Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- بررسی آماری نشان از افزایش افسار گسیخته قیمت‌ها در خردادماه نسبت به سال گذشته و حتی نسبت به اردیبهشت و فروردین ماه دارد به گونه‌ای که نرخ تورم در استان فارس به ۴۵.۸ درصد رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در دنیای امروز چه کسانی که اخبار اقتصادی را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنند و چه کسانی که علاقه‌ای به این نوع اخبار ندارند، با یک مفهوم به خوبی آشنا هستند و آن «تورم» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در یک تعریف ساده تورم به روند فزاینده و غیرمنظم افزایش قیمت‌ها می‌گویند و نرخ تورم افزایش، کاهش یا ثبات در قمیت مصرف‌کننده کالاها و خدمات را نشان می‌دهد.

در توضیح نرخ تورم از 3 مفهوم، تورم سالانه، تورم ماهانه و تورم نقطه به نقطه استفاده می‌شود که بر این اساس منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه قبل از آن است. 

منظور از نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه قبل و نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. 

کرمانشاه در صدر جدول تورمی کشور قرار گرفت/ سفره فقرا "کوچک‌تر" و ثروتمندان "غنی‌تر" شدندروزهای سبز بورس/ پای مصوبات دولتی درکار است یا بازگشت انتظارات تورمی؟تورم 43 درصدی در پایان خرداد و سکوت دولت در خصوص افزایش پایه پولی برای پرداخت حقوق کارمندان

مرکز آمار ایران هر ماه نرخ تورم را در استان‌های مختلف اعلام می‌کند که بر این اساس شاخص کل در خردادماه 316.2 بوده که نسبت به ماه گذشته 2.5 درصد افزایش را نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای کشور 47.6 درصد است. 

بر این اساس نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خردادماه برای خانوارهای کشور 43 درصد بوده است. در بررسی نرخ تورم گروه اصلی کالاها و خدمات در نظر گرفته می‌شود که شامل خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها، دخانیات، پوشاک و کفش، مسکن-آب-برق و سایر سوخت‌ها، مبلمان و لوازم خانگی، بهداشت و درمان، حمل و نقل، ارتباطات، تفریح و فرهنگ، آموزش، هتل و رستوران، کالاها و خدمات متفرقه است. 

در استان فارس شاخص کل قیمت برای خانوارهای این استان در خردادماه 302.6 رسیده است که نسبت به شاخص کل کشوری که کمتر است. همچنین تورم سالانه این استان 45.8 درصد، تورم نقطه‌ای 52.2 درصد و تورم ماهانه 2.4 درصد اعلام شده است. 

بررسی وضعیت استان فارس به لحاظ  نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خردادماه نشان می‌دهد که استان فارس در هر 3 فاکتور خانوارها، خانوارهای روستایی و خانوارهای شهری تورمی بیش از میانگین کشوری را در خردادماه امسال تجربه کرده است. 

بر این اساس نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خردادماه در استان فارس 45.8 درصد است که از میانگین 43 درصدی کشور بیشتر است و این استان در این فاکتور در رتبه نهم پس از استان‌های کردستان، کرمانشاه، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، ایلام، آذربایجان شرقی، همدان و زنجان قرار گرفته است. 

در نرخ تورم دوازده ماهه خانوارهای شهری نیز استان فارس بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد. براساس گزارش مرکز آمار نرخ تورم دوازده ماهه خانوارهای شهری در کشور 42.5 درصد بوده که این نرخ در استان فارس 44.4 درصد است.

در این شاخص استان فارس پس از استان‌های کردستان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، ایلام، خراسان شمالی، زنجان، گلستان، سیستان و بلوچستان،  همدان و خوزستان در رتبه 12 کشوری قرار دارد. 

در نرخ تورم دوازده ماهه خانوارهای روستایی نیز نرخ تورم استان فارس بالاتر از میانگین کشوری و این افزایش نسبت به نرخ تورم خانوارهای شهری نیز بیشتر است. براساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ تورم دوازده ماهه خانوارهای روستایی در کشور 45.6 درصد است که این میزان در استان فارس 50.7 درصد محاسبه شده است.

در این فاکتور فارس پس از استان‌های همدان، کرمانشاه و یزد در رتبه چهارم قرار دارد. 

بررسی آماری نشان از افزایش افسار گسیخته قیمت‌ها در خردادماه نسبت به سال گذشته و حتی نسبت به اردیبهشت و فروردین ماه دارد. این گرانی‌ها مورد انتقاد و گلایه مردم بوده و لازم است که نظارت‌های بیشتری از سوی متولیان امر برای کنترل قیمت‌ها صورت گیرد. 

انتهای پیام/424/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نرخ تورم دوازده ماهه خانوارهای خانوارهای شهری استان فارس نسبت به ماه بر این اساس درصد تغییر تورم نقطه استان ها شاخص کل قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۱۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در آستانه روز کارگر، شرایط معیشت این قشر زحمتکش حالا به یکی از مهمترین مسائل روز جامعه تبدیل شده است.

اما کلاف سردرگم دستمزد به جایی رسیده است که علی دهقان‌کیا، فعال کارگری در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: ما تنها درخواستی که از دولت داریم این است که به قانون عمل کند. نارضایتی کارگران از عدم عمل به قانون نشات می‌گیرد. در سال جاری شورای عالی کار مصوبه‌ای داشت که در آن حداقل حقوق را ۳۵ درصد و دیگر سطوح را ۲۲ درصد به اضافه ۶۹۷ هزار تومان افزایش یافت.  

وی ادامه داد: عنوان می‌کنند که افزایش حقوق کارگران موجب تورم خواهد شد، اما در سال ۱۴۰۱ که حداقل دستمزد ۵۷ درصد افزایش پیدا کرد، تورم در آن سال ۴۶.۳ درصد شد که از این طریق سفره کارگران ۱۰ درصد ترمیم شد؛ اما در سال ۱۴۰۲ که حداقل دستمزد ۲۷ درصد افزایش یافت، ما حدود ۴۳ درصد تورم داشتیم. پس می‌توان نتیجه گرفت که دستمزد ارتباطی با تورم ندارد.  

این پیچیدگی‌ها باعث شد که ما در پادکست دستمزد به بررسی این دغدغه اقتصادی - اجتماعی بپردازیم. با اولین قسمت از این پادکست با عنوان "معمای تعیین دستمزد کارگری" همراه باشید.

دانلود صوت اصلی کد صوت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • هشدار لاپید درباره گرانی‌ افسارگسیخته در اراضی اشغالی
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا
  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • نرخ تورم سالانه در مرغداری‌های صنعتی به ۵۷.۸ رسید
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد