Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@12:53:08 GMT

نگران باغات حاشیه رودخانه‌ها هستیم

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۰۸۵۶۷

نگران باغات حاشیه رودخانه‌ها هستیم

ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: با توجه به خشکسالی و کشت محصولات آب دوست نگران باغات حاشیه رودخانه‌ها به‌ویژه رودخانه کشکان هستیم.

جوائ صالحیان با اشاره به کاهش ٤٢ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته اظهار کرد: مهمترین تأثیر خشکسالی و کاهش بارندگی کاهش تولیدات محصولات بخش کشاورزی بود، به‌طوری‌که ما کاهش ۵۰۰ هزارتنی را در بخش کشاورزی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: اما کاهش یک متری سطح آب‌های زیرزمینی، کاهش ذخایر آبی به ۵۰ درصد ظرفیت، کاهش دبی رودخانه به نصف از دیگر تأثیرات خشکسالی است، این موارد خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به بخش کشاورزی وارد کرده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: جلسات متعددی را در ستاد بحران و خشکسالی استان با حضور نمایندگان استانداری، معاونان، فرمانداران، بخشداران، شوراها و کشاورزان برگزار کردیم، امسال شرایط خاص است و نیازمند مشارکت کشاورزان در اجرای الگوی کشت و جلوگیری از کشت محصولات آب‌دوست به‌ویژه برنج، سیب‌زمینی و صیفی و سبزیجات است.

صالحیان اضافه کرد: با وجود پیگیری‌های صورت گرفته اما جز در دو شهرستان الگوی کشت مدنظر ما حاصل نشد، این در حالی است که در راستای رعایت الگوی کشت تأکید شده است کشت محصولات آبدوست نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یابد.

وی بیان کرد: انتقال آب به اراضی دیم، ورود مهاجر، انتقال آب به سایر اراضی ممنوع  است، همچنین هرگونه تسهیلات و نهاده در راستای کشت محصولات آب‌دوست ممنوع است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: سطح کشت سیب‌زمینی در شهرستان‌های سلسله و دلفان سال گذشته ۳۵۰۰ هکتار بود، درحالی‌که امسال به کمتر از یک هزار هکتار رسیده این اتفاق خوبی است، اما عمده مشکل ما کشت برنج است.

صالحیان اظهار کرد: کشت برنج سال گذشته ۹۷۰۰ هکتار بوده، امسال حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ هکتار کاهش سطح برنج داشتیم اما کافی نیست، با توجه به توصیه‌های ترویجی و شرایط کاهش آب تأکید این است که ۳۰ درصد سال گذشته کشت برنج انجام شود اما محقق نشده است.

وی با بیان اینکه ما نگران باغات در حاشیه رودخانه‌ها به‌ویژه رودخانه کشکان هستیم، افزود: اگر این روند ادامه پیدا کند قطعاً با کمبود آب برای باغات مواجه هستیم، توصیه ما کاهش آبیاری و افزایش دور آبیاری است ممکن است تولید کمتر بشود اما به‌هرحال می‌تواند مؤثر باشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان به‌ضرورت اجرای الگوی کشت اشاره و بیان کرد: رعایت الگوی کشت نیازمند مدیریت همگانی دستگاه‌ها و همکاری کشاورزان است زیرا همان‌طور که می‌دانید اجرای الگوی کشت استناد قانونی ندارد.

صالحیان اظهار کرد: لیست کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت نمی‌کنند به آب منطقه‌ای اعلام کرده‌ایم، اما مهم‌ترین کار در راستای اجرای الگوی کشت توسط کشاورزان آموزش، ترویج و فرهنگ‌سازی است، الگوی کشت موضوعی فنی و تخصصی است قانونی تحت عنوان قانون الگوی کشت وجود ندارد که به استناد به آن با کسانی که الگوی کشت را رعایت نمی‌کنند برخورد شود در واقع الگوی کشت در راستای حفظ حاصلخیزی خاک، کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی و استفاده بهینه از منابع آب و خاک است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی دبی رودخانه خشكسالي کم آبی حفظ باغات جهاد كشاورزي اجرای الگوی کشت کشت محصولات آب سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۸۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران

حسن جهانیان مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مازندران گفت: عملیات شانه سازی و اصلاح شیب شیروانی حاشیه راه‌های محور‌های اصلی و نقاط پر تصادف مازندران بطول ۱۴۰ کیلومتر در یک ماه گذشته توسط این اداره کل انجام شده است.

او بر اهمیت ایمن سازی حریم و حاشیه راه‌ها در کاهش تصادفات جاده‌ای تأکید کرد و افزود:ایجاد فضایی مناسب در حاشیه راه‌ها برای رانندگان از جمله اقداماتی است که در کاهش تلفات ناشی از خروج خودرو از جاده و واژگونی موثر بوده، از این رو عملیات اصلاح شیب شیروانی در کناره جاده‌ها به منظور ارتقاء سطح ایمنی و جلوگیری از واژگونی و کاهش آسیب سرنشینان وسایط نقلیه انجام می‌گردد.

جهانیان گفت: امروزه حاشیه راه و ایمن بودن آن و همچنین فرهنگ ایمنی، در پیشگیری از تلفات و تصادفات جاده‌ای بسیار مهم می‌باشد.

او افزود: اغلب تلفات و تصادفات جاده‌ای ریشه در عامل انسانی داشته که در این میان خواب آلودگی، سرعت و سبقت غیر مجاز و خروج از جاده از جمله مواردی است که سهم قابل توجهی در تصادفات جاده‌ای دارد.

جهانیان گفت: حفظ و نگهداری راه‌های موجود یکی از وظایف ذاتی این اداره کل بوده که علیرغم محدودیت‌های اعتباری این اداره کل با تکیه بر همت راهداران پرتلاش خود توانسته، در این مسیر گام‌های ارزنده‌ای بردارد.

او با اشاره این نکته که عواملی همچون راه، خودرو و انسان در بروز حوادث رانندگی تاثیر دارند، افزود: امیدواریم با انجام اقدامات ایمن سازی زود بازده مانند اصلاح شیب‌های شیروانی راه‌ها شاهد کاهش تصادفات و تلفات ناشی از حوادث رانندگی در استان باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۰؛هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۴ استان
  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • هشدار هواشناسی برای خودداری از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها
  • متن و حاشیه فرهنگ و هنر در هفته گذشته
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل