصی توسط فرزند بسیار کم است.

پیوند سلول های بنیادی با استفاده از خون بند ناف خود فرد (که پیوند اتولوگ نامیده می شود) نمی تواند برای اختلالات ژنتیکی مانند بیماری کم خونی سلول داسی شکل و تالاسمی مورد استفاده قرار گیرد زیرا جهش های ژنتیکی ایجاد کننده این اختلالات در خون بند ناف نوزاد وجود دارد.

سایر بیماری های قابل درمان با پیوند سلول های بنیادی مانند سرطان خون نیز ممکن است از قبل در خون بند ناف نوزاد وجود داشته باشد. به دلیل این محدودیت ها و وقوع غیرمعمول بیماری هایی که می توانند با پیوند سلول های بنیادی درمان شوند طی 2 دهه اخیر بیش از 400 مورد پیوند خون طناب اتولوگ در ایالات متحده انجام شده است. در مقابل بیش از 60 هزار پیوند خون بند ناف دهنده غیرمرتبط با هم در سراسر جهان انجام شده است.

به طور خلاصه آکادمی اطفال و انجمن پزشکی آمریکا توصیه نمی کنند خون بند ناف را به عنوان یک “بیمه بیولوژیک” ذخیره کنند زیرا مزایای آن برای توجیه هزینه ها بسیار کم است.

آیا شرایطی وجود دارد که بانکداری خصوصی برای خون بند ناف منطقی باشد؟ برخی والدین ترجیح می دهند خون کودک خود را در صورت عدم اطلاع از زمینه پزشکی خود به عنوان مثال، اگر پدر یا مادری فرزندی به دنیا بیاورند یا کودک با اهداکننده اسپرم یا تخمک باردار شود خون را نگهداری می کنند.

بانک های اهدای مستقیم ترکیبی از بانک های دولتی و خصوصی هستند. آنها خون بند ناف را برای استفاده عمومی ذخیره می کنند، اما کمک های ویژه خانواده ها را نیز می پذیرند و هزینه ای بابت آن دریافت نمی شود.

آیا باید خون بند ناف نوزاد خود را نگهداری کرد؟

بستگی به این دارد از چه کسی بپرسید. اگرچه بانک های بازرگانی خون بند ناف اغلب خدمات خود را “بیمه بیولوژیکی” در برابر بیماری های آینده اعلام می کنند، اما خون به طور معمول مورد استفاده قرار نمی گیرد.

یک مطالعه می گوید احتمال استفاده کودک از خون بند ناف در طول زندگی خود بین 1 در 400 تا 1 در 200 هزار است. از خون ذخیره شده همیشه نمی توان استفاده کرد حتی اگر بعدا فرد به بیماری مبتلا شود زیرا اگر بیماری ناشی از جهش ژنتیکی باشد در سلول های بنیادی نیز وجود دارد. تحقیقات فعلی می گوید خون ذخیره شده احتمال می رود فقط برای 15 سال مفید باشد.

اگر دوقلو دارید نکات دیگری نیز باید در نظر گرفته شود. اگر یکی از دوقلوها با یک اختلال ژنتیکی متولد شده باشد یا به سرطان خون در دوران کودکی مبتلا شود خون بند ناف به احتمال زیاد همان کدی را دارد که در وهله نخست مشکل را ایجاد کرده است، بنابراین از این دارو نمی توان برای درمان دوقلو یا هر شخص دیگری استفاده کرد.

سلول های خونی بند ناف از یک دوقلوی سالم می توانند برای درمان دوقلوی دیگر یا کودک بیمار دیگر استفاده شوند به شرط آنکه این دو مورد با هم مطابقت داشته باشند، اما این مزیت زمانی بیشتر است که دو کودک از نظر ژنتیکی کمی متفاوت باشند یعنی اگر دوقلوها یکسان (تک سلولی) باشند اهداکنندگان خون ضعیفی را برای یکدیگر ایجاد می کنند.

اگر دوقلوها غیرهمسان باشند شانس ایجاد یک اهدا کننده خوب برای دوقلوی دیگر را دارند. صرف نظر از اینکه دوقلوها یکسان یا غیرهمسان هستند می توان از خون بند ناف برای درمان قل دیگر استفاده کرد.

کالج آمریکایی متخصص زنان و زایمان و آکادمی اطفال آمریکا ذخیره معمول خون بند ناف را توصیه نمی کنند. این گروه ها می گویند فقط در صورت وجود خواهر و برادر مبتلا به بیماری پزشکی که می تواند از سلول های بنیادی بهره مند شود باید از بانک های خصوصی استفاده شود.

اگر نوزاد دارای خواهر یا برادر با بیماری بدخیم یا ژنتیکی قابل درمان با پیوند خون بند ناف باشد آکادمی پزشکی اطفال آمریکا توصیه می کند خون بند ناف را تهیه کنید. این شرایط عبارتند از:

سرطان خون

کمبودهای ایمنی مانند نقص سیستم ایمنی مرکب شدید (SCID)

لنفوم (هاجکین و غیر هاجکین)

کم خونی آپلاستیک

کم خونی سلول داسی شکل

بیماری کرابه

تالاسمی

سایر بیماری های نادر

حتی در این صورت یک برادر یا خواهر فقط 25 درصد احتمال دارد تطابق ژنتیکی کامل داشته باشند، بنابراین یک خواهر و برادر ممکن است نیاز به پیوند مغز استخوان یا خون بند ناف از یک اهدا کننده غیرمرتبط داشته باشد، همچنین انجمن پزشکی آمریکا پیشنهاد می کند در صورت داشتن سابقه خانوادگی در موارد بدخیمی یا ژنتیکی که ممکن است از سلول های بنیادی خون بند ناف بهره مند شود بانکداری خصوصی خون بند ناف را در نظر بگیرید، اما به خاطر داشته باشید برای یافتن تطبیق مناسب برای هر نوع پیوند 70 درصد باید خارج از خانواده خود باشند.

به این ترتیب خانواده ها تشویق می شوند سلول های بنیادی را برای کمک به دیگران به یک بانک عمومی اهدا کنند. اگر تصمیم دارید خون بند ناف کودک خود را دخیره کنید یک نکته دیگر هم باید به خاطر بسپارید بهتر است لحظه آخری تصمیم نگیرید زیرا باید قبل از تولد کودک با بانک هماهنگی کنید تا هیچ چیز به حال خود رها نشود.

چه چیزی در آینده نهفته است

هیچ کس نمی داند چگونه سلول های بنیادی در آینده استفاده می شود، اما محققان امیدوارند این سلول ها برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند آلزایمر، دیابت، نارسایی قلبی، آسیب نخاع و موارد دیگر مورد استفاده قرار گیرند.

این احتمال وجود دارد ذخیره سلول های خونی بند ناف کودک یک روز در مبارزه با این بیماری ها مفید واقع شود. در حال حاضر این درمان ها فقط در حد تئوری هستند، همچنین مشخص نیست سلول های بنیادی از خون بند ناف در مقابل سلول های بنیادی از منابع دیگر در این درمان های بالقوه مفید هستند یا خیر.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: خون بند ناف سلول های بنیادی سلول های بنیادی سیستم ایمنی بدن خون بند ناف خون بند ناف نوزاد سلول های بنیادی خون بند ناف خون بند ناف خون بند ناف برای درمان اهدا کنند بیماری ها بانک ها سلول ها کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۶۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کنفرانس فیزیک بنیادی ایران به میزبانی قم

یعقوب نوروزی، مسئول برگزاری ششمین کنفرانس فیزیک بنیادی ایران روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران بیان کرد: ما در راستای تحقق شعار سال به دنبال افزایش استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی اساتید و دانشجویان هستیم و اعتقاد داریم که برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های تخصصی در رشته‌های مختلف علمی، به طور حتم عامل مهمی برای رسیدن به این هدف است.

وی افزود: کنفرانس فیزیک بنیادی ایران نیز با همین هدف با حضور اساتید برجسته این رشته و ارائه مقالات منتخب، دوازدهم و سیزدهم اردیبهشت جاری در دانشگاه قم برگزار می‌شود و ما این روند را به صورت مستمر در سال جاری ادامه خواهیم داد، به نحوی که تا پایان سال حداقل در هر ماه شاهد برگزاری یک همایش ملی مهم در رشته‌های مختلف علمی در دانشگاه قم خواهیم بود.

مسئول کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ادامه داد: دانشگاه قم بر اساس رسالت علمی و پژوهشی خود با سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور و بسیاری از دانشگاه‌های معتبر خارجی همکاری دارد و ما تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت‌های علمی این دانشگاه در همه حوزه‌های مورد نیاز کشور، یافته‌های پژوهشی کاربردی را ارائه دهیم.

همچنین در این نشست، دبیر اجرایی کنفرانس فیزیک بنیادی ایران، گفت: برای برگزاری این کنفرانس از مدت‌ها قبل، طرح نوشته و اعضای کمیته‌های علمی و اجرایی مشخص شدند، همزمان با نهاد‌های تخصصی این موضوع همچون انجمن فیزیک ایران نیز مکاتبات و هماهنگی‌های لازم صورت پذیرفت.

سید وحید موسوی افزود: در ادامه اقدام‌های لازم برای کسب اعتبار علمی مورد نظر کنفرانس انجام و سایت و پوستر آن طراحی شد، در ادامه کار ثبت نام از متقاضیان صورت پذیرفت و ما در روز همایش میزبان ۱۶۰ شرکت کننده به صورت حضوری و مجازی خواهیم بود.

وی ادامه داد: ۲۰ مقاله تخصصی به این کنفرانس رسیده‌است که پس از انجام ارزیابی‌های لازم، ۲ مقاله از سوی نویسندگان آن به صورت سخنرانی و چهار مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می‌شود. همچنین در این کنفرانس که با حضور استاد مهدی گلشنی (فیزیک‌دان و نظریه‌پرداز برجسته ترتیب می‌یابد) علاوه بر ارائه مقالات شاهد ۱۰ سخنرانی از سوی اساتید برجسته فیزیک خواهیم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • قضاوت فینال جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا به بنیادی‌فر رسید
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران در قم آغاز شد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد
  • بنیادی فر داور فینال جام ملت های آسیا زیر ۲۳ سال شد
  • رهبر انقلاب: تبیین مصالح بنیادی از وظایف معاونت پرورشی است
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • برگزاری کنفرانس فیزیک بنیادی ایران به میزبانی قم