Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

ابراهیم رئیسی ممکن است در گذشته از توافق هسته‌ای انتقاد کرده باشد اما به عنوان رئیس جمهور لازم است با آن موافقت کند.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ شبکه خبری "الجزیره" در مقاله‌ای درباره اینکه رئیسی و محافظه‌کاران مجبور به موافقت با توافق هسته‌ای خواهند شد، می‌نویسد: "مشارکت کم در انتخابات اخیر زنگ‌های خطر را برای مسئولان ایران به صدا درآورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان بار‌ها از رای‌دهندگان خواسته بودند برای ابراز سرپیچی از خواسته‌های قدرت‌های خارجی به ویژه امریکا به پای صندوق رای بروند.

سوء مدیریت به حدی است که در مقوله شیوع کرونا نیز می‌توان آن را مشاهده کرد. مسئولان در ایران به خوبی از میزان نارضایتی مردم از مشکلات اقتصادی آگاه هستند. روحانی تلاش می‌کرد بر چالش‌های اقتصادی فائق آید و از حمایت رهبری برای مصالحه با غرب در مورد موضوع هسته‌ای برخوردار بود. او با اشاره به "نرمش قهرمانانه" مطرح شده از سوی رهبری، حصول برجام را اعلام کرد. روحانی، اما بد اقبال بود و با خروج امریکا از برجام و اعمال تحریم‌های شدیدتر از سوی ترامپ علیه ایران به اهداف‌اش دست نیافت. این تجربه‌ای بد برای روحانی و دیگر عملگرایانی بود که آینده سیاسی‌شان را به برجام و کاهش تحریم‌ها گره زده بودند. محافظه‌کاران از جمله رئیسی زمانی که ترامپ امریکا را از برجام خارج ساخت، تیم روحانی را به ساده لوحی متهم کردند و آن را به سخره گرفتند. برجام اما نابود نشد و با روی کار آمدن "جو بایدن" در واشنگتن چشم انداز احیای دوباره آن وجود دارد و مذاکره در این‌باره در حال انجام است.

"الجزیره" در ادامه می‌افزاید: رئیسی در ماه آگوست به ریاست جمهوری خواهد رسید و این میراث ناتمام را به ارث خواهد برد. علیرغم حملات لفظی رئیسی علیه روحانی و متهم کردن او به ضعف نشان دادن در مذاکرات بین‌المللی و لزوم ورود به صحنه بین‌المللی از موضع قدرت او می‌داند که اقتصاد ایران به شدت به احیای توافق هسته‌ای نیازمند است. او احتمالا به عنوان رئیس‌جمهوری، توافق هسته‌ای را پیگیری می‌کند چرا که مهم‌تر از آن، این موضوع مورد تایید رهبری است و به اقتصاد ایران سود می‌رساند و باعث کاهش دامنه نارضایتی مردم از وضعیت بد اقتصادی فعلی می‌شود. مشخص نیست او چگونه مذاکرات هسته‌ای را پیش خواهد برد. با این وجود، امریکا می‌تواند با امکان‌پذیرکردن دسترسی ایران به منابع مالی جهانی، باعث پیشرفت مذاکرات شود.

"الجزیره" در بخش پایانی این مقاله می‌نویسد: "افول سرمایه سیاسی عملگرایان ایران نباید سبب حواس‌پرتی واشنگتن شود. امریکا باید بداند ارائه مشوق‌ها و منافع اقتصادی واقعی ذکر شده در برجام به ایران بهترین راه برای کسب اطمینان از رعایت مفاد برجام توسط تهران است به ویژه اگر ایران در این باره حسن نیت نشان دهد. رئیسی اکنون در موقعیتی نیست که چشم انداز واقع بینانه احیای توافق هسته‌ای و بهبود وضعیت اقتصادی را رد کند.

پیروزی رئیسی چه معنایی برای توافق هسته‌ای خواهد داشت؟

اندیشکده "شورای روابط خارجی" امریکا نیز پرسش‌هایی را از "ری تکیه" پژوهشگر ارشد آن اندیشکده درباره تاثیرات انتخابات ایران مطرح کرده است.

"ری تکیه" درباره ادامه روند مذاکرات هسته ای در دوره رئیسی می گوید: این مذاکره ادامه خواهد یافت. محافظه‌کاران در ایران از حسن روحانی و دیپلماسی هسته‌ای او، کمتر به دلیل چگونگی حصول برجام و بیشتر به دلیل عدم موفقیت دولت او در کسب سود مالی و اقتصادی و ناکامی در افزایش سرمایه‌گذاری خارجی انتقاد می‌کردند. رئیسی اما تاکید کرده که حاضر به هیچ‌گونه مذاکره‌ای با امریکا درباره برنامه موشکی و سیاست‌های منطقه‌ای ایران نخواهد بود. این در حالی است که برای امریکا پیوند دادن مذاکرات هسته‌ای با این موارد مهم است. دو کشور خواستار بازگشت به توافق هسته‌ای هستند اما چشم‌انداز موفقیت در مذاکرات و روابط دو کشور بسیار اندک است.

تکیه در پاسخ به این پرسش که رئیسی برای پایان دادن به بحران اقتصادی فعلی ایران چه گزینه‌هایی پیش رو دارد، می‌گوید: "محافظه‌کاران همه پشت ایده اقتصاد مقاومتی هستند؛ الگویی اقتصادی که بدون آن وابستگی ایران به صادرات نفت و تجارت بین‌المللی کاهش می‌یابد. در این ایده ایران می‌تواند با تکیه بر بازارهای داخلی و تجارت با همسایگان‌اش مانند افغانستان و عراق و همچنین چین که اخیرا با ایران قرارداد توافق بلندمدت اقتصادی و امنیتی امضا کرده، روابط اقتصادی را گسترش دهد. تحقق این چشم‌انداز اقتصادی برای کشوری که اصلی‌ترین درآمد آن کماکان نفت است، غیر‌عملی یا دستکم دشوار به نظر می‌رسد. با این وجود، این روشی است که محافظه‌کاران قصد دارند برای محافظت از ایران در برابر تحریم‌های امریکا از آن استفاده کنند.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۶۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • افتتاح ۳ مگاپروژه حوزه انرژی سریلانکا توسط سید ابراهیم رئیسی/ امضای ۵ سند همکاری میان ایران و سریلانکا/رئیسی: تهدیدها و تحریم ها ملت ایران را متوقف نکرده است/ رئیس جمهور سریلانکا: از حمایت های ایران تشکر می کنیم
  • اخبار سیاسی ۵اردیبهشت؛ تاکید رهبر انقلاب بر حال خوب کارگران/افتتاح «اومااویا» با حضور رئیسی
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم