Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، زین العابدین رحمانی ظهر چهارشنبه در نشست مناظره‌ای با کارشناسان اقتصادی با موضوع «هدایت نقدینگی راهکار یا بیراهه» اظهار داشت: بدیهی است که خلق نقدینگی هرگز نمی‌تواند رونق یا پیشرفت اقتصادی به دنبال داشته و یا در رفع مشکلات اقتصادی کشور مؤثر باشد.

وی با اشاره به اینکه خلق نقدینگی بسیار از مشکلات اقتصادی سال‌های گذشته را رقم زده است و نباید تکرار شود، افزود: از سویی باید دقت کنیم که کشور ما ظرفیت انقلاب اقتصادی را در شرایط فعلی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس اقتصاد اسلامی با توجه به مطرح شدن ظرفیت «پولطلا» در کشور و تاکید برخی کارشناسان بر سرمایه گذاری در این زمینه تصریح کرد: از دیدگاه من «پولطلا» یک انقلاب در اقتصاد کشور است و ظرفیت و امکان اجرای آن در حال حاضر و با جنین وضعیت اقتصادی ضعیفی وجود ندارد چراکه مردم ریالی در دست ندارد که با پولطلا عوض کنند.

ضرورت هدایت نقدینگی در شرایط فعلی کشور

وی با اشاره به ضرورت هدایت نقدینگی در شرایط فعلی کشور تاکید کرد: این نقدینگی همانند یک سیل ساختارهای مالی کشور و بازارها را تخریب کرده است و در این شرایط اجرایی کردن پولطلا ممکن نیست بلکه هدایت نقدینگی نخستین گام مؤثر خواهد بود.

رحمانی با اشاره به اینکه مردم ریال ندارند که در شرایط فعلی با پولطلا معاوضه کنند، اظهار کرد: ایده‌های جایگزین شرایط موجود اگرچه مطلوب باشند اما امکان وقوع ندارد، امروز نقدینگی مانند یک سیل در حال تخریب ساختارها و بازارهای ما است و نخستین ضرورت هدایت نقدینگی برای تغییر مسیر و هدایت این سیل است.

تولیدکنندگان دیگر توان تحمل هزینه مالی را ندارند

کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به بار اقتصادی تحمیل شده بر تولیدکنندگان و صنایع بیان داشت: تولیدکنندگان توان تحمل هزینه مالی را ندارند و از سویی سود وام‌های بانکی نیز سنگین است و این امر مشکل نقدینگی برای آنها ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه در بورس حتی همین نقدینگی اندک نیز موجود نیست، تاکید کرد: شرایط نقدینگی در کشور به نوعی است نقدینگی در جریان در شرکت‌ها واحدهای تولیدی و صنایع ما وجود ندارد و حتی امکان استفاده از نقدینگی بی ارزش را نیز ندارند.

سنگ اندازی بانک‌ها در راه اهدای تسهیلات به ویژه برای مراکز دانش بنیان

رحمانی با اشاره به سنگ اندازی بانک‌ها در راه اهدای تسهیلات به ویژه برای مراکز دانش بنیان گفت: بانک‌ها در صورتی که تسهیلاتی نیز به تولیدکنندگان بدهند نحوه بازپرداخت به نوعی است که صرفه‌ای ندارد.

وی کاهش ارزش پول را از دیگر مشکلات صنایع و تولید کنندگان دانست و گفت: در سال ۹۲ تا ۹۶ خلق پول داشتیم اما هدایت نقدینگی تورم را کاهش داده بود چراکه گردش پول در صنعت در اقتصاد تأثیرگذار است.

کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی کسری بودجه در کشور

کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی کسری بودجه در کشور گفت: کار به جایی رسیده است که بدون خلق پول نیز مشکل تورم برطرف نمی‌شود و هدایت نقدینگی ضروری است.

وی با بیان اینکه دولت جدید چاره‌ای جز افزایش پایه پولی کشور ندارد، گفت: نقدینگی اگر به تولید تزریق شود می‌تواند حتی تورم را مهار کند اما اگر به بودجه دولت وارد شود مشکل‌ساز خواهد بود.

کد خبر 5247909

منبع: مهر

کلیدواژه: نقدینگی رشد نقدینگی تحریم اقتصادی ایران اقتصاد ویروس کرونا کرمانشاه بوشهر آمار کرونا گرگان شیوع کرونا انتخابات 1400 ایلام واکسن کرونا مواد مخدر اردبیل کنکور سراسری قوه قضاییه هفته قوه قضاییه هدایت نقدینگی شرایط فعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۶۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 

وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات دو سند همکاری با رئیس اماراتی این کمیسیون امضا کرد.

به گزارش ایسنا، نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات کار خود را با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و بن الطوق الماری، وزیر اقتصاد امارات، در شهر ابوظبی آغاز کرد و طی آن دو سند همکاری توسط طرفین به امضا رسید.

سند تاسیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و امارات و سند صورت‌جلسه اولین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و امارات، اسنادی است که در این نشست به امضای طرفین رسید.

مذاکراتی درباره توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین‌المللی به‌ویژه کریدور شمال - جنوب به‌منظور گسترش ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار طرفین قرار دارد.

تسریع در انجام مذاکرات و نهایی کردن اسناد همکاری مبادله شده در حوزه های مختلف اقتصادی بین دو کشور، ایجاد کمیته اقتصادی و بازرگانی با مسئولیت وزارت صمت ایران و وزارت تجارت خارجی امارات، ایجاد و تعیین تیم مشترک کاری در زمینه همکاری‌های صنعتی و گازی و تشکیل کارگروه مشترک بانکی تحت نظارت بانک‌های مرکزی دو کشور و تشویق بانک‌های تجاری به برقراری وگسترش روابط کارگزاری بانکی بین دو کشور از جمله مواردی است که در دستور کار این نشست قرار دارد.

به گزارش وزارت راه و شهرسازی، سومین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات کار خود را با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و بن الطوق الماری، وزیر اقتصاد امارات در شهر ابوظبی آغاز کرد که آخرین اجلاس این کمیسیون در فروردین ۱۳۹۳ برگزار شده و این نشست پس از گذشت ۱۰ سال؛ به‌منظور توسعه همکاری‌های دو کشور در کلیه زمینه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری و حمل‌ونقلی (هوایی، دریایی، جاده‌ای و ترکیبی) برگزار شده است.

در ابتدای این جلسه طرف اماراتی ضمن اعلام تمایل دولت امارات متحده عربی به توسعه روابط با ایران نکاتی درباره میزان حجم تجارت و مبادلات بین تهران و ابوظبی بیان کرد.

این در حالی است که مذاکراتی درباره توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین‌المللی به‌ویژه کریدور شمال - جنوب به‌منظور گسترش ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار طرفین قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند
  • کنایه سنگین به دولت رئیسی؛ ژست کنترل تورم نگیرید، نتوانستید
  • همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد
  • مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد 
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • نقدینگی‌های جامعه باید به‌سمت بخش مولد اقتصاد یعنی نفت و گاز هدایت شود