Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@18:00:28 GMT

استراتژی بورس‌بازی در فاز احیا

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۹۹۵۳۸

استراتژی بورس‌بازی در فاز احیا

 حالا که دولت در حال تغییر است چه کار کنیم؟ آیا زمان خوبی برای سرمایه‌گذاری در بورس است؟ آیا اگر الان در بورس سرمایه‌گذاری کنم، موقعیت خوبی است؟

به گزارش سرویس بورس مشرق این سوال‌ها و خیلی‌ از سوال‌های دیگر از جمله پرسش‌هایی است که این روزها در جمع‌هایی که همچنان پیگیراوضاع و احوال بورس هستند یا دنبال محلی برای سرمایه‌گذاری هستند شنیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط سیاسی و بین‌المللی و اوضاع اقتصادی به سمت و سویی در حال حرکت است، که خیلی‌ها دنبال یک استراتژی و برنامه‌ای مشخص برای آینده سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه و به طور خاص در حوزه بورس هستند.

اگرچه بارها توسط اکثر کارشناسان حوزه بورس و چهره‌های اقتصادی بیان شده است که شرایط بازار سهام دیگر به روزهای نیمه‌اول سال ۱۳۹۹ بر نمی‌گردد و همچنین بارها بیان شده است که باید به بورس به چشم سرمایه‌گذاری بلندمدت نگاه کرد و نباید با دید کوتاه‌مدت و کسب سود فراوان در آن سرمایه‌گذاری کرد اما هنوز هم هستند افرادی که دنبال کسب سود فراوان از بورس در کوتاه‌ترین زمان ممکن هستند. در این گزارش از چند کارشناس حوزه بورس درباره استراتژی‌ای که باید برای سرمایه‌گذاری در دوره فعلی در حوزه بورس در پیش بگیرید پرسیدیم و همچنین از آنها این سوال را کردیم که افرادی که می‌خواهند تازه وارد این بازار شوند چه راه و روشی را در پیش بگیرند بهتر است؟

تازه واردها و قدیمی‌ها چه کنند؟

وقتی روزهای سبزپوشی بورس و رشد شاخص در سال ۹۹ به پایان رسید، خیلی از کارشناسان بیان کردند که این هشدار را به افرادی که اطلاعات و دانش لازم در حوزه بورس را نداشتند داده بودند که هر سهمی را نخرند و با قرض کردن پول از دیگران وارد این بازار نشوند. الناز افشار، کارشناس حوزه بورس در توصیه به این افراد می‌گوید که بهتر است «صورت‌های مالی شرکت‌ها را بررسی کنند. سهامی را انتخاب کنند که ارزش ذاتی آنها خیلی بیشتر از قیمت تابلوی روی بازار باشد.» او اما به افرادی که هیچ اطلاعات و دانشی درباره بورس ندارند این‌طور توصیه می‌کند که «می‌توانند پول خودشان را به سبدگردان‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری واگذار کنند تا بتوانند حتی‌الامکان از ضررهای احتمالی جلوگیری کنند.» این کارشناس حوزه بورس، همچنین به افرادی که از گذشته در بورس حضور دارند، این‌طور توصیه کرد که «می‌توانند سهم‌ها را نگهداری کنند یا میانگین را کم کنند و برای افرادی هم که دید کوتاه‌مدتی به بازار دارند نوسانات جذاب است.» محمودرضا مومن‌زاده، از دیگر کارشناسان حوزه بازار سرمایه و بورس هم در صحبت‌هایش در توصیه به افرادی که به تازگی می‌خواهند در حوزه بورس سرمایه‌گذاری کنند، می‌گوید: «سهام شرکت‌های مادر را خریداری و بگذارند کنار.» او همچنین تاکید می‌کند که «پیشنهاد قطعی خود من شرکت‌های وابسته به صنایع پتروشیمی، نفت و شرکت‌های فولادی است.»

در نهایت شایان کرمی، کارشناس حوزه بورس در کنار تمام این توصیه‌ها، یک پیشنهاد کلی به افرادی که قصد دارند در شرایط فعلی وارد حوزه بورس شوند، می‌کند؛ «بازار سرمایه در حال حاضر، ابزارهای متنوعی دارد. یعنی ما چه شرایط اوراق سهام شرکت‌ها را در نظر بگیریم و چه آنها را فاکتور بگیریم، ابزارهای مختلفی در بازار وجود دارد که تحت هر شرایط اقتصادی‌ای، می‌توان در بازار سرمایه حضور داشت.» او در ادامه صحبت‌هایش توضیح می‌دهد که «فرضا از انواع اوراق بدهی در نظر بگیرید تا انواع قراردادهای مشتقه‌ای که برای پوشش ریسک معامله‌گرها پیش‌بینی شده است و در بازار موجود است.» کرمی در ادامه به این موضوع اشاره می‌کند که «ما بازار کالایی را هم در بازار سرمایه داریم، مثل قراردادهای آتی که به زودی قرار است صندوق‌های طلا هم راه‌اندازی شود. پس همه ابزارها و دارایی‌ها برای سرمایه‌گذاری یک فرد سرمایه‌گذار در بازار وجود دارد و افراد می‌توانند در آنها حضور داشته باشند.» او به سهامداران و افرادی که می‌توانند وارد بازار شوند این توصیه را می‌کند که «می‌توانند سهامشان را هم نگهداری کنند و اگر هم وجه نقدی دارند در بازار سرمایه و در بخش‌های مختلف آن سرمایه‌گذاری کنند.»

استراتژی حضور در بازار چه باشد؟

محمودرضا مومن‌زاده، از جمله کارشناسانی است که بارها به این مساله پرداخته است که چون «بورس ایران بر اساس قوانین بورس بین‌الملل نیست، نمی‌شود بر اساس قوانین حاکم بر بورس بین‌الملل آن را تحلیل کرد.» او روی این موضوع تاکید دارد که «هر وقت قوانین حاکم بر بورس بر اساس قوانین بین‌الملل بشود، متقارن شود، قیمت‌گذاری آزاد شود، گزارش‌ها شفاف شود و بتوان یک تحلیل تکنیکال یا یک تحلیل بنیادین یا فاندامنتال دقیق انجام داد، آن زمان می‌توان بورس ایران را پیش‌بینی کرد.» با این حال مومن‌زاده درباره استراتژی پیش رو در شرایط فعلی برای سهامداران بار دیگر روی این موضوع تاکید می‌کند که «همه چیزهایی که از بازار سرمایه بلد هستیم، در بازارهای کلاسیک است. در این بازارها یک‌سری قوانینی حاکم است که در بازار ما حاکم نیست و برای همین هم تمام این پیش‌بینی‌ها پنجاه درصد غلط است.» او در ادامه توضیح می‌دهد که «اما درباره بازار ایران و هر بازاری در شرایط عدم قطعیت، تنها استراتژی سودده، استراتژی بلندمدت است.» او همچنین پیشنهادی به سرمایه‌گذاران می‌دهد؛ «به هیچ عنوان معاملات پی در پی نکنید.» نگاهی که بر می‌گردد به همان استراتژی بلندمدت که او به آن اشاره کرده بود. اما دیروز که قیمت دلار روند افزایشی به خود گرفت، باعث شد که روی تحلیل‌های کارشناسان حوزه بورس هم اثر گذار باشد. در همین رابطه الناز افشار با اشاره به روند رو به رشد قیمت دلار که به گفته او «محرک مهمی برای بازار سرمایه» به حساب می‌آید، درباره پیشنهاد استراتژی به سرمایه‌گذاری در شرایط فعلی، توصیه به خرید کرد. افشار در توضیح صحبت‌هایش بیان کرد که «فعالان بازار سرمایه می‌توانند در روزهای منفی، خرید داشته باشند.» او همچنین روی این موضوع تاکید کرد که «چون وضعیت سیاسی فعلا به ثبات نسبی رسیده است، اعتماد به بازار سرمایه بیشتر شده و حجم بازار هم به شکلی است که پول‌های درشت هم وارد بازار شده است.»

اما فقط الناز افشار نیست که به افزایش نرخ دلار اشاره می‌کند، شایان کرمی هم از جمله کارشناسانی است که معتقد است حوزه بورس در دو هفته گذشته واکنش خوبی به روند شیب افزایشی ملایم نرخ ارز داشته است و «شاهد هستیم که حجم معاملات هم بهتر شده است.» کرمی در صحبت‌هایش به روزهای خوش بورس و سهامداران در نیمه اول سال ۱۳۹۹ اشاره می‌کند اما می‌گوید دیگر به این روزها بر نخواهیم گشت. اما در مقابل این‌طور پیش‌بینی می‌کند که «روند رشدی ملایم هم طی این هفته و هفته‌های آتی در بازار سهام ادامه خواهد داشت.» با وجود این توصیه‌ها برای سرمایه‌گذاران قدیمی و جدید و پیشنهاد استراتژی از سوی این کارشناسان برای ادامه مسیر در حوزه بورس، باید منتظر مردادماه و روی کار آمدن دولت سیزدهم بود. چون به اعتقاد خیلی افراد از مرداد ماه و شروع به کار دولت جدید است که سمت و سوی واقعی بازار مشخص می‌شود و فضای اقتصادی تا حدودی از ابهام خارج می‌شود.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا بورس بازار بورس بورس تهران شاخص بورس اخبار بورس بازار سهام سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۹۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی

رئیس هئیت مدیره یکی از شتاب‌دهنده‌های عضو پارک فناوری پردیس و پارک علم و فناوری شاهرود با تاکید بر اینکه نگاه دولت یا ارگان‌های دولتی در حوزه مسائل علمی به جریان شتاب‌دهنده‌های حوزه تولید محتوا باید متفاوت باشد، گفت: هنوز مسئولان به این باور نرسیده‌اند که جریان اقتصادی حوزه محتوا و سرگرمی که یک بخش آن انیمیشن است، پیش از زنجیره ارزش اتفاق میفتد. اگر مسئولان این جریان سرمایه‌گذاری را بپذیرند، مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد.

اسدالله دیانتی، رئیس هیئت مدیره یکی از شتاب‌دهنده‌های عضو پارک فناوری پردیس و پارک علم و فناوری شاهرود در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شتاب‌دهنده در حوزه تجاری‌سازی محتوا فعالیت دارد.

وی اضافه کرد: از سال ۱۳۹۲ فعالیت این مجموعه آغاز و از سال ۱۳۹۷ نیز تبدیل به شتاب‌دهنده شده است. طی یک دهه از فعالیت این مجموعه توانسته‌ایم حدود ۱۰ هزار دقیقه تولید محتوا در حوزه‌های مختلف داشته باشیم. عمده کار ما نیز پیرامون تولید انیمیشن است؛ تاکنون بیش از ۴۰۰ عنوان انیمیشن در حوزه‌های فرهنگی، مذهبی و سیاسی نیز مصاحبه و مستند تولید کرده‌ایم.

وی اظهارکرد: تیم‌هایی که می‌توانستند‌ ایده پردازی کنند را نیز به روش‌های استارت‌آپ استودیو پرورش داده‌ایم. تاکنون پروژه‌های مختلفی نیز برای سازمان صدا و سیما، سپاه و مراکزی که در تولید محتوای فرهنگی فضای مجازی یا تلویزیون فعالیت دارند، اجرا کرده‌ایم.

دیانتی افزود: مخاطبان حوزه محتوای این مجموعه نیز متنوع است و گروه سنی خردسال تا بزرگسال را شامل می‌شود به عنوان مثال سریال سلام بر ابراهیم که زندگی نامه شهید ابراهیم هادی را به نمایش گذاشته است و یکی از موفق‌ترین طرح‌های این مجموعه محسوب می‌شود، مخاطب عام دارد؛ سریالی که از شبکه سوم سیما پخش شد. در حوزه فعالیت خارج از ایران نیز موفق به تولید یک سری محتوا شده‌ایم و توانسته‌ایم محصول‌مان را به مشتریان خارجی بفروشانیم.

وی ساخت انیمیشن را پولساز اما پرهزینه عنوان کرد و گفت: انیمیشن حرفه‌ای پولساز در تمام دنیاست اما در ایران به آن معنای واقعی درآمدزایی ندارد زیرا انیمیشن سفارشی ساخته می‌شود و عمدتا یک مجموعه دولتی از آن حمایت می‌کند.

مدیر این شتاب‌دهنده اضافه کرد: یکی از بزرگترین حامیان ما سازمان صدا و سیما و مرکز صباست. آن‌ها محصولات تولیدی ما را مشاهده کرده و پس از اینکه مورد پسندشان قرار گرفت از طریق تیم‌هایشان ‌ایده‌هایشان را پیشنهاد می‌دهند. این‌ایده‌ها آماده و پرورش داده شده و پس از مذاکره با مرکز صبا تبدیل به پروژه می‌شوند. به عنوان مثال حجم پروژه سلام بر ابراهیم بزرگ و حجیم است. پروژه‌ای که داخل آن از دستاورد‌های علمی و فناوری استفاده شده و تقریبا تا ۷ سال آینده نیز ادامه دارد. اخیرا نیز به بحث هوش مصنوعی ورود پیدا کرده‌ایم. قطعا این پروژه‌ها اگر وارد بازار تجارت و بازار خارجی شوند، بسیار هم پولساز خواهند بود.

سرمایه گذاری برای شتابندهنده‌های حوزه انیمیشن ناملموس و زمان بر است

وی به مشکلات شتاب‌دهنده‌های حوزه انیمیشن اشاره کرد و در این خصوص گفت: در حال حاضر همه شتاب‌دهنده‌ها در ترجمه عنوان برابری دارند. همگی آن‌ها به سوی توسعه‌ایده حرکت می‌کنند. ‌ایده‌ای که اغلب از درون شتاب‌دهنده‌ها، استارت‌آپ‌ها یا تیم خارج از مجموعه شکل می‌گیرد. سپس‌ایده پرورش یافته و تجاری‌سازی می‌شود. این معنا را می‌توان برای کل شتاب‌دهنده‌ها متصور شد اما باید تفاوت‌هایی نیز در روش کار آن‌ها قائل شد. حوزه کاری ما تولید محتواست، روش کار‌مان نیز نسبت به شتاب‌دهنده‌های دیگر مقدار ناملموس و متفاوت‌تر است.

وی بیان کرد: شتاب‌دهنده‌ای که در حوزه صنعت کار می‌کند، استارت‌آپی که آنجا شکل می‌گیرد، ‌ایده‌ای که اتفاق می‌فتد و تمام مسیری که آن استارت‌آپ پیش می‌رود تا به محصول اولیه برسد کاملا برای شتاب‌دهنده، سرمایه‌گذاران دولتی و خصوصی ملموس است اما در این حوزه، از لحظه‌ای که مجوز می‌گیریم، دچار مشکل هستیم.

دیانتی ادامه داد: در انیمیشن ابتدا باید طرح آماده شود. در اجرای طرح نیز باید ذائقه مخاطب و جامعه را بسنجیم زیرا ساخت یک انیمیشن برای سینما و سریال حدود دو سال زمان می‌برد، باید بررسی کنیم که آیا پس از گذشت دو سال مخاطب آن طرح را می‌پسندد؟ رنگ‌های مورد استفاده شده تاثیر خودش را برجای می‌گذارد و آیا برای مخاطب جذاب است؟ همچنین با در نظر گرفتن جغرافیای محیط، آیا اصل‌ایده برای مخاطب قابل پذیرش است؟

وی تأکید کرد: هیچکدام از این گزینه‌ها از ابتدا ملموس نیستند و ما قصد داریم آن را تبدیل به ‌ایده اولیه کنیم؛ محصول اولیه ما همان محصول نهایی است که برای خروجی سیستم شتابدهی در نظر می‌گیریم. KPI (شاخص کلیدی عملکرد) که ما برای محصول یک استارت‌آپ یا کاری که برای شتاب‌دهنده خروجی در نظرگرفته‌ایم، ‌ایده اولیه و فیلم نامه است. سرمایه‌گذار باید روی آن استارت‌آپ سرمایه‌گذاری انجام دهد و بپذیرد که ‌ایده را توسعه دهد. همین مسئله به اندازه یک الی دو میلیارد تومان هزینه می‌برد تا ما به آن کیفیت استاندارد جهانی دست پیدا کنیم.

نگاه دولت به جریان شتاب‌دهنده‌های حوزه تولید محتوا باید متفاوت باشد

دیانتی گفت: نگاه دولت یا ارگان‌های دولتی در حوزه مسائل علمی به جریان شتاب‌دهنده‌های حوزه تولید محتوا باید متفاوت باشد. به عنوان مثال معاونت علمی، فناوری و ریاست جمهوری با اختصاص ۵۰ میلیون تومان از شتاب‌دهنده‌ها برای اجرای طرح‌هایشان حمایت می‌کند. طبیعتا توقع دارد با اختصاص ۵۰ میلیون تومان از جانب ما، استارت‌آپ به نتیجه اولیه‌اش برسد. شاید این مسأله در صنعت و حوزه‌های دیگر به نتیجه برسد اما ما باید ۲۰ برابر این مبلغ هزینه کنیم تا استارت‌آپ برای مذاکره به سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران منتج شود.

رئیس هیئت مدیره این شتاب دهنده افزود: هرچند ساخت انیمیشن درآمدزاست اما هنوز مسئولان به این باور نرسیده‌اند که جریان اقتصادی حوزه محتوا و سرگرمی که یک بخش آن انیمیشن است، پیش از زنجیره ارزش اتفاق میفتد. اگر مسئولان این جریان سرمایه‌گذاری را بپذیرند، مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد.

وی بیان کرد: جریان سرگرمی به ویژه حوزه رسانه طبق آمار و ارقام حتی در زمان کرونا، سیر صعودی نه نزولی در حوزه اقتصاد داشته است؛ همه صنایع سیر نزولی اما حوزه رسانه و سرگرمی سیر صعودی داشته و به رشد و شکوفایی رسیده است. اگر مسئولان به این باور برسند، سرمایه‌گذاری و نگاه ویژه‌ای در این جریان رخ می‌دهد و ما برای تامین اعتبار پروژه‌ای که کار تحقیق و توسعه‌اش را انجام داده‌ایم، می‌رویم.

وی یادآورشد: هرچند برخی از قصه‌ها شرقی و در ارتباط با منطقه خودمان بوده اما برای دنیا نیز جذاب است. ما این داستان‌ها را ترجمه کرده‌ایم و فیلم نامه را نوشته‌ایم . پس از آن برای تامین اعتبار اصلی به سرمایه‌گذار، بانک و دولت مراجعه کرده‌ایم و گفته‌ایم که اگر شما یک میلیون دلار روی این طرح سرمایه‌گذاری کنید، مشتری ۶ میلیون دلاری دارید اما متاسفانه این مسئله برایشان باور‌پذیر نیست تا سرمایه را به صورت مقطعی یا سرمایه در گردش تامین کنند.

وی عنوان کرد: ما اکنون بخشی از این اعتبار را به هر نحوی تامین می‌کنیم اما سرمایه‌گذاری اصلی باید توسط بانک یا مجموعه‌های دولتی انجام شود. معمولا در این حوزه نگاه درست و باورپذیری وجود ندارد بنابراین چنین امری تحقق پیدا نمی‌کند. در حال حاضر حوزه محتوا از نظر اقتصادی و همچنین به عنوان دیپلماسی فرهنگی و سیاسی برای رساندن پیام‌مان به دنیا، ابزار موثرتری نسبت به حوزه نظامی است. تحقق چنین امری نیاز به باورپذیری مسئولان دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • بورس تغییر جهت داد
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳