Web Analytics Made Easy - Statcounter

معادن بخش مهمی از منابع طبیعی خدادای هستند که منافع آن باید متوجه عموم مردم کشور شود؛ اما خام فروشی این منابع به شکل گسترده موجب خواهد شد سود حاصل از این منابع براحتی در اختیار بیگانگان قرار بگیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت؛ مبحث خام فروشی معقوله ای است که مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی های خود و همچنین در بحث ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی  به آن پرداخته  و در خصوص جلوگیری از فروش آن به مسئولین متذکرشده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر معظم انقلاب با ابراز نگرانی از این موضوع در سخنرانی های خود خام‌فروشی نفت و مواد معدنی را میراث شوم رژیم طاغوت و خسارتی جبران‌ناپذیر خوانده‌اند. ایشان در این خصوص گفته‌اند: "این روش، آسان‌ترین راه پول درآوردن است که برخی از مسئولان در طول زمان‌های مختلف ترجیح دادند از این پول آسان، استفاده کنند"

اهمیت سخنان رهبری آنجایی نمایان می‌شود که شاهد ناتوانی کشورهای جهان سوم در تبدیل منابع به ارزش افزوده هستیم که، منجر به خام‌فروشی منابع اولیه‌ی تولید، به قیمتی پایین‌تر از ارزش واقعی این منابع و بدون ایجاد رفاه کافی ناشی از فروش این منابع برای کشور می شود و نتیجه‌ی این امر توزیع ناعادلانه‌ی درآمدها در جهان است.

استان سمنان نیز مانند بسیاری از نقاط کشور از ظرفیت های معدنی خوبی برخوردار است به طوریکه از لحاظ داربودن چهار ماده معدنی گچ، نمک و زئونیت و سلستین حائز رتبه نخست کشوری است.

اما متاسفانه به دلایل گوناگون از این ظرفیت استان برای ایجاد ارزش افزوده و بهره وری در داخل کشور به درستی استفاده نمی شود و این پدیده شوم خام فروشی در استان سمنان هم ردپای چینی ها در بهره وری از این محصول به چشم می خورد به طوری که دو ماده معدنی ژیپس و سولفات استرانسیم ماده فراوری شده سلستین مشمول این موضوع می شوند.

ژیپس در صنایع پزشکی و مواد غذایی و محصولاتی نظیر مواد پرکننده قرص‌ها، خمیردندان، کرم سازی، ماسک سازی، قالب گیری دندان، پروتزسازی، گرانیت سازی، و غیر استفاده می‌شود.

این کانی ارزشمند که از معادن سمنان استخراج می‌شود با قیمتی اندک بصورت تنی به چین فروخته می‌شود و سپس فرآورده‌های آن با چند برابر قیمت بصورت کیلویی وارد کشورمان می‌شود در حالی که دانش فرآوری ژیپس در کشور موجود است.

خام فروشی ژیپس تاکنون حدود ۵۰ درصد ذخایر ژیپس سمنان را به باد داده است و گزارش های واصله حکایت از آن دارد که افزایش بی رویه و بی ضابطه خام فروشی و بهره برداری از سنگ پر ارزرش ژیپس منجر به نابودی ذخایر معدنی آن تا دوسال اینده خواهد شد.

ازاین رو در جهت پرداختن به علل خام فروشی این دو.نوع ماده معدنی از استان با چند تن از کارشناسان ومسئولان استانی و کشوری به گفتگو پرداختیم.

چینی ها ژیپس می خورند اما در فرهنگ ایرانی گچ خوردنی نیست

محمد فروهر معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان به وجود 42 نوع ماده معدنی در استان اشاره کرد و گفت: از این تعداد ماده معدنی  40 نوع ان داخل کشور فراوری می شود و اما بسیاری از این موارد فراوری به دلیل احتیاج به آب فراوان و قاعدتا تلاش برای حفظ منابع ابی استان به دلیل قرارگیری در شرایط اقلیمی گرم و خشک به استان های همجوار که از ظرفیت منابع ابی خوبی برخوردار هستند، انتقال داده می شود.

وی در خصوص علت خام فروشی سنگ ژیپس به خبرنگار مرآت گفت: ژیپس گچ متبلور شده است که عدم فراروی ان در داخل کشور به علت آن است که 70 درصد  مصرفی این ماده خوراکی است و در چین و بسیاری از کشور های دیگر به عنوان کلسیم در مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد اما در فرهنگ ما خوردن گچ تعریف شده نیست.

فروهر در خصوص خام فروشی سلستین نیز تصریح کرد: فراروی سلستین احتیاج به آب فراوان دارد و از طرف دیگر به دلیل قرار گیری در شرایط تحریم امکانات و تکنولوژی لازم جهت فراروی کامل این محصول وجود ندارد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان در ادامه افزود: شرکت نمک های باریم و استرانسیم درشهرستان گرمسار استان سمنان و همچنین شرکت کربنات استرانسیم  بخشی از فراروی را انجام می دهد، اما چون حجم نیاز این کارخانه پایین است بخش عمده آن صادر می شود.

فروهر با اشاره به اینکه خام فروشی در استان سمنان کاملا در چارچوب قانون انجام می گیرد، در ادامه تاکید کرد: این معقوله از سمت دولت و مجلس کاملا پذیرفته شده است و براساس قانون هیچ بهره برداری را نمی توان از صادرات فله ای منع کرد ، بلکه برای جلوگیری از این موضوع نیاز به تصویب قانون لازم در مجلس است.

سمنانی ها بی نصیب از بزرگترین معدن سولفات استرانسیم کشور

محمد ابراهیم برهانی رئیس سازمان نظام مهندسی استان سمنان نیز در گفتگو با خبرنگار مرآت یکی از مشکلات اساسی در حوزه صنعت و معدن را موضوع خام فروشی محصولات معدنی عنوان کرد و گفت: بخش صنعت و معدن در بسیاری از از کشور ها نقش بسیار مهمی در اشتغال زایی دارد اما در کشور ما به علت خام فروشی معادن استفاده مناسبی از این ظرفیت هاغ صورت نمی گیرد.

برهانی همچنین تصریح کرد: بزرگترین معدن سولفات استرانسیم در استان واقع شده است اما متاسفانه این ماده معدنی هم در گیر خام فروشی است.

وی خلا قانونی در کشور را عامل اصلی ایجاد این پدیده دانست و افزود: هیچ قانونی تا کنون برای جلوگیری از این موضوع وجود نداشته و بهره برداران از معادن در ردیف تولید کنندگانی قرار دارند که موجب اشتغال زایی و ارزاوری برای کشور می شوند و باید بحث فراروی به افراد دیگر سپرد و اگر در این موضع  فشار و کارشکنی زیاد صورت گیرد ممکن است افراد سرمایه گذار از منابع مالی خود جهت دلالی و ایجاد تورم در بازار استفاده کنند.

خام فروشی سولفات استرانسیم توجیه اقتصادی ندارد

محمد حسین پیروی مدیر اندیشکده معادن کشور نیز در گفتگو با خبرنگار مرآت درخصوص ابعاد مختلف پدیده خام فروشی گفت: اساسا بحث خام فروشی در دو قالب بررسی می شود، یک جهت خام فروشی شامل موادی مانند سنگ اهن و فولاد می شود که  مانند محصولات جانبی و پایین دستی ان به صورت عمده وارد کشور می شود  و همه براین باور هستیم که این موضع به اقتصاد کشور ضربه می زند.

پیروی در ادامه افزود: ازسوی دیگر بحث خام فروشی شامل  موادی است که قابلیت استفاده از ان در داخل کشوربه هر دلیل وجود ندارد و محصولات جانبی آن نیز مورد استفاده چندانی ندارد و نیاز به واردات آن وجود ندارد که مواد معدنی مانند سولفات استرانسیم یا شمش منیزیم نیز جز همین موارد است.

وی درخصوص علت مشکلات معادن کشور و مبحث خام فروشی عنوان کرد: بهرهبرداران از معادن بخش خصوصی است که ابزرا قانونی توانمتندی برای در چا رچوب قرادارن معدن دارن وجود ندارد و باید به سمتی در کشور حرکت شود که منافع بخش خصوصی در راستای منافع عمومی قراربگیرد.

پیروی همچنین تصریح کرد: در جهان ورود مواد اولیه  به کشو رها و فروش آن بسیار راحت تر از فروش مواد فرعی است و به همین دلیل و سود حاصله از فروش موارد خام موجب می شود تولید کننده رغبتی به ایجاد محصولات پایین دستی نداشته باشد.

وی درنهایت افزود: یک سری پشنهاداتی به کمیسیون صنایع معادن مجلس داده شده و در حال بررسی است که مشکلات بهره برداران و  خلا قانونی برطرف شود و قانون ایجاد حرکت به سمت اقتصاد کلان و ایجاد ارزش افزوده حرکت کند.   

حال با تمام موارد گفته شده در فوق باید این موضوع را مدنظر قرار داد که معادن منابع طبیعی خدادای برروی زمین  هستند و براساس قانون اساسی جزءانفال و منافع آن برای عموم مردم کشور باید باشد و مبحث خام فروشی به هرشکل و صورت آن موجب متضررشدن مردم کشور و آیندگان از سود حاصل از این منابع زمینی می شود و مواد معدنی که هنوز دانش  و تکنولوژی بهره وری از آ آن در داخل کشور وجو ندارد، خام فروشی آن به بیگانگان تنها موجب تاسف و تاثر و دست خالی ما دربرابر آیندگان این سرزمین است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بحث خام فروشی داخل کشور استان سمنان وجود ندارد ماده معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۲۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • اسرائیل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است
  • اسراییل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • به نتانیاهو وقتی ادعا کرد که حماس را از بین می برد، خندیدیم!
  • این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند
  • ناترازی آب با فعال شدن معادن در شهرستان اهر
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • نظراتم را در مورد طرح حجاب صریح با مقامات و حاکمیت می‌گویم/ بلای جان طرح‌های خوب نبود رویه‌های درست اجراست