Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از چابک آنلاین، محمدکاظم مهدوی افزود:بخشی از افزایش نقدینگی که در سال ۹۹ ایجاد شد به صورت سپرده وارد بانکها شد و امکان افزایش درآمد عملیاتی بانکها را فراهم کرد.

به گفته وی،برخی از بانکها از طریق ایجاد در آمد و سود حاصل از محل عملیات وام دهی و تسویه حساب مطالبات توانستند سود خوبی را کسب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدوی گفت: متأسفانه برخی از بانکها هنوز نتوانسته اند از زیان خارج شوندزیرا سرمایه گذاری هایی که انجام داده اند به مرحله بازدهی نرسیده یا اینکه هنوز نتوانسته اند دارایی های خودرا نقد کنند وبه سودآوری برسند.

به گفته مدیر عامل شرکت کارگزاری آپادانا،وقتی که کفایت سرمایه در بانکها بالا می رود قدرت سپرده گیری و وام دهی بانکها بالا می رود؛ بنابراین هر عاملی که باعث تقویت وضعیت سرمایه بانک ها شود،در نهایت منجر به بهبود عملیات بانکی و سود آوری وافزایش ارزش سهام بانکها می شود.

وی تصریح کرد: صنعت بانکداری یک صنعت خاص در مقایسه با سایر صنایع است که می تواند از خاصیت اهرمی پول های دیگران استفاده کند؛ وقتی حجم سپرده ها افزایش پیدا می کند درآمد بانک به شدت افزایش می یابد.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، معمولاً درآمد های مشاع بانک ها در بخش های مختلف سرمایه گذاری شده و بیش از میزان بازدهی وام های بانکی و نرخ تورم، برای بانک ها سودآوری داشته است.

مهدوی گفت:در مقطعی در دو تا سه سال گذشته فروش اموال مازاد بانکها با شدت بیشتری توسط بانک مرکزی پیگیری شد اما اکنون این موضوع شدت کمتری پیدا کرده و به نظر می رسد که این رویه دارد معکوس می شود؛ در پایان سال ۹۹ بابت مطالباتی که برخی از بانکهااز دولت داشتند بخشی از سهام دولت به این بانکها واگذار شد.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر نزولی شدن شاخص بورس،باعث شده  که بانک ها در نقش خریدار سهام وارد شوند، بنابراین در این چند ماه، رویه پیگیری برای فروش دارائی مازاد بانکها درحال از دست دادن اعتبار خود است.

مهدوی  ادامه داد: البته دارایی بانک ها فقط شامل سهام نمی شود و بسیاری از بانک ها سرمایه گذاری هایی در صنایع گردشگری، معدن ، نیروگاه و دیگر بخش ها داشته اند.

مدیرعامل شرکت کارگزاری آپادانا،گفت: با یک دستور،یا یک سال و دوسال  نمی توان حکم داد که بانکها باید دارائی های مازاد خود را بفروشند چرا که توان عملیاتی شدن چنین دستوری در اکثر موارد وجود ندارد.

وی افزود:دربرخی از موارد بانک هایی که به این موضوع عمل کردند به زیان سهامداران این بانکها شد؛ وقتی یک سرمایه گذاری بلند مدت محسوب می شود و هنوز به بازدهی نرسیده دلیلی ندارد که واگذار شود.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، اگر بانکها دارائی های مازاد خود را واگذار کنند منابع حاصل از این کار وارد بانک می شود و می تواند صرف توسعه صنعت بانکداری و فعالیت اصلی بانک شود.

مدیرعامل شرکت کارگزاری آپادانا گفت: عمده مدیران بانک ها علاقه چندانی  به حضور در بازار سرمایه ندارند و زیاد در این حوزه فعال نیستند؛ البته در مواقعی زیر مجموعه های آنها بخشی از سرمایه خود را به سمت بازار سرمایه آورده اند و از رشد بازار منتفع شده اند.

به گفته وی، جامعه و اقتصاد ما به یک تورم معمول عادت دارد و اگر این تورم نباشد عمده فعالیت های اقتصادی زیان ده می شوند وممکن است تسهیلات ارائه شده توسط بانک ها در آن مدت وصول نشود ویا بانکها متضرر شوند.

پربیننده ترین بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به اقتصاد نوین رسید یک استارت آپ ۴.۶ میلیون کشاورز را در قاره سبز تحت پوشش بیمه ای قرار داد برابری ۱۱ نماد قرمز در مقابل ۱۱ نماد سبز در شاخص گروه بیمه ای ماهیت ریسک در قراردادهای بیمه ای با یک کلمه متمایز می شود منابع صندوق بیمه همگانی حوادث در بانک های دولتی سپرده گذاری می شود

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنعت بیمه سرمایه گذاری بازار سرمایه بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۷۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل روند بازار سهام در هفته‌ای که گذشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، نماگر‌های تالار شیشه‌ای هفته‌ای که گذشت را با بازدهی منفی به پایان رساندند. ارزش معاملات خرد در هفته دوم اردیبهشت پس از ۱۰ روز از کانال ۳ هزار میلیارد تومان خداحافظی کرد و در سطح ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان قرار گرفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • ترس از مدیران، دلیل بی‌میلی اونای امری به نشستن روی نیمکت بایرن مونیخ
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • تحلیل روند بازار سهام در هفته‌ای که گذشت
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • یونایتد مشتری ستاره قرضی رئال شد
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود