Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس-  سه روز پیش بود که رئیس قوه قضاییه «آیین نامه جدید لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری» را ابلاغ کرد. آیین‌نامه‌ای که علاوه بر وضع برخی ضوابط تازه برای حرفه وکالت، شرایط و محدودیت‌های تازه‌ای نیز برای شرکت در آزمون وکالت و اخذ پروانه وکالت ایجاد خواهد کرد.

داشتن حداقل سن ۲۴ سال تمام و کسب نمره ۶۰ درصد از کل نمره آزمون دو شرط مهمی هستند که برای اولین بار در این آیین نامه ذکر شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر آن دو منبع متون فقه در حد تحریر الوسیله امام خمینی (ره) و حقوق اساسی براساس ماده ۴۱ این آیین نامه به منابع سوالات آزمون وکالت افزوده شده‌ است.

وضع این شرایط در آیین نامه جدید اعتراض بسیاری از داوطلبان شرکت در آزمون وکالت و جوانانی که در آستانه فارغ‌التحصیلی در رشته حقوق هستند را به همراه داشت. این داوطلبان که اغلب ۲۲ یا ۲۳ سال دارند و آینده خود را در وکالت می‌بینند حالا با یک وقفه ۱ تا ۲ ساله برای شرکت در آزمون مواجه شده‌اند.

در همین راستا کمپین‌هایی نیز برای حذف این شرط ایجاد شده است که «مطالبه حذف شرط سنی ۲۴ سال از آزمون‌های وکالت» در سامانه فارس من یکی از آن‌هاست. 

محدودیت سنی ۲۴ سال برای شرکت در آزمون وکالت مستند به «قانون وکالت» است

حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق رئیس دیوان عدالت اداری و سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه به عنوان معاونتی که تدوین آیین‌نامه‌ها در قوه قضاییه را به عهده دارد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس درباره علت تعیین محدودیت ۲۴ سال تمام برای شرکت در آزمون وکالت اظهار کرد: این آیین‌نامه در اجرای قانون وکالت است و اتفاقا در قانون بر روی محدودیت سنی ۲۵ سال تأکید شده است و این آیین نامه در اجرای آن قانون است و آن قانون نسخ نشده است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا پیشتر چنین محدودیتی وجود نداشته است؟ گفت: اینکه این محدودیت بوده یا نه مسئله‌ای نیست و عیبی ندارد. مسئله این است که این نص قانون است. شما آیین‌نامه وکالت را ببینید، این آیین نامه در اجرای آن است و ما نمی‌توانیم قانون را کم و زیاد کنیم.

طرف مطالبه مجلس است!

رئیس دیوان عدالت اداری در پاسخ به این پرسش که چه مرجعی می‌تواند این شرط را حذف کند، اظهار کرد: تنها مجلس می‌تواند این شرط را حذف کند.

اشاره سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه به بند ۳ ماده ۷ قانون وکالت، مصوب  ۱۳۱۵/۱۱/۲۵ است که تصریح می‌کند به اشخاصی که سن آنها کمتر از ۲۵ سال است، اجازه وکالت داده نمی‌شود.

با این حال تا پیش از این چنین محدودیتی برای شرکت در آزمون وکالت و اخذ پروانه وکالت از کانون‌های وکلا وجود نداشت اما آیین نامه مذکور که به نظر می‌رسد از آزمون وکالت ۱۴۰۰ اجرایی خواهد شد، این محدودیت را برای شرکت در آزمون در نظر گرفته است.

حال باید دید مجلس شورای اسلامی که مدت‌هاست در تلاش است تا موانع زائد برای اخذ پروانه وکالت را رفع کند، نسبت به این محدودیت تازه برای متقاضیان جوان اخذ پروانه وکالت چه موضعی اتخذ خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دیوان عدالت اداری محمد مصدق وکالت آیین نامه وکالت آزمون وکالت برای شرکت در آزمون وکالت اخذ پروانه وکالت آیین نامه قوه قضاییه ۲۴ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۸۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت بیش از ۳ هزار داوطلب کنکور در مهاباد آغاز شد

بهروز خضری رئیس دانشگاه آزاداسلامی واحد مهاباد گفت: از مجموع داوطلبان ۶۴ درصد زن و ۳۶ درصد مرد هستند که در ۵ گروه هنر، علوم ریاضی، علوم‌انسانی، علوم‌تجربی و زبان‌های خارجه و طی ۲ روز با هم رقابت می‌کنند.

وی ادامه داد: گروه آزمایشی علوم‌انسانی و ریاضی صبح امروز پنجشنبه، گروه آزمایشی هنر و زبان عصر همین روز و داوطلبان گروه علوم‌تجربی هم روز جمعه به رقابت خواهند پرداخت.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه داوطلبان کنکورسراسری می‌توانند از نمره ۲ آزمون پارسال نیز برای انتخاب رشته استفاده کنند و این نتایج برای انتخاب رشته امسال معتبر بوده، شرایط آرامش‌بخشی برای داوطلب فراهم شده است.

وی تاکید کرد: در ورودی حوزه‌های امتحانی راس ساعت ۷:۳۰ (هفت و نیم صبح) بسته خواهد شد، لذا متقاضیان لازم است قبل از بسته‌شدن در‌های ورود به جلسه آزمون در حوزه امتحانی حاضر باشند.

تعداد داوطلبان در نوبت اول یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۱۵۲ نفر و در آزمون نوبت دوم بیش از ۹۵۰ هزار نفر است.

برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و هم‌چنین اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه عکس‌دار و ارائه آن الزامی است.

مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت، دارای ۵۰ هزار نفر دانش‌آموز است که در قالب ۳۳۰ مدرسه شهری و روستایی دولتی و غیردولتی در حال تحصیل هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • ۵۸درصد داوطلبان کنکور در قرچک متقاضی آزمون دانشگاه فرهنگیان هستند
  • پنجاه و یکمین آزمون دستیاری پزشکی ۱۳ اردیبهشت برگزار می شود/ افزایش تعداد داوطلبان
  • افزایش تعداد داوطلبان پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
  • روز دوم آزمون سراسری/ رقابت داوطلبان گروه‌ علوم تجربی در قزوین
  • رقابت بیش از ۳ هزار داوطلب کنکور در مهاباد آغاز شد
  • جبلی: آیین نامه حق پخش در حال تدوین است/ بابت تصاویر بد برخی مسابقات فوتبال عذرخواهی می کنم+ فیلم
  • شرکت یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری
  • اینترنت در روز‌های کنکور قطع نمی‌شود
  • اینترنت در روز‌های کنکور قطع می‌شود؟
  • هزار هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود