Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان، خلیل نیکشاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: کاهش بارندگی‌ها در فصل زمستان و بهار و همچنین تداوم افزایش بی‌سابقه گرمای هوا در ماه‌های اخیر بیشترین خسارت را متوجه کشاورزان کرده تا سطح برداشت محصول در اراضی زراعی و باغات استان به شدت کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تصریح کرد: این فرآیند بخش دامداری و دامپروری استان را تحت‌الشعاع قرار داده و زمینه وارد کردن خسارت به دام‌ها بر اثر کاهش تولید علوفه و سایر مؤلفه‌های تولید را به وجود آورده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: هر چند هنوز میزان دقیق خسارت خشکسالی برآورد نشده، اما در اقدامات اولیه و بررسی‌های انجام شده به نظر می‌رسد چهار هزار میلیارد تومان خسارت به بخش‌های زراعت، باغ و دامداری استان وارد شده است.

نیکشاد افزود: در فروردین ماه امسال به نسبت سال گذشته ۷۰ درصد کاهش بارش اتفاق افتاده و در سه اخیر کمترین نزولات جوی در سطح استان رقم خورده که همه این‌ها نشان می‌دهد ما با یک چرخه خشکسالی بی‌سابقه‌ای روبه‌رو هستیم که دغدغه‌ها و نگرانی ما تداوم این وضعیت در فصل پاییز و زمستان امسال است.

او در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: این شرایط ایجاب می‌کند تا ما ساز و کار‌های منطقی و کارشناسی را در مقابله با خشکسالی، کم آبی و کاهش تنش‌های بخش زراعت و باغات در نظر بگیریم تا با عادت کردن به این شرایط بتوانیم تولیدات خودمان را بیشتر در فضای بسته و گلخانه‌ای انجام دهیم.

نیکشاد اضافه کرد: در گام اول توصیه بخش کشاورزی بر کشت محصولات کم آب‌بر در مناطق مختلف استان است تا آبیاری کمتری را این اراضی نیاز داشته باشند.

او استفاده از سامانه‌های آبیاری نوین با افزایش راندمان آبیاری را از الزامات این شرایط خشکسالی و کم بارشی دانست و بیان کرد: باید تمهیداتی بیندیشیم تا کشاورزی حفاظتی و کشت و زرع اصولی و درست با خاک‌ورزی مورد توجه قرار گیرد.

این مسئول استفاده از الگوی کشت ترکیبی متناسب با تغییرات اقلیمی و توجه به تنوع کشت و نگهداری مواد مغذی خاک و مراقبت‌ها در حوزه خاک‌ورزی را یادآور شد و ادامه داد: در شهرستان نمین ۵۰۰ هکتار از اراضی به این شیوه کشت و زرع شده و همچنان توسعه این بخش را شاهد هستیم.

او در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در کنار این امر باید تغذیه گیاهی و توجه به کشت محصولات گلخانه‌ای را مورد دقت نظر قرار دهیم تا از این شرایط بحرانی خلاصی پیدا کنیم.

نیکشاد تقویت نظام بیمه محصولات کشاورزی را در سه سال اخیر با تأکیدات استاندار اردبیل و ورود جدی جهاد کشاورزی به این بخش یادآور شد و تصریح کرد: سال گذشته رتبه اول پوشش بیمه محصولات کشاورزی را شاهد بودیم به گونه‌ای که سطح بیمه اراضی کشاورزی از ۵۶ هزار هکتار به ۲۲۰ هزار هکتار ارتقا یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین به پوشش بیمه محصولات دامی و طیور و همچنین باغات اشاره کرد و گفت: تمام تلاش ما بر این است تا از طریق صندوق حمایت از کشاورزان حق و حقوق زارعین، دامداران و باغداران احیا شده و فرآیند پرداخت را در این حوزه شاهد باشیم.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی خشکسالی در ایران جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۹۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟

مسعود اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزارهای آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

کد خبر 6096216

دیگر خبرها

  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • سامانه بارشی جدید در راه جنوب غرب خوزستان 
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟