Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندی پیش خبری مبنی بر ممنوعیت ثبت سفارش واردات سوئیچ شبکه رسانه‌ای شد؛ خبری که چالشی را بین واردکنندگان و تولیدکنندگان این محصول سخت افزاری ایجاد کرد که برای حل این مشکل جلساتی از سوی سندیکای صنعت مخابرات ایران، اتحادیه فناوران رایانه‌ای، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور (نصر) و وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات و صمت تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق تصمیم‌گیری در این جلسات، مقرر شد برای حمایت از محصولات داخل تا زمان تولید حداکثری و تأمین بازار از سوی تولیدکنندگان داخلی، همچنان واردات سوئیچ شبکه ادامه داشته باشد و پس از آن ماهانه 1200 دستگاه از میزان واردات این کالا کاسته شود. فعالان صنعت مخابرات و واردکنندگان سخت افزاری درباره رفع این چالش به «ایران» می‌گویند.
کاستن از واردات با تولید حجم بالا
محمدرضا فرجی تهرانی رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌ای تهران معتقد است وقتی کالایی در داخل کشور تولید می‌شود برای حمایت از تولید داخل، طبق ساختار قانونی تعریف شده دیگر امکان ثبت سفارش و واردات کالاهای خارجی وجود ندارد.
فرجی تهرانی گفت: از ابتدای سال‌جاری بحث تولید سوئیچ شبکه در لایه‌های دو و سه در داخل کشور مطرح شد و به‌صورت قانونی ثبت سفارش واردات این کالای سخت افزاری بسته شد و امکان واردات این دسته از کالا برای واردکنندگان میسر نبود و از آنجایی که هنوز تولید این کالای سخت افزاری در کشور به حجم بالایی نرسیده تا بتواند نیاز بازار را تأمین کند بنابراین نباید ثبت سفارش واردات آن بسته می‌شد از این‌رو با جلسات مشترکی که برگزار شد، ممنوعیت واردات این کالاها تا اطلاع بعدی برداشته شده است.
رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌ای تهران در ادامه گفت: مقررشد تا زمان تأمین کالا از سوی تولیدکنندگان داخلی به اندازه کافی، بررسی کیفیت آن و تأمین بازار؛ ماهانه به تعداد یک هزار و 200 دستگاه از واردات این سوئیچ شبکه لایه‌های دو و سه کاسته شده و بازار به تولید داخل اختصاص یابد.
اعلام به تشکل‌ها پیش از ممنوعیت
اشکان ابراهیمی، عضو هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای (نصر) نیز اعتقاد دارد بحث ممنوعیت واردات سوئیچ شبکه در لایه‌های دو و سه یک ماه پیش اتفاق افتاد و باید بحث تولید داخل و حمایت از آن را پیش از بسته شدن ثبت سفارش این کالاها به سازمان نصر و اتحادیه فناوران رایانه که تشکل‌های اصلی صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند، اعلام می‌شد ولی این اتفاق نیفتاد. وی افزود: از سوی دیگر اقدام به تولید داخل و حمایت از آن ابتدا باید با کار کارشناسی، مشاوره و گزارش دهی توسط تشکل‌های صنفی به سازمان‌ها و ادارات بالادستی صورت بگیرد و بعد اقدام شود.
نایب رئیس کمیسیون تأمین کالا و تجهیزات فاوا سازمان نصر با بیان اینکه هیچ کس مخالف تولید داخل و حمایت از آن نیست، افزود: هر اقدامی که بدون بررسی و کارشناسی دقیق صورت گیرد قطعاً مشکلاتی برای تأمین تجهیزات زیرساختی کشور و همچنین بازرگانان، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان نهایی ایجاد خواهد کرد.
به‌گفته وی سوئیچ‌های تولید داخل از سری سوئیچ‌هایی با نرم افزار قابلیت مدیریت پیکربندی (MANAGEMENT) هستند که در زیرساخت‌های شبکه‌ای کشور استفاده می‌شوند.
ابراهیمی اعتقاد دارد به‌طور قطع ممنوعیت واردات بدون در نظر گرفتن جایگزین؛ زیان و معضلات زیادی از جمله افزایش قیمت‌ها، اختلال در انجام پروژه‌های زیرساختی و از همه مهم‌تر افزایش قاچاق کالا و ارز را ایجاد خواهد کرد.
این فعال حوزه سخت افزار در ادامه گفت: همه تشکل‌های صنفی به‌صورت صددرصد موافق حمایت از تولید داخل هستند ولی باید تولید واقعی و قابل رقابت با محصول خارجی باشد و از سوی دیگر بتواند نیاز بازار را تأمین کند از این‌رو با همکاری وزارتخانه‌های صمت و ارتباطات و فناوری اطلاعات مشکل ثبت سفارش رفع و مقرر شد پس از بررسی دقیق میزان و کیفیت تولید این محصول در داخل کشور و تأمین نیاز بازار در زمینه ممنوعیت واردات این دسته‌ها از کالاها تصمیم‌گیری شود.
ابراهیمی از وزارتخانه‌های بالادستی مانند وزارت صمت درخواست کرد قبل از اقدام به انجام هرکاری نظر کارشناسی و مشاوره‌ای از تشکل‌های مرتبط در آن حوزه را جویا شوند.
ممنوعیت واردات با کارشناسی منطقی
فرامرز رستگار دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران درباره ممنوع کردن وارد کردن محصولات خارجی به علت تولید داخل مانند سوئیچ شبکه گفت: ممنوعیت واردات محصولات داخلی به علت تولید داخل (با رعایت کیفیت، قیمت، ظرفیت و کشف قیمت در شرایط انحصار) برای استفاده حداکثری از توانمندی‌های داخلی است به همین دلیل وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌ها ملزم به استفاده حداکثری از توانمندی‌های تولیدی و خدماتی داخلی می‌شوند.
رستگار افزود: البته ضمن مراقبت از تولید داخل مانند سوئیچ شبکه باید به مسائل جانبی بازار مصرف مانند کسب و کارهای واردات، توزیع، عمده فروشی، خرده فروشی و در نهایت خریدار نهایی یعنی تنطیم بازار هم توجه شود. بنابراین ممنوعیت واردات کالا به‌صورت مطلق درست نیست از سوی دیگر آزاد بودن کامل واردات نیز باعث می‌شود تا مانع از شکل‌گیری تولید داخل شود در همین راستا باید بر هرگونه ممنوعیت واردات تصمیم‌های منطقی و کارشناسی گرفته شود. وی درباره نوع سوئیچ‌های تولیدی در کشور نیز گفت: سوئیچ‌های شبکه دارای انواع مختلف است و در شبکه‌های ارتباطی و همچنین رایانه‌ای مصرف دارد. مدل‌هایی که در داخل کشور ساخته می‌شود در لایه‌های ۲ و ۳ است که مشخصات فنی آن از سوی تولید کنندگان داخلی اعلام و معادل محصولات خارجی پر مصرف در کشور (برای امکان تطبیق ویژگی‌های فنی با نیاز مصرف کنندگان) مشخص شده است. با بررسی‌های انجام شده چند مدل سیسکو مانند 2960، 3850، 3750 و 9200 که پرمصرف هستند معادل داخلی آن ساخته شده است.
رستگار افزود: سوئیچ‌های کم ظرفیت که اصطلاحاً سوئیچ‌های KVM خوانده می‌شود، سوئیچ‌های SAN و همچنین سوئیچ‌های کلاس صنعتی هنوز در داخل کشور ساخته نمی‌شود. بنابراین نباید محدودیتی برای واردات آن به‌دلیل وجود محصول مشابه داخلی اعمال شود. وی معتقد است شرکت‌های تولیدکننده داخلی توانمندی لازم را برای محصولات داخلی دارند تنها باید به آنها فرصت داده شود و نباید بر یک برند خارجی پافشاری شود در این صورت است که امکان ساخت و تحویل محصولاتی مانند سوئیچ شبکه میسر خواهد شد.
به‌گفته دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران سوئیچ‌های ساخت داخل از نظر کیفیت، قیمت و خدمات پشتیبانی قابل رقابت با محصولات خارجی است ولی بازار عمومی کشور با این محصولات آشنا نیست بنابراین به برندسازی، بازاریابی و تبلیغات به‌صورت گسترده نیاز دارد و فقط باید تعاملات B2C را هم مانند B2B تجربه کنند.
رستگار درباره اینکه برخی از واردکنندگان معتقد هستند که ممنوعیت کالاهایی که نمونه داخلی دارد صحیح نبوده و بهترین راه افزایش تعرفه واردات آن است نیز گفت: کالایی که در داخل تولید می‌شود و دارای ویژگی‌های لازم و با تولید در حجم بالا و فروش در بازار مصرف است هیچ توجیهی برای واردات آن نیست و در این صورت استفاده از مکانیزم تعرفه گمرکی برای حفاظت از تولیدات داخلی بسیار کارساز است مشروط براینکه نرخ محاسبه تعرفه گمرکی براساس همان نرخ ارز خرید کالا باشد.
به‌گفته دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران برای حمایت از تولیدات داخلی رقابت پذیر پیاده‌سازی کامل قوانین مصوب در این زمینه لازم است.
وی در ادامه گفت: رعایت قوانین برای سازمان‌های دولتی و دارای سهام دولتی به‌عنوان بخشی از حاکمیت به منظور رونق و جهش تولید اقدام درستی است و باید دقیق نظارت شود. ولی برای عرضه کالا در بازار مصرف عمومی و تأمین خواسته‌های متنوع، پوشش سلیقه‌ها و پاسخگویی به تمایلات مردم نیاز به فرهنگ‌سازی و ایجاد اشتیاق باید با تبلیغات صحیح، بازارسازی مناسب، ارائه محصول و خدمات باکیفیت و گارانتی مطلوب جای خود را باز کند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سندیکای صنعت مخابرات ایران اتحادیه فناوران رایانه ممنوعیت واردات وزارتخانه ها داخل کشور ثبت سفارش تولید داخل سخت افزاری واردات آن رایانه ای تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۰۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی

 اکبر فتحی گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی با همت متخصصان و کارشناسان کشاورزی موفق به تولید ۴ میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که با هدف گذاری‌های صورت پذیرفته در سال جاری این میزان به ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن خواهد رسید.

وی با تشریح این هدف گذاری در زیربخش‌های مختلف کشاورزی گفت: در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصولات کشاورزی تولید شد که در برنامه تحولی کشاورزی این سازمان در سال جاری این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید. در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزار‌ها به ۶۲۳ هزار و ۱۰ هکتار افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب در کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

وی در خصوص تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ گفت: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت گندم آبی در استان کاسته خواهد شد. همچنین سطح زیر کشت گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاسته شده است.

فتحی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری ازطرح‌های آب و خاک در پایاب سد‌ها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش و ... به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید در سطح استان با اجرای کشاورزی حفاظتی، اجرای اصلاح الگوی کشت، بهزراعی و بهنژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی و ... صورت خواهد گرفت.

وی بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیربخش زراعت در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش زراعت تأمین مالی یک هزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های استان در سال ۱۴۰۳ به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۳ بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان داروئی تولید شود که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۳۱ درصد افزایش تولید را تجربه خواهیم کرد.

فتحی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزارو ۱۷۵ تن خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید، اجرای برنامه‌های مختلفی در سال ۱۴۰۳ پیگیری خواهد شد. افزایش تولید ناشی از توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح استان به میزان ۱۳ هزارو ۲۹۸ تن و افزایش آمار تولید با در نظر گرفتن عدم وقوع خسارت به دلیل عوامل قهری طبیعی- با توجه به اینکه در سال قبل ۲۸۴ هزار و ۵۲۲ تن از محصولات کشاورزی استان در اثر خسارت کاهش یافت - بخشی از این برنامه هاست که برای افزایش تولید محصولات باغی و گلخانه‌ای پیش بینی شده است.

وی افزود: توسعه کشت گلخانه‌ای از ۳۵۵ هکتار به ۶۵۵ هکتار با اجرای طرح‌های در انتظار اخذ تسهیلات که هم اکنون با خوداجرایی و آورده شخصی مجریان طرح به کندی در حال اجرا می‌باشد و در صورت تأمین اعتبار افزایش ۸۶ هزار و ۱۶۵ تن محصول را شاهد خواهیم بود، از دیگر برنامه ریزی‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این حوزه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزایش بهره وری عوامل تولید را یکی از محور‌های برنامه‌های این سازمان در حوزه کشاورزی معرفی کرد و ادامه داد: در این زمینه در سال ۱۴۰۳ در حوزه باغبانی، طرح‌های مختلفی همچون اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ و جایگزینی باغات درجه ۳، اجرای طرح فراز یا روسیمی کردن تاکستان ها، نوسازی و بهسازی گلخانه‌های موجود، تأمین نهال لیبل دار و نظارت بر محلول‌پاشی باغات را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.

فتحی سیب، انگور، گردو، زردآلو، بادام و گیاهان دارویی را از عمده‌ترین محصولات باغبانی استان دانست و گفت: در سال گذشته از ۴۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات سیب استان، ۴۵۸ هزار و ۴۳۸ تن محصول برداشت شد که پیش بینی می‌شود این میزان در سال ۱۴۰۳ به ۷۷۰ هزار تن افزایش پیدا کند. البته باید توجه داشت که سطح باغات سیب استان در سال ۱۴۰۳، ۴۱ هزار و ۴۳۰ هکتار پیش بینی شده است که این کاهش سطح ناشی از حذف باغات درجه ۳ و جایگزینی با محصولات کم آب بر است.

وی با اشاره به برداشت ۲۲۰ هزار و ۴۴۲ تن انگور از ۱۷ هزار و ۶۳۴ هکتار از انگورستان‌های استان گفت: سطح تاکستان‌های استان در سال ۱۴۰۳، ۸۶ هکتار افزایش پیدا خواهد کرد و برای سال جدید، برداشت ۳۰۳ هزار و ۱۲ تن انگور از باغات استان پیش بینی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: میزان گردوی برداشت شده در سال گذشته ۲۴ هزار و ۵۲۵ تن بود که با برنامه ریزی صورت گرفته این میزان را به ۳۰ هزار تن افزایش خواهیم داد.

فتحی از هدف گذاری برای رشد ۲۳ هزار و ۸۹۰ تنی محصول زردآلو در استان خبر داد و افزود: در سال گذشته ۶۷ هزار و ۱۷۷ تن زردآلو در استان تولید شد که این میزان در سال جاری به ۹۱ هزار و ۶۷ تن افزایش خواهد یافت. این افزایش تولید با وجود کاهش ۷۰ هکتاری سطح باغات زردآلو در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲ در اثر عملیات به باغی و عدم رخداد حوادث غیرمترقبه خواهد بود.

وی با تشریح سایر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: در سال جاری بادام از ۸ هزار ۲۵۰ تن به ۱۱ هزار و ۴۰ تن، گیاهان داروئی از ۱۴ هزار و ۱۷۲ تن به ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن و سایر محصولات باغی نیز از ۲۲۱ هزار و ۶۰۰ تن به ۲۳۹ هزار و ۵۵۷ تن افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: در حوزه محصولات گلخانه‌ای نیز در سال ۱۴۰۲، ۷۰ هزار و ۵۱۰ تن محصول در استان تولید شد که با تلاش بخش خصوصی و حمایت و برنامه ریزی کارشناسان و متخصصان در سازمان این میزان را به ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن خواهیم رساند.

فتحی تأمین مالی دولتی طرح‌های زیربخش باغبانی را دارای اهمیت دانست و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش باغبانی، تأمین مالی یک هزار و ۵۵۱ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۱۹۱ هزار و ۶۸۶ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۱۵۳ هزار و ۳۴۹ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۳۸ هزار و ۳۳۷ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه‌گذار تأمین خواهد شد.

وی از اجرای ۷ پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یک هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای نیز در استان در دست اجراست که ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها اختصاص یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • فیلم| لکوموتیو، واردات یا تولید داخل